Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira

 1. Danas
 2. Postovani, Molim hitno za pomoc,ne znam gdje da pitam i koga. Sklopila sam s odvjetnikom ugovor na postotak u slucaju uspjeha u ostavinskom postupku i postupku utvrdjivanja statusa bitnog za nasljedjivanje. U slucaju neuspjeha da mu nisam duzna platiti niti jednu radnju. Postupak je pravomocno izgubio.vec je bilo i na vrhovnom. Ostali su mi samo izvanredni pravni lijekovi. Odlucila sam bila otkazati mu daljnje zastupanje. I onda je izasao sa racunom za parnicu za komorijente u kojoj sam bila tuzena da druga strana dokazuje. Nemam veze sa tom parnicom. Uglavnom izgubio je spor. Meni p
 3. jučer
 4. Poštom (preporučeno s povratnicom) ili odneseš sam. U svakom slučaju prigovor ide u policijsku postaju koja ti je izdala nalog, a oni će dalje na sud koji treba. I na sud ne trebaš ići, ali možda je najbolje napisati prigovor bez izjašnjavanja o krivnji, pa doći na sud i reći sve što treba, a da te sutkinja/sudac vidi i uživo.
 5. Hvala puno vidim da spašvaš ljude na veliko Još bi me samo zanimalo da li ovo šaljem mailom ili moram poštom? Također živim blizu suda da li mi išta utječe ako odem samostalno na sud informirati se o svemu? Hvala na odgovoru
 6. Slika je fantastična, ali da, ima pravo i to je čest način prepucavanja bivših supružnika, s obzirom da je moguće (mada u ovom slučaju malo vjerojatno, ali opet...) kazneno djelo "povreda djetetovih prava".
 7. Matrix

  Ostavinska rasprava

  Vidi članak i sve će vam biti jasno
 8. Može, u svojoj policijskoj postaji.
 9. Ako si dobio prekršajni nalog, na njega se moraš žaliti u tih 8 dana. Imaš na ovom linku ukratko o prigovorima, pa vidi. Uz priznanje, kajanje i olakotne okolnosti (nekažnjavanost, student...), sigurno je smanjenje na oko 2000 kn (ima iskustava na forumu da je bilo i manje, jedan i na 700 kn), a na kraju ćeš imati pravo plaćanja 2/3 te konačne kazne.
 10. Pozdrav svima, dali je neko na forumu bio u Njemačkoj na MPU test zbog thc- u krvi za vrijeme vožnje.. hvala puno svima koji mogu dati odgovor
 11. ima. pitanje jest hoće li zaista tužiti ili ne. na donjem linku vam je pregled zakonske regulative vezano na zaštitu privatnosti djece te ostalo vezano uz tu tematiku: Pravo na privatnost i objavljivanje osobnih podataka, informacija (o) i fotografija maloljetne djece
 12. sindy

  Ostavinska rasprava

  Imam još jedno pitanje tata je imao kredit i nešto dugova zanima me ako se svega odreknem u korist mame da li dugovi meni ostaju ili i to ide na nju
 13. Hvala na odgovoru. Jasno mi je sada. Zanima me samo još kada bismo osporili oporuku, a ne išli u tužbu i onda bi se nastavio ostavinski postupak, da li bismo snosili zbog toga kakve troškove što smo prouzročili prekid tj stanku postupka.
 14. Nastavio bi se ostavinski postupak. Ne
 15. To su neosporno nevaljane oporuke. Ali, kažete onda bi mi morali u tužbu. Vjerovatno glupo pitam, ali teško mi je razumijeti te pravne procedure, tj pravnu logiku. Znači moje je pitanje, ako bi osporili oporuke, i prekinuli postupak time, a mi ne pokrenuli tužbu, što bi onda bilo. Da li bi druga strana onda morala pokrenuti i na sudu dokazivati da su oporuke valjane?
 16. Možete osporiti oporuku što će proizvesti učinak prekida postupka i upućivanje u parnicu, a sasvim izvjesno da bi upravo vi morali u ostavljenom roku podnijeti tužbu radi osporavanja oporuke.
 17. HEP me tereti da je 2010. god. isključena struja u stanu od strane njih i da je netko neovlašteno priključio struju. U posjedu stana sam od 2013. Kako ne živimo tamo, 2014. i 2015. sam dobivala "račun" da je struja preplaćena oko 2500 kn. Brojilo nije mijenjamo od 80tih god. Dobila sam obavijest u 10/2020. da se javim radi promjene brojila što i jesam (ako su kako oni tvrde isključili struju, čemu onda promjena brojila?). I dobila sam račun za zadnjih godinu dana na skoro 20.000,00 kn. Poslala sam prigovor, pa još jedan na njihov odgovor. I danas mi stiže opomena. Piše ukoliko ne platim da će
 18. Nismo jos ništa. U međuvremenu javni bilježnik je potvrdio da su predani originali koje se pohranilo, a na uvid nam idu kopije. Ali tih desetak oporuka koje je ujak pisao, ako su i originali, budući da on nije bio psihicki sav svoj, a bilo bi predugo da ovdje analiziram, te oporuke su sumnjive valjanosti. Međutim ni novaca ni volje nemamo da se upuštamo u dokazivanje putem suda. Ali ne zelimo niti izjaviti da prihvaćamo tj priznajemo oporuke, jer zelimo dio koji nam po zakonu pripada. Kako mi možemo sada postupiti?
 19. Matrix

  kamate

  Protek vremena dovodi do gubitka prava, naime pod pretpostavkom da od citiranog vremena nisu poduzimali nikakve pravne radnje pred sudom u svrhu naplate kamata, nastupila je zastara, na što upućuju odredbe čl.226 st. 1. ZOO koje propisuju zastarni rok od tri godine ima u vidu upravo samostalno potraživanje kamata u situaciji kada je glavno potraživanje prestalo postojati (isplatom ili na drugi način). Kamate teku kontinuirano od dospijeća do prestanka glavnog potraživanja, pa samostalno potraživanje kamata (nakon podmirenja glavnog potraživanja kao u ovom slučaju) zastarijeva u roku od tri god
 20. Matrix

  Ostavinska rasprava

  Najbolje vam je da prije ostavinske rasprave sklopite nasljednički sporazum i isti predočite javnom bilježniku u postupku.
 21. Da li ste prigovorili glede oporuke?
 22. Potraži te savjet u Poreznoj, jer je taj zakon - nov, prje 15 dana je zašao, u UIS -INFO, - kao podsjetnik. Zato, da ne bi dobili krivi odgovor - Via - Porezna.
 1. Učitaj više aktivnosti
 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   97220
  • Najviše online
   654

  Najnoviji korisnik
  kidloco
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   108891
  • Ukupno objava
   577737
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Postovani, Molim hitno za pomoc,ne znam gdje da pitam i koga. Sklopila sam s odvjetnikom ugovor na postotak u slucaju uspjeha u ostavinskom postupku i postupku utvrdjivanja statusa bitnog za nasljedjivanje. U slucaju neuspjeha da mu nisam duzna platiti niti jednu radnju. Postupak je pravomocno izgubio.vec je bilo i na vrhovnom. Ostali su mi samo izvanredni pravni lijekovi. Odlucila sam bila otkazati mu daljnje zastupanje. I onda je izasao sa racunom za parnicu za komorijente u kojoj sam bila tuzena da druga strana dokazuje. Nemam veze sa tom parnicom. Uglavnom izgubio je spor. Meni prijeti iseljavanje, nemam ni prihode, i izdao mi je racun na 50 tisuca kuna za tu parnicu. Da li ta parnica ulazi u ostavinski postupak kao dio toga sto sam potpisala ili ne? Sto da radim sada s tim racunom? Danas mi je poslao. Ja to ne mogu platiti. Ta parnica nije jos gotova, u prekidu je, druga strana ce vjerojatno povuci tuzbu. I u slucaju da mi drugi odvj pise ustavnu tuzbu i dobijem da li ovaj stari moze jos nesto traziti? Otkazana je punomoc. Molim vas pomozite. Hitno mi je.
  • Poštom (preporučeno s povratnicom) ili odneseš sam. U svakom slučaju prigovor ide u policijsku postaju koja ti je izdala nalog, a oni će dalje na sud koji treba. I na sud ne trebaš ići, ali možda je najbolje napisati prigovor bez izjašnjavanja o krivnji, pa doći na sud i reći sve što treba, a da te sutkinja/sudac vidi i uživo.
  • Hvala puno vidim da spašvaš ljude na veliko Još bi me samo zanimalo da li ovo šaljem mailom ili moram poštom? Također živim blizu suda da li mi išta utječe ako odem samostalno na sud informirati se o svemu? Hvala na odgovoru
  • Slika je fantastična, ali da, ima pravo i to je čest način prepucavanja bivših supružnika, s obzirom da je moguće (mada u ovom slučaju malo vjerojatno, ali opet...) kazneno djelo "povreda djetetovih prava". 
  • Vidi članak i sve će vam biti jasno
  • Može, u svojoj policijskoj postaji.
 • Novi statusi

  • bunjevcenje

   Poslije smrti Roditelja kuća je pripala braći zbog moga duga Poreznoj Upravi.Pošto sam sad riješio dugovanje i braća mi žele vratiti moj dio Darovnim ugovorom, a radi se o stanu od 90 kvadrata i Poslovnom Prostoru od 200 m kvadratnih ,tu su još tri stana koji ostaju braći ,Da bih mi to vratili dali je prije potrebno  Etažirati kuču
   · 1 odgovor
  • Anđelo123  »  Zex

   Kad ste rekli da bi žig postao javan na pitanje kako zaštiti pseudonim, što ste pod tim mislili? Oće li time biti objavljeno pravo ime pisca?
   · 0 odgovora
  • Halil123  »  drot13

   Sta ste time mislili reci 
   · 0 odgovora
  • zabrinuta7  »  prof

   Evo molim poštovanog Profa da mi izračuna visninu moguće nove mirovine)primjerice s 20% ili 30%)
   Tata je 1950. godište, 37 godina radnog staža,7 mjeseci i 21 dan,najpovoljniji prosječni bod 0,8991, mirovina je prijevremena, ima 300 dana borbenog sektora,nema zvanje u postrojbi i nije dragovoljac.
   Nadam se da sam stavila sve potrebne podatke.
   Hvala unaprijed!
   · 0 odgovora
  • Đođa  »  prof

   Poštovani,
   molim Vas, možete li mi  u xcl. formatu izračunati Usporedni izračun mirovina po:
   opći propis ZOMO-u, branitelji, HRVI. Rođen sam 14.6.1956. godine. HRVI 30% stalno, zapovjednik satnije, 198 dana borbenog sektora.
   U privitku Vam je informativni izračun  iz HAZMO-a za starosnu mirovinu.
   Lp. unaprijed hvala!

   · 0 odgovora
×
×
 • Napravi novi...