Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Racuni dolaze na njegovo ime i ime njene majke, njegove bivse supruge koja je preminula nedavno.
 3. Imam hrvatsko drzavljanstvo. Hvala na informaciji
 4. Mogu li me kazniti budući se nisam pojavio, a radi se o samo jednom pozivu stanodavcu koji mi nije popravio neispravne uređaje te navalu miševa u tri navrata, nakon što sam imao živčani slom. Zahvaljujem
 5. Na svoju pritužbu trebate dobiti odgovor, jeste li ga dobili?
 6. Aha, logično mi je da je tako, ali htjela sam provjeriti, ipak živimo gdje živimo. Hvala.
 7. Bez obzira na sve pritužbe Općina provodi svoju samovolju i nitkome ne odgovaraju za svoje propuste. Zar ima netko u Županiji koji bi bio nadležan za rad u općinama.
 8. Odgađa se izvršenje doktorove odluke do donošenja odluke o prigovoru.
 9. Da, zaboravila sam napisati da tu informaciju imam sa njihovih stranica, ali ne kužim jel onda dobijem odmah neki papir, pa čekam dalje na bolovanju dok ne dobijem neko rješenje ili idem odmah na posao i čekam rješenje o eventualnom ponovnom otvaranju bolovanja ili kako?
 10. Poštovani, dali su izjave Vaših nadređenih davana usmeno u Uredu za obranu, da li je to bilo za vrijeme COVIDA tj ove godine, I ako je koja je bila procedura? Naime imam isti ili sličan slučaj kao vaš. Unaprijed hvala L.P.
 11. Policija nije ni ovlaštena ni osposobljena da svjedoči o nečijem psihičkom stanju. Ako se nema više prava žalbe može se ići sa izvanrednim pravnim lijekom po čl.213-216 https://zakon.hr/z/52/Prekršajni-zakon Ovi znaju pomoći i uputiti http://sos-rijeka.org/pokretanje-i-tijek-prekrsajnog-postupka-u-slucaju-nasilja-u-obitelji/
 12. Pozdrav,od 01.06.2020 do 07.09.2020 sam bio na bolovanju zbog operacije ruke u međuvremenu sam dobio otkaz ugovora o radu 05.08.2020 i imam otkazni rok dva i pol mjeseca.Pravnica u firmi mi je rekla da nemam pravi na naknadu za bolovanje duze od 90 dana jer sam na otkaznom roku.Sad me zanima da li imam ista prava za vrijeme otkaznog roka kao i za vrijeme dok mi nisu raskinuli ugovor o radu?
 13. Nadovezujem se, imam dilemu baš po ovom pitanju, tetka bi mami darovala nekretninu sa pravom doživotnog plodouživanja, ako u ugoboru stavimo odredbu u kojoj piše da darovateljica potpisom ugovora predaje u posjed daroprimateljici nekretninu te joj fizički preda kljuć, bez obzira što mama neće u stanu živjeti, dali smo time riješili problem predaje u posjed ili je i dalje bolje sklopiti ugovor u obliku javnobilježnićkog akta, jer je to oćito najsigurniji naćin i dali netko zna koliko bi to koštalo, obzirom da vidim da se zaobilazi vjerovatno je skupo, a ćini se u ovakom pravnom poslu bi bilo najbolje?
 14. Poštovani, Nisam se odazvao na telefonski poziv iz policije, zbog jednog tel poziva kojim sam navodno uznemirivao nekoga jer mislim da mi trebaju poslati pismeni dopis? Ili sam ipak morao otići u stanicu na obavijesni razgovor?
 15. Danas
 16. Lijep pozdrav, zamolila bih Vas za pravni savjet vezano uz jdoo. Radi se o slijedećoj situaciji. XY jdoo (uslužna djelatnost, restoran, 9 godina poslovanja) htio bi mom suprugu prodati 50% udjela poslovanja. Dakle da uđu 50/50 u posao. Zanima me da li bi suprug trebao otvoriti vlastiti jdoo kako bi se kupilo tih 50% udjela ili je moguće samo upisati se u vlasničku strukturu? Problem su naravno postojeća dugovanja XY jdoo. Kako napraviti kupoprodaju poslovnog udjela, a da se pri tome ne preuzme i 50% dugova? Kako bi trebao izgledati taj proces kupoprodaje? Hvala Vam unaprijed
 17. Poštovani, zanima me što se može dalje poduzeti glede toga da je u prekršajnom postupku radi nasilja u obitelji, utvrđeno od strane sutkinje da je iskaz svjedoka/oštećenika nevjerodostojan (iz razloga što su policajci iskazali da žrtva tom prilikom nije djelovala previše uznemireno zbog cijele situacije, iako joj je bivši supružnik u pijanom stanju pokušao razvaliti ulazna vrata da uđe u kuću, kojom prilikom ti isti policijski službenici nisu ni osigurali dokaze, nego pošli autom uhvatiti nasilnika koji je krenuo bježati svojim), a upravo zbog nedostatka dokaza je ista izašla ususret i povjerovala među ostalim i navodima nasilnika kojemu je tom prilikom utvrđeno preko jednog promila alkohola u krvi. Žrtva/svjedok je iste večeri nakon razgovora u postaji otišla i zatražila hitnu pomoć, gdje joj je ipak doktorica psihijatrije (a čiji je nalaz inače bio priložen spisu), za koju vjerujem da malo bolje može utvrditi nečije psihofizičko stanje od jednog policajca sa trogodišnjom srednjom školom, utvrdila da je žrtva bila itekako uznemirena, te joj propisala i dala lijek za smirenje. Budući da na samu donesenu odluku žrtva/svjedok nema pravo žalbe u ovom postupku, a s obzirom da je ista očito i debelo zakinuta u svojim temeljnim pravima, gdje nasilnik, otprije poznat policiji i sudu, dakle recidivist, biva oslobođen optužbi i da se takvoj osobi zbog nedostatka dokaza (za koje sama žrtva nije niti kriva što nisu osigurani) izlazi u susret, zanima me kako i što dalje učiniti jer je ovo jedna od onih odluka zbog kojih požalite što živite u ovoj državi, ali koju opet ne možete tek tako prepustiti slučaju. Otvorena sam za sve prijedloge, kao i onaj koji uključuje Europski sud za ljudska prava. Molim Vas za pomoć i unaprijed hvala za svaki komentar!
 18. Za javni red i mir su kazne ionako simbolične (tipa par stotina kuna), tako da te to uopće ne treba zamarati. Moraš se odazvati svjedočiti, samo ne znam kako ide s odbijanjem svjedočenja (naletjet će netko pravno potkovaniji), ali s obzirom na minimalne kazne, odeš, kažeš svoje i zaboraviš na sve.
 19. uglavnom prijavila sam tadasnjeg momka za napad i prijetnju te sam poslije toga kaznenu izjavu povukla i rekla da ga nezelim teretit ,medutim drzava ga sad tereti za remećenje javnog reda i mira i ja opet trebam doci svjedočit .Zanima me koja je opcija da što manje sudjelujem u tome jer mi je to previše stresno i psihički teško, jeli postoji opcija da se izbjegne suđenje da nedolazim u kontakt ni s njim ni s tom prošlošću a da se ja pritom ne ugrozim,neću mjenjati izjavu stojim iza svega ali postoji li način da se mene izostavi nekako i koje su mi upće opcije, i koje su njegove moguće kazne i može li on proći s opomenom samo.
 20. Ako kao pacijent ne budete zadovoljni zbog zatvaranja bolovanja, tada se možete isti taj dan ili sutradan javiti povjerenstvu HZZO-a, a koji će ustvrditi opravdanost zatvaranja bolovanja od strane izabranog liječnika.
 21. Ne, ona je vlasnica i svojim vlasništvom raspolaže kako ona želi, pa makar to bilo na način da ne koristi tu nekretninu za stanovanje. Na čije ime dolaze režije?
 22. Pogledajte, imate li osnovu za oslobađanje po čl. 11. Zakona o sudskim pristojbama. A na rješenje o pristojbi plaća se dodatna pristojba u iznosu od 100,00 kuna.
 23. Dobio rješenje 400 kn sudska pristojba, i 500 kn za rješenje to valjda za onu obavijest da je tužba ne potpuna i ako za 8 dana ne dopunim da ce je odbacit
 24. serg

  Kakve su prognoze za kaznu?

  Zahvaliti. Tako smo i mislili. Ne, još nije podignuta optužnica. Nije znala za kazneni slučaj, jer živi u Njemačkoj. Tamo je uhićena na europskom uhidbenom nalogu prije tri mjeseca. Sada je kod kuće u Njemačkoj jer je položila jamčevinu. Pitanje: Hoće li se vrijeme provedeno uz jamčevinu uračunati u ukupnu kaznu?
 25. Dobio rješenje 400 kn sudska pristojba, i 500 kn za rješenje to valjda za onu obavijest da je tužba ne potpuna i ako za 8 dana ne dopunim da ce je odbacit
 26. Supruga je vlasnica polovice obiteljske kuce, bivsi suprug njene majke je vlasnik druge polovice i zivi u kuci. Ona u kuci ne zivi zadnjih 10 godina. Obzirom da ne placa racune i ne zivi na adresi da li je moguce da se kuca proda bez njenog znanja ili da gubi vlasnistvo?
 1. Učitaj više aktivnosti


×
×
 • Napravi novi...