Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  

Natječaj za upis na PDS "Financijsko pravo trgovačkih društava"


Zex

Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za upis I. generacije studenata na Poslijediplomski specijalistički studij „Financijsko pravo trgovačkih društava“ u trajanju od dva semestra koji će s izvođenjem započeti tijekom zimskog semestra 2012. godine.[PRBREAK][/PRBREAK]

 

1. Uvjeti za upis

 

Pravo upisa ima osoba koja je završila dodiplomski četverogodišnji studij (dipl. iur.) ili osoba koja je završila preddiplomski i diplomski petogodišnji studij prava (mag. iur.).

 

Studij mogu također upisati polaznici sa završenim drugim sveučilišnim dodiplomskim četverogodišnjim studijem ili preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem (npr. ekonomije, građevine, pomorstva, strojarstva, tehnologije prometa, elektrotehnike, poljoprivrede i sl.), pod uvjetom da su tijekom studija položili pravni predmet usporediv s predmetom studija. Kandidati koji nisu tijekom dodiplomskog, preddiplomskog ili diplomskog sveučilišnog studija položili niti jedan pravni predmet upućuju se na polaganje predmeta: Trgovačko pravo ili Pravo društava.

 

Polaznik mora poznavati najmanje jedan svjetski jezik do razine mogućnosti praćenja stručne literature i osnovne stručne komunikacije.

 

Pri upisu je moguće uzeti u obzir ostvarene ECTS bodove stečene na drugom poslijediplomskom sveučilišnom studiju prema uvjetima navedenima u studijskom programu.

 

2. Broj upisnih mjesta, trajanje studija i broj ECTS-a

Broj upisnih mjesta je 50.

Razdoblje završetka studija je 18 mjeseci.

Uspješnim završetkom studija student ostvaruje 60 ECTS-a.

 

3. Školarina

Školarina po semestru iznosi 12.500,00 kn.

 

4. Rok prijave na natječaj

Prijava na natječaj za upis u studij podnosi se od trenutka objave natječaja do 30. rujna 2012. godine Uredu za studente Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Hahlić 6, 51000 Rijeka.

 

Obrazac prijavnog lista dostupan je na web stranici:

www.pravri.hr/hr/studij/poslijediplomski/FPTD Uz prijavu obvezatno priložiti:

1. izvornik ili ovjerenu presliku diplome ili uvjerenja o završenom studiju;

2. ispis kolegija i ocjena postignutih tijekom studija te

3. potvrdu o zaposlenju (ako je kandidat zaposlen).

 

Kandidat koji pri upisu podnese zahtjev da mu se priznaju ECTS bodovi stečeni polaganjem ispita iz ekvivalentnih predmeta na drugom poslijediplomskom specijalističkom ili drugom poslijediplomskom studiju u RH ili inozemstvu dužan je zahtjevu priložiti dokaz o položenom ispitu, program predmeta i ispitnu literaturu.

 

5. Upis i početak nastave

O rezultatima natječaja kandidati se mogu informirati nakon 30. listopada 2012.

O početku nastave kandidati će biti pravodobno obaviješteni. Nastava će se izvoditi tijekom dva semestra. Raspored sati nastave prilagođava zaposlenim studentima, pri čemu se nastava na svakom predmetu odvija u turnusima tijekom jednog ili dva vikenda.

 

6. Informacije o studiju

Informacije o studiju mogu se dobiti na web stranici: www.pravri.hr/hr/studij/poslijediplomski/FPTD

ili na tel.: 051 359-600, 359-505, 359-522 359-526, radnim danom od 11,00 do 13,00 sati.

Sign in to follow this  


User Feedback

Preporučeni komentari

Još nema komentara.Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


×