Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira

 1. protekli sat
 2. Da se sporite sa susjedom mislim da ne bi ništa postigli jer on ima pravo na svom dijelu napraviti ono što je napravio. Da se radi toga zavadite sa susjedom nije toga vrijedno. Rješenje je da i vi nasipate svoj dio, naravno ako je to moguće, ali i da pustite da živica naraste još jedan metar i na taj način sačuvate svoju privatnost.
 3. Ne možete dobiti uporabnu dozvolu za objekat koji ne postoji. Prvo morate upisati objekat u vlasničke knjige. Da bi to napravili trebate da geometar napravi elaborat o izmjeri zemljišta i objekata koji sa na tom zemljištu nalaze. U geodetskom uredu će ustanoviti što je bilo sagrađeno prije 1968 godine. Budući da je dogradnja vjerovatno sastavni dio građevine izgrađene prije1968 isti dio ćete morat legalizirati. Tek po legalizaciji i upisu u vlasnički list moći ćete tražiti uporabnu dozvolu. Ovaj savjet je skup svega što sam morao napraviti da bi dobio uporabnu dozvolu za objekat sagr
 4. Živim u stambenoj zgradi sa dva stana (dvojna kuća). Prilikom dobivanja uporabne dozvole, dvorište susjeda i moje dvorište su bili u istoj razini. On je na međi između naših dvorišta sagradio zid a ja posadio zelenu ogradu na svom dijelu. Susjed je prije dva mjeseca nasipao zemljom svoj dio dvorišta za skoro metar, njegov ogradni zid je zapravo postao potporni zid, moja zelena ograda je što se privatnosti tiče izgubila smisao. Uglavnom, izgubio sam privatnost jer susjed sada u moj dio dvorišta gleda sa visine od jednog metra. Pitanje: "Mogu li legalno nešto poduzeti pr
 5. Danas
 6. Ne, nikako. Ni na Vašu plaću, ni na išta što je u Vašem vlasništvu (nekretnine, pokretnine, auto, oročene štednje, novci na Vašem računu itd...)
 7. Sad vidim da ste student. U tom slučaju otvorite j.d.o.o., to će vam biti najjednostavnije rješenje a da je u skladu sa zakonom.
 8. U redu, hvala puno na odgovoru. Dakle, zvat će me onda u trgovinu na razgovor da im tamo to nadoknadim ili ne znam kojim putem će potraživati odštetu. Dakle, krađe u istoj trgovini se zbrajaju, unatoč plaćenoj odšteti. Ima li ikakve koristi ponijeti liječničku dokumentaciju sa sobom da sam u postupku liječenja od borderlinea (rizično ponašanje plus pokušaj suicida zbog depresije) i da se nalazim u razdoblju između 2 rehabilitacije? Ili da to radije ostavim doma. Lp, Elefteria
 9. Koliko je moguće da sud prihvati prijedlog CZSS-a da se roditelju oduzme pravo stanovanja s djetetom, a da prethodno nije bila izrečena ijedna blaža mjera u smislu nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi? Drugo pitanje - kako je moguće da se posebna skrbnica djeteta iz Centra za posebno skrbništvo (imenovana od strane Suda) prikloni mjeri predloženoj od strane CZSS, a da prethodno uopće nije razgovarala s roditeljem kojem se predlaže oduzeti pravo stanovanja s djetetom?
 10. To je to i vrijedi sve što ti je sivko napisao.
 11. A da li bi se to isto moglo odnositi i na moju plaću stečenu vlastitim radom? Ukoliko se vjerovnici nebi mogli naplatiti preko supruga i njegove majke, da sjednu meni na moja primanja kako bi se otplatio suprugov dug od tvrtke?
 12. Ili gledaš krivi zakon ili si nama napisao krivi... Radi li se o čl. čl. 163. Kaznenog zakona ili...?
 13. Ne znam zašto ,zato sam i pitao što je to? Gledao sam negdje cl.163 st.2 je isto u zakonu prijevoz pijanih osoba ili nezavezanih
 14. Pogledaj taj članak u Kaznenom zakonu, a što se tiče razgovora, znaš li zašto baš tebe zovu?
 15. ASIJA

  Brisanje uvjetne osude

  A nakon što se osuda izbriše, znači li to da uvjetno osuđena osoba može smatrati da nikad nije bila osuđivana.
 16. Dobar dan,interesiralo bi me dali imam pravo na nuzni dio nasljedstva,situacija je sljedeca: Pokojni djed i baka koja je jos ziva bili su vlasnici vise nekretnina,baka je sve sto je imala darovala mom bratu i stricu,sve to se dogodilo prije desetak godina,ja do sada nisam bila zainteresirana za bilo sto ali sada ipak nakon toliko godina smatram da to nije pravedno i pokrenula bi neki postupak,dali imam neke sanse ili je vec kasno za bilo sto poduzeti?
 17. A što to točno znači u praksi? Koje su kazne za to?
 18. Poštovani Štef, Niste u pravu kad promišljate da imate pravo na povećani polazni factor ZOMO od 1,204. Nemate pravo na povećani polazni faktor ZOMO zbog toga što ste bili umirovljeni, primali dio mirovine (5/8 mina) i istovremeno radili. Na povećani polazni factor ZOMO bi imali pravo da ste radili neprekidno bez primanja mirovine, tada bi Vam stvarno polazni factor ZOMO iznosio 1,204 a iznosi mirovina bi bili kao u privitku. Lijep pozdrav Štef 2 braniteljska starosna mirovina 2.makroenabled.xlsm
 19. Poštovani hajduk1962, Nisam pravnik ali mislim da je za Vas izgubljena mirovina satnika jer ste propustili pravovremene rokove žalbe u 2005.g. kad Vam je došlo do promjene iznosa mirovine.
 20. Ispravka otišao sam u mirovinu 1995.
 21. Ako je ovrhovoditelj pravna osoba prestao postojati zbog brisanja iz odgovarajućeg registra bez pravnog sljednika, Fina po saznanju za tu okolnost prestaje s izvršavanjem te osnove za plaćanje i istu pohranjuje. Ako postoje zaplijenjena sredstva na temelju te osnove za plaćanje, po ispunjenju uvjeta za prijenos Fina će dati banci nalog za prijenos tih sredstava u korist računa državnog proračuna.
 22. Ovo nažalost jednostavno nije točno (osim za stanovnike SAD-a ako dobro shvaćam), iako bih volio da je tako. Upwork nakon što uzme proviziju (i VAT??) isplaćuje cijeli iznos i onda je na freelanceru da prijavi. Nisu baš super službeni izvori ali alternativa je da ovi ljudi dobrovoljno plaćaju porez Izvor1 Izvor2 Izvor3 Složio bih se, kad bi mi bilo jasno kako to da su legalni. Kod paušalnog obrta postoji problem kriterija nesamostalnog rada Izvor1 Izvor2 Inače bi bio idealan za ovo (osim jer sam student), ali u slučaju inspekcije, bez ikakve sumnje bih pao po kriterijima (i onda
 23. U kojoj je fazi sudski postupak, je li obustavljen?
 24. Nešto će drugo biti posrijedi, jer da se Fina mogla naplatiti i da je to propustila, teško da je vjerojatno.
 25. Ne mora biti, može biti i sudskim putem. Trebalo bi to provjeriti, jer pravni lijekovi nisu isti s obzirom da se radi o dva različita postupka. I svakako ste već trebali podnijeti kaznenu prijavu, jer tko kaže da nema još takvih sklopljenih ugovornih obveza na Vaše ime, a da Vi još uvijek niste upoznati s tim. Rijetko se ovakve osobe zaustave na jednom djelu, dapače.
 26. Ukoliko na ovoj adresi upisem ime, prezime, broj osobne strane iskaznice, drzavu izdavanja i prepisem kontrolna slova/brojeve ne pojavljuje mi se oib koji mi je ta osoba dala.Zelim od njega kupiti gradevinsko zemljiste u Hrvatskoj. Ukoliko nema Oib to nije moguce. https://oib.oib.hr/SaznajOibWeb/fizickaOsoba.html
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   94705
  • Najviše online
   488

  Najnoviji korisnik
  huawei7
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   105368
  • Ukupno objava
   559020
 • Nove objave

 • Novi statusi

  • Silvana Matic  »  absythium

   Pitanje o grobnom mjestu u obiteljskoj grobnici- otac mi ima obiteljsku grobnicu,mog bivseg supruga ( rastavljeni) kad je umro - njegova rodbina( njegov brat ) su trazili da ga PRIVREMENO sahranimo u grobnicu MOJIH RODITELJA, medjutim to PRIVREMENO evo traje vec 12 godina.DA LI JA MOGU TRAZITI od pokojnikovog brata da ga izvade VAN  iz " tudje" grobnice i nek mu oni i obezbijede grobno mjesto,ili to moze URADITI MOJ OTAC bez njihovog pitanja i " izbaciti" ga iz te grobnice.Moram reci i to - kad se DIJELILA imovina mog bivseg a pokojnog supruga ( koja je bila i stecena u zajednickom braku) ja sam izvisila i SVE  su podjelili njegov brat i sestra,sada je meni PREKIPJELO TO PRIVREMENO I ZELIM GA IZBACITI IZ ZAJEDNICKE OBITELJSKE GROBNICE MOGA OCA,JELI TO MOGUCE I STO MI JE URADITI? HVALA.
   · 2 odgovora
  • ivan4

   Pozdrav svima,nadam se da ću dobiti odgovor na moje pitanje.U radnom sam odnosu na neodređeno vrijeme več 5 godina u maloj firmi   sa još jednom djelatnicom i i vlasnicom.Zadnjih 4 mj.odnosi su se pogoršali po mojoj pretpostavci zbog smanjenja posla te očiglednoj želji da me se riješi i najavi mogućeg otkaza.Trenutno koristim sav godišnji odmor te pokušavam doći do mogućeg riješenja  da bih zadržala novčana prava na zavodu.Pitanje je na koji način i vrstu otkaza bi mogla to ostvariti.Unaprijed hvala na odgovoru,pozdrav dragi moji i budite mi zdravo.
   · 2 odgovora
  • Mide  »  bob25274

   Radna knjižica, popis stanovništva...Na koji način postoji mogućnost stjecanja državljanstva? Hvala na pomoći...
   · 2 odgovora
  • Petrinja1972  »  G-man

   Dali kod davanja podataka više osoba,  koje su mogle voziti vozilo u slučaju prekršaja prekoračenje brzine .....dali sud poziva te osobe kao svjedoke za iskazivanje ? 
   · 1 odgovor
  • HAR214

   U zgradi ima 8 suvlasnika. Jedan suvlasnik je pokojni, a čovjek koji tvrdi da je apartman od njega kupio, već više godina ga nije prenio na sebe u zemljišnim knjigama.
   Započeli smo postupak etažiranja. Svi su suglasni sa napravljenim elaboratom, osim tog jednog koji formalno i nije vlasnik u zemljišnim knjigama.
   Pitanja:
   1. da li se može pokrenuti postupak etažiranja (predati etažni elaborat na daljnji postupak) bez njega? Ili se baš svi suvlasnici moraju složiti?
   2. da li se može nastaviti postupak etažiranja, iako je jedan od suvlasnika pokojni, te da li ima načina ćovjeka koji tvrdi da je apartman kupio natjerati da upiše vlasništvo u zemljišne knjige (ukoliko posjeduje valjani ugovor o kupoprodaji)?
   Unaprijed hvala.
   · 3 odgovora
×
×
 • Napravi novi...