Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

norma40

Odustajanje od Žalbe

Preporučene objave

Poštovani,

zaposlen sam u MUP-u RH kao policajac te sam zbog nenamjerne pogreške udaljen iz službe i rješenjem disciplinskog suda kažnjen kaznom prekid radnog odnosa na koje sam uložio žalbu. Kako još uvijek nisam dobio rješenje drugostupanjske disciplinske komisije a pružila mi se mogućnost novog posla koji bi i prihvatiti, mogu li odustati od žalbe i kakav je postupak u tom slučaju i postoje li pravne posljedice za mene...

Zahvaljujem na odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kako su disciplinski postupci zapravo upravni postupci, nema zapreke da izjavom odustanete od prava na žalbu, bitno je da to učinite sve do otpreme odluke tijela po žalbi. Jasno, ne treba naglašavati da je odustanak neopoziv (nema predomišljanja).

Posljedica po vas nema, jer se odustankom od podnesene žalbe, postupak u povodu žalbe obustavlja rješenjem i odluka donesena u prvom stupnju postaje izvršna.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad




×