Jump to content

zaduženi obrt - novi vlasnik


sikira187

Preporučene objave

Poštovani, vikend je i nemam koga pitati za ove zlata vrijedne informacije. molim za pomoć pri sljedećem problemu:

naime, ugostiteljski obrt (j.d.o.o.) dužan je komunalnom poduzeću, HEP-u, i gradskoj upravi za najam jednog dijela prostora.
vlasnik prostora koji je prostor dao u najam raskinuo je ugovor o zakupu poslovnog prostora sa osobom/obrtom koja je duzna .
ono što mene zanima sljedeće, da li ja mogu kao novosnovani j.d.o.o. potpisati ugovor o najamnini poslovnog prostora sa vlasnikom prostora, a da me neće teretiti ovi gore navedeni dugovi koji je počinio prijašnji obrt koji je vezan za drugu osobu, ali je poslovao u istom prostoru koji bih ja uzeo u najam?  dakle iskljucivo me zanima da li ja startam od 0? ima li kakvih pravnih osnova da se ovi gorenavedeni dugovi prisilno naplate.

informacija: prijasnji obrt je navodno u stečaju, a u ugovoru je napisano da se ne smije nista iznositi od inventara niti prodavati jer prilikom izlaska ili raskida ugovora, sve mora ostati u tom poslovnom prostoru? 

molim pomoc

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

J. d.o.o. nije obrt, on je trgovačko društvo, pravna osoba za sebe. 

Dugovi terete to društvo, neće teretiti Vas niti Vaše društvo ako uđe u zakup, iako kod nekih providera javnih i komunalnih usluga znaju praviti problem s prethodnim dugovima ako želite uslugu prebaciti na sebe, odnosno na svoje j.d.o.o., tako da provjerite hoće li to biti moguće, ili ćete morati plaćati vlasniku prostora. Također, eventualno što se može dogoditi jest da ti dugovi terete vlasnika prostora, ne Vas. 

Također, pazite kad plaćate režije da naznačite da plaćate svoj dug, a ne da oni zatvaraju stare dugove s Vašim uplatama tako da ispadne da svoje (kasnije dospjele) obveze niste platili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija