Jump to content

Prava oštećenog poslodavca


zizi666

Preporučene objave

Molim pomoć, 

Našla sam se u jako ružnoj situaciji i sada želim okrenuti ploču u svoju korist. 

Otvorila sam prije pola godine kozmetički salon (jdoo) i zaposlila djelatnicu koja je, po vlastitoj preporuci, trebala dovesti i određeni broj mušterija. Naravno da dotična mlada dama to nije napravila, dapače lagala je da ima ikakve mušterije. Ok, ajde mlada je pa sam joj to pregrmila i nadalje je molila da se angažira zajedno sa mnom oko marketinga, privlačenja klijenata i sl., oglušila se i na to. Mušterije su se počele masovno žaliti na njezin rad, naravno nisu se više vraćale, a i posao je drastično pao i nisam bila u mogućnosti isplatiti joj zadnje dvije plaće. Razišle smo se u miru sporazumnim otkazom, tražila me između ostalog i obrasce o neisplati plaće za koje je moja knjigovođa rekla da ih bolje ne davati jer mi njima može blokirati firmu. Na koncu zato i plaćam knjigovođu da zna šta se i kako odrađuje s pravne strane. 

Na kraju je bivša djelatnica prijavila mene i moju firmu državnom inspektoratu, snosit ću posljedice zbog nedavanja dokumentacije koju sam kao poslodavac dužna dati. 

Ne bježim od svojih obaveza, nitko sretniji od mene da sam je mogla isplatiti i doviđenja. Kao i sebe, da napomenem ni sebi nisam isplatila plaću zadnja 4 mjeseca. 

Moje pitanje je, mogu li parnično tražiti knjigovođu iznos za koji će me teretiti jer sam realno zbog nje oštećena, kao i bivšu djelatnicu zbog nesavjesnog rada i oštećivanja posla? 

Ispričavam se na podužem postu, ali dosta mi je biti žrtva nesavjesnih ljudi i trpjeti posljedice zbog njih. 

uređeno: od zizi666
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, ne možete postaviti takve vrste zahtjeva prema knjigovođi, jer knjigovođa je zadužen za ekonomski dio priče, ne pravni. Također, kao poslodavac, dužna ste voditi računa o svim svojim zakonskim obvezama, koje u šumi naših propisa jeste teško pohvatati (to je činjenica), ali zato se uvijek može angažirati pravna pomoć i dobiti potrebne informacije.

Neznanje ili neiskustvo ne mogu biti isprika, bez zamjere.

U postupku, koji vam slijedi, možete se braniti na način koji ste ovdje iznijela i izraziti žaljenje zbog prevelikog povjerenja u riječi računovođe ne izbjegavajući odgovornost. Obveza u svakom slučaju ostaje, no koliko vidim, vi ni ne bježite od nje, jedino trenutno nemate sredstava da je riješite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija