Jump to content
Sign in to follow this  

Sabor: od jeseni 44 studenta volontera


Mrljavac

ZAGREB, 25. srpnja 2014. (Hina) - Ukupno 44 studenta, po 22 sa Fakulteta političkih znanosti i zagrebačkog Pravnog fakulteta, imat će priliku od jeseni jednu akademsku godinu volontirati u Hrvatskom saboru. Broj volonterskih mjesta određen je prema interesu što su ga iskazali saborski zastupnici, no po iskustvima iz prijašnjih godina moguće je da se taj broj na jesen i poveća, kaže Ružica Šimunović, voditeljica saborske Službe za građane koja provodi program "Volontiram u Hrvatskom saboru".

Šestogodišnja praksa govori nam da se svake jeseni javi još barem šest, sedam zastupnika koji žele raditi sa volonterima, pojašnjava Šimunović.

Želju za volontiranjem u akademskoj 2014./2015. godini iskazalo je stotinjak studenata završnih godina Fakulteta političkih znanosti i Prava, njih 44 odabrano je temeljem prosjeka ocjena.

Volontira se jednu akademsku godinu, od 15. rujna do 15. srpnja. Posao koji studenti odrađuju ovisi o dogovoru s mentorom, odnosno saborskim zastupnikom.

Volonteri mogu zastupniku pomoći iščitavati zakone, uspoređivati domaću i legislativu drugih zemalja, pratiti medije i javne nastupe mentora, pomagati zastupniku u komunikaciji s građanima itd. Po završetku volontiranja Sabor studentima izdaje potvrdu o volontiranju.

I studenti i zastupnici koji su prijašnjih godina sudjelovali u programu volontiranja kažu da im je to bilo potpuno novo, obostrano korisno iskustvo, kaže Šimunović.

Program saborskog volontiranja pokrenut je prije šest godina, u njemu je do sada sudjelovalo oko 250 studenata i gotovo trećina zastupnika prošlog i aktualnog saziva Hrvatskoga sabora.

 

(Hina)

Sign in to follow this  


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


×