Jump to content

Dopuna žalbe nakon roka


macak_15

Preporučene objave

Poštovani, 

Napisao sam žalbu u jednom kaznenom predmetu, no iako je prvostupanjsko suđenje gotovo, došao sam do saznanja da iz inozemstva mogu pribaviti izuzetno važan dokaz. Problem je što rok za žalbu teče, a taj dokaz je na putu običnom poštom i postoje velike šanse da će stići zadnji dan žalbenog roka ili dan poslije.. Pitao sam ljude na sudu može li se naknadno višem sudu poslati dokaz i nadopuniti žalba. Dobio sam konfliktne informacije: jedni vele da se žalba ne smije dopunjavaju nakon 15 dana, da će to viši sud jednostavno ignorirati, a drugi vele da do pravomoćnosti presude mogu višem sudu slati predstavke i podneske. 

Dakle, mogu li to pismo iz inozemstva naknadno proslijediti višem sudu? 

Puno hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, u žalbi možete navesti spomenuti dokaz (specificirati o čemu se točno radi), kao i obrazložiti razlog zašto niste u stanju priložiti ga u trenutku podnošenja žalbe (pojasniti poteškoće oko njegova pribavljanja iz inozemstva) i navesti kako će istog trena kada dođete do tog dokaza (pokušajte vremenski precizirati), isti biti proslijeđen drugostupanjskom sudu. Pa će drugostupanjski sud odlučiti.

Vodite isto tako računa kako u žalbi, načelno ne možete iznositi nove činjenice niti predlagati nove dokaze osim onih za koje ste saznali nakon zaključenja rasprave (ali pritom treba ukazati na naknadni trenutak saznanja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija