Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira

 1. protekli sat
 2. Zastara nastupa 10. godina od pravomoćnosti rješenja o ovrsi, ali samo ako ovrhovoditelj nije prekinuo zastrani rok poduzimanjem radnji s ciljem naplate pred sudom ili drugim nadležnim tijelom. Ukoliko je na ovaj način prekinut zastarni rok, tada od prekida teče iz početka. Da li za Vaš dug postoji pravomoćno rješenje o ovrsi?
 3. postovani, nalazim se u inozemstvu vec 5 godina. ostao mi dug u Zagrebackoj banci (master card, go i minus na tekucem). u medjuvremenu nije bilo nikakvih uplata ni isplata s tog ili na taj racun u hrvatskoj. poslali su mi vise puta iz zagrebacke banke ponude otpisa pola dugovanja ili da se plati samo glavnica bez kamata, medjutim nisam na to uopce reagirala. mislim da dug nije poslan na finu jer iz fine nisam dobila nista, javila su mi se samo odvjetnicka drustva koja zastupaju zagrebacku banku. nemam nikakvih nekretnina ni pokretne ni nepokretne imovine da bi mi se moglo ovrsiti.
 4. Postovana, s obzirom da je Odvodnja u vlasnisrvu grada onda direktor sklapa ugovor o radu s vecinskim vlasnikom koji ga temeljem drustvenog ugovora bira natpolovicnom vecinom...U ovom slucaju je to Grad odnosno predsjednik Skupstine kao predstavnik Grada ....mozda sam krivo napisao pa me niste shvatili....Ukratko, direktore gradskih tvrtki kao ova , bira i odlucuje Grad jer ima natpolovicnu vecinu.. Samo je stvar evidencije privatnih stvari direktora( nazocnost opcinkih vijeca ili zupanijske skupstine) sto ne ulazi u njegov djelokrug rada, a internim propisima niti uhovorom nije regulirano..
 5. Imam zemljište površine 150 m² , usko i izduženo . Zemljištu sam vlasnik 1/1 u vlasničkom listu . Također zemljište je uredno nacrtano na katastru i prema posjedovnom listu sam u posjedu 1/1 . Kako se ono nalazi u vikend – naselju odavno se tih par maslina prestalo obrađivati a i posjećivati , pa se izgubio uvid u stvarno stanje na terenu. Treba biti geodet da bi , danas prepoznao koja je koja čestica . Ali, uvidom u stanje na terenu a posebno akord preglednik ( snimka iz zraka ) , sagrađene su tri ogromne vile od par stotina kvadrata. Jedna ispred a dvije s bočnih strana. Ova napri
 6. Danas
 7. Poštovani, Prije 6 mjeseci odgođen je rad za opće dobro kao zamjena za 6 mjeseci zatvora zbog zdravstvenog stanja. Nakon 6 mjeseci liječenje je djelomično odgođeno do daljnjega zbog korone, a zdravstveno stanje se značajno pogoršalo. Radi se o onkološkom stanju. Zanima me što će se dogoditi ako zbog tumora uopće neću moći ići na rad za opće dobro, hoću li ići u zatvor ili se to može odgađati dokle god postoji zdravstveno stanje? Puno hvala.
 8. Nešto bi me zanimalo? Naime, sporazumno sam potpisao sa prošlim poslodavcem otkaz ugovora o radu u kojem sam potpisao da "ne postoje nikakva potraživanja s osnova navedenog ugovora radu, te se potpisom ovog sporazuma odriče bilo kakvih daljnjih potraživanja prema poslodavcu". Nisu mi isplatili godišnji odmor koji nisam koristio tokom boravka god njih, nego sam jedan manji dio. Da li ovo što sam iznio znači da ne mogu nikako pravno doći do svojega novca? Da nema pravne osnove?
 9. Poštovani, u nemogućnosti naplate pravomoćne presude obratili smo se FINI.Iako je dužnik javno registriran kao glazbenik što znači treba dobivati tantjeme nama su kazali da ništa nije njegovo vlasništvo.A ime mu piše na CDu ,nastupa na koncertima itd.....Angažirala sam odvjetnicu i prošli tjedan na Fini upitam koja sam u redu za naplatu a oni mi kažu da je proglašen bankrot ,da je prošlo 3 godine i da od naplate nema ništa.Pitala sam kako nisam bila obavještena,a oni su kazali da je moja odvjetnica a ako nije da je na e stranici suda mogla vidjeti.????.Ja sam se javila odvjetnici koj
 10. Poštovani, Do prošle godine bila sam zaposlena u Uljanik PIS-u koji je 2.5.2019 otišao u stečaj, s obzirom da nema nikakve imovine ostali su nam dužni osam plaća i otpremninu (dobili smo samo manji iznos od AORT-a). Prethodno nas pedesetak iz Rijeke bilo je zaposleno u Brodogradilištu 3. maj, a 2013 godine kad nas je preuzeo Uljanik premješteni smo u „PIS“ (poslovno informacijski sustavi), oni koji nisu željeli prijeći proglašeni su tehnološkim viškom i dobili otpremninu. Nastavili smo raditi iste poslove kao i prije premještaja, u istim prostorijama i na istoj opremi koja je
 11. Ako nije dužnik na osnovu neke pravomoćne kazne po počinjenom prekršaju onda može.
 12. Može li osoba koja je dužnik prema HZJZ podignuti(po prvi put)vozačku na policiji? Hvala!
 13. Može li Odbor za državnu službu provesti usmenu raspravu, na kojoj je prisutan i žalitelj kao stranka?
 14. Imam pitanje u vezi s izvrsavanjem mjere soc rada od strane Centra izdane ne znamo na koliko niti od kada traje kao takva niti nam je pokazan document kojim soc radnica ima pravo ulaziti tj dolaziti u nas dom. S kojim razlogom  i sto se zapravo nadgleda; uvjeti zivota djeteta nase psihofizicko stanje te kojim pravom trazi i zahtijeva med dokumente nase 10mjesecne bebe?? 

  Zanima me sto smije i kako tj kojim pravnim nacinom joj se dopusta da prakticki posjeduje svu medicinsku dokumentaciju informacije o trenutnim dogadjanjima odnosno onome sto smo obavili kako i preko koga uspjeli doci do svega sto moze pomoci u psihofizickom motorickom i mentalnom razvoju nase kceri

  Hvala 

 15. Ok znaci jedino da ta osoba izgubi spor, meni ostaje stan. U suprotnom ga moram predati i izgubio sam novac. Hvala
 16. Hvala na odgovoru.. Kako se naplaćuje redovito održavanje? Pretpostavljam da po kvadratu?
 17. Može na jednom ugovoru, najbolje bez svjedoka, s ovjerom potpisa kod javnog bilježnika. Stavite u ugovor da svatko snosi polovicu duga, a ako nemate poseban razlog zašto ne biste, stavite koja je svrha zajma u ugovor.
 18. Ruby_Danderfluff

  dosjelost

  Neka osnova temeljem koje ste smatrali da imate pravo posjedovati cijelu nekretninu: dokaz o usmenom dogovoru, kupoprodajni ili darovni ugovor koji nikad nije valjano ovjeren pa se nije mogao provesti u zemljišnim knjigama, takvo nešto...
 19. Ruby_Danderfluff

  Bučan obrt

  Onda imisije možda nisu prekomjerne.
 20. Možete potraživati naknadu za ulaganja učinjena u posljednjih 5 godina, jer je ostalo potraživanje zastarjelo. To uključuje i 1/15 režija, redovitog održavanja itd.
 21. Pozdrav, tražim odvjetnika u Zagrebu s iskustvom u radnom pravu (zbog otkaza o radu). Ukratko: poslodavac je neubrojiv, daje otkaz o radu u alkoholiziranom stanju, ugnjetavanje i iskorištavanje radnika itd. Moze više info u privatnoj poruci. Hvala.
 22. Direktor potpisuje ugovor o radu s poslodavcem, koji je d.o.o. Odvodnja, a ne s gradom ili gradonačelnikom, a kamoli s predsjednikom gradskog vijeća ili skupštine, oni eventualno mogu dati suglasnost za zapošljavanje, ako je isto potrebno. Menadžerski ugovor o radu jest ugovor o radu, samo se u njemu ne primjenjuju odredbe o klasičnom radu, ali ako je na temelju takvog ugovora učinjena prijava na obvezna osiguranja, onda jest u radnom odnosu temeljem tog ugovora.
 23. Poslodavac može tražiti zaštitu protiv Vašeg kršenja radnih obveza samo ako je sam ispoštovao obveze prema Vama - da Vas prijavi, da Vam uplaćuje doprinose, da Vam teče staž.
 24. Kanada je potpisnica Haške konvencije o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice djece, pa u suradnji s Ministarstvom obitelji morate pokrenuti odgovarajuće postupke radi prava na viđanje, te radi eventualnog povratka. No to će biti dugotrajan i mukotrpan postupak.
 25. Po mom mišljenju (ali samo osobno mišljenje je u pitanju), i drugi roditelj bi trebao sudjelovati u izvanškolskim aktivnostima (odvoz, dovoz itd.) kada se one preklapaju s njegovim terminom održavanja osobnih odnosa, cilj je što manje remetiti djecu. Naravno, to pod uvjetima da niste djecu upisali na previše izvanškolskih aktivnosti kako biste onemogućili njegove susrete s djecom.
 26. 1. ne, ali morate radi obveznog savjetovanja prije donošenja odluke o roditeljskoj skrbi. 2. ne, roditeljska skrb će biti zajednička, osim ako nemate dokaze zbog kojih bi samostalna roditeljska skrb bila više u interesu zajedničkog djeteta nego zajednička roditeljska skrb. Dijete ima pravo na oba roditelja, bez obzira žive li roditelji skupa ili ne. Samostalna skrb se određuje kad jedan roditelj uopće ne skrbi za dijete ili mu je boravište nepoznato, ili je učinio teže povrede svojih zakonskih dužnosti 3. Zajednička roditeljska skrb također načelno znači da dijete s jednim roditelje
 27. Nove dokaze sačuvajte za Vašu optužnicu, odnosno postupak pred sucem istrage. Naime, ODO se u bilo kojem trenutku ponovno može uključiti kao ovlašteni tužitelj ako nakon Vaših dokaza utvrdi da ipak treba provoditi progon po službenoj dužnosti.
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   94936
  • Najviše online
   488

  Najnoviji korisnik
  marinchy04
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   105726
  • Ukupno objava
   560784
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Zastara nastupa 10. godina od pravomoćnosti rješenja o ovrsi, ali samo ako ovrhovoditelj nije prekinuo zastrani rok poduzimanjem radnji s ciljem naplate pred sudom ili drugim nadležnim tijelom. Ukoliko je na ovaj način prekinut zastarni rok, tada od prekida teče iz početka. Da li za Vaš dug postoji pravomoćno rješenje o ovrsi?
  • postovani,   nalazim se u inozemstvu vec 5 godina. ostao mi dug u Zagrebackoj banci (master card, go i minus na tekucem). u medjuvremenu nije bilo nikakvih uplata ni isplata s tog ili na taj racun u hrvatskoj. poslali su mi vise puta iz zagrebacke banke ponude otpisa pola dugovanja ili da se plati samo glavnica bez kamata, medjutim nisam na to uopce reagirala. mislim da dug nije poslan na finu jer iz fine nisam dobila nista, javila su mi se samo odvjetnicka drustva koja zastupaju zagrebacku banku.  nemam nikakvih nekretnina ni pokretne ni nepokretne imovine da bi mi se moglo ovrsiti. Dali je nakon 10 godina moguce traziti zastaru toga dugovanja?
  • Postovana, s obzirom da je Odvodnja u vlasnisrvu grada onda direktor sklapa ugovor o radu s vecinskim vlasnikom koji ga temeljem drustvenog ugovora bira natpolovicnom vecinom...U ovom slucaju je to Grad odnosno predsjednik Skupstine kao predstavnik Grada ....mozda sam krivo napisao pa me niste shvatili....Ukratko, direktore gradskih tvrtki kao ova , bira i odlucuje Grad jer ima natpolovicnu vecinu.. Samo je stvar evidencije privatnih stvari direktora( nazocnost opcinkih vijeca ili zupanijske skupstine) sto ne ulazi u njegov djelokrug rada, a internim propisima niti uhovorom nije regulirano.. Puno hvala
  • Imam zemljište površine 150 m² , usko i izduženo . Zemljištu sam vlasnik 1/1  u vlasničkom listu . Također zemljište je uredno nacrtano na katastru i prema posjedovnom listu sam u posjedu   1/1 . Kako se ono nalazi u vikend – naselju odavno se  tih par maslina prestalo obrađivati a i posjećivati , pa se izgubio uvid u stvarno stanje na terenu. Treba biti geodet  da bi , danas prepoznao koja je koja čestica . Ali, uvidom u stanje na terenu a posebno akord preglednik  ( snimka iz zraka )  ,  sagrađene su  tri ogromne vile od par stotina kvadrata. Jedna ispred  a dvije s bočnih strana.  Ova naprijed i s jedne strane su neposredni susjedi dok je do treće , kao i otraga par   čestica sličnih  mojoj , nešto veće ( ili iste površine ) . Granice čestica su jasne i nedvosmislene i nikad , nitko, nije tražio izmjenu katastarskog plana. Slobodne čestice mogu oformiti lijepo gradilište ( problem su neriješeni imovinsko – pravni odnosi ). Međutim "moćni" susjedi su se dijelom  "razbacali" i na susjede , tako i  na moju česticu     ( dvorišta , parking i sl. ). Mogu li ja svoje vlasništvo ograditi ili zaštititi na neki drugi način i natjerati  "elitu" da se maknu s moje imovine  ?
  • Poštovani, Prije 6 mjeseci odgođen je rad za opće dobro kao zamjena za 6 mjeseci zatvora zbog zdravstvenog stanja. Nakon 6 mjeseci liječenje je djelomično odgođeno do daljnjega zbog korone, a zdravstveno stanje se značajno pogoršalo. Radi se o onkološkom stanju. Zanima me što će se dogoditi ako zbog tumora uopće neću moći ići na rad za opće dobro, hoću li ići u zatvor ili se to može odgađati dokle god postoji zdravstveno stanje? Puno hvala.
  • Nešto bi me zanimalo? Naime, sporazumno sam potpisao sa prošlim poslodavcem otkaz ugovora o radu u kojem sam potpisao da "ne postoje nikakva potraživanja s osnova navedenog ugovora radu, te se potpisom ovog sporazuma odriče bilo kakvih daljnjih potraživanja prema poslodavcu". Nisu mi isplatili godišnji odmor koji nisam koristio tokom boravka god njih, nego sam jedan manji dio. Da li ovo što sam iznio znači da ne mogu nikako pravno doći do svojega novca? Da nema pravne osnove?    
  • Poštovani, u nemogućnosti naplate  pravomoćne presude obratili smo se FINI.Iako je dužnik javno registriran kao glazbenik što znači treba dobivati  tantjeme  nama su kazali da ništa nije  njegovo vlasništvo.A ime mu piše na CDu ,nastupa na koncertima  itd.....Angažirala sam   odvjetnicu i prošli tjedan na Fini  upitam koja sam u redu za naplatu a oni mi kažu  da je proglašen bankrot ,da je prošlo 3 godine i  da od naplate nema ništa.Pitala sam kako nisam bila obavještena,a oni su kazali da je moja odvjetnica a ako nije da je na e stranici suda mogla vidjeti.????.Ja sam se javila odvjetnici koja kaže da nema pojma o tome da nije obaviještena.Na moje inzistiranje i pitanje mogu li nešto poduzeti rekla je da se zakon promijenio u 4 mjesecu i da nema nikakvih mogućnosti.Ne mogu vjerovati da sam platila odvjetnice i puno nekih naknada za razne uvide u njegovo stanje i da je sad sve propalo.Jeli me netko morao obavijestiti  jer smo mu mogli zaplijenitj skupe gitare u međuvremenu.,?Jeli stvarno sve propalo  i jeli odvjetnica morala drukčije postupiti, ? Što mogu osim plakati?Hvala 
  • Poštovani,  Do prošle godine bila sam zaposlena u Uljanik PIS-u koji je 2.5.2019  otišao u stečaj, s obzirom da nema nikakve imovine ostali su nam dužni osam plaća i otpremninu (dobili smo samo manji iznos od AORT-a).  Prethodno nas pedesetak iz Rijeke bilo je zaposleno u Brodogradilištu 3. maj, a 2013 godine kad nas je preuzeo Uljanik premješteni smo u „PIS“ (poslovno informacijski sustavi), oni  koji nisu željeli prijeći proglašeni su tehnološkim viškom i dobili  otpremninu. Nastavili smo raditi iste poslove kao i prije premještaja, u istim prostorijama i na istoj opremi koja je i dalje bila vlasništvo Brodogradilišta 3. maj, a poslovi su odrađivani isključivo za 3. maj kao i prije premještaja. S obzirom da Brodogradilište 3. maj i dalje radi, radnici Brodogradilišta su dobili sve zaostale plaće (i nastavili dalje raditi).    Slijedom svega navedeno zanima me ima li pravne osnove po kojoj bismo mogli potraživati od Brodogradilišta 3. maj da nam isplati 8 neisplaćenih plaća s obzirom da smo radili poslove isključivo za 3.maj. Svi smo bili  zaposlenici 3. maja, a formalno smo prebačeni u Uljanik PIS, jer nismo imali drugog izbora.    S poštovanjem,
  • Ako nije dužnik na osnovu neke pravomoćne kazne po počinjenom prekršaju onda može.
  • Može li osoba koja je dužnik prema HZJZ podignuti(po prvi put)vozačku na policiji?   Hvala!
  • Može li Odbor za državnu službu provesti usmenu raspravu, na kojoj je prisutan i žalitelj kao stranka?
  • Ok znaci jedino da ta osoba izgubi spor, meni ostaje stan. U suprotnom ga moram predati i izgubio sam novac. Hvala
  • Hvala na odgovoru..  Kako se naplaćuje redovito održavanje? Pretpostavljam da po kvadratu?   
  • Može na jednom ugovoru, najbolje bez svjedoka, s ovjerom potpisa kod javnog bilježnika. Stavite u ugovor da svatko snosi polovicu duga, a ako nemate poseban razlog zašto ne biste, stavite koja je svrha zajma u ugovor.
 • Novi statusi

  • Viki21  »  Ruby_Danderfluff

   Imam pitanje u vezi s izvrsavanjem mjere soc rada od strane Centra izdane ne znamo na koliko niti od kada traje kao takva niti nam je pokazan document kojim soc radnica ima pravo ulaziti tj dolaziti u nas dom. S kojim razlogom  i sto se zapravo nadgleda; uvjeti zivota djeteta nase psihofizicko stanje te kojim pravom trazi i zahtijeva med dokumente nase 10mjesecne bebe?? 
   Zanima me sto smije i kako tj kojim pravnim nacinom joj se dopusta da prakticki posjeduje svu medicinsku dokumentaciju informacije o trenutnim dogadjanjima odnosno onome sto smo obavili kako i preko koga uspjeli doci do svega sto moze pomoci u psihofizickom motorickom i mentalnom razvoju nase kceri
   Hvala 
   · 0 odgovora
  • prof  »  Mrljavac

   Pozdrav od komodora svih potonulih lađa i starih olupina.
   · 0 odgovora
  • Silvana Matic  »  absythium

   Pitanje o grobnom mjestu u obiteljskoj grobnici- otac mi ima obiteljsku grobnicu,mog bivseg supruga ( rastavljeni) kad je umro - njegova rodbina( njegov brat ) su trazili da ga PRIVREMENO sahranimo u grobnicu MOJIH RODITELJA, medjutim to PRIVREMENO evo traje vec 12 godina.DA LI JA MOGU TRAZITI od pokojnikovog brata da ga izvade VAN  iz " tudje" grobnice i nek mu oni i obezbijede grobno mjesto,ili to moze URADITI MOJ OTAC bez njihovog pitanja i " izbaciti" ga iz te grobnice.Moram reci i to - kad se DIJELILA imovina mog bivseg a pokojnog supruga ( koja je bila i stecena u zajednickom braku) ja sam izvisila i SVE  su podjelili njegov brat i sestra,sada je meni PREKIPJELO TO PRIVREMENO I ZELIM GA IZBACITI IZ ZAJEDNICKE OBITELJSKE GROBNICE MOGA OCA,JELI TO MOGUCE I STO MI JE URADITI? HVALA.
   · 2 odgovora
  • ivan4

   Pozdrav svima,nadam se da ću dobiti odgovor na moje pitanje.U radnom sam odnosu na neodređeno vrijeme več 5 godina u maloj firmi   sa još jednom djelatnicom i i vlasnicom.Zadnjih 4 mj.odnosi su se pogoršali po mojoj pretpostavci zbog smanjenja posla te očiglednoj želji da me se riješi i najavi mogućeg otkaza.Trenutno koristim sav godišnji odmor te pokušavam doći do mogućeg riješenja  da bih zadržala novčana prava na zavodu.Pitanje je na koji način i vrstu otkaza bi mogla to ostvariti.Unaprijed hvala na odgovoru,pozdrav dragi moji i budite mi zdravo.
   · 2 odgovora
  • Mide  »  bob25274

   Radna knjižica, popis stanovništva...Na koji način postoji mogućnost stjecanja državljanstva? Hvala na pomoći...
   · 2 odgovora
×
×
 • Napravi novi...