Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira

 1. jučer
 2. Da, može biti uručen poštom.
 3. U kojoj fazi je taj postupak, tj. od koga očekuješ poziv (policije, državnog odvjetništva, suda...)? Na kakvom poslu radiš, tj. je li to kazneno djelo zapreka za obavljanje tog posla?
 4. Mora te otvori ti Obrta za proizvodnju -trgovinu na veliko i malo - jer kako če te prodati svoj proizvod.?! Ništa vas to ne košta - posebno - ali,, to morate i imat registrirano - jer, ako nema te i prodaju - Kako če te prodati svoj proizvod - ? - ne može te imati pravo proizvodnje - a da ema te pravo i prodaje svog proizvoda. Nemoj te se vi bojati - da ako ima te više djelatnosti - da je otvaranje - preskupo - ili da plača te veči porez.
 5. To je čista - dezinformacija. Paušalni obrt mora samo paziti u svoje zakonske okvire - isto kao firme koje rade van sustava PDV -a moraju voditi računa da ne pređu - limit - 300.000. kn - pa večina - koji imaju takvu firmu - otvore i Obrt - Kad dođu blizu cifri od 300.000. - onda fakture šalju preko Obrta - jer neče prestati raditi zadnja 3.mj jer bi prešli romet od 300 000, i ušli bi u sistem PDV -a - i sam sam nekima savjetovao da otvore i <Obrt - i u večini slučajeva - ako se firma zove - Markus - to ime je slobodno - pa im se i firma i Obrt jednako zovu. Recimo - projek
 6. To vam je - to. Ako budete, otvarali u Hrvatskoj - neka to bude čisti D.o.o - a, ako to budete radili, van Hrvatske , ima te velik izbor - od - GBH - LTD - KFT ----------------------------------------------------------------------------------- NCS -je u Americi, nešto slično našem Obrtu - ali,, maximalno jednostavno - ne treba vam ni knjigovođa - ugovori te posao od 1.000 -& - klijent vam uslugu plati na račun NCS-a, Sistem sam skida 15% - ostalo je vaše - ali, ima neka ograničenja čini mi se, da možeš imati samo 1 ili 2 radnika - naj teže je napravi
 7. Hvala! Da, prodaja bi se vršila isključivo preko interneta. Nikakva roba ili fizički proizvod se nebi prodavao, samo usluga odnosno "service".
 8. Trebalo bi moći, a ako ne bude moglo onda na šalter Da, i ja. Preporučio bih da to odradite sami jer ako će to ići službenim kanalima to će trajati dugo i manja je šansa za neki propust. To nemam
 9. Postoji li ograničenje do kad je dana punomoć za plaćanje (do opoziva, do xx.xx.xxxx)
 10. Imam prijavu boravka u njemackoj i tu sam dobio zabranu voznje na 1.mjesec...Imam hrvatsku vozacku sa EU oznakom..Dal mogu vozit u hrvatskoj i ostalim zemljama EU.Ili ako vrijedi kazna za njemacku dal vrijedi i za ostale zemlje?
 11. Poštovani, Pišem vezano za brisanje tražbine na dio nekretnine. Pokojna tetka je kratko koristila novčanu naknadu davne 2002/2003 g. nakon čega je proglasena potpuno nesposobnom za rad te zbog bolesti smještena na trajni boravak u dom u Nuštru. Moja majka je prihvatila skrbništvo te nije bila obveznik plaćanja troškova doma zbog materijalnih mogućnosti. Tražbina je upisana s početkom primanja novčane pomoći. Tetka je preminula u domu 2012.g. Kao jedini nasljednik i suvlasnik nekretnine moja majka je postala vlasnicom dijela pokojne tetke. Provedena je ostavinska bez skidanja trazbine .
 12. A znate koji im je vremenski rok da te stavi na hrok.....jer mi je sada prosli mj dana mozda malo više
 13. Naime, rastavili smo se u prvoj godini djetetova života. Otac je optuživani obiteljski nasilnik (postoje dokazi), psihičkog nestabilnog zdravstvenog zdravlja (postoje dokazi). Tokom prvih 7 god djetetova života, otac nije uspostavio stabilan niti prihvatljiv odnos sa djetetom. Te je pred djetetom imao svoje psihičke i agresivne epizode gdje je fizički do krvi nasrnuo na drugu osobu. To je bio zadnji put da je djete bilo kod njega jer djete od tada vise ne želi ići kod oca niti ga čuti niti se dopisivati. Nakon toga je prošlo gotovo 4 god, djete za to vrijeme nije izrazilo želju
 14. Poštovani branko, imate pravo na priznavanje mirovine u RH kad ostvarite temeljne uvjete za priznavanje starosne braniteljske mirovine, a to su: - minimalno 100 dana borbenog sektora i - 65 godina života, umanjeno za broj dana provedenih u borbenom sektoru tijekom Domovinskog rata. Trenutni iznos minimalne starosne braniteljske mirovine je cca 2.560 kn + 0,50 kn po danu provedenom u borbenom sektoru.
 15. Moze li taj poziv bit urucen postom? Danas sam nasla u sanducicu cedulju od poste da je bilo pokusano bit uruceno pismo,a ne ocekujem nikakvo pismo. Pa ne znam jel to moze bit poziv za nesto vezano uz ovaj slucaj??
 16. Ja sam bio dobrovoljac u domovinskom ratu 6 mjeseci.Sada zivim u usa i imam samo 14 godina staza u hrvatskoj.Dali imam pravo na mirovinu u hrvatskoj.
 17. Poštovani, imam pitanje u vezi prava nasljeđivanja. Moj otac ima dugove prema poreznoj cca 636 000 kn međutim pravi dug je puno manji a ostalo su raznorazne kamate. Pokušao se nekoliko puta nagoditi pa su mu poništili žalbu. Ima vlastitu imovinu poljop.zemljišta koja nisu vrijedna ni desetinu tog duga. Ministarstvo financija se uknjižilo na njegovu imovinu za tih 636 000 kao i Raiffeisen banka zbog nemogućnosti plaćanja nenamjenskog kredita koja je dug prodala Svea economy. Prije nekoliko godina otac je doživio nesreću i ostao nepokretan, u zadnje vrijeme više biljka nego čovjek. Zanima me
 18. Bio je radni dan, na godisnjem sam bila taj cijeli tjedan. Na rasporedu stoji godisnji odmor od 26.4. do 1.5. a 2.5.nedjelja slobodan dan.
 19. Ako si “ dobre sreće “ može Te zateći i četvrti izlazak na komisiju.( ne bi bio jedini ).
 20. Poštovani,bivša uprava me ovlastila za plaćanje računa.Postoji i odluka.Uprava je otišla,došao je novi direktor i on je otišao.Mogu li ja nastavit plaćat račune za koje je firma zadužena?
 21. Da.Etazirano je. Kad sam mislila potpis vecine suvlasnika mislila sam na to sto bi jednu stranu nastresnice povezala kao cijelinu sa fasadom.. Tj ne bi bilo odvojeno od fasad kao zasebna cijelina. Hvala.
 22. Pripada znaći, dogovorno jer se drugačije istome ne može pristupiti ili je etažirano pa kao pripadak stanu upisano tako u ZK?
 23. Našla sam se u nepovoljnoj situaciji te tražim Vaš savjet. Naime, otac je preminuo 2001. godine te su iza njega ostali dugovi. Za vrijeme postupka o nasljeđivanju sestra i ja smo bile maloljetne te nas je zastupao socijalni rad te nam isti nije dopustio da se odreknemo imovine samim time i dugova( iako je sestra na sudu izjavila da se odriče zbog toga što je bila maloljetna to nije uzeto u obzir), majka u tim teškim trenucima o tome nije razmišljala i vjerovala im je na riječ da smo sestra i ja zaštićene, te do ove godine smo bile uvjerene da smo se odrekle svega, nažalost nekako (ni same ne z
 24. Uglavnom, dva puta privremeno, treći put trajno.
 25. I koliko se puta mora izaći na komisiju ??? Jednom,dva ili tri puta da bi se hrvi dobio za stalno?Rečeno je tri puta privremeno da li je tako ili ne Ako može odgovor
 1. Učitaj više aktivnosti korisnika
 • Tko je trenutno tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji korisnici

 • Korisnici

  • Registriranih
   97462
  • Najviše online
   654

  Najnoviji korisnik
  Afroditada
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   109221
  • Ukupno objava
   579484
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Da, može biti uručen poštom.
  • U kojoj fazi je taj postupak, tj. od koga očekuješ poziv (policije, državnog odvjetništva, suda...)? Na kakvom poslu radiš, tj. je li to kazneno djelo zapreka za obavljanje tog posla? 
  • Mora te otvori ti Obrta za proizvodnju -trgovinu na veliko i malo - jer kako če te prodati svoj proizvod.?! Ništa vas to ne košta - posebno - ali,, to morate i imat registrirano - jer, ako nema te i prodaju -  Kako če te prodati svoj proizvod - ? - ne može te imati pravo proizvodnje - a da ema te pravo i prodaje svog proizvoda. Nemoj te se vi bojati - da ako ima te više djelatnosti - da je otvaranje - preskupo -  ili da plača te veči porez.
  • To je čista - dezinformacija. Paušalni obrt mora samo paziti u svoje zakonske okvire - isto kao firme koje rade van sustava PDV -a  moraju voditi računa da ne pređu - limit - 300.000. kn - pa večina - koji imaju takvu firmu - otvore i Obrt - Kad dođu blizu cifri od 300.000. - onda fakture šalju preko Obrta - jer neče prestati raditi zadnja 3.mj jer bi prešli romet od 300 000, i ušli bi u sistem PDV -a - i sam sam nekima savjetovao da otvore i <Obrt - i u večini slučajeva - ako se firma zove - Markus - to ime je slobodno - pa im se i firma i Obrt jednako zovu. Recimo - projektant - firma radi manje objekte i projektant odradi - projekat - a, gdje je <Statčar - neče ga zapošljavati . jer mu treba 1 u 3.mj. Ili projektant te firme - kasni - bolovanje - itd - zašto ta firma ne bi smjela angažirati vas da zvršite pomočne zgrade itd. Paušalni Obrt - za uređenje okoliša - košenje trave - Vas neka firma angažira za košenje trave oko  upravne zgrade - a, skoro  svi mški u firmi, kad dođu kuči - kose dvorište sa istom kosilicom. poz
  • To vam je - to. Ako budete, otvarali u Hrvatskoj - neka to bude čisti D.o.o - a, ako to budete radili, van Hrvatske , ima te velik izbor - od - GBH - LTD - KFT -----------------------------------------------------------------------------------                             NCS -je u Americi, nešto slično našem Obrtu - ali,, maximalno jednostavno - ne treba vam ni knjigovođa - ugovori te posao od 1.000 -& - klijent vam uslugu plati na račun NCS-a, Sistem sam skida 15% - ostalo je vaše - ali, ima neka ograničenja  čini mi se, da možeš imati samo 1 ili 2 radnika - naj teže je napravi ti >kolektivni< Ugovor sa Radnikom - jer ima 3. stavke - Kod koga radi - od koliko do koliko sati i koliko dolara je 1.h - rada - !  - veći biznis idr preko - LTD - Porez nije jedinstven - što više zarađuješ - veći porez plaćaš - evo, to bi bilo - to. Sretno
  • Hvala! Da, prodaja bi se vršila isključivo preko interneta. Nikakva roba ili fizički proizvod se nebi prodavao, samo usluga odnosno "service".
×
×
 • Napravi novi...