Jump to content

Otkazi i otkazni ugovori


pivk0208@gmail.com

Preporučene objave

Radi se o sljedećem, radim u firmi koja jako lijepo posluje i uradno isplacuje placu, ali je placa minimalac. Kolegica i ja smo trazili povecanje place i da smo rekle poslodavcu da imamo bolje ponude za vece place i da bi se ipak sa njima dogovorili o nekakvon napedku ili bi otiske dalje. Na cega je poslodavac odgovorio da povecanje neda. Da neda ni otkaze, nego da ih mi damo tako da nemamo nikakvih prava. Sljedece sta se dogada je, sutra dan kolegici dolaze nuditi povecanje, a meni donose obavijest o otkaznom roku za otkaz koji nisam dala, sa cak navedenim datumom, kojim uopce nisam ni radila jer sam bila na godisnjem. Znaci , ni kojim putem usmenim ni pismenim otkaz nisam dala. Ono sto me zanima je sljedece: dali imaju pravo na to, dali je to pvreda radnog odnosa i radnih prava i sta mi je ciniti. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavezno pišite zahtjev za zaštitu prava, u kojem ćete jasno navesti kako niste dala otkaz i da nema osnove za početkom tijeka otkaznog roka osim ako su oni vama otkazali ugovor o radu (u kojem slučaju tražite odluku o otkazu). Pripazite na rok od 15 dana od dostave ove obavijesti da to učinite.

I nikako nemojte ništa potpisivati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija