Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Ako u ovršnoj ispravi nemate dovoljno podataka za uplatu, onda kontaktirajte drugu stranu ili punomoćnika druge strane. A ako ni ovo ne pomaže, tada pokušajte iz spisa utvrditi podatke za uplatu ili posredovanjem suda da Vam dostave potrebne podatke za uplatu. Vezano za naplatu Vaših potraživanja, dovoljno je da s tom ovršnim ispravom (mora imati klauzulu pravomoćnosti i ovršnosti) odete do Fine i popunite potreban zahtjev za izravnu naplatu preko novčanih sredstava ovršenike, te da podmirite naknadu za postupanje Fine.
 3. Molio bih za pomoć. Naime, imam presudu koja je pravomoćna i ovršna. S obzirom da druga strana odbija bilo kakav kontakt zanima me kako se naplatiti, tj kako platiti onaj dio koji moram ja platiti. Radi se o privatnoj tužbi - odšteta plus postotak troškova. Što se tiče naplate pretpostavljam da je jedini način ovrha. S obzirom da nemam iskustva u tome što mi sve treba za ovrhu? S druge strane, kako platiti dio koji moram platiti da spriječim gomilanje kamata? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
 4. Fina postupa tek kada joj sud dostavi obavijest da je predmetno rješenje pravomoćno.
 5. Molim informaciju; da li FIN-a odmah po izreci pravomoćnosti Rješenja o pokretanju i zaključivanju jednostavnog stečaja potrošača, mora izvršiti deblokadu računa? Hvala LP
 6. emka

  Mirovina

  Znači ništa bez obzira na stečaj firme još 2012 g. Lp
 7. Danas
 8. Izjava je u formi zapisnika? Da li Vam je uručeno rješenje o nasljeđivanju u kojemu bi trebalo biti jasno naznačeno ovo što tražite, odnosno da ste se kao zakonski nasljednik odrekli svog nasljednog dijela? Ukoliko imate, isto po pravomoćnosti može poslužiti svrsi za koju Vam već treba.
 9. Jeste prigovorili na pruženu kvalitetu usluge, odnosno jeste li dobili njihov službeni odgovor o kvaliteti usluge koju dobivate?
 10. Borbena7

  djeca

  Bilo bi lijepo da se držite teme, a to nikako nije općenito kvaliteta i ažurnost rada CZSS, policije i ODO-a.
 11. Poštovani, šaljem vam upit vezano za podnošenje zahtjeva za proglašavanje rješenja o izvedenim stanju donesenog 2014 god ništavim. Susjed je 2016 podnio zahtjev za obnovu postupka u kojem je tražio poništavanje rješenja o izvedenom stanju iz 2014 gdje mu se zgrada nalazi na čest zem 69/4 i 68/2 te je tražio i da se donese novo rješenje o izvedenom stanju gdje mu se zgrada po njegovom oaobnkm mišljenju bez dokaza nalazi na 68/2 i 152 nova čest. Upravni odjel za prostorno uređenje u Splitu mu je zahtjev usvojio ali na moju žalbu Ministarstvo graditeljstva ga je u Zagrebu poništilo zbog isteka roka od 3 godine. Nakon toga u 29.7.2019 isti ponovo podnosi novi ali isti zahtjev za oglašavanje rj o izvedenim stanju ništavim iz 2014 i da se donese novo rj sa čest 68/2 i 152 što mu je upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje ponovo usvojio a na moju žalbu Ministarstvo grad. pros. uređenja u Zg ponovo je to rješenje prostornog odjela u Splitu poništilo jer se ne radi o novim činjenicama itd. Ono što moj susjed sada trenutno može je jedino podnijeti upravnu tužbu upravnom sudu u roku od 30 dana ali saznanja smo da to neće napraviti nego kada se rješenjem iz Splita potvrdi rješenje Ministarstva isti će nakon njegove konačnosti ponovo podnijeti isti zahtjev za oglašavanje rj o izvedenom stanju iz 2014 ništavim a prema riječim sužbenice koja im vodi predmet u Splitu ona kaže kako on ima pravo te zahtjeve za poništenje podnositi koliko god hoće puta a ona će mu u i me tijela koje predstavlja očito uvijek usvajat a da isti nema nikakve dokaze zbog čega su sva rj iz Splita od ministarstva već dva puta i poništena i njegov zahtjev time odbijen. Moje pitanje je da li su riječi službenice istinite da isti može zahtjeve glede stvari o kojoj je već dva puta odlučeno u moju korist i dalje neprestano podnositi i kako tome konačno stati na kraj jer nemam mi logike da nešto može trajati beskonačno i što mogu poduzeti kako bi tome končno stala na kraj.
 12. sivko

  Promjena osobnog imena

  Nisu dani rimski brojevi http://pravopis.hr/pravilo/znakovi-matematickih-operacija-i-odnosa/78/
 13. Matejko231

  djeca

  Ne umanjujuci i ne sumnjajuci u strucnost i znanje Borbene, opet iz iskustva i prakse svoje bliznje osobe (a o tome sam vec dio pisao ovdje) ja cu podcijeniti rad sluzbi, ne svih, naglasak cu staviti na CZSS. Svi znamo da ta institucija, odnosno djelatnici te instirucije ne rade svoj posao (cast izuzecima kojih je malo). Sto se tice kaznenih djela gdje postupa policija, kasnije i odcjetnistvo to je isto relativno. Ali hajde da ne kudim, mislim da za prijavu kaznenog djela nije rano jer svaki gradjanin je duzan prijaviti kazneno djelo ako zna za njega. Zasto mislim da nije rano. Zbog istrage i izvida. U slucaju meni bliske osobe godinu dana je trebalo da ODO podigne optuznicu otkako je prijavila prvo KD, a isto je prijavila odmah. Naravno, svaki slucaj je za sebe, ali opet... mislim da nije rano..i svakako svako KD u ovom slucaju treba prijaviti.
 14. Poštovanje, naime korisnik sam tele2 pretplate sklopljene prije nešto više od godinu dana. Unutar toga razdoblja stalno imam poteškoće sa signalom i s jačinom interneta, e sad tražio sam ih nekakvu ponudu za raskid ugovora gdje su zaračunali neku cifru od cca 3500 kn. To ću platiti svakako da raskrstim s njima, ali zanima me imam li pravo na raskid ugovora bez plaćanja tih penala pošto mi nije pružena kvaliteta usluge koja je bila ugovorena te za koju je potpisan ugovor?
 15. Terete te da si pijan udario što znači i vozio i da si prouzročio prom nezgodu i pobjegao (nisi ostavio podatke) i to je to.Da li si poslije samo sjedio ili su te zaustavili je nebitno. Vlasnik te je vidio (a i razgovarao) tako da nepoznati vozači odpadaju.
 16. Nakon smrti roditelja, na poziv Javnog bilježnika koji vodi ostavinski postupak po ovlaštenju Općinskog suda, sam pri istom na zapisnik dao usmenu izjavu o odricanju od prava na nasljeđivanje, odnosno o odricanju od nasljedstva. Učinio sam to radi izbjegavanja uplitanja u kompleksne obiteljske odnose. Javni bilježnik mi je tada uručio pisanu presliku moje izjave, no preslika nije ovjerena. Na moj zahtjev, JB nije želio uručiti mi ovjerenu presliku izjave tvrdeći da se "ne radi to tako". Ako razumijem ispravno, na osnovi Zakona o javnom bilježništvu JB ne smije izdavati isprave, odnosno preslike isprava bez ovjere. Ako točno razumijem, JB može biti povjerenik/ovlaštenik suda upravo zbog zakonskih svojstava koje određuje Zakon on JB. Nije li time javni bilježnik dužan izdati mi ovjerenu presliku moje izjave? Da li je JB kao povjerenik suda u ostavinskom postupku dužan bilo kojom pravnom osnovom na moj zahtjev izdati mi ovjerenu presliku mojih pravnih postupaka i izjava u ostavinskom postupku? Postoji li ikakav pravni način da ja, kao potomak, stranka koja je sudjelovala u ostavinskom postupku na zahtjev dobijem ovjerenu, pisanu presliku vlastitih usmenih izjava primljenih na zapisnik od strane JB?
 17. Nema tu ništa kontradiktorno, priznato je zloupotreba plavog dizela na način protivno Zakonu o trošarinama te na osnovu toga što je vjerovatno i registrirani korisnik istoga donijeto je rješenje o obračunu i naplati trošarine prema Zakonu o trošarinama. Na isto se rješenje ima pravo žalbe, ne prigovora jer je jedno i drugo slično ali nije isto, prema odredbama Općeg poreznog zakona. Kako se radi o poreznim a ne prekršajnim propisima niti o žalbi odlučuje Prekršajni sud, ista se upućuje drugostupanjskom tijelu kojeg će vjerovatno samo zanimati eventualne pogreške u postupku, nažalost ne i materijalno stanje, te sama žalba ne odgađa izvršenje rješenja. Da je nešto drugo u pitanju onda bi minimalna prekršajna kazna za fizičku osobu bila 30 000 kn i naloženo istakanje i čišćenje spremnika o trošku osobe koja je nezakonito postupila te o istome dostavi pisani dokaz nadležnoj ispostavi CU.
 18. jučer
 19. Poštovani, ne shvaćam Vas što se tiče ovog Vašeg navoda: i ovog: Potpuno su kontradiktorni, priznali ste počinjenje prekršaja da bi se, kasnije, žalili na utvrđeni prekršaj.. Vi ste mogli prigovarati (žaliti se) samo na visinu izrečene sankcije za počinjeni prekršaj, no, kako bilo da bilo, mislim da Vam se neće podići kazna, siguran sam u to, već Vam se, s obzirom na navedeno nekažnjavanje i ostalo što navodite vezano za Vašu materijalnu situaciju, umanjiti, u najgorem slučaju, ostati ista.. Sretno Vam i javite ishod ako se sjetite radi ostalih koji se, nedaj Bože, nađu u takvoj situaciji
 20. Pozdrav,prije otprilike 2 tjedna,zaustvaljen sam od strane carine na kontrolu goriva,te je ustanovljeno da imam u svojem Golfu 3 plavi dizel,te sam kao takav dobio kaznu od 21000 kn,sto je ako sam dobro upucen minimalna kazna,priznao sam da sam natocio to gorivo u svoj auto,te naravno dobio rjesenje kojim sam se zalio na utvrdeni prekrsaj,da li netko kazna kakva kazna me ocekuje,posto je ovo prvi prekrsaj?u kazni je navedeno tesko financijsko stanje,kredit itd.
 21. Borbena7

  djeca

  I opet generalizirate konkretni slučaj. Kažete da je ovakva majka loša, ali da je ne osuđujete, a ovo tvrdite na temelju informacija koje zapravo i nemamo.
 22. Željac047

  djeca

  ..razloge ponašanja takve majke u konkretnom slučaju, u pokrenutoj temi, ne u ostalim slučajevima, dakle ne generaliziram ostale slučajeve, jer nisam rekao da je ovakvo postupanje majke pravilo, nego, na sreću, loša iznimka...ne osuđujem nikoga, zato nemam nikakvo pravo...no ako se radi o zaštiti prava djece, onda stvarno generaliziram, jer bi nam, svima i u svakom slučaju, zaštita prava djece trebala biti na prvom mjestu
 23. Borbena7

  djeca

  I ponovno generalizirate. Ta sami kažete da nećete ulaziti u razloge, pa što je to nego generaliziranje. Ovdje iz upita saznajemo jako malo informacija, da ne kažem priču samo s jedne strane i svakakva osuda je suvišna i brzopleta. Situacija je i sama od sebe komplicirana, a poticanje na žurno podizanje kaznenih prijava, kao i "rušenje" povjerenja u ustanove i stručnjake koje ovoj obitelji trenutno pomažu i daju višestruku pomoć i podršku, je sasvim nepotrebno.
 24. Ok hvala vam na odgovorima
 25. Imate zajedničku skrb, ali ta djeca ne žive s Vama.
 26. Željac047

  djeca

  A što se tiče majke, ako se takva osoba uopće može nazvati majkom, bazirati ću se na početak posta pokretača teme ne ulazeći u razloge takvog postupka majke: Eto, zbog ovog i kasnijih postupaka majke, moramo se svi zapitati da li je riječ o osobi kojoj su njezina djeca i njihova prava na prvom mjestu, što bi joj trebalo biti, no, razvidno da nisu, da li je treba "štititi" i omogućavati joj da i dalje radi to što radi, što bi se događalo da je, kojim slučajem, otac u pitanju i kako bi se tada postavili djelatnici SZSS....itd.,itd..? Postavlja se niz pitanja, a ponavljam, svima nama bi prava djece trebala biti na prvom mjestu i kategorički, svim sredstvima, bi trebali štititi ta prava i kažnjavati osobe koja ih krše, bez obzira radi li se o majki ili ocu.... Uopće ne generaliziram, već se moji postovi odnose na tu i takvu majku, a isto bi bilo da je i otac u pitanju, dakle, baziram se na konkretni slučaj ne genarilizirajući druge...
 27. Da, hvala vam na odgovoru. Piše na njihovim stranicama ”odnosno odobrenog Plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi”, pa me to buni, na što se to odnosi, pošto imamo zajedničku skrb.
 28. Borbena7

  djeca

  Ovdje posve nepotrebno generalizirate...
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   92769
  • Najviše online
   418

  Najnoviji korisnik
  IPS Temp Admin
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   102604
  • Ukupno objava
   542093
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Ako u ovršnoj ispravi nemate dovoljno podataka za uplatu, onda kontaktirajte drugu stranu ili punomoćnika druge strane. A ako ni ovo ne pomaže, tada pokušajte iz spisa utvrditi podatke za uplatu ili posredovanjem suda da Vam dostave potrebne podatke za uplatu. Vezano za naplatu Vaših potraživanja, dovoljno je da s tom ovršnim ispravom (mora imati klauzulu pravomoćnosti i ovršnosti) odete do Fine i popunite potreban zahtjev za izravnu naplatu preko novčanih sredstava ovršenike, te da podmirite naknadu za postupanje Fine.
  • Molio bih za pomoć. Naime, imam presudu koja je pravomoćna i ovršna. S obzirom da druga strana odbija bilo kakav kontakt zanima me kako se naplatiti, tj kako platiti onaj dio koji moram ja platiti. Radi se o privatnoj tužbi - odšteta plus postotak troškova. Što se tiče naplate pretpostavljam da je jedini način ovrha. S obzirom da nemam iskustva u tome što mi sve treba za ovrhu? S druge strane, kako platiti dio koji moram platiti da spriječim gomilanje kamata?   Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.  
  • Fina postupa tek kada joj sud dostavi obavijest da je predmetno rješenje pravomoćno.
  • Molim informaciju; da li FIN-a odmah po izreci pravomoćnosti Rješenja o pokretanju i zaključivanju jednostavnog stečaja potrošača, mora izvršiti deblokadu računa? Hvala LP
  • Znači ništa bez obzira na stečaj firme još 2012 g. Lp
  • Izjava je u formi zapisnika? Da li Vam je uručeno rješenje o nasljeđivanju u kojemu bi trebalo biti jasno naznačeno ovo što tražite, odnosno da ste se kao zakonski nasljednik odrekli svog nasljednog dijela? Ukoliko imate, isto po pravomoćnosti može poslužiti svrsi za koju Vam već treba.
  • Jeste prigovorili na pruženu kvalitetu usluge, odnosno jeste li dobili njihov službeni odgovor o kvaliteti usluge koju dobivate?
  • Bilo bi lijepo da se držite teme, a to nikako nije općenito kvaliteta i ažurnost rada CZSS, policije i ODO-a.
  • Poštovani, šaljem vam upit vezano za podnošenje zahtjeva za proglašavanje rješenja o izvedenim stanju donesenog 2014 god ništavim. Susjed je 2016 podnio zahtjev za obnovu postupka u kojem je tražio poništavanje rješenja o izvedenom stanju iz 2014 gdje mu se zgrada nalazi na čest zem 69/4 i 68/2 te je tražio i da se donese novo rješenje o izvedenom stanju gdje mu se zgrada po njegovom oaobnkm mišljenju bez dokaza nalazi na 68/2 i 152 nova čest. Upravni odjel za prostorno uređenje u Splitu mu je zahtjev usvojio ali na moju žalbu Ministarstvo graditeljstva ga je u Zagrebu poništilo zbog isteka roka od 3 godine. Nakon toga u 29.7.2019 isti ponovo podnosi novi ali isti zahtjev za oglašavanje rj o izvedenim stanju ništavim iz 2014 i da se donese novo rj sa čest 68/2 i 152 što mu je upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje ponovo usvojio a na moju žalbu Ministarstvo grad. pros. uređenja u Zg ponovo je to rješenje prostornog odjela u Splitu poništilo jer se ne radi o novim činjenicama itd. Ono što moj susjed sada trenutno može je jedino podnijeti upravnu tužbu upravnom sudu u roku od 30 dana ali saznanja smo da to neće napraviti nego kada se rješenjem iz Splita potvrdi rješenje Ministarstva isti će nakon njegove konačnosti ponovo podnijeti isti zahtjev za oglašavanje rj o izvedenom stanju iz 2014 ništavim a prema riječim sužbenice koja im vodi predmet u Splitu ona kaže kako on ima pravo te zahtjeve za poništenje podnositi koliko god hoće puta a ona će mu u i me tijela koje predstavlja očito uvijek usvajat a da isti nema nikakve dokaze zbog čega su sva rj iz Splita od ministarstva već dva puta i poništena i njegov zahtjev time odbijen. Moje pitanje je da li su riječi službenice istinite da isti može zahtjeve glede stvari o kojoj je već dva puta odlučeno u moju korist i dalje neprestano podnositi i kako tome konačno stati na kraj jer nemam mi logike da nešto može trajati beskonačno i što mogu poduzeti kako bi tome končno stala na kraj.
  • Nisu dani rimski brojevi http://pravopis.hr/pravilo/znakovi-matematickih-operacija-i-odnosa/78/
  • Ne umanjujuci i ne sumnjajuci u strucnost i znanje Borbene, opet iz iskustva i prakse svoje bliznje osobe (a o tome sam vec dio pisao ovdje) ja cu podcijeniti rad sluzbi, ne svih, naglasak cu staviti na CZSS. Svi znamo da ta institucija, odnosno djelatnici te instirucije ne rade svoj posao (cast izuzecima kojih je malo). Sto se tice kaznenih djela gdje postupa policija, kasnije i odcjetnistvo to je isto relativno. Ali hajde da ne kudim, mislim da za prijavu kaznenog djela nije rano jer svaki gradjanin je duzan prijaviti kazneno djelo ako zna za njega. Zasto mislim da nije rano. Zbog istrage i izvida. U slucaju meni bliske osobe godinu dana je trebalo da ODO podigne optuznicu otkako je prijavila prvo KD,  a isto je prijavila odmah. Naravno, svaki slucaj je za sebe, ali opet... mislim da nije rano..i svakako svako KD u ovom slucaju treba prijaviti. 
  • Poštovanje, naime korisnik sam tele2 pretplate sklopljene prije nešto više od godinu dana. Unutar toga razdoblja stalno imam poteškoće sa signalom i s jačinom interneta, e sad tražio sam ih nekakvu ponudu za raskid ugovora gdje su zaračunali neku cifru od cca 3500 kn. To ću platiti svakako da raskrstim s njima, ali zanima me imam li pravo na raskid ugovora bez plaćanja tih penala pošto mi nije pružena kvaliteta usluge koja je bila ugovorena te za koju je potpisan ugovor? 
  • Terete te da si pijan udario što znači i vozio i da si prouzročio prom nezgodu i pobjegao (nisi ostavio podatke) i to je to.Da li si poslije samo sjedio ili su te zaustavili je nebitno. Vlasnik te je vidio (a i razgovarao) tako da nepoznati vozači odpadaju.
  • Nakon smrti roditelja, na poziv Javnog bilježnika koji vodi ostavinski postupak po ovlaštenju Općinskog suda, sam pri istom na zapisnik dao usmenu izjavu o odricanju od prava na nasljeđivanje, odnosno o odricanju od nasljedstva. Učinio sam to radi izbjegavanja uplitanja u kompleksne obiteljske odnose. Javni bilježnik mi je tada uručio pisanu presliku moje izjave, no preslika nije ovjerena. Na moj zahtjev, JB nije želio uručiti mi ovjerenu presliku izjave tvrdeći da se "ne radi to tako". Ako razumijem ispravno, na osnovi Zakona o javnom bilježništvu JB ne smije izdavati isprave, odnosno preslike isprava bez ovjere. Ako točno razumijem, JB može biti povjerenik/ovlaštenik suda upravo zbog zakonskih svojstava koje određuje Zakon on JB. Nije li time javni bilježnik dužan izdati mi ovjerenu presliku moje izjave? Da li je JB kao povjerenik suda u ostavinskom postupku dužan bilo kojom pravnom osnovom na moj zahtjev izdati mi ovjerenu presliku mojih pravnih postupaka i izjava u ostavinskom postupku? Postoji li ikakav pravni način da ja, kao potomak, stranka koja je sudjelovala u ostavinskom postupku na zahtjev dobijem ovjerenu, pisanu presliku vlastitih usmenih izjava primljenih na zapisnik od strane JB?
 • Novi statusi

  • Ivanst11  »  frenki zg

   Pozdrav Frenki,
   Imao bih jedno pitanje za Vas pa ako bi mi mogli pomoc? Znaci imam d.o.o. koje je neaktivno od 2015 godine kada je i predana zadnja izjava o neaktivnosti. Nakon toga firma nije imala nikakve prihode ni rashode. U 6 mjesecu 2019 godine sam dobio kaznu od Fine za nepredavanje izjave o neaktivnosti za 2016 godinu a u 9-om mjesecu 2019 kaznu za nepredavanje izjave o neaktivnosti za 2017 ( znaci dvije kazne u rasponu od par mjeseci). Naravno zalio sam se i kazna je smanjena..kaznu za odgovornu osobu sam platio a kaznu na firmu ne koja ionako nema sredstva na računu..u meduvremenu sam nasao knjigovodju koja sreduje poreznu karticu i predaje poreznoj izvjestaje koji nedostaju. U tom trenutku mi se najbolje cinilo da zatvorim d.o.o. po skracenom postupku a za to je porezna kartica trebala biti na nuli (podvrda od porezne da nema poreznog duga). Znaci jedini dug koji je postojao je bila članarina prema Gospodarskoj komori koja sa zateznim kamatama iznosi 3500 kuna koji sam namjeravao platit. Znaci u tom trenutku trosak za ugasit firmu je bio 3500 kuna HGK + cca 2000 kuna trošak zatvaranja+ knjigovodja. U tom trenutku dobovam od Fine obavijest da je racun tvrtke blokiran a saznajem da se radi o smanjenoj kazni 5000 kuna koju tvrtka ima zbog nepredavanje izjave o neaktivnosti. U ovom trenu je racun firme blokiran 20 dana a iznos koji bi trebao potrositi za zatvaranje neaktivne firme je cca 15 000 kuna. Interesira me sta mi je sada najbolje rjesenje, kako firma nije predala izjavu o neaktivnosti za 2016, 2017, i 2018 postoji mogućnost da dobijem kaznu i za 2018. Isto tako mi nije jasno postoji li mogućnost da sud ugasi firmu po sluzbenoj duznosti posto firma nije tri godine predala financijska izvješća a i nema imovine?
   Razmisljao sam da i pokrenem stecaj ali nigdje precizno se ne navodi koliki je tosak postupka.
    
   Unaprijed hvala
   · 1 odgovor
  • bendjamin

   Poštovani molim vas za odgovor na putanje da li se stan u vlasništvu HŽ Infrastrukture smatra državnim vlasništvom s obzirom da je navedena tvrtka državna? Da li će se i na mene kao zaštićenog najmoprimca odnositi zakon po kojem se najamnina uvećava svake godine 1,2 puta? 
   · 1 odgovor
  • sisaksplit

   Poštovani,
   davnih šezdesetih na ostavinskoj raspravi za pokojnog oca odrekla sam se svoga dijela u korist majke. 
   Imala sam 15 godina,a brat 12,dakle bili smo djeca. Majka je darovnim ugovorom kasnije kuću prepisala na unuka,unuk na svoju majku (bratovu ženu), a neposredno pred smrt naše majke ,bratova žena  darovnim ugovorom darovala je kuću mom bratu. Tako piše u katastru. Pitanje glasi dali ja imam pravo nasljedstva u dijelu kuće , Ili makar pravo na nužni dio ?
   · 2 odgovora
  • makljen2  »  Ruby_Danderfluff

   Predstečaj, da li vrijedi zadužnica sa vlasnikom kao jamcem/platcem koju je izdala firma , a koja je izdana 2 godine prije izglasavanja predstečaja navedene firme. Vjerovnik je u postupku prijavio svoju tražbinu, ali nije prijavio da ima zadužnicu(ovršnu) ispravu 2 godine staru. Naime vjerovnik sa navedenom zadužnicom namjerava ovršiti jamca/platca i to na njegovog nekretnini. Nisu išli na ovrhu firme iako firma normalno posluje i nije u blokadi, već na jamca po bjanko zadužnici. Da li se to može i da li se može vjerovnik istovremeno za isti dug pokušati istovremeno naplati od dužnika na više strana (istovremena blokada računa, imovine , pokretnina...)
   · 2 odgovora
  • Ivan Split  »  Lepenica

   Pozdrav,
   jeste li došli do informacije kome se obratiti za stanje duga otkupa stana za  firmu Diokom u stečaju.
   Znam da je stara objava ali svaka informacija je dobrodošla. 
   · 0 odgovora
×
×
 • Napravi novi...