Jump to content

sanacija u zgradi


sturm

Preporučene objave

Pozdrav,potrebna je sanacija dimnjaka u zgradi kojeg koriosti jedan stanar,da li moram dozvoliti da se radovi vrše u mojem stanu? Pošto sam se informirao i postoji mogućnost izvedbe fasadnog dimnjaka,a Upravitelj me uvjerava da nema drugog rješenja. Da li je potreban vještački nalaz ili je dovoljna ponuda drugog izvođača?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MV ugovor,ovako piše:   ..radi otklanjanja štete,ako je to potrebno,dužan je dopustiti ulaz u svoj stan.

Ugovor o upravljanju: Suvlasnik je dužan dopustiti izvođenje radova u svom stanu poradi otklanjanja kvarova koji uzrokuju štetu na zajedničkim djelovima zgrade i imovini ostalih suvlasnika.

 

 Dakle,ovdje se ne spominje ništa o naknadi štete i da li ovi ugovori vrijede više od zakona? Pogotovo što se u njima navodi predstavnik koji to više nije unatrag nekoliko godina pa nije jasno na koji način se imaju informirati suvlasnici.Da li je trebalo napraviti neki aneks ugovora s promjenama?

Jer,odabire se izvođač,uplaćuje mu se za posao,započinju radovi a da kao suvlasnik nemam nikakvih informacija a niti nemamo predstavnika.Preko maila sam jedva dobio ove Ugovore nakon višekratnih upita,izgovori su bili da su bili službeno odsutni,pa bolesni i zato nisu poslali.Sada tražim na uvid ponudu izvođača i opet ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MV a i radovi prema ovome što opisujete su u skladu sa zakonom i Uredbom o održavanju zgrada. Dakako da je već odavno trebalo izabrati novog predstavnika, no u svemi tome ne vidim veliki problem jer je on servis između suvlasnika i upravitelja. A sve popravke utvrđuje upravitelj i poduzima radnje oko obavljanja istih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako se utvrđuju troškovi vlasniku u čijem se stanu vrše radovi za zajedn.djelove zgrade -oko pripreme za radove,demontaže namještaja,kasnijeg čišćenja i trošak vode,struje za isto i sve što ide uz to? Da li je moguće tražiti pismeni službeni izračun? A da bi se izbjeglo kasnije komentare suvlasnika o koristi na njihov račun

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija