Jump to content

Kupljen ukraden mobitel-Dorh


Lukamodric

Preporučene objave

Večer,

Imao sam slucaj da samkupio mobitel umjesto 2018 god, na crno bez računa i nakon 3 mjeseca me zove policija na moj broj da se javim u policijsku postaju na razgovor. S obzirom da zivim u inozemstvu rekao sam da dolazim za mjesec dana u HR i da cu se  doci javiti cim dodjem (nisu rekli o čemu se radi). Kada sam došao,  kazu da je mob ukraden i da ga moram vratiti. Vratio sam mob , rekao da sam ga kupio na crno i potpisao izjavu . To je bilo prije Bozica . Kazu sve je rjeseno nećemo vas vise zvati. Prije par dana zovu me iz Dorha na mobitel i kažu da me traže da moram doći u DORH . Nisu naveli razlog,neznam o čemu se radi, takodjer traže i moju suprugu da dodje. Otok kažu da moramo doći u roku mjesec dana jer će raspisati tjeralicu pa će nas navodno tražiti ovdašnja policija itd. 

 

Dali je normalno da DORH zove tako ljude na mobitel ,bez da šalju ikakve pisane zahtjeve i slično. Moja adresa je u Hrvatskoj još uvijek i nisam dobio nikakav pisani poziv. 

Ja sam rekao da dolazim na ljeto,ali oni lazu da je to predugo i da će poslati tjeralicu . 

Hvala unaprijed na pomoci

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, mogu te zvati na mobitel i da, mogu raspisati tjeralicu ako se ne javite.

Nije im dovoljno ovo što si rekao na policiji, nego te i oni žele saslušati, a žele saslušati i tvoju suprugu.

Po načinu pozivanja, niste okrivljenici, tako da se ne morate brinuti, a u svakom slučaju, niste dužni iskazivati protiv sebe niti jedan protiv drugoga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako mislite po nacinu pozivanja da nismo osumnjičenici? 

Dali smo onda svjedoci, i dali oni u tom slučaju su dužni nadoknaditi putne troškove,koji su zaista veliki s obzirom da moramo i djecu voditi jer ih nemamo gdje ostaviti?

 

Nije zvao DORH nego policija , koja nam je dala podatke o osobi iz Dorha . Clan nase obitelji je bio kod osobe iz Dorha i dobili smo te informacije da moramo doći. Nisu rekli u kojem svojstvu 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je poziv sa policije, onda se najvjerojatnije radi o obavijesnom razgovoru, gdje vas se zove u svojstvu građanina. Da vas se zove u svojstvu osumnjičenika, to bi trebalo biti strogo formalno obavljeno, pisanim pozivom. A i ne bi naglašavali poziv vašoj supruzi.

Naknade putnih troškova, nažalost, ne bude. Ostaje vam jedino mogućnost da pokušate kontaktirati telefonskim putem zamjenika na ODO-u zaduženog za predmet, pa objasniti situaciju i pokušati dogovorno odgoditi to za "uskršnje praznike", koji su relativno brzo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Nazalost vec sam kontaktirao njih i pokušao im objasniti da zaista nemoguće doći i da supruga ima zdravstvenih problema ali DORH Kaze da će poslati tjeralicu i da će nas policija u ovoj zemlji (EU) ispitati i da ćemo morati platiti velike troškove prijevoda itd. Zar je zaista moguće da naprave tako nešto zbog informativnog razgovora o mob koji je vraćen i koji vrijedi 3000kn? 

 

 

 

Necu Vas vise zamarati ,ako mi mozete samo jos reci dali je zaista moguće da će me policija ovdje privesti na ispitivanje ukoliko HR policija izda tjeralicu za menom ? Ja zaista nemogu do ljeta doći u HR pa me zanima sto mogu očekivati ?

Hvals puno na odgovorima 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno je nepoznanica. I meni je čudno da se diže tolika frka oko razgovora, no jedno je sigurno - bilo uz međunarodnu tjeralicu bilo europski uhidbeni nalog, vi biste mogli imati ogromne probleme u vidu uhićenja, moguće i određivanja ekstradicijskog pritvora, stoga pokušajte barem vi doći i odraditi taj razgovor, koja god da mu je svrha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija