Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. jučer
 3. Nadam se da ovako ne govorite o majci svojeg djeteta pred djetetom. Prestanite se inatiti i dogovorite se s gospođom sve mimo sudskog natezanja - sporazumom. Vrijeđanje i konfliktno ponašanje nikuda ne vodi, a ovo vezano na koronu vam zbilja nije trebalo, masu roditelja je i danas strah dati dijete drugom roditelju ako se drugi roditelj ne pridržava mjera, a Vi ste zapeli za ni dvogodišnje dijete. Kakva tužba za manipulaciju i otuđivanje? Prestanite čitati gluposti po internetu i slušati savjete ljudi koji nemaju veze sa strukom već na internetu liječe osobne frustracije. Ponavljam - sporazum! Vezano na promjenu prezimena, pristali ste da se dijete preziva kako se preziva ili niste bili nazočni prilikom prijavljivanja djeteta matičnom uredu? Ukoliko niste bili nazočni, jeste li se odmah žalili na prezime djeteta ili to pitanje potežete tek sada kada ste došli do suda? Što će Vam zdravstvena iskaznica djeteta kada dijete vodite sa sobom samo na dva sata? Želite dijete odvesti na nekakav pregled mimo znanja majke? Nemate Vi gospodine niti jedan plus s obzirom na to kako se izražavate o majci svojeg djeteta, ne pokazujete niti minimum poštovanja prema njoj. Smirite malo doživljaj i počnite se ponašati kao odgovoran roditelj, a to znači ne da drugog roditelja ganjate sudski za sve što Vam padne na pamet već gledajte dobrobit djeteta. Novac ne dajete majci djeteta već djetetu i za dijete tako da je ova Vaša proslava manjeg iznosa alimentacije degutantna kao i opaska "čak sam plaćao" - radi se o Vašem djetetu kojeg ste dužni uzdržavati po zakonu, niste dobri Samaritanac koji je poklonio novac beskućniku već ste pridonijeli za uzdržavanje vlastitog djeteta što biste sve platili sa zaostacima da niste plaćali odmah. Što vam znači ovo Švicarska? Gdje Vi živite? Gdje žive majka i dijete?
 4. Javni biljeznik je 2017 vodio ostavinsku raspravu iza pok strica i zadnji dan se pojavila neka gospodja sa oporukom iz 2014. Tu je nastao sok i kako nismo htjeli prihvatiti oporuku kao valjanu (stric je bio psihicki bolesnik....) biljeznik je predmet poslao sudu koji nas upucuje na parnicu. 1. Kako da saznamo o koim nekretninama se uopce radi - da li je te podatke vec mozda pribavio javni biljeznik dok je vodio nas slucaj ili moramo sami pisati - ali kome - da li katastru - problem je sto je to Dalmatinska zagora u kojoj su navodno na jednoj njivi npr upisani brojni suvlasnici koji su davno umrli- veoma cudno i nesredejeno stanje u zemljiznim knjigama- ali imamo posjedovni list pok djeda, 2. Kako da saznamo vrijednost ostavine- da lakse odlucimo da li nam se uopce isplati placati sudske troskove godinama navodno jer je rijec o pobijanju sumnjive oporuke. Jucer mi je rodjak rekao da je pok stric u pijanom stanju cesto obecavao poklanjati svoju zemlju ljudima u selu....nepromisljeno i suludo....tako je naletio na gospodju koja mu je ocito diktirala oporuku, a on potpisao pa zatim zavrsio na Rabu na psihijatriji......imamo opseznu med dokumentaciju... Hvala puno, ocekujuci savjete, lijep pozdrav,
 5. Nije okončan, na prigovor sud nije odgovorio, 2007 se stavlja izvan snage jer se banka žalila županijskom ali se vrača na opčinski i stavlja se izvan snage. I nakon nekog vremena spis ima oznaku Adacta. Tek 2019 banka na sasvim drugom opčinskom sudu predaje zahtjev za promjenu na novčanim sredstvima po pravomočnom rješenje iz 1999g!!!!
 6. U Tvrtkovoj bio 13.11.2019,rješenja i iz Tvrtkove i iz Mihanovićeve došla zajedno 27.7.2020
 7. Imam problem sa podstanarima i hitno mi je potreban odvjetnik!
 8. Pozdrav Neki dan sam na jednom raskrižju hvatao žuto svjetlo, međutim upalilo se crveno i nisam se mogao sigurno zaustaviti jer je padala kiša i kolnik je bio mokar te sam prošao kroz raskrižje pod crvenim. Nije bilo nikoga na raskrižju u tom trenutku. Na tom raskrižju postoji kamera za detektiranje prolaska kroz crveno i prevelike brzine ali nisam siguran da li se koristi u policijske svrhe. Zanima me koliku kaznu mogu očekivati ako je dobijem. Nemam prethodnih prekršaja. Hvala
 9. Nema kćeri, radi se o punoljetnom sinu u slučaju smrti roditelja kada on naslijeđuje nekretninu, da li on prema djedu ima bilo kakve pravne obaveze s obzirom da nisu u dobrim odnosima te žive odvojeno
 10. Jeste li požurivali rad suda?
 11. Iskreno nisam mu ni odgovorila na tu pisanu poruku jer me strah ikakvog ulaska s njim u konverzaciju . Samo me zanima ima li ikakva prava navlacenja po sudovima da se znam i na koji nacin pripremiti jer ukoliko nema i zaista ce biti samo navlacenje sigurnija sam u svoje i slanje mu dopisa jer znam da ga necu morati sresti i na taj nacin biti i ja i dijete mirnija. Također taj auto je prepisao odma na mene ali je naveo da neka mu se dokaze koliko je bila vrijednost iako neznam evo dal bi bila doslovno 200 eura pa moze li nesto sto je svojevoljno prepisao nekome potrazivati natrag . Ispricavam se ali iskreno van sebe sam
 12. Možda je vrijeme da se suprostavite ovoj osobi. Jasno mu navedite da ne želite s njim nikakav kontakt, da Vas ostavi na miru i da svoja prava može potraživati sudskim putem. Također, ako Vas ne ostavi na miru da mu slijedi prijava za nametljivo ponašanje (pogledajte čl. 140. Kaznenog zakona). Ovo mu poručite pisanim putem, tako da imate dokaz da je upozoren.
 13. Da, mogu. Međutim, Vi uvijek imate pravo na raskid ugovorne obveze. Možete li navesti kako su obrazložili potraživanje penala tj. što su Vam uračunali u ovom iznosu?
 14. Uvijek je dobrodošla stručna pomoć, ali ako znate što i koliko vrijedi, tada možete i samostalno.
 15. Ovdje nešto ne štima. Ako je uložen prigovor i predmet je u odnosu na Vas stavljen izvan snage, te se upućuje na rješavanje u parnici, odakle onda ovršna isprava za Finu i kako je okončan postupak po prigovoru (ako je okončan)?
 16. Nema prijava jer sam se bojala prijaviti vec je opomenut usmeno od strane mojih bliznjih i odselila sam istog trena 100 km dalje zbog straha od stajanja pred vratima . Slanjem poruke je trazio s tim da neznam od kud moj broj koji imaju svega moja obitelj di je naveo da nek sve stavim na papir i da ce traziti tuzbom povrat tog automobila i do svakih 10 kn koje je poslao za sladoled za moje djete di navodi da je on potrosio sve zajedno i da je par tisuca kuna u igri sto nije istina ni blizu.
 17. Pozdrav, Imam boravisnu dozvolu u Norveskoj i moja majka nam je cesto u poseti (zbog deteta). Ona ima dvojno drzavljanstvo Srbije i Hrvatske sa stalnim boravistem u Srbiji. 3 puta do sada smo je prijavljivali ovde u policiji kao trazioca posla i dobila je mogucnost ostanka duze od 3 meseca, tj. ostajala je po 6 meseci. Zbog toga sto je imala EU pasos, to je islo brzo i lako. Prvo bi se prijavili na norveskom imigracionom portalu i u policiji bi predali pasos i fotokopije. Cinovnici su bili ljubazni i nisu pravili probleme i produzavli. Medjutim, nije uspevala da nadje posao, pa je dolazila ponovo - ali cesto nije pravila dugu pauzu van Norveske. Jednom je dolazila ponovo cak nakon nedelju dana (pre toga bi bila 6 meseci nakon sto je bila registrovana kao jobb seaker). Ziveli smo u zabludi da to nije problem osobama sa EU pasosem. Ja kao Srbin sam znao da pre nego sto sam dobio vizu - nisam mogao da boravim u Sengenu duze od 90 dana i toga se pridrzavao. Medjutim, od skoro smo nasli indikacije da smo napravili prekrsaj zato sto nije pravila pauze, tj. nije ostajala nazad u Srbiji 90 dana pa onda ponovo dolazila. Nalazili smo kontradiktorne informacije, ambasade ne znaju ni same punu informaciju. Uglavnom ponavljaju to da moze ostati 90 dana, ili 180 kao trazilac posla. Ona je sada kod nas i uskoro ce nazad u Srbiju. Dobila je taj produzetak kao job seaker i nije bilo problema u policiji. U policiji su pitali kada je usla, gledali pasos i rekli da mora da izadje do 11.09. Nikada niko nije pravio probleme na aerodromima i cak su u policiji govorili da ode na 24 sata i udje nazad (kupi nesto recimo u Danskoj, Poljskoj itd i vrati se). Mozete li molim Vas da nas posavetujete sta da uradimo? Ja iskreno ne ocekujem da ce joj praviti probleme na aerodromu (jer do sada nikada i nisu), ali sta dalje? Da li se prijaviti ako pravimo prekrsaj? Zelimo da dolazi kod nas u buducnosti, cak postoji i posebna viza za roditelje koji su sami iznad 65 godina. Hvala Vam puno.
 18. Niste naveli temeljem čega je otac obvezan plaćati ovu alimentaciju? U svakom slučaju Vi i dalje imate pravo na uzdržavanje, a mogli bi razmisliti i o pokretanju postupka za povećavanje ovog iznosa. Vezano za zakašnjenje plaćanja, možete pokrenuti prisilnu naplatu ovrhe na novčanim sredstvima preko Fine, jer Vam pripada iznos uvećan za zatezne kamate računajući od dana dospijeća obveze na plaćanje, pa sve do dana kada je otac izvršio plaćanje.
 19. Smrću oca prestala je vrijediti ta punomoć. Trebali bi kontaktirati pravnika i vidjeti u kojoj je fazi naplata duga.
 20. Nemate druge djece osim te kćeri? Imate li kakvih nekretnina u vlasništvu?
 21. Dobar dan. 25.2.2020 sam zajedno sa odvjetnikom zbog nemogućnosti dogovora pred centrom sa suprugom pokrenula tužbu za prijevremeno uzdržavanje. Do danas nisam ništa dobila sa suda tj ja i sin pola godine živimo bez primanja i bez i kakvog papira i poziva sa suda. Suprug je u međuvremenu u zatvoru do siječnja 2021 radi nekih drugih stvari. Je li to normalno. Odvjetnik kaže da čekamo. A mi smo zbog obiteljskog nasilja uz dozvolu centra kod moje mame u Hercegovini i čekamo samo ne znam više ni šta ni koliko. Morali smo poći jer nas je svekrva i suprug izbacili iz kuće6i nismo imali gdje poći. Svaki savjet dobro došao. Hvala
 22. Postoji li do sada kakva Vaša prijava u odnosu na njega? Na koji način Vas je tražio povrat darovanja?
 23. Poštovani Zanima me koliko se čeka na pravomoćno rješenje nakon ostavinske rasprave kada se pošalje obavijest potomcima koji su u inozemstvu, da ih se obavijesti tko su nasljednici?
 24. Trebam pomoc. Prijatelj koji mi je nakon razvoda braka svojevoljno pomogao oko pomoci oko djeteta nakon izbacivanja na ulicu i povremeno sam upakirao i donio po koju namirnicu te ostavljao kod mene na poslu u kuverti novac da jer je uporno govorio da njemu ne treba a znamo se od djetinjstva i zeli pomoci . Takodjer mi je poklonio stari autic ( istina i bog nikakav ,ali meni u to vrijeme znacio vise nego nekom ko bi ga odvezao za zeljezo na otpad). Godinu dana nakon toga me poceo psihicki zlostavljati ,slijediti ,stajati satima pred vratima zgrade i bila sam primorana otici s djetetom u drugi grad zbog straha. E sad problem je jer on nakon 3 god trazi natrag sve cak i cifre koje neznam od kud on vadi jer je cula sam u dugovima do grla .sad me zanima moze li raditi probleme jer znaci sve je gurao sam i dobrovoljno dao a ja ga se bojim zbog svih maltretiranja i zlostavljanja. Hvala i oprostite na poduzem postu
 25. Ipak, imamo dva poluraspadn MIG-a i oni će nas čuvati
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   94206
  • Najviše online
   482

  Najnoviji korisnik
  janko90
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   104631
  • Ukupno objava
   555256
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Nadam se da ovako ne govorite o majci svojeg djeteta pred djetetom. Prestanite se inatiti i dogovorite se s gospođom sve mimo sudskog natezanja - sporazumom. Vrijeđanje i konfliktno ponašanje nikuda ne vodi, a ovo vezano na koronu vam zbilja nije trebalo, masu roditelja je i danas strah dati dijete drugom roditelju ako se drugi roditelj ne pridržava mjera, a Vi ste zapeli za ni dvogodišnje dijete. Kakva tužba za manipulaciju i otuđivanje? Prestanite čitati gluposti po internetu i slušati savjete ljudi koji nemaju veze sa strukom već na internetu liječe osobne frustracije. Ponavljam - sporazum! Vezano na promjenu prezimena, pristali ste da se dijete preziva kako se preziva ili niste bili nazočni prilikom prijavljivanja djeteta matičnom uredu? Ukoliko niste bili nazočni, jeste li se odmah žalili na prezime djeteta ili to pitanje potežete tek sada kada ste došli do suda? Što će Vam zdravstvena iskaznica djeteta kada dijete vodite sa sobom samo na dva sata? Želite dijete odvesti na nekakav pregled mimo znanja majke? Nemate Vi gospodine niti jedan plus s obzirom na to kako se izražavate o majci svojeg djeteta, ne pokazujete niti minimum poštovanja prema njoj. Smirite malo doživljaj i počnite se ponašati kao odgovoran roditelj, a to znači ne da drugog roditelja ganjate sudski za sve što Vam padne na pamet već gledajte dobrobit djeteta. Novac ne dajete majci djeteta već djetetu i za dijete tako da je ova Vaša proslava manjeg iznosa alimentacije degutantna kao i opaska "čak sam plaćao" - radi se o Vašem djetetu kojeg ste dužni uzdržavati po zakonu, niste dobri Samaritanac koji je poklonio novac beskućniku već ste pridonijeli za uzdržavanje vlastitog djeteta što biste sve platili sa zaostacima da niste plaćali odmah. Što vam znači ovo Švicarska? Gdje Vi živite? Gdje žive majka i dijete?
  • Javni biljeznik je 2017 vodio ostavinsku raspravu iza pok strica i zadnji dan se pojavila neka gospodja sa oporukom iz 2014. Tu je nastao sok i kako nismo htjeli prihvatiti oporuku kao valjanu (stric  je bio psihicki bolesnik....) biljeznik je predmet poslao sudu koji nas upucuje na parnicu. 1. Kako da saznamo o koim nekretninama se uopce radi - da li je te podatke vec mozda pribavio javni biljeznik dok je vodio nas slucaj ili moramo sami pisati - ali kome - da li katastru - problem je sto je to Dalmatinska zagora u kojoj su navodno na jednoj njivi npr upisani brojni suvlasnici koji su davno umrli- veoma cudno i nesredejeno stanje u zemljiznim knjigama- ali imamo posjedovni list pok djeda, 2. Kako da saznamo vrijednost ostavine- da lakse odlucimo da li nam se uopce isplati placati sudske troskove godinama navodno jer je rijec o pobijanju sumnjive oporuke. Jucer mi je rodjak rekao da je pok stric u pijanom stanju cesto obecavao poklanjati svoju zemlju ljudima u selu....nepromisljeno i suludo....tako je naletio na gospodju koja mu je ocito diktirala oporuku, a on potpisao pa zatim zavrsio na Rabu na psihijatriji......imamo opseznu med dokumentaciju...   Hvala puno, ocekujuci savjete, lijep pozdrav,
  • Nije okončan, na prigovor sud nije odgovorio, 2007 se stavlja izvan snage jer se banka žalila županijskom ali se vrača na opčinski i stavlja se izvan snage. I nakon nekog vremena spis ima oznaku Adacta. Tek 2019 banka na sasvim drugom opčinskom sudu predaje zahtjev za promjenu na novčanim sredstvima po pravomočnom rješenje iz 1999g!!!!
  • U Tvrtkovoj bio 13.11.2019,rješenja i iz Tvrtkove i iz Mihanovićeve došla zajedno 27.7.2020
  • Imam problem sa podstanarima i hitno mi je potreban odvjetnik!
  • Pozdrav Neki dan sam na jednom raskrižju hvatao žuto svjetlo, međutim upalilo se crveno i nisam se mogao sigurno zaustaviti jer je padala kiša i kolnik je bio mokar te sam prošao kroz raskrižje pod crvenim. Nije bilo nikoga na raskrižju u tom trenutku. Na tom raskrižju postoji kamera za detektiranje prolaska kroz crveno i prevelike brzine ali nisam siguran da li se koristi u policijske svrhe. Zanima me koliku kaznu mogu očekivati ako je dobijem. Nemam prethodnih prekršaja.  Hvala  
  • Nema kćeri, radi se o punoljetnom sinu u slučaju smrti roditelja kada on naslijeđuje nekretninu, da li on prema djedu ima bilo kakve pravne obaveze s obzirom da nisu u dobrim odnosima te žive odvojeno
  • Jeste li požurivali rad suda?
  • Iskreno nisam mu ni odgovorila na tu pisanu poruku jer me strah ikakvog ulaska s njim u konverzaciju . Samo me zanima ima li ikakva prava navlacenja po sudovima da se znam i na koji nacin pripremiti jer ukoliko nema i zaista ce biti samo navlacenje sigurnija sam u svoje i slanje mu dopisa jer znam da ga necu morati sresti i na taj nacin biti i ja i dijete mirnija. Također taj auto je prepisao odma na mene ali je naveo da neka mu se dokaze koliko je bila vrijednost iako neznam evo dal bi bila doslovno 200 eura pa moze li nesto sto je svojevoljno prepisao nekome potrazivati natrag . Ispricavam se ali iskreno van sebe sam 
  • Možda je vrijeme da se suprostavite ovoj osobi. Jasno mu navedite da ne želite s njim nikakav kontakt, da Vas ostavi na miru i da svoja prava može potraživati sudskim putem. Također, ako Vas ne ostavi na miru da mu slijedi prijava za nametljivo ponašanje (pogledajte čl. 140. Kaznenog zakona). Ovo mu poručite pisanim putem, tako da imate dokaz da je upozoren.
  • Da, mogu. Međutim, Vi uvijek imate pravo na raskid ugovorne obveze. Možete li navesti kako su obrazložili potraživanje penala tj. što su Vam uračunali u ovom iznosu?
  • Uvijek je dobrodošla stručna pomoć, ali ako znate što i koliko vrijedi, tada možete i samostalno.
  • Ovdje nešto ne štima. Ako je uložen prigovor i predmet je u odnosu na Vas stavljen izvan snage, te se upućuje na rješavanje u parnici, odakle onda ovršna isprava za Finu i kako je okončan postupak po prigovoru (ako je okončan)?
 • Novi statusi

  • Mrljavac

   BTW, imamo dobre  pilote (dečki nisu loši) i dva poluras.....Mig-a koji će #čuvati" naše hrvatsko nebo.
   · 0 odgovora
  • zeljka zeljka

   Molim za pomoc tj informaciju,imamo situaciju da su djeca od supruga sa bivsom u hrvatskoj.Posto smo mi u njemackoj i suprug djecu nemoze vidati  cesto,dali baka i djed koji zive oko 40 km od njih imaju pravo vidati djecu?Radi se o tome da je njena izjava da ona nije duzna nikome djecu voditi osim ocu djece.Svaki put djeca dolaze u nasem trosku ili trosku bake i djeda jer ona nista nije duzna,nije duzna djecu slati po nikome,neprihvaca  nikakav zajednicki kompromis i rjesenje da djeca sto manje pate.Razvedeni su vec 3 godine ,imaju zajednicko skrbnistvo.Znaci moj muz nema nikakva prava tj ona mu neda uvid u nista niti po pitanju zdravlja  djece ,sigurnosti,vodenja po doktorima .Bitno joj je samo da na vrijeme dobije alimentaciju i njemacki doplatak za njih dvoje .Zaostatke njemackog doplatka je sve potrosila na kucu ,namjestaj a djeci nista nije priskrbila od tih novaca .Zeljni su svega,kada dodu kod bake posalje uvjek djecu bez dokumenata ,bez zdravstvenih iskaznica,u maloj robi i poderanoj,OBAVEZNO ju se mora podsjetit da sina od 12 g odvede na sisanje tj da mu pare za to jer ona zaboravi.Nevodi brigu o njima uopce,a sto je najbitnije socijalna skrb nije napravila nista.Pa cak ni po pitanju toga jer su djeca spavala u sobi gdje je namontiran protocni plinski bojler.Sve je to u redu i normalno a kada se desi zlo onda socijalna skrb jadna nije kriva oni nisu mislili da ce se to dogoditi.Njoj nije dovoljno 620 e mjesecno a neradi nigdje ,ima sina od g dana sa nekim tipom .Kod njega i zivi.Odvjetnik nam savjetuje samo da se zalimo socijalnoj skrbi oni ce dalje sve poduzeti.A ne poduzimaju nista.Htjeli smo djecu dovesti u njemacku pa neda .sta napraviti i kome se javiti vise neznamo.Dali se sudskim putem moze traziti ako otac nemoze doci u hr i vidati djecu tj.vidi ih godisnje dva do tri puta kada dodemo u hr,dali se moze sudskim putem nesto napraviti da jedan mjesec oni dovezu djecu jedan mjesec dodu po njih baka i djed.Neznamo koga vise pitati za savjet.Hvala
   · 1 odgovor
  • mariomiha

   POZDRAV,IMAM PROBLEMA SA OSIGURANJEM ZA ISPLATU ŠTETE,NAIME KAŽU MI DA SAM OD 2009 OSTAVIO DUG PA BI SADA TO ONI SEBI PREKLOPILI,ŠTA DA RADIM,
   MOGU LI SE POZVATI NA ZASTARU ILI....
   ZAHVALJUJEM
   · 2 odgovora
  • stradivari

   "Obliti privatorum publica curate"
   · 0 odgovora
  • Hugolina30

   Pravda je spora ali dostizna
   · 0 odgovora
×
×
 • Napravi novi...