Jump to content

retroaktivno potpisivanje ugovora o radu


buzzy

Preporučene objave

Suprug radi u javnoj tvrtci i dobio je promjenu radnog mjesta, za sada bez potpisivanja ugovora. detalji ovdje:

S obzirom da su svi radnici koji su dobili premještaj, potpisivali ugovore tijekom veljače retroaktivno, odnosno prava i obveze ugovora su tekle od 01.01.2019. što učiniti ako na njegovom ugovoru bude isto navedeno, s obzirom da je on obnašao poslove drugog radnog mjesta i ostao zakinut za plaću, što su oni usmeno priznali, bez pisane odluke, unatoč tome što smo u pritužbi naveli da tražimo pisano rješenje?

Ako ne potpiše dobija otkaz, ako potpiše pritužba na plaću ne vrijedi i ostajemo bez dokaza.

Još nemamo primjerak ugovora pa ne znamo koji će datum biti naveden, s obzirom da smo digli buku u tvrtci, a ima rok do četvrtka (28.02.2019) za potpisivanje.

uređeno: od buzzy
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumijem pitanje G-man, dobio je novi ugovor 28.02. s datumom 01.03. i jedino se spominje da počinje teći od datuma navedenog na ugovoru, nema dodatka, aneksa, članka ili bilo čega koje obuhvaća prijašnje razdoblje ili poslove koje je obavljao. Ugovor nije potpisao, nego je uzeo primjerak za razmatranje, iako primjerak koji su mu dali NIJE potpisan od strane poslodavca, navodno direktor nije stigao. (što je malo čudno jer su imali ugovor gotov još od sredine veljače i tražili su da potpiše što je prije moguće, doslovce su mu dali rok od prvo 24 sata, pa je on tražio još vremena pa su produžili na 48h., pa je to sada već tjedan dana)

Danas je 07.03. ugovor još nije potpisao, očekujemo da će ga sutra zvati da potpiše otkaz uz izmjenu radnog mjesta , no i taj ugovor će prvo uzeti na razmatranje, pa ćemo vidjeti kako se situacija razvija s obzirom da se poslodavac još nije izjasnio na pritužbu na plaću a rok od 15 dana mu ističe slijedeći tjedan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija