Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira

 1. protekli sat
 2. Neka puste ovrhu, kasnije ćete kemijati!
 3. Nista ne nudi.a iskreno ni nemam 30%
 4. Da, nije baš mali iznos, a ne nudi Vam PBZ nagodbu, da ukoliko platite 30% od cjelokupnog duga u roku tom i tom, neće ići sa ovrhom?
 5. Pozdrav svima, imam pitanje. Da li se otpremnina zaposlenika kod odlaska u mirovinu može ovršiti?
 6. Slala sam nekoliko puta mail u pbz - amex iliti visa premium medutim odbili su me za reprogram.dosla je vec i opomena pred utuzenje od odvjetnika.dug je 86t
 7. Semmy

  Moguća prijevara

  Nemamo ugovor, nema na sebe registrirano još ništa rekao je da bi trebao otvoriti ured u Savskoj 42.Njegove poruke imamo na Wapp i mailu
 8. Možda će Vam RBA ponuditi otplatu minusa u obliku jednogodišnjeg kredita, informirajte se! A možda Vam i PBZ izađe u susret, pišite im, molite ih, odite kod osobnog bankara u PBZ ako Vas mogu pričekati još 3 mj. Za 3 mj. bi mogli nešto dobiti od RBA i riješiti PBZ. I najgori scenarij da postanete ovršeni zbog PBZ, ali niti tu nije kraj svijeta. Pretpostavljam da se ne radi o velikom dugu!
 9. Danas
 10. Zaposlila sam se prije 2 tjedna
 11. Nazalost nemam.jel sam u meduvremenu ostala i bez posla. Zvala sam rba ,ukinut ce minus A kreditnu ne ,sve dok je uredno placam
 12. Da, hoće! Zar nemate prostora u RBA podignuti nekakav kratki kredit ili slično kako bi zatvorili dug u PBZ?
 13. Imam veliki problem s teleoperatorom koji ne želi odvojiti kabelski priključak na internet od tv signala da bih se mogla spojiti na tv signal zgrade. Negdje oko 10-tak godina imala sam 3 d paket. Promijenili smo prije cca 5 god paket samo na internet. Tom prilikom su nam ostavili tv kabelski priključak, u slučaju ako se predomislimo. Vlasničkom promjenom i preuzimanjem drugog operatera nastaje problem. Htjela bih ostati kao internet korisnik, ali bih htjela da nam se omogući priključak na antenski TV sustav zgrade. Danas sam dobila odgovor operatera da to nije moguće, jedino ako otkažemo pretp
 14. Dali se zastara računa ako je djelatnik bio na bolovanju(ozljeda na radu)koja je utvrđena nakon niza godina, dakle bolest nastala na radnom mjestu, to dali dakle od dana odlaska na bolovanje ili nakon što je bolovanje utvrđeno kao 100 % ozljeda na radu, dakle plaća je umanjivana tijekom postupka za utvrđivanje okolnosti bolesti to jest bolovanja, lp
 15. dakle zastarni rok ne počinje teći od pravomoćnosti presude kojoj je otkaz proglašen nezakonitim?
 16. Očitujte im se da ste uplatili navedeni iznos, ali omaškom na krivi poziv na broj, pa ih pozivate da sredstva koja su primili njihovo računovodstvo pravilno preknjiži, tako da se ne mogu dalje "praviti Englezi"
 17. Stečaj nije moguće pokrenuti ako ne postoje stečajni razlozi: prezaduženost ili nelikvidnost. U konkretnom slučaju, ako je ustanovljeno da su sve obveze podmirene, odakle bi došli dugovi koji bi izazvali prezaduženost ili nelikvidnost? Jedino kada bi društvo prestalo plaćati svoje obveze prema Vama (naknadu za bolovanje) pa da ista predstavlja dugovanje.
 18. Bilo koji građevinar ili prodavatelj će Vam rado uzeti kupoprodajnu cijenu na ruke, te Vam nitko neće postavljati pitanje odakle Vam kod kupoprodaje, ovjere potpisa, plaćanja poreza na promet nekretnina ili uknjižbe prava vlasništva. Samo pazite da ne predate novac prije nego što sklopite ugovor.
 19. Znam. Pokušajte, možda će to biti dovoljno, ali mislim da je čl. 72. Zakona o kaznenom postupku jasan oko toga što morate priložiti.
 20. Što je to kreditni savjetnik? Je li to neko poduzeće? Imate li kakav ugovor?
 21. Ako niste ranije osuđivani, vjerojatno nećete u zatvor, već ćete dobiti uvjetnu osudu ili rad za opće dobro na slobodi.
 22. Možete, tada će polovica stana s hipotekom prijeći na kćer.
 23. Po mom mišljenju, ne. Ali kao redovni student ne biste trebali raditi na ugovor o radu, bez obzira na zamrzavanje statusa, i dalje ste redovni student. Iako, pošto nema poveznice između sveučilišta i HZMO-a, činjenicu redovnog studentskog statusa nitko ne provjerava.
 24. Učinci presude da je otkaz nedopušten su takvi da se smatra kao da odluke o otkazu nije ni bilo. To znači da poslodavac mora prijaviti radnika i isplatiti mu sve plaće od otkaza, i bez tužbe. Inače, i općenito govoreći, obveza na isplatu plaće, ako nije drukčije ugovoreno, dospijeva do 15-og u mjesecu za prethodni mjesec, pa dakle zastarni rok za svaku pojedinu isplatu plaće počinje teći od 16-og u mjesecu za prethodni mjesec.
 25. Utječe li rad preko studentskog na visinu porodiljne naknade?
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   95062
  • Najviše online
   488

  Najnoviji korisnik
  neoitata
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   105920
  • Ukupno objava
   561847
 • Popularne teme

 • Nove objave

 • Novi statusi

  • ANDIJEO

   Postovani trazimo pomoc,savijet kako su se svi ovih dana nasli u situaciji ovrhe tako i suprug imao je prometnu 2004 onda 2006 je doslo do pokusaja naplacivanja dugovanja kako je u to vrijeme bio nezaposlen nikako se na nicemu nisu mogli naplatiti i taj dug je dobio rijesenje da je nemoguce sprovest ikakvu naplatu...Jadransko osiguranje ...od 2014  je zaposlen na punu prijavu..nikada mu nista na racun nije sjedalo 1 smo bili u fini trrbalo nam je radi kredita neka potvrda da nema naplata u redu cekanja da je sve cisto...eto jucer po odluci suda 4 kartice koje ima u zabi sve su blokirane neka grupa je valjda 2013 otkupila njegov dug i evo sad odlucila dug koji je bio nepostojiv naplatit trostruko...zanima me sta ucinit kako je to moguce...mogli su u 5 godina stalne prijave bilo kada pokrenuti naplatu,na Fini nije bilo duznika u redu cekanja...kako je moguce da se pravomocna po ovom osudi cekajucu 9,10 godina a onda 7,8,9 godina nakon sjedne nekom na racun...imamo 3,4 razlicita datuma presude,potvrde...i neznamo sta ucinit
   · 1 odgovor
  • Viki21  »  Ruby_Danderfluff

   Imam pitanje u vezi s izvrsavanjem mjere soc rada od strane Centra izdane ne znamo na koliko niti od kada traje kao takva niti nam je pokazan document kojim soc radnica ima pravo ulaziti tj dolaziti u nas dom. S kojim razlogom  i sto se zapravo nadgleda; uvjeti zivota djeteta nase psihofizicko stanje te kojim pravom trazi i zahtijeva med dokumente nase 10mjesecne bebe?? 
   Zanima me sto smije i kako tj kojim pravnim nacinom joj se dopusta da prakticki posjeduje svu medicinsku dokumentaciju informacije o trenutnim dogadjanjima odnosno onome sto smo obavili kako i preko koga uspjeli doci do svega sto moze pomoci u psihofizickom motorickom i mentalnom razvoju nase kceri
   Hvala 
   · 0 odgovora
  • prof  »  Mrljavac

   Pozdrav od komodora svih potonulih lađa i starih olupina.
   · 0 odgovora
  • Silvana Matic  »  absythium

   Pitanje o grobnom mjestu u obiteljskoj grobnici- otac mi ima obiteljsku grobnicu,mog bivseg supruga ( rastavljeni) kad je umro - njegova rodbina( njegov brat ) su trazili da ga PRIVREMENO sahranimo u grobnicu MOJIH RODITELJA, medjutim to PRIVREMENO evo traje vec 12 godina.DA LI JA MOGU TRAZITI od pokojnikovog brata da ga izvade VAN  iz " tudje" grobnice i nek mu oni i obezbijede grobno mjesto,ili to moze URADITI MOJ OTAC bez njihovog pitanja i " izbaciti" ga iz te grobnice.Moram reci i to - kad se DIJELILA imovina mog bivseg a pokojnog supruga ( koja je bila i stecena u zajednickom braku) ja sam izvisila i SVE  su podjelili njegov brat i sestra,sada je meni PREKIPJELO TO PRIVREMENO I ZELIM GA IZBACITI IZ ZAJEDNICKE OBITELJSKE GROBNICE MOGA OCA,JELI TO MOGUCE I STO MI JE URADITI? HVALA.
   · 2 odgovora
  • ivan4

   Pozdrav svima,nadam se da ću dobiti odgovor na moje pitanje.U radnom sam odnosu na neodređeno vrijeme več 5 godina u maloj firmi   sa još jednom djelatnicom i i vlasnicom.Zadnjih 4 mj.odnosi su se pogoršali po mojoj pretpostavci zbog smanjenja posla te očiglednoj želji da me se riješi i najavi mogućeg otkaza.Trenutno koristim sav godišnji odmor te pokušavam doći do mogućeg riješenja  da bih zadržala novčana prava na zavodu.Pitanje je na koji način i vrstu otkaza bi mogla to ostvariti.Unaprijed hvala na odgovoru,pozdrav dragi moji i budite mi zdravo.
   · 2 odgovora
×
×
 • Napravi novi...