Jump to content
Condor93

Otkaz ugovora na određeno?

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

zadnjih 2 godine radim kod poslodavcima na ugovor na određeno vrijeme. Prvo sam bio na probnom roku, pa na 1 mjesec, na 3 mjeseca, 9 mjeseci, 1 mjesec, 2 mjeseca, 9 mjeseci,  i sad zadnje je na 3 mjeseca.

Trenutno mi vrijedi ugovor od 3 mjeseca i istječe 30.03.2019g.

 

U ugovoru se samo spominje : "Ovaj Ugovor se može redovito otkazati prema odredbama Zakona o radu i Pravilnika o radu društva, a izvanredno se ovaj ugovor može otkazati u slučajevima predviđenim zakonom i Pravilnikom o radu društva"

Zanima me da li mogu otkazati ugovor tj dati otkaz a da nemoram odraditi otkazni rok?

Također me zanima što moram napisati na papiru (otkaz ugovora o radu, npr Dajem otkaz dana tog i tog ...)? Ima li nekih primjera otkaza?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Obzirom da sam ugovor o radu predviđa takvu mogućnost, redovno možete otkazati ugovor bez navođenja razloga, ali u tom slučaju postoje 2 problema - obveza odrađivanja otkaznog roka plus gubitak prava na novčanu naknadu HZZ-a.

Izvanredno otkazati ugovor možete (bez obveze odrađivanja otkaznog roka), ali uz opravdan razlog, kojeg treba posebno obrazložiti plus što poslodavac (teoretski) takav otkaz može osporavati na sudu.

No, zašto si komplicirati stvari - pričekajte istek ugovora krajem mjeseca, nemojte potpisivati produženje i kraj priče. Ostvarit ćete i pravo na novčanu naknadu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×