Jump to content

Honorarni posao kod poslodavca x i prijava kod poslodavca y


Anoniman1

Preporučene objave

Nisam znao naslov kako da stavim. Radi se o tome da sam razmišljao o vožnji Ubera na pola radnog vremena. Honorarni posao više kao. 

1. Pitanje Da li je poslodavac mene dužan prijaviti ako mu radim honorarno ili na pola radnog vremena. Da li on mene dužan prijavit ako radim primjer noćne petak/sub 4h i ako preko tjedna recimo radim pon 4h.Ili poslodavci honorarne poslove smatraju kao poslove na pola radnog vremena?  Ili me je dužan prijavit ako bi radio svaki dan po 4h pa onda prijava na pola radnog vremena ide.

2. Kako se ja mogu osigurat da me isplati to što sam zaradio? Ne razumijem se baš u honorarne poslove jel ima ugovor neki ili kako ide to s honorarnim ili moram na pola radnog vremena bit

3. Da li mogu biti prijavljen kod poslodavca x na pola radnog vremena a kod y na puno? Pošto sam mislio da mi Uber bude kao dodatna zarada pa bi radio tipa 4h, ono kad stignem i to,a da mi primarni izvor bude posao primjer neki administravni posao ili neki koji bi našao da ima veze s ekonomijom pošto sam prvostupnik Ekonomije,pa da ne ispadne da sam išo na faks uzalud , a na kraju taksiram po ZG. 

4. Da li poslodavac ima pravo odbiti plaćati polazniku tečaj. Točnije da on kaže ja ti ispit za taksi vozača ili kako se zove taj ispit plaćam jedino ako radiš kod mene na puno radno vrijeme, a ako oćeš honorano ili slično plaćaš si sam,al moraš ga imat ne smijem te zaposlit bez njega ili ako plaća onda mora svima plaćat i ne smije radit razlike?

 

To je za sad to od pitanja ,a možda su i glupa,ali eto ne razumijem se u te radne odnose baš,pa me ta 4 pitanja muče.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Potrebno je sklopiti ugovor o radu na nepuno radno vrijeme.

2. Vidite pod 1.

3. Uz pristanak poslodavca, kod kojeg biste bili zaposleni na puno radno vrijeme, moguće je sklopiti dodatan ugovor o radu kod drugog poslodavca, ali maksimalno 8 sati tjedno odnosno 180 sati godišnje.

4. Postoji li kod poslodavca kakav Pravilnik o radu ili je vezan Kolektivnim ugovorom, koji propisuu štogod o toj materiji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija