Jump to content

Pravomocna presuda-sta sada?


antony100

Preporučene objave

Prije donosenja pravomocne presude u kojoj su bila dva optuzenika ,1 optuzenik umire  a 2 optuzenik koji je saucesnik biva osudjen na 2 god zatvora po pravomocnoj presudi.

Sada me zanima slijedece i molio bih sto preciznije odgovore.

1.Posto sam upucen u parnicu za rijesavanje imovinsko pravnog zahtijeva  kojeg sam imao prema 1 optuzenom kog cu tuziti njegovog naslijednika ili?

2.Da li se u parnici mogu koristiti cinjenicnim stanjem iz nepravomocne presude gdje je 1 optuzenik osudjen na 8 god zatvora.Umro je u toku zalbenog postupka na zupanijskom.

Neko kaze da neko ne.Napominjem da sam imao ugovor sa 1 optuzenikom koji je proglasen lihvarskim u nepravomocnoj presudi.

3.Posto se radi o nekretninama ko je duzan da poduzme oduzimanje imovinske koristi koja je dosudjena na Zup sudu u iznosu od 13 miliona kuna DORH koji je vodio postupak ili ja kao ostecenik.

4.Posto mi je nanesena velika steta u smislu izgubljene dobiti,devastiranje nekretnine itd u razdoblju od 7 god koliko je spor trajao koji su rokovi zastare,koje bih dokaze morao pribaviti za dokazivanje toga?

Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Da li je iza I-opt. ostalo što imovine iz koje bi se mogli naplatiti i što je točno predmetom IP zahtjeva - naknada štete, povrat stvari ili ...?

II-opt. nije uključen u kazneno djelo počinjeno na vašu štetu?

2. Po mom mišljenju, ne možete se pozivati na te stvari, već će one morati biti utvrđene u parnici, pri čemu treba razlikovati kazneno-pravnu odgovornost od građansko-pravne (potonja je daleko šira).

Istina jeste da bi vam pravomoćna osuđujuća presuda u velikoj mjeri pomogla i olakšala stvari, ali ona ne postoji.

3. To je ingerencija DORH-a.

4. Zastarni rok ste prekinuli isticanjem prijedloga za ostvarivanje IP zahtjeva, devastiranje se dokazuje vještačenjem, a izgubljena dobit tržišnom (realnom) visinom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislio sam možda da bi se moglo ići i na njega (da je uključen u djelo protiv vas).

Po meni, ako ćete moći dokazati da je ugovor bio lihvarski (da je počinjeno kazneno djelo) i ukoliko iza počinitelja ima imovine, onda bi se moglo ići na nasljednike. Ali, nikako ne bez pomoći iskusnog odvjetnika, tim više što ste vi u inozemstvu (ako sam dobro shvatio).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija