Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira

 1. Danas
 2. sto tocno pise u presudi vezano na nadzor, samo prva 3 mjeseca uz nadzor pa nadalje na samo ili prva 3 mjeseca uz nadzor pa nadalje na samo samo ako nadzor utvrdi da je to izvedivo/sigurno za dijete?
 3. problem je kaj se ovdje zna tko je na fotografiji. ponavljam, majka mozda samo blefira, a mozda zaista i tuzi ukoliko sve ne bude uklonjeno/izbrisano. u nas nema puno sudske prakse vezane na ovu problematiku tako da je nemoguce "prognozirati" vjerojatan ishod eventualne tuzbe.
 4. Kupio sam ga prije braka sa novcem poklonjenog od strane mojih roditelja.
 5. jučer
 6. Svakako da ne ide samo je zanimljivo da taj proces ovrhe nije pokrenut više od 10 godina. Uz to sve, taj dug je jako upitan, ali otom potom.
 7. Poštovani,molim Vas za savjet,a tiče se parcelel od 2500 m2,u naravi pašnjak i maslinik,čiji su vlasnici u zemljišnim knjigama navedeni moj pradjed i njegova dva brata i jedna sestra.Parcela se nalazi u atraktivnom djelu uz more.Vlasnik susjedne parcele traži od mene da mu kao nasljednica mog pokojnog oca (čiji je djed u vlasništvu),prodam "svoj" dio,izjavljujući da sam jedina nasljednica i da ostale nasljednike negiram.Ja to ne želim,te Vas pitam što mi je činiti da se parcela prepiše na nasljednike,tako tri generacije unazad?Da li se susjed može upisati kao vlasnik,tvrdeći da on parcelu kori
 8. Privatna firma...imam 47 god ..stupanj 80% ..to.ide na donje ekstemitete..hodam samostalno
 9. I bolje čim prije radi vjerodostojnosti obrane.
 10. Tako je, ukoliko smatra da su mu povrijeđena Ustavom zajamčena ljudska prava i temeljne slobode, pojedinac može podnijeti ustavnu tužbu u roku 30 dana od primitka sudske odluke kojom je iscrpljen svaki redovan pravni put u predmetu vezano uz koji podnosi ustavnu tužbu. Treba napomenuti, doduše, kako ustavna tužba nije pravni lijek već specifično pravno sredstvo vrlo preciziranog merituma odlučivanja.
 11. Poštovani g man, čista znatiželja, pročitao sam vaš odgovor No gospodin bi imao pravo podnijeti ustavnu tužbu, jesam li u pravu?, naravno ako postoje argumenti .
 12. Dakle, bila sam u HZMO, i nije uopće dolazilo u obzir da mi se da dokumentacija. Na kraju završila i u već spomenutog šefa, ali ni on mi ne želi dati kopije dokumenata. Međutim, mogu ih dobiti na uvid i mogu ih slikati u njegovoj prisutnosti. Meni se to činilo isto, ali njemu nije. Uglavnom ja sam to poslikala i šaljem Vam da pogledate cijelu dokumentaciju na osnovu koje HZMO direktno uplaćuje ¼ moje mirovine na račun EOS Matrixa. EOS Matrix u dopisu prema HZMO samo spominje navodni ugovor o cesiji, a ne navodi niti datum kad je sklopljen. Osim toga prvi vjerovnik mi je blokirao račun
 13. Borbena7

  kamate

  Nije im išlo u prilog, ovako im je isplativije. Molim 😉
 14. sm56

  kamate

  A nista morat cu otplatiti taj dug. Izuzet svega meni nije jasno zasto mi nisu rekli za te kamate. Hvala vam na utrosenom vremenu pomagajuci meni
 15. Da, trebala bi plaćati i to sve režije, a na isti način bi brat trebao sestri plaćati najamninu za korištenje njenog suvlasništva.
 16. Razumijem, tako da se Vi još uvijek možete odreći svog dijela.
 17. Jasno. Ali da li kćer treba plaćati dio režija sukladno njenom udjelu u vlasništvu iako ne živi u nekretnini? Čuo sam da bi trebala ali samo pričuvu i komunalnu nakdandu
 18. Borbena7

  kamate

  Vjerujem, eventualno im možete predložiti obročnu otplatu tog potraživanja, a kako bi Vam bilo lakše podmiri dug. Koliko znam s njima je moguće pregovarati na ovakav način.
 19. sm56

  kamate

  Vjerujte da bas nemam zivaca za igre s njima
 20. Odgađalo se drugo ročište nekoliko puta. Trenutno čekamo da banka pošalje izvještaj o stanju na računima. (Imam problematičnog sunasljednika. Odgađao je ročište, a da nije htio reći zašto, sakriva dokumente i papire potrebne za ostavinsku,.. Zbog njega se dvoumim da li nasljedstvo prihvatiti, ali ne bih se ni dvoumila da već nismo suvlasnici, pa suvlasništvo s njim ne mogu izbjeći.)
 21. Borbena7

  kamate

  Da, osim ako oni propuste prekinuti zastarni rok tijekom 2022.prisilnim pokušajem naplate tj. ovršnim postupkom.
 22. sm56

  kamate

  Ukratko znaci moram platiti
 23. Borbena7

  kamate

  Zastara još nije nastupila.
 24. sm56

  kamate

  Znaci ne mogu se pozvati na zastaru?
 25. Borbena7

  kamate

  Da, nisu Vas dužni obavijestiti. Čekaju protek vremena i tako dok dug ne dođe pred zastaru, a onda pokrenu ovrhu.
 26. Poštovana očito se sud rukovodio Obiteljskim zakonom po kojem dijete ima pravo na oba roditelja ma kakvi oni bili, to je djetetovo, kao i pravo roditelja zagarantirano ObZ. No ako je tako kao što navodite, Vi imate pravo pokrenuti sudski postupak radi lišenja roditeljske skrbi ocu, koliko bi to bilo "pametno", to morate odlučiti sami, jer je nepobitna činjenica da vrijeme prolazi, dijete odrasta, a roditelji ostaju isti i niko nezna što donosi budućnost, a budućnost je pred djetetom.. Sretno Vam..!
 1. Učitaj više aktivnosti
×
×
 • Napravi novi...