Jump to content

Nasljeđivanje dionica


dranton

Preporučene objave

Molim za savjet,

Ja, brat i sestra smo nakon smrti oca naslijedili dionice, te smo ih na ostavinskoj raspravi pošto je to bilo moguće podijelili na tri dijela. Javni bilježnik je u rješenju o nasljeđivanju naveo dionice i da svako dobiva po jednu trećinu. Međutim nakon što smo im poslali ostavinsko rješenje iz SKDD-a su nam poslali dopis da mi moramo razvrgnuti suvlasničku zajednicu sporazumom kojim se određuje koliko točno komada dionica pripada svakom od nas uz ovjeru naših potpisa kod jav. bilježnika.

Mene zanima dali je dužnost jav. bilježnika bila da odmah u ostavinskom rješenju navede koja dionica i koliko kome pripada i dali se tako cijeli problem mogao riješiti bez daljnjih troškova kojima ćemo sada biti izloženi. Imamo li pravo tražiti od jav. bilj. da nam to napravi bez naknade ako je njihova pogreška.

Zahvaljujem,

Lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogli ste se dogovoriti na ostavinskoj raspravi, pa bi onda tako bilo navedeno u rješenju o nasljeđivanju, ali mislim da Vas javni bilježnik to nije trebao upozoriti, nije njegova pogreška, a sumnjam i da će Vam to napraviti bez naknade (osim toga, ovjera potpisa je 50-ak kuna, a sporazum pokušajte sastaviti sami).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija