Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 09.08.2020 u svim područjima

 1. 1 bod
  Da, možete. Savjetujem vam da otvorite tvrtku preko e građani i uštedite 3.000 kn. Vrlo je jednostavno tako da štedite vrijeme.
 2. 1 bod
  BRKICA00

  Ugovor o djelu i paušalni obrt

  1. Da, to može preko ugovora o djelu. S time da trebate definirati onda tko vrši obračun i uplatu doprinosa. Taj novac bi trebao sjesti na vaš račun, a ne na račun obrta kako ne biste slučaju podigli primitke obrta. 2. s obzirom da ste zaposleni kod drugog poslodavca koji za vas plaća doprinose na kraju godine kada podnesete PO-SD obrazac Porezna će vam izdati rješenje na temelju kojih ćete platiti doprinose za mirovinsko i zdravstveno (jednokratno) 3. ne trebate prijavljivati nikakvu drugu polovicu na paušalni obrt, a ako biste to i htjeli morali biste preći u dohodaški tip obrta što nema puno smisla.
 3. 1 bod
  malicovjek

  "Novi branitelj" - prava

  Dobronamjerno - nemate vi bas neka ekstra prava kako ste si mislil, ako vam je priznato da ste bili pripadnik borbenog sektora onda: - kad ispunite uvjete po ZOMO-u (slicni su i po ZOHBDR-u) i odlucite se ici u mirovinu imate pravo na izracun mirovine i po ZOMO-u (opcu) i po ZOHBDR-u (braniteljsku) te uzeti onu koja je za vas povoljnija - veca. - neka prava vezana na skolovanje ili zaposljavanje imate Vi a ne vasa djeca. - nekih drugih prava bas i nemate...
 4. 1 bod
  Borbena7

  Ankilozantni spondilitis prava

  To bi bilo pravo na osobnu invalidninu, a priznaje se osobi s teškim invaliditetom ili drugim teškim trajnim promjenama u zdravstvenom stanju u svrhu zadovoljavanja osnovnih životnih potreba, te potrebe uključivanja u svakodnevni život. Osobna invalidnina za osobu koja nema vlastiti prihod iznosi mjesečno 300% osnovice iz čl. 27. stavka 2. Zakona o socijalnoj skrbi, a koja osnovica iznosi 500,00 kuna. Ako osoba ostvaruje prihod po bilo kojoj osnovi, osobna invalidnina utvrđuje se kao razlika između iznosa od 300% osnovice i prosječnog prihoda ostvarenog u prethodna 3. mjeseca prije mjeseca u kojem je podnesen zahtjev. Pravo na osobnu invalidninu ne može se priznati osobi koja osobnu invalidninu ostvaruje po drugoj osnovi; osobi koja ima u vlasništvu drugi stan ili kuću, osim stana ili kuće koju koristi za stanovanje, a koji može otuđiti ili iznajmiti i time osigurati sredstva; osobi koja ima u vlasništvu poslovni prostor koji ne koristi za obavljanje registrirane djelatnosti; djetetu ili odrasloj osobi kojoj je priznata usluga smještaja ili organiziranog stanovanja; osobi kojoj je priznato pravo na doplatak za pomoć i njegu... U svakom slučaju bilo bi dobro da se javite nadležnom CZSS, jer će Vam oni moći dati detaljniju informaciju vezanu za novčanu pomoć, a s obzirom da ista ovisi o cijelom nizu osobnih prilika.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00


×
×
 • Napravi novi...