Jump to content

pitanje


anonimno

Preporučene objave

Mrljavac

 

Molio bi te da mi odgovoris! Imam 41 god. 20 god staza u civilstvu i 800 dana na ratistu. Trenutno sam 2 god. na bolovanju. bio sam 2002 i 2003 god na bolovanju i na programima i na psihotraumi i Rijeci prosa sam svo testiranje tako da imam šifru F43,1 i F41.0 panicni poremecaj. Bio sam na prvostupanjskoj i drugostupanjskoj komisiji s tim da su mi dali manje od 20%. Samovoljno sam se prestao lijecit jer nisam vise mogao izdrzat. Pokusao sam radit ali ne ide tako sda sam dao tuzbu na upravni sud RH. Navodili su prvostupanjskoj i drugostupanjskoj kao da sam imao psihicke probleme prije rata odvijetnik mi je trazio kopiju zdrastvenog kartona u kojemu kaze da nema nikakvih psihickih tegoba. Sad sam dao pzurnicu i ministarstvo a i preko UHVIDR-a zamolbu da mi se pozuri taj predmet jker nemam status HRvi-a molio bi te da mi odgovoris da li postoji mogucnost da dobijem HRV-i i stoa sad samo da cekam?????

obican sam vojak pa ako bi ostvario HRvi koliki bi mi bio minimalan iznas mirovine????

 

unaprijed HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam imaš li status dragovoljca i kako je moguće da u tvom kartonu nema upisano da si liječen na psihi. U svakom slučaju možeš u braniteljsku mirovinu i bez statusa HRVI. Ovisi koliko ti priznaju na mirovinskom vojni dio nesposobnosti i dali ćeš dobiti opću ili profesionalnu nesposobnost. unaprijed je nemoguće izračunati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mrljavac nisam ja imao u civilstvu nikakvi psihički problema tako piše u zrastvenom kartonu prije rata nego su oni sumljali kao da ih je bilo . vjerovatno da bi me se nekako riješili.zato mi je i odvijetnik tražio kopiju kartona da im dokaže da su mi te šifre nastupile poslje rata.nisam dragovoljac jer sam mobiliziran 01.11.1991pa na dalje.od 2000.god.pa do sad mi sve piše i s tim da im svaki nalaz šaljem to jest odvjetniku koji prosljeđuje njima.sad mi je u obradi i civilna komisija za invalidnost, pa dali bi bila opča ili profesionalna daj mi napiši otprilike koliko bi imao mirovinu ?svaka ti čast kad imaš strpljenja za ovake slučaje! jedan mi kolega ima isti slučaj skoro potpuno samo je bio destnik pa ima isto pitanje koliko bi on dobio više zato što ima čin?hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa gledaj ja ti ne mogu izračunati mirovinu dok ne budeš prošao vještačenje na mirovinskom (to ne može nitko). Jedino ako ti priznaju 100% da je bolest posljedica rata (što rijetko kome daju iako ima i toga sa 20% PTSP) i ako bi bila opća nesposobnost imao bi u najboljem slučaju oko 4.050,00 kuna. Kada bi bila profesionalna nesposobnost imao bi 3200 kuna. Ali samo u slučaju da priznaju 100%. Kada bi bilo 50-50 u prvom slučaju (opća) dogurao bi do oko 2800, a profesionalna 2100 kuna ali ponavljam ne možemo znati dok ne dođeš sa vještačenja sa mirovinskog. Može biti svašta primjer 20-80 30-70 40-60 itd. Loše je što nisi dragovoljac pa je manji koeficijent (1.50) a i čin nemaš pa će mirovina nešto manja što ne znači da će tako i biti.

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija