Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Na koji nacin se misli prekinuti radni odnos? O tome ce ovisiti otpremnina pa vidite kako dan odlaska u mirovinu utjece na otpremninu.
 3. Puna "starosna mirovina" je puna "starosna mirovina", odlazak par dana prije nece spasiti firmu, pretpostavljam da bi firma htjela da mu zadnji radni dan bude 30 .06., da im ne prelazi u srpanj. Njegov je izbor, ali kao sto sam napisao puna "starosna mirovina" je ipak to sto je, i osobno bi isao sa 04.07. Neznam kako mu ti datumi utjecu na dane godisnjeg odmora. Da, primat ce taj iznos i u mirovini.
 4. Pitam zato što mu pravnica kod poslodavca savjetuje da ode ranije. Razlike između starosne mirovine i starosne mirovine za dugogodišnjeg osiguranika nema što se tiće financija, ako se radi o par dana? Usput još pitanje: Otac za vrijeme radnog odnosa prima invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad, da li će to primati i kad ode u jednu od navedenih mirovina?
 5. Vidim da ste napisali da ste potaknuti nezaposlenoscu, neznam da li mislite opcenito ili ste trenutno nezaposleni, ali ako imate sanse ubrzo se zaposliti ili ste vec zaposleni, otvaranjem pausalnog obrta na recimo 100.000 kn godisnjeg prihoda imate oko 6000 kn troskova (podaci s interneta, mozda su stari koju godinu, trebalo bi provjeriti kako stoje stvari danas). Porezna zasad ne moze pratiti PayPal i slicne online racune pa bi za male iznose mogli isplatu na PayPal racun (i tu ima neke provizije pa nadite servis koji Vam odgovara). Nemojte isplacivati s PayPal-a na karticu nego trosite direktno na kupovinu preko interneta. Naravno da nisam za neplacanje poreza niti to preporucam, a i ako pocnete vrtiti vece iznose, porezna bi sigurno mogla na druge nacine saznati da imate drugi prihod. Neznam do kojeg iznosa gledaju kroz prste, ali znam da carina vec nakon 4-5 prodanih pari naocala na popularnom oglasniku salje upite bavite li se neregistriranom trgovinom, tako da sto prije "legalizirajte" svoj status.
 6. Pozdrav! Radim u drzavnoj firmi u struci strojara puno radno vrijeme, smjensko (punih 48h tjedno). Jako me zanima knjigovodstvo i volio bi raditi uz nekoga tko ima dugo godisnje iskustvo da me nauci neke osnove knjigovodstva u praksi (doma sam ucim teoriju uz pdf-ove s raznih srednjih skola i fakulteta). E sada.. Posto imam vec tih max 48h tjedno da li je ikako moguce raditi kod nekoga za poduku? Ne zanima me placa, samo znanje, dakle besplatno bih se angazirao i bio potrcko od knjigovodje samo da mi prenese neko znanje. Je li moguce to pravdati putem volontiranja, ili nekako drugacije? Ako ste sve procitali i imate odgovor, izjasnite se i hvala unaprijed za pomoc.
 7. Postobani, "prijevremena starosna mirovina" se penalizira, u njegovom slucaju u punu "starosnu mirovinu" moze ici tocno na dan 04.07.2020.god. kad vas otac puni 65 godina zivota. Zahtjev za umirovljenje u HZMO se predaje mjesec dana prije znaci 05.06.2020.god Prema navrsenim godinama zivota i navrsenog staza osiguranja vas otac ima pravo do 03.07.2020.god i na "starosnu mirovinu za dugogodisnjeg osiguranika" koja se ne penalizira.
 8. Uz kupnju stana kupili smo i natkriveno parkirno mjesto u istoj zgradi, novogradnja. Nakon potpisivanja protokola o preuzimanju stana i parkirnog mjesta, sto se je dogodilo prije korona karantene, primjecujemo (poslije korona karantene) da iz poda naseg parkirnog mjesta vire crijeva kroz koja prolaze kabeli. Nadalje zidom uz nase parking mjesto fiksirame su vodilice za kabele, te je postavljen razvodni ormaric za kabele i vratasca nekakvog vjerojatno ormarica za instalacije, kabele ili slicno. Vjerojatno navedeni konstrukcijski zid ne pripada parkirnom mjestu, i nije nase iskljucivo vlasnistvo, medjutim jedini pristup i vratima ormarica i razvodnom ormaricu je preko parkirnog mjesta. Takodjer, kabeli, vodilice kabela i jedan od ormarica strse iz zida i ulaze u zracni prostor koji je neupitno iznad povrsine naseg parkirnog mjesta. Uporabna dozvola za cjelokupni objekt jos nije dobivena. Pitamo se kako na legalni nacin mozemo natjerati investitora (ili pak Zgradu) da ukloni crijeva sa kabelima iz poda naseg parkirnog mjesta. Takodjer, ako je moguce zatraziti premjestanje instalacija sa zida uz nase parkirno mjesto, jer im je pristup moguc jedino preko tog parkirnog mjesta, dakle privatnog vlasnistva. U buducnosti namjeravamo svoje parkirno mjesto ograditi resetkastom pregradom, dali je to dopusteno, pa cak i ako se ne uklone navedene instalacije. Hvala
 9. Danas
 10. Otac je rođen 4.7.1955. i trenutno je u radnom odnosu, treba poduzeti korske oko otkaza i prava na otpremninu. Ukupno ima više od 46 godina mirovinskog staža. Isplati li mu se ići više u punu starosnu mirovinu nakon 4.7. ili u prijevremenu starosnu mirovinu par dana ranije?
 11. Imam pitanje kada bi neko snimio razgovor nekog sastanka bez da je izreceno da se sastanak snima. A snimio je osobe koje ga vrijedaj i krse zakone udruge i pravne zakone. Jer onda ta osoba u prekrsaju koja ih je snimila i ne smije upotrijebiti snimke da ih prijavu u prekrsaju
 12. U travnju, potaknut krizom i nezaposlenošću, a želeći osigurati si nekakav prihod, otvorio sam Etsy dućan u kojem prodajem digitalne proizvode (planere i slike), koje kupac poslije kupnje može skinuti i, po potrebi, sam isprintati. Kad se zanesem, razmišljam o prihodima od barem 4 tisuće kuna mjesečno, otvaranju paušalnog obrta i legaliziranju svojeg dućana. No, realnost je zasad drugačija. U lipnju mi je za svibanj Etsy uplatio na tekući račun 70 kn. Tolika je bila moja svibanjska zarada. I tu dolazimo do onog što želim pitati, i za što se nadam da će se netko naći i pomoći mi. Naime, koliko shvaćam, Porezna uprava prati i tekuće račune građana. Znam da je svibanjski prihod od 70 kn neznatan i da se nemam potrebe plašiti očiju poreznika, no kako u budućnosti planiram ostvariti i veće prihode, zanima me koji je najbolji način za legalizaciju svojeg dućana. Je li to paušalni obrt, ili je ipak nešto drugo? Najveći razlog zašto pokrećem ovu temu jest pak zbunjenost i bojazan zbog mogućnosti da će se mjesečni prihodi kretati od cca 200 do maksimalno tisuću kuna. Što onda učiniti? Mislim da se onda ne isplati otvarati obrt, no kako onda ne kršiti zakon? Kako otkloniti opasnost od Porezne uprave? Primjerice, svaki mjesec Etsy na moj tekući račun uplati 500 kn. Svaku uplatu prati ova špranca: račun R1, obavijest o priljevu sredstava na račun, podaci o mojoj banci, podaci o uplaćenom iznosu, podaci o nalogodavcu, ostali podaci o naplati, čak i ime referenta. Što mogu učiniti da u takvom slučaju ostanem u granicama zakona, a da mi se isplati prodavati na Etsyju? S druge strane, ako je legalno poslovanje neisplativo, je li cca 500 do 1000 kn mjesečno takav iznos koji će alarmirati poreznike? Ili je onda ipak najbolja solucija ugasiti Etsy dućan? Hvala na odgovorima.
 13. Nisan ni mislio iskorištavati to pravo. Tjedan prije toga sam spavao manje od 5/6 sati po danu zbog ispita, učenja i domaćih radova. Nisam bio baš zaspao nego sam od umora zatvorio oči na tren (baš velika razlika lol). Ma svejedno šta se dogodilo ništa nemijenja trenutnu situaciju samo ne želim da nešto krivo shvatite. Puno vam hvala na mišljenju i objašnjenju zakona, ugodna večer svima i nadam se da više nikad neću trebati posjetiti ovaj forum (lol).
 14. Hvala lijepa, sve mi je jasno Pozdrav
 15. Poštovani scvrtil, mislim da Vam je sve jasno iz priloženih slika a koja mirovinu će biti u isplati ovisi o vještacima i vješticama. Lijep pozdrav scvrtil6-usporedni izračun mirovina.makroenabled.xlsm
 16. Nećeš odgovarati kazneno niti financijski. Budući da imaš jednu službenu prijavu, eventualno će roditelji i ti biti pozvan u CZSS. Ukoliko ponoviš djelo tada ideš na promatranje 1 mjesec. Treći put će zaključiti da se roditelji ne mogu brinuti o tebi i odredit će ti odgojni dom. To sto ti zvuci ‘super’ da nećeš biti kažnjen nemoj krivo shvatiti i ponoviti djelo, ni u kojoj situaciji. Imaš pravo druge šanse, nemoj to zlorabiti. “I na kraju ništa od toga jer sam ja zaspao za volanom.”; Ako si uspio zaspati, i to u vjerovatno kratkoj vožnji obzirom na okolnosti, očito da imaš neki problem i da nisi spreman sudjelovati u prometu bilo kakvim vozilom. Imas i lijepiš stvari u 16-tim godinama, ostavi se prometa još neko vrijeme
 17. Poštovani molim vas pravni savjet da neotvaram drugu temu dao sam u najam poslovni prostor na duži period uz otkazni rok od 3 mjeseca. Tijekom siječnja I veljače 2020 sam putem pošte (uz dostavnicu) pokušao uručiti pismenu obavijest o jednostranom raskidu ugovora međutim stranka nije zaprimila nijednom. nakraju pismenu obavijest sam polovicom veljače 2020uspio preko mail adrese uručiti obavijet o raskidu te je stranka prihvatila raskid ugovora s tim da je rok za napuštanje prostora 01.06.2020. međutim sada navodi citiram "Zbog koronske krize roba se nije mogla pokupiti, zakonski propisi u Hrvatskoj i EU to dopuštaju. Prema hrvatskom zakonu, zajmoprimci ne smiju djelovati protiv Corone do kolovoza." te sada odbija da napusti prostor i plaćanje mjesečnog iznosa (i to nakon šta sam poslao poruku da se bliži rok za napuštanje 01.06.2020). molim vas pravni savjet vezano za raskid ugovora i pravnu regulativu koja propisuje raskid ugovora a vezano je za ograničenja za COVID-19? Unaprijed hvala
 18. Hvala na odgovoru, ma znam. To mi je i najveća šteta jer imam amatersku licencu i prije sam vozio karting. Roditelji me nisu mogli više financirati pa sam odustao ali sam htio za godinu dana uzeti složeni auto za trke pa voziti autoslalom, brdo ili nešto treće. I na kraju ništa od toga jer sam ja zaspao za volanom. Jeste sigurni da neću ništa dobiti? Mislim to meni zvuči super ali mi nema logike.
 19. Sud je donio presudu u moju korist zbog stradavanja na poslu..teške tjelesne povrede.Presuda je da mi poslodavac mora isplatiti cca 170000 kn odštete...međutim tuženik je uložio žalbu na tu presudu i već više od godine dana se ništa ne dešava odnosno nema nikakvog pomaka po predmetu,žalbi..ničemu.Konkretno zanima me do kada sad to može trajati još godinama ili postoji nekakav rok,zakonski okvir ili što već da se sud očituje o toj žalbi,tj da ju prihvati ili odbaci....Hvala
 20. Još nisam imao, da je bio u CZSS prenio mi je prijatelj. Ovaj ili sljedeći tjedan očekujem poziv. Ne znam koliko su ažurni.
 21. Sonar

  Najam stana

  Pregledali smo stan, ali nismo vidjeli žohare tada, u elementima su bili a u to vrijeme su još uvijek svugdje bile stvari od dotadašnjeg stanara. Izmet nikome nije pogodan. Kako to sve doznati kada prikrivaju da ih ima, i kad smo ih našli su nas uvjeravali da ih nema 😮 Hvala svejedno, kontaktirali smo i na druga mjesta i dobili informaciju da moraju sve vratiti što smo uplatili s obzirom na stanje i da im se javimo ako to ne učine
 22. Borbena7

  Najam stana

  Trebali ste pregledati stan prije sklapanja ugovora i to što Vam smeta tražiti da naprave i da se ugovorom obvežu napraviti. To što Vama nije pogodno, možda njima je pogodno itd.
 23. Posve Vas razumijem. Ukoliko imate saznanja da su ova djeca zlostavljana ili zanemarena na bilo koji način, tada to i prijavite. Danas je to lako, možete i anonimno, ali samo prijavite. Svaki dan sa ovakvom osobom je predugačak za čekanje prijave. Ako ste Vi morali proći to, ne moraju oni, jer ni oni nisu ništa krivi kao ni Vi. Provjerite što je napravljeno po Vašoj prijavi, prikupljajte informacije, neka se ˝slagalica˝ slaže. Sve ovo Vam može poslužiti i da zaštitite svoje dijete, kao i njegovih dvoje djece. Jeste imali sa CZSS razgovor na ovu temu ili ?
 24. Sonar

  Najam stana

  Po zakonu moraju stan ostaviti u stanju pogodnom za život, a nisu očistili nakon zadnjeg stanara plus nehigijenski uvjeti - žohari i izmet, mogli su se bar mrtvih riješiti i očistiti izmet.
 25. Poštovani, Denver 41, zahvaljujem, se na presudi, VSRH. Sada moram proučiti te zastare, a onda potražiti odvjetnika, da mi podnese tužbu protiv osiguranja, i ako nikoga ne nađem, morati ću potražiti u rubrici tražim odvjetnika.
 26. Borbena7

  Najam stana

  To ste Vi potpisali. Ne, stvar je dogovora i pregovora, pa se to uglavi u ugovor. Pokušajte vidjeti sa drugim stanarima kakvo je stanje kod njih i sa predstavnikom stanara da se u zgradi provede sustavna dezinsekcija, jer teško da su samo žohari kod Vas tj. problem je kompleksniji.
 27. Otac se je ponovno oženio i imaju 2 malodobna djeteta. Ne nikad ga nisam prijavljivao jer tada bio dijete (tko zna kako bi pristupio prema meni). Prijavio sam ga jedino policiji prošle godine, ali ne znam kako je postupano. Moja majka je rastavljena od njega i živi odvojeno (drugo mjesto). Tražio je iz CZSS viđanje unuka (svoja zakonska prava).
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   93605
  • Najviše online
   482

  Najnoviji korisnik
  Ivan198
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   103741
  • Ukupno objava
   549842
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Na koji nacin se misli prekinuti radni odnos? O tome ce ovisiti otpremnina pa vidite kako dan odlaska u mirovinu utjece na otpremninu.
  • Puna "starosna mirovina" je puna "starosna mirovina", odlazak par dana prije nece spasiti firmu, pretpostavljam da bi firma htjela da mu zadnji radni dan bude 30 .06., da im ne prelazi u srpanj. Njegov je izbor, ali kao sto sam napisao puna "starosna mirovina" je ipak to sto je, i osobno bi isao sa 04.07. Neznam kako mu ti datumi utjecu na dane godisnjeg odmora. Da, primat ce taj iznos i u mirovini.
  • Pitam zato što mu pravnica kod poslodavca savjetuje da ode ranije. Razlike između starosne mirovine i starosne mirovine za dugogodišnjeg osiguranika nema što se tiće financija, ako se radi o par dana? Usput još pitanje: Otac za vrijeme radnog odnosa prima invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad, da li će to primati i kad ode u jednu od navedenih mirovina?
  • Vidim da ste napisali da ste potaknuti nezaposlenoscu, neznam da li mislite opcenito ili ste trenutno nezaposleni, ali ako imate sanse ubrzo se zaposliti ili ste vec zaposleni, otvaranjem pausalnog obrta na recimo 100.000 kn godisnjeg prihoda imate oko 6000 kn troskova (podaci s interneta, mozda su stari koju godinu, trebalo bi provjeriti kako stoje stvari danas). Porezna zasad ne moze pratiti PayPal i slicne online racune pa bi za male iznose mogli isplatu na PayPal racun (i tu ima neke provizije pa nadite servis koji Vam odgovara). Nemojte isplacivati s PayPal-a na karticu nego trosite direktno na kupovinu preko interneta. Naravno da nisam za neplacanje poreza niti to preporucam, a i ako pocnete vrtiti vece iznose, porezna bi sigurno mogla na druge nacine saznati da imate drugi prihod. Neznam do kojeg iznosa gledaju kroz prste, ali znam da carina vec nakon 4-5 prodanih pari naocala na popularnom oglasniku salje upite bavite li se neregistriranom trgovinom, tako da sto prije "legalizirajte" svoj status.
  • Pozdrav!  Radim u drzavnoj firmi u struci strojara puno radno vrijeme, smjensko (punih 48h tjedno). Jako me zanima knjigovodstvo i volio bi raditi uz nekoga tko ima dugo godisnje iskustvo da me nauci neke osnove knjigovodstva u praksi (doma sam ucim teoriju uz pdf-ove s raznih srednjih skola i fakulteta). E sada.. Posto imam vec tih max 48h tjedno da li je ikako moguce raditi kod nekoga za poduku? Ne zanima me placa, samo znanje, dakle besplatno bih se angazirao i bio potrcko od knjigovodje samo da mi prenese neko znanje. Je li moguce to pravdati putem volontiranja, ili nekako drugacije? Ako ste sve procitali i imate odgovor, izjasnite se i hvala unaprijed za pomoc. 
  • Postobani, "prijevremena starosna mirovina" se penalizira, u njegovom slucaju u punu "starosnu mirovinu" moze ici tocno na dan 04.07.2020.god. kad vas otac puni 65 godina zivota. Zahtjev za umirovljenje u HZMO se predaje mjesec dana prije znaci 05.06.2020.god Prema navrsenim godinama zivota i navrsenog staza osiguranja vas otac ima pravo do 03.07.2020.god i na "starosnu mirovinu za dugogodisnjeg osiguranika" koja se ne penalizira.
  • Uz kupnju stana kupili smo i natkriveno parkirno mjesto u istoj zgradi, novogradnja. Nakon potpisivanja protokola o preuzimanju stana i parkirnog mjesta, sto se je dogodilo prije korona karantene, primjecujemo (poslije korona karantene) da iz poda naseg parkirnog mjesta vire crijeva kroz koja prolaze kabeli. Nadalje zidom uz nase parking mjesto fiksirame su vodilice za kabele, te je postavljen razvodni ormaric za kabele i vratasca nekakvog vjerojatno ormarica za instalacije, kabele ili slicno. Vjerojatno navedeni konstrukcijski zid ne pripada parkirnom mjestu, i nije nase iskljucivo vlasnistvo, medjutim jedini pristup i vratima ormarica i razvodnom ormaricu je preko parkirnog mjesta. Takodjer, kabeli, vodilice kabela i jedan od ormarica strse iz zida i ulaze u zracni prostor koji je neupitno iznad povrsine naseg parkirnog mjesta. Uporabna dozvola za cjelokupni objekt jos nije dobivena. Pitamo se kako na legalni nacin mozemo natjerati investitora (ili pak Zgradu) da ukloni crijeva sa kabelima iz poda naseg parkirnog mjesta. Takodjer, ako je moguce zatraziti premjestanje instalacija sa zida uz nase parkirno mjesto, jer im je pristup moguc jedino preko tog parkirnog mjesta, dakle privatnog vlasnistva. U buducnosti namjeravamo svoje parkirno mjesto ograditi resetkastom pregradom, dali je to dopusteno, pa cak i ako se ne uklone navedene instalacije. Hvala  
  • Otac je rođen 4.7.1955. i trenutno je u radnom odnosu, treba poduzeti korske oko otkaza i prava na otpremninu. Ukupno ima više od 46 godina mirovinskog staža. Isplati li mu se ići više u punu starosnu mirovinu nakon 4.7. ili u prijevremenu starosnu mirovinu par dana ranije?
  • Imam pitanje kada bi neko snimio razgovor nekog sastanka bez da je izreceno da se sastanak snima. A snimio je osobe koje ga vrijedaj i krse zakone udruge i pravne zakone. Jer onda ta osoba u prekrsaju koja ih je snimila i ne smije upotrijebiti snimke da ih prijavu u prekrsaju
  • U travnju, potaknut krizom i nezaposlenošću, a želeći osigurati si nekakav prihod, otvorio sam Etsy dućan u kojem prodajem digitalne proizvode (planere i slike), koje kupac poslije kupnje može skinuti i, po potrebi, sam isprintati. Kad se zanesem, razmišljam o prihodima od barem 4 tisuće kuna mjesečno, otvaranju paušalnog obrta i legaliziranju svojeg dućana. No, realnost je zasad drugačija. U lipnju mi je za svibanj Etsy uplatio na tekući račun 70 kn. Tolika je bila moja svibanjska zarada. I tu dolazimo do onog što želim pitati, i za što se nadam da će se netko naći i pomoći mi. Naime, koliko shvaćam, Porezna uprava prati i tekuće račune građana. Znam da je svibanjski prihod od 70 kn neznatan i da se nemam potrebe plašiti očiju poreznika, no kako u budućnosti planiram ostvariti i veće prihode, zanima me koji je najbolji način za legalizaciju svojeg dućana. Je li to paušalni obrt, ili je ipak nešto drugo? Najveći razlog zašto pokrećem ovu temu jest pak zbunjenost i bojazan zbog mogućnosti da će se mjesečni prihodi kretati od cca 200 do maksimalno tisuću kuna. Što onda učiniti? Mislim da se onda ne isplati otvarati obrt, no kako onda ne kršiti zakon? Kako otkloniti opasnost od Porezne uprave? Primjerice, svaki mjesec Etsy na moj tekući račun uplati 500 kn. Svaku uplatu prati ova špranca: račun R1, obavijest o priljevu sredstava na račun, podaci o mojoj banci, podaci o uplaćenom iznosu, podaci o nalogodavcu, ostali podaci o naplati, čak i ime referenta. Što mogu učiniti da u takvom slučaju ostanem u granicama zakona, a da mi se isplati prodavati na Etsyju? S druge strane, ako je legalno poslovanje neisplativo, je li cca 500 do 1000 kn mjesečno takav iznos koji će alarmirati poreznike? Ili je onda ipak najbolja solucija ugasiti Etsy dućan? Hvala na odgovorima.  
  • Nisan ni mislio iskorištavati to pravo. Tjedan prije toga sam spavao manje od 5/6 sati po danu zbog ispita, učenja i domaćih radova. Nisam bio baš zaspao nego sam od umora zatvorio oči na tren (baš velika razlika lol).   Ma svejedno šta se dogodilo ništa nemijenja trenutnu situaciju samo ne želim da nešto krivo shvatite. Puno vam hvala na mišljenju i objašnjenju zakona, ugodna večer svima i nadam se da više nikad neću trebati posjetiti ovaj forum (lol).
  • Hvala lijepa, sve mi je jasno  Pozdrav
  • Poštovani scvrtil, mislim da Vam je sve jasno iz priloženih slika a koja mirovinu će biti u isplati ovisi o vještacima i vješticama. Lijep pozdrav scvrtil6-usporedni izračun mirovina.makroenabled.xlsm
  • Nećeš odgovarati kazneno niti financijski. Budući da imaš jednu službenu prijavu, eventualno će roditelji i ti biti pozvan u CZSS. Ukoliko ponoviš djelo tada ideš na promatranje 1 mjesec. Treći put će zaključiti da se roditelji ne mogu brinuti o tebi i odredit će ti odgojni dom.  To sto ti zvuci ‘super’ da nećeš biti kažnjen nemoj krivo shvatiti i ponoviti djelo, ni u kojoj situaciji. Imaš pravo druge šanse, nemoj to zlorabiti.    “I na kraju ništa od toga jer sam ja zaspao za volanom.”; Ako si uspio zaspati, i to u vjerovatno kratkoj vožnji obzirom na okolnosti, očito da imaš neki problem i da nisi spreman sudjelovati u prometu bilo kakvim vozilom.  Imas i lijepiš stvari u 16-tim godinama, ostavi se prometa još neko vrijeme  
 • Novi statusi

  • Hugolina30

   Pravda je spora ali dostizna
   · 0 odgovora
  • Keruzino  »  prof

   Postovani prof. Ne snalazim se u ovom forumu,neznam dali saljem upit na dobru adresu,ali ako vidite poruku molim vas za pomoc. Dakle ja sam u mirovini,vojnik,bez čina,100 posto opca,60% rat 40% nije u svezi rata,trenutna mir.3280,ako mi sada priznaju hrvi,ali samo hrvi,jer ne zele mi priznati status dragovoljca,koliko bi mi iznosila mirovina,naravno kada bude i ako bude trajno? Mozete mi ono tabelom pokazati primjer,puno hvala!
   · 0 odgovora
  • Velkac

   Poštovani,
   Koncem kolovoza 2019 godine poznanik me zamolio da mu posudim 5.000 Kn jer mora pomoći sinu koji je u bezizlaznoj situaciji. Budući se radi o sinu obećao sam mu novac ne pitajući u kakvim je sin problemima. Rješavanje duga dogovoreno je do Nove godine.
   Poznanik mi je SMS-om (koji imam) poslao ime i prezime te IBAN sinove žene na koji treba izvršiti uplatu. Internet bankarstvom sam uplatio 5.000 Kn. Na potvrdi o uplati, koju također imam, kao svrha uplate upisano je POSUDBA.
   Od dana uplate poznanik mi se ne javlja niti odgovara na SMS ni WhatsApp poruke.
   Pojma nemam što da radim. Najljepše vas molim da mi odgovorite da li postoji način da naplatim dug.
   Unaprijed zahvaljujem.
   · 2 odgovora
  • Ivanst11  »  frenki zg

   Pozdrav Frenki,
   Imao bih jedno pitanje za Vas pa ako bi mi mogli pomoc? Znaci imam d.o.o. koje je neaktivno od 2015 godine kada je i predana zadnja izjava o neaktivnosti. Nakon toga firma nije imala nikakve prihode ni rashode. U 6 mjesecu 2019 godine sam dobio kaznu od Fine za nepredavanje izjave o neaktivnosti za 2016 godinu a u 9-om mjesecu 2019 kaznu za nepredavanje izjave o neaktivnosti za 2017 ( znaci dvije kazne u rasponu od par mjeseci). Naravno zalio sam se i kazna je smanjena..kaznu za odgovornu osobu sam platio a kaznu na firmu ne koja ionako nema sredstva na računu..u meduvremenu sam nasao knjigovodju koja sreduje poreznu karticu i predaje poreznoj izvjestaje koji nedostaju. U tom trenutku mi se najbolje cinilo da zatvorim d.o.o. po skracenom postupku a za to je porezna kartica trebala biti na nuli (podvrda od porezne da nema poreznog duga). Znaci jedini dug koji je postojao je bila članarina prema Gospodarskoj komori koja sa zateznim kamatama iznosi 3500 kuna koji sam namjeravao platit. Znaci u tom trenutku trosak za ugasit firmu je bio 3500 kuna HGK + cca 2000 kuna trošak zatvaranja+ knjigovodja. U tom trenutku dobovam od Fine obavijest da je racun tvrtke blokiran a saznajem da se radi o smanjenoj kazni 5000 kuna koju tvrtka ima zbog nepredavanje izjave o neaktivnosti. U ovom trenu je racun firme blokiran 20 dana a iznos koji bi trebao potrositi za zatvaranje neaktivne firme je cca 15 000 kuna. Interesira me sta mi je sada najbolje rjesenje, kako firma nije predala izjavu o neaktivnosti za 2016, 2017, i 2018 postoji mogućnost da dobijem kaznu i za 2018. Isto tako mi nije jasno postoji li mogućnost da sud ugasi firmu po sluzbenoj duznosti posto firma nije tri godine predala financijska izvješća a i nema imovine?
   Razmisljao sam da i pokrenem stecaj ali nigdje precizno se ne navodi koliki je tosak postupka.
    
   Unaprijed hvala
   · 1 odgovor
  • bendjamin

   Poštovani molim vas za odgovor na putanje da li se stan u vlasništvu HŽ Infrastrukture smatra državnim vlasništvom s obzirom da je navedena tvrtka državna? Da li će se i na mene kao zaštićenog najmoprimca odnositi zakon po kojem se najamnina uvećava svake godine 1,2 puta? 
   · 1 odgovor
×
×
 • Napravi novi...