Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation since 11.02.2020 u svim područjima

 1. 5 bodova
  čudo

  Kako uknjižiti

  Samo da vratim informaciju, PiP prihvaćen, i uknjiženo. Rok je u pozitivnom smislu van svih mojih objektivnih očekivanja. U potpisu neki mladi sudac, koji se ne plaši, čini mi se da ima oštar um, ništa nije komplicirao, vidio valjda da je stvar jasna, te po meni ima predispozicije da izraste u dobrog mahera, što od srca želim.
 2. 3 bodova
  Što se tiče stana, on je Vaša vlastita imovina, jer ste ga dobili darovanjem od roditelja, ja bih na Vašem mjestu angažirala odvjetnika da me zastupa u sporu radi bračne stečevine. Naime, on možda može tražiti isplatu polovice vrijednosti ulaganja u tuđi stan, no tu je pitanje treba li tužiti Vas ili Vaše roditelje umjesto kojih je on plaćao polovice rata kredita (odnosno, Vaša bračna zajednica je plaćala, jel), pa se vjerojatno može prigovoriti i pasivnoj legitimaciji. Za sve tražbine starije od pet godina, ja bih također prigovorila nastupu zastare. Što se tiče namještaja, ako je star, neka si uzme polovicu stvari u čijoj je kupovini sudjelovao, ali zaista ste u pravu, namještaj je u međuvremenu amortiziran, on ga je koristio zajedno s Vama, pa bi mu teoretski trebali isplatiti polovicu sadašnje, amortizirane vrijednosti namještaja, a ne po cijeni po kojoj je kupljen.
 3. 3 bodova
  Pojednostavljeno, suvlasnik (brat) može prodati samo svoj suvlasnički udio. Drugi dio samo uz punomoć. Što se tiče razvrgnuća, isto može biti geometrijsko ili prodaja (civilna dioba). Dakle, ako se ne može fizički (geometrijski) podjeliti, a što uglavnom kada se radi o kućama nije moguće, tada se ide na prodaju putem dražbe. Sud je u postupku razvrgnuća ne može etažirati ako nema suglasnosti. Što se tiče etažiranja, ako postoji suglasnost može se ista napraviti pa se time u ZK upisuje etažno vlasništvo posebnog dijela nekretnine (prizemlja ili kata) dok se na dijelu nekretnine ostaje u suvlasništvu u određenom omjeru. Zaštita od prodaje je u biti ista jer suvlasništvo ostaje isto, samo se kod Etaže I i II točno opisuje od čega se sastoji i koji su joj pripadci. Što se tiče policije i preinaka, može je se zvati no utvrditi će da nemaju ovlasti za ikako postupanje oko su/vlasništva (jer stvarno i nemaju) i uputiti da se zaštita svojih prava ostvari preko suda.
 4. 3 bodova
  Imam nesto iskustva s njihovim sudovima, zato i kazem. Ako je sporna medicinska dokumentacija, opet ista stvar, morali bi donijeti noviju dokumentaciju iz koje je vidljivo da do poboljsanja nije doslo. S druge strane ako sud trazi da oni rade reviziju i procjenu, onda ih trazite da oni snose troskove, iako ne znam po kojem clanku zakona bi oni mogli raditi reviziju i preglede inozemnog rjesenja o stupnju invaliditeta, posebno jer vi niste dosli traziti neku naknadu od njih. Malo su vas stavili u klinc jer ako ih odbijete, donijeti ce rjesenje kakvo njima odgovara, a sto kazete njihovi lijecnici su skloni napisati sve i svasta (na zalost i to sam vidila i to bez da pacijenta i sretnu). Probajte kod nas dobiti neku dokumentaciju iz koje ce biti vidljivo da ste bili na komisiji ili nekom kontrolnom pregledu i da do poboljsanja stanja nije doslo.
 5. 3 bodova
  čudo

  Kako uknjižiti

  Da, Matrix, skoro da sam i malo ponosan na sebe, ha, ha...a najbitnije mi je od svega, što je polako i moja supruga od onog početnog "Opet si u tim papirima, ja ne znam da li itko toliko vremena gubi na te stvari", (ali to je bilo stvarno u početku početaka). shvatila što sam napravio za obitelj. U cijeloj priči je svakako i "Legalis", bez vas, ništa
 6. 2 bodova
  Borbena7

  Vlasnistvo u omjeru 0/0

  Nema govora o prednosti. Po završetku dražbe Fina obavijesti sud, a sud onda utvrđuje koji je zapravo kupac ponudio najvišu cijenu. Nakon toga sud donosi rješenje o dosudi u korist te osobe. A ako kupac koji je ponudio veću cijenu ne položi u roku kupovinu, tada će sud posebnim rješenjem nekretninu dosuditi prvom slijedećem.
 7. 2 bodova
  Spitfire

  Vlasnistvo u omjeru 0/0

  Uh, malo sam mator pa ne znam hoću li se dobro prisjetiti, a i more propisa se dosad promijenilo... Uglavnom, radilo se o upisu u Posjedovni list katastra kada je na općenarodnoj imovini postojalo neko pravo na istoj a nije se znalo tko je sljednik koga pa se pod "udio" upisivalo 0/0, dakle su/vlasništvo postoji ali u neodređenom omjeru, a kod upisane osobe "(NEOPREDJELJENI KORISNIK)". Za istu nekretninu u zemljišnim knjigama je pod B Vlastovnica uglavnom bilo upisano samo 1/1 Općenarodna imovina. Čak i dan danas se mogu naći takovi izvadci. Inaće, što se tiče 0/0, isto se moglo upisivati i prema prvim propisima o povezivanju KPU i ZK gdje se kod određenih slučajeva pri prevođenju zemljišnih knjiga u elektronički oblik, prenosilo se kao Suvlasništvo u neodređenom omjeru 0/0, te se opisivalo kao "suvlasnički dio koji je jednako velik kao ostali suvlasnički dijelovi s kojim je povezan posebni dio a sastoji se od..."
 8. 2 bodova
  Potvrđujem, pravno savjetovanje ne može naplaćivati nitko osim odvjetnika. Možete taj ugovor prijaviti i Hrvatskoj odvjetničkoj komori, koji su dužni tada pokrenuti odgovarajuće (kaznene) postupke radi nadripisarenja.
 9. 2 bodova
  Troškove vještačenja unaprijed plaća stranka koja je predložila vještačenje, što ulazi u troškove parničnih troškova koje će u konačnici platiti stranka koja izgubi parnicu. Vještaćenje predstavlja parničnu radnju dokazivanja koja se predlaže tijekom postupka.
 10. 2 bodova
  Spitfire

  Objekt za robinzonski smještaj

  Točno je da su se svi pravilnici mijenjali 2016, pa tako i Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji ugostiteljskih objekata iz skupine ostali ugostiteljski objekti za smještaj gdje je što se tiče Objekta za robizonski smještaj uglavnom ostalo sve isto. Ovo što vi spominjete je novina određena Pravilnikom o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu koja je nazvana Kamp odmorište-robinzonski smještaj, zadnjim izmjenama (NN 120/19) preimenovano također u objekt za robinzonski smještaj, prema pravilima koja se utvrđuju za OPG, Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti određeno s ukupno najviše do 10 smještajnih jedinica (kamp mjesto=tri gosta). A za što je točno i kako određeno valjalo bi proučiti sve spomenute pravilnike, pa i Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu, kao i odredbe PP JLS i druge akte kojima se određuju prostori za kampove i prostori za kampiranje izvan kampova te što se na tim mjestima može postavljati i eventualno graditi.
 11. 2 bodova
  Za sud u Becu, morate donijeti dokument ne stariji od 3 mjeseca. Idite u mirovinsko i trazite novu potvrdu po kojoj ce biti vidljivo da se taj iznos mirovine nije mjenjao i da vasa mirovina i dalje iznosi jednako kako je doneseno u tom rjesenju. Njima je nevjerojatno da vam se nista nije promijenilo u medjuvremenu jer oni iznose korigiraju svake godine i zato vam ne priznaju staro rjesenje. Cim donesete noviju potvrdu, nece biti nista sporno.
 12. 2 bodova
  Poštovani rumenige, drago mi je i od Vas saznati da mi na Legalisu zaista radimo dobro. Lijep pozdrav
 13. 2 bodova
  Javljam kako sam i obećao: mirovina sjela u ponedjeljak, rješenje došlo par dana ranije. Iznos koji je izračunao HZMO je za 1,72 kn različit od izračuna poštovanog profa. Svaka čast prof još jednom na excel tablici, njima je trebalo dva mjeseca da to sve sračunaju. Slijedeći cilj mi je povećanje omjera rat/mir, ako bude kakvih promjena javim na temu. Pozdrav!
 14. 2 bodova
  Policija podnosi prijavu samo ako se radi o narušavanju javnog reda i mira, a ovo kako opisuješ ne spada u to (smeta samo drugim stanarima, a da bi bio prekršaj protiv javnog reda i mira mora se u velikoj mjeri čuti i na javnom mjestu), tako da ga policija neće prijaviti po tome, a ne može ga prijaviti po propisima o zaštiti od buke za koje je nadležna sanitarna inspekcija. Policija ga može samo upozoriti da stiša, a ne postoji sankcija za takvu dojavu čak niti ako je stvarno lažna (ova nije lažna, samo nije narušavanje javnog reda i mira).
 15. 2 bodova
  Prijavite ga i za prijetnju.Naplata ovisi hoće li imati novaca na računima,imovine itd.
 16. 2 bodova
  Je, uglavnom se naslovljuju kao Ugovor o posredovanju pri kojoj se potpisuje i punomoć za zastupanje, pa je li ovakav oblik ugovora varijacija na temu koja ne mora biti pravno sporna iz vaše objave nije razvidno. No, ono što je bitno za prijavu je da oni koji nisu ovlašteni zastupnici i nisu upisani u registar posrednika HGK ne smiju posredovati pri prodaji/kupovini nekretnina.
 17. 2 bodova
  MsBourne

  Krivično

  Ovisi o kakvom dokumentu se radi i gdje bi ste ga predali i u kakvu svrhu ali bi time pocinili kazneno djelo krivotvorenja isprave, članak 278. KZ: "(1)Tko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu s ciljem da se takva isprava uporabi kao prava ili tko takvu ispravu nabavi radi uporabe ili je uporabi kao pravu, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine." Sukladno navedenom, ovjerena kopija je dokaz da je kopija istovjetna originalu.
 18. 2 bodova
  Sakupite sve papire o vlasništvu nekretnine i iste uz zahtjev za izmještanjem brojila koja nisu potrebna za vaš objekat već su postavljena za druge potrošaće i uputite na adresu HEP a tj. njihove ispostave za vaše područje i njihov odgovor je jedino mjerodavan za daljnje postupke. Što se tiče telefonskog stupa najprije morate znati tko je vlasnik mreže, a onda po istom postupku kao za struju uputite vlasniku zahtjev za izmještanjem. Ali prihvatite mišljenje da sve neće ići tako jednostavno, budite strpljivi i ustrajni. Ako nakon odgovora uvidite da niste iz bilo kojeg razloga u mogućnosti sami nastaviti daljnje postupke potražite savjet odvjetnika. Ne želim vas poplašiti i obeshrabriti, ali meni su trebale tri godine da mi zamijene njihov tender za struju koji je potpuno propao od korozije i bio velika opasnost po život, sreća da se ništa nije dogodilo.
 19. 1 bod
  Ovisi tko je potpisnik ugovora i kakve ste garancije za izvršenje ugovora dali, po mom mišljenju. Načelno, društvo samo odgovara za svoje obveze svojom imovinom. Direktori i članovi društva ne odgovaraju, osim ako su svojim radnjama doveli do nemogućnosti društva da podmiruje svoje obveze (i tako dovedu do proboja tzv. pravne osobnosti). No sve ovisi o ugovoru koji ste potpisali, osiguranjima i garancijama koje ste eventualno i osobno dali, mjerodavnom pravu koje se primjenjuje na taj odnos (radi se o stranom investitoru), a čini mi se da je greška kod investicije koju ste uzeli ta što Vam investitor crpi postojeći cash flow i višak prihoda koje biste inače uložili u rast i razvoj, pa vas polagano ubija. Možda je novi ugovor bolja ideja. Svakako tražite od nekoga tko ima iskustva u stranom pravu da pogleda gdje leže opasnosti za vas u postojećem ugovoru i u planiranom.
 20. 1 bod
  Premješteno u odgovarajući PF Upravno pravo. Po mom mišljenju definitivno morate uložiti prigovor na točnost utvrđenja zapisnika, jer će se inače takva činjenica smatrati utvrđenom i teško ćete je moći osporiti u daljnjem tijeku postupka, tako da nemojte propustiti niti jedan pravni lijek koji Vam stoji na raspolaganju, pa niti prigovor.
 21. 1 bod
  sivko

  Privatna tuzba rok

  1.što bi točno bilo drugačije da je i ona prijavila? 3.ako nije bio na hitnoj onda je prvi doktor prijavio I još se ne zna što se dobiva tužbom doktorice.
 22. 1 bod
  Željac047

  Privatna tuzba rok

  Razvidno je da se radilo o LTO dok se vodio prekršajni postupak i po završenom liječenju pokretačica teme može podnijeti odštetni zahtjev prema počinitelju, ne protiv doktorice, uz koji, kao dokaz, prilaže svu liječničku (medicinsku) dokumentaciju na kojoj temelji takav zahtjev, no meni ni dalje nije jasno što će tu promjeniti podizanje privatne tužbe protiv doktorice?
 23. 1 bod
  Matejko231

  Privatna tuzba rok

  Slazem se da mora, ali rekoh vec. Zakon ne poznaje ogrebotinu. Zakon poznaje lake i teske tjelesne ozlijede. Zasto to lijecnica nije napravila volio bih radi Vas da saznate, samo mislim da ta privatna tuzba nema nekog efekta, ali svatko zna svoje jel. Policija salje drzavnom odvjetniku, a drzavni odvjetnik nakon prikupljenih dokaza od policije ili nekih dodatnih onda odlucuje o podizanju optuznice ili odbacivanju kaznene prijave ako govorimo o kaznenom djelu. Sto se tice prekrsaja, prekrsajni zakon osim u prometnim nezgodama ne pozna lake tjelesne ozlijede vec poznaje samo obiljezja prekrsaja u kojemu se mogu zadobiti tjelesne ozlijede kao nasilje u obitelji, narusavanje javnog reda ili mira i to onda moze biti samo otrzavajuca okolnost.
 24. 1 bod
  miroslav6

  Darovnica

  Ako Vam stric pokloni svoju polovicu, da, placate 3% od polovice procijenjene vrijednosti.
 25. 1 bod
  Matejko231

  Privatna tuzba rok

  Crvena prijava dolazi svakako i ona je pocetak i osmova svega kao sto sivko i zeljac kazete. Ona je zapravo i dokaz u postupku postovana gospodjo. Eventualno ako djelatnici HMP prosude da biste imalj neke teze ozlijeze salju Vas na daljnje lijecenje i tek po zavrsetku tog moguceg daljenjeg lijecenja ustanova koja Vas je lijecila salje kvalifikaciju ozlijeda policiji koja je vec kontaktirala ustanovu gdje Vas je HMP uputila da im nesluzbeno kazu o kakvim bi se ozlijedama moglo raditi kako bi mogli okvalificirati djelo. Nadalje, zakon je poznaje hematome, ogebotine i slicno. Zakon poznaje lake ili teske tjelesne ozlijede. Struktura lakih ili teskih tjelesnih ozlijeda se onda navede kako bi drzavni odvjetnik pa kasnije i sudac ako su u pitanju teske tjelesne ozlijede pa i lake (ovisi ako se radi o nekom drugom kaznenom djelu u kojemu ste zadobili ozlijede) ili prekrsajni sudac ako je u pitanju samo prekrsaj imao jasniju sliku slucaja, odnosno gdje su Vam i kako su Vam te ozlijede nanesene. Takodjer, kada dobijete pravomocnu presudu tijela koje je presudilo, mozete u privatnoj pranici traziti naknadu stete za ozlijede. Smatram da lijecnica nije kriva i da ne biste nista dobili privatnom tuzbom protiv nje.
 26. 1 bod
  sivko

  Privatna tuzba rok

  Meni ne trebaš davat konzultacije jer ja postupak znam. Kazna može bit od par stotina kuna do par tisuća a to ovisi samo o sucu. I "crvena" prijava je dovoljna da ga sud osudi što je i napravio. Jedino ako nije u pitanju kakva odšteta zbog više ozljeda.
 27. 1 bod
  sivko

  Privatna tuzba rok

  Mogao mu je dat još koju kunu samo više kazne a i to je upitno. Doktorica mu ionako sama ne može poslat dokumentaciju. A ako misliš da je kazna mala kao oštećenoj imaš se pravo žalit.
 28. 1 bod
  Borbena7

  Pitanje

  Evo tablice koliko bi otprilike trebali dobiti s obzirom na njihovu dob https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2019_03_32_674.html
 29. 1 bod
  sivko

  Brak sa stranim državljaninom

  Privremenog. Uzmeš u BiH internacionalni vjenčani list i u državi odakle je predaš svu papirologiju koju traže.
 30. 1 bod
  Matrix

  Neriješeni odnosi - oporuka

  Teško je nekom objasniti (mislim na podstanare) da ste po sili zakona vlasnik, doduše trenutno izvanknjižni, no u sudskom postupku radi predaje posjeda bi itekako dokazali svoje pravo i ishodili presudu kojom se nalaže podstanarima da predaju posjed stana i isti napuste oslobođen od osoba i stvari, pod prijetnjom ovrhe.
 31. 1 bod
  Matejko231

  Poticanje kaznenog djela

  Ovisi o kojemu kaznenom djelu je rijec. Dokazi mogu biti raznovrsni. Svatko djelo ima svoje dokaze. Mogu to biti izjave svjedoka, izjava osumnjicenog, neke posebne dokaze radnje, itd.Itd..
 32. 1 bod
  Borbena7

  direktna ovrha nad nekretninom

  Da, ako su djeca kao stranke u postupcima radi uzdržavanja ili u postupcima o tražbinama na temelju tog prava. Ja bih na Vašem mjestu pokušala uložiti prigovor na to rješenje o trošku ili što ste već dobili.
 33. 1 bod
  Uvjet je ispunjen samo za rođene od 92.godine,jedan roditelj državljanin RH,dok rođeni od 77.g uvjet oba roditelja. Da,čeka se poduže (1-6) godina. Ali vrijeme leti, pa prođe i to.
 34. 1 bod
  MsBourne

  Neriješeni odnosi - oporuka

  Formalno, nema ih pravo nitko traziti da napuste stan. Neformalno ukoliko ste sigurni da cete vi dobiti taj stan, mozete im produziti ugovor dok se ne rijesi problem ostavine, a novac za najamninu ili neka ostavljaju na zaseban racun ili ovlastite da se deponira kod vaseg odvjetnika.
 35. 1 bod
  sivko

  prekoracenje dana u eu

  Za takve stvari se ide na sud,nema plaćanja policiji jer se dobije i zabrana.Minimum je 400 eura.
 36. 1 bod
  Spitfire

  Potvrda-neizdavanje-nacin kako do iste

  Petre, živ bio..zdrav što je više moguće ..riješi li ti što ili je sve isto? ..sve sam ti ja to već prošao i još prolazim, nekakove činjenice probao ti pojasniti na pvt, i nažalost ti nemam što pametno napisati osim onoga što su i meni ovdje..skratiti si muke je najlakše i to je put koji bi mnogi iz vlasti i poželjeli da se desi, manje tražitelja prava, manji udar na proračun..nažalost je sve od početka nakaradno postavljeno i za to više nema riješenja, ili ima ali se primjeniti ne smije zbog raznih interesnih skupina..tako da, BIA, prst u uho, uhvati se nečega što će te opustiti ili u teškim trenovima vratiti na pravi put pa da ovo još malo bitka na zemlji provedemo u što večem duševnom miru a ne žderanjem podsvjesnim što može dovesti do citiranog, jer to vuće i neke druge posljedice, na najbliže, djecu... Dao ga je izgleda svima nama koji su se usudili ne tražiti ništa još za vrijeme trajanja DR i poslije smirivanja, nego tek kad smo stvarno oboljeli, ali i on je lakši za nositi kada se zaokretnom u glavi (govorim iz vlasntitog iskustva) posvetiš npr. slikarstvu, raznim sportskim udrugama i radom sa mladima, savjetima svima onima koji tek prolaze ovo što smo ti i ja na onkoligiji, pa i pomoći potrebitima ovdje..probaj bilo što od toga ili sličnoga, pa makar ruke i mozak zaposlio metalom ili drvom, pomaže sigurno
 37. 1 bod
  ivistipe

  Plodouživanje

  Poslje smrti plodouživatelja taj se teret briše i to pravo se ne nasljeđuje. Vi u gruntovnicu dostavite smrti list i tražite brisanje tog prava.
 38. 1 bod
  Spitfire

  Zastara (pravne osobe)

  U pravu je. Pojašnjeno to izgleda ovako. Odredbom članka 232. Zakona o obveznim odnosima, propisan je jednogodišnji rok zastare određenih tražbina. Prema st.1 tč.1 navedenog članka, tražbine naknade za isporučenu električnu i toplinsku energiju, plin, vodu, za dimnjačarske usluge i za održavanje čistoće kad je isporuka, odnosno usluga obavljena za potrebe kućanstva, zastarijevaju za jednu godinu. Međutim, ako se radi o odnosu utvrđenim ugovorom onda će se primijeniti članak 228. ZOO a prema tom članku međusobne tražbine iz trgovačkih ugovora o prometu robe i usluga, odnosno ugovora koje sklapa trgovac i osoba javnog prava o prometu robe i usluga, te tražbine naknade za izdatke učinjene u svezi s tim ugovorima zastarijevaju za tri godine. Prema čl.14 st.2 ZOO, trgovački ugovori su ugovori koje sklapaju trgovci između sebe u obavljanju djelatnosti koje čine predmet poslovanja barem jednoga od njih ili su u svezi s obavljanjem tih djelatnosti. Dakle, zastarni rok će iznositi tri godine, a ni u kojem slučaju jednu godinu, jer se ne radi o usluzi odvoza smeća obavljenoj za potrebe kućanstva, nego za potrebe trgovačkog društva.
 39. 1 bod
  Poštovana, najljepše Vam se zahvaljujem. Hvala Vam na svim ovim konkretnim i korisnim zahtjevima.
 40. 1 bod
  Burinjo1812

  naplata duga EOS Matrix

  Hvala
 41. 1 bod
  drot13

  Muškarac sa dvije obitelji

  Samo da dodam, s ovom drugom nije u izvanbračnoj zajednici, formalno si njih dvoje nisu ništa, bez obzira na djecu.
 42. 1 bod
  sivko

  Izazivanje saobracajne nesrece!

  Cijela uvjetna ili malo uvjetne a malo zatvora zbog okolnosti (bez kategorije i dosta alkohola).
 43. 1 bod
  Ako je ovako kako navodite, onda je osim navedenog trebala nastupiti i zastara potraživanja. Kada ste zaprimili rješenje? Svakako trebate uložiti prigovor, da nemaju pravo potraživati tu tražbinu jer ste za istu pravomoćno oslobođeni u sudskom postupku (navesti poslovni broj spisa) i prigovor zastare.
 44. 1 bod
  Borbena7

  Zastara (pravne osobe)

  Za 1. godinu.
 45. 1 bod
  sivko

  Javni red i mir

  Ako te još jednom pozovu napiši im pisanu obranu (to što priznaješ) i ne moraš više odlaziti. Napomeni da si to napisao radi načela ekonomičnosti.(zna sutkinja što je to).
 46. 1 bod
  drot13

  Kazna za parking

  S obzirom da se radi o javnom parkiralištu, ovo ne bi hodalo, tu se može parkirati bilo tko. A što se tiče njegovog parkirališta, ako je površina pod najmom, onda kao da je njegova i na njoj može kako želi (tj. u skladu s uvjetima najma).
 47. 1 bod
  Za pocetak ovisi na kakvom radnom mjestu ste zaposleni? Problem ovakvih ugovora je sto su na neki nacin preuzeta spranca i upitno je tko ih sastavlja, a clanak je osmisljen, primjera radi za radna mjesta prodajnih savjetnika,komercijalista i slicno. Na takvim radnim mjestima imate doticaj sa popisom klijenata tvrtke i prosirujete ga. E sad, ako bi otisli raditi za konkurentsku firmu, problem je ako vi "svoje klijente" povucete za sobom i bivsem poslodavcu tako uzrokujete stetu u poslovanju. Na terenu se svi znaju, posebno ako je ista ili slicna bransa, pa se lako dozna i da li ste isli raditi kod konkurencije. Ukoliko znate da necete na takav ili slican nacin, prouzrociti stetu poslodavcu, nema straha za potpisivanje takvog ugovora. Donekle se opasnost od tuzbe moze izbjeci i ako ste recimo kod drugog poslodavca na nekom skroz drugacijem radnom mjestu sa kojeg recimo ne mozete nastetiti ovom prvom. Situacija je previse, da bi se navodile, a vi najbolje znate sto bi se u nekoj doglednoj buducnosti moglo dogoditi i cega bi se trebali paziti u te 2 godine.
 48. 1 bod
  Borbena7

  Najmodavac ne želi psa u stanu

  Kakav je ovo ugovor, na određeno ili neodređeno vrijeme? I što najmodavac točno traži od Vas?
 49. 1 bod
  Matejko231

  vjestacenje djeteta

  CZSS se kao po dobrom starom obicaju uglavnom ogradjuje. Vidim da i u Vasem slucaju iste odgovore daju u smislu da oni ne mogu nista. Mozda stvarno ne mogu jer kada Vam bivsa supruga ne da dijete ili kad dijete kaze da ne zeli kod Vas, a sumnjate da je to tako jer mu je ona rekla onda ona cini kazneno dijelo za sto je nadlezna policija i sud. Iako ako oni to znaju kao sto ste im rekli mogu dopisom obavijestiti policiju da postupe. Naravno da vjestak moze utvrditi da je dijete izmanipulirano. Mi smo dobili takav nalaz i misljenje prije nekoliko dana i to Vam nitko ne moze pobiti. Mi recimo sada u austriji moramo traziti privremenu mjeru na osnovu misljenja i nalaza vjestaka jer je dijete u Austriji. Isto tako drzavni odvjetnik Vam moze u postupku naloziti vjestacenje djeteta da se uvjeri da je dijete stvarno izmanipulirano i da zato ne zeli kod Vas, odnosno da majka ne da dijete. Ja da sam kao Vi, otisao bih na policiju ili direkt na odvjetnistvo i prijavio kazneno majku da ne postiva sudsku odluku te da Vam ne da dijete. Ako sudski vjestak utvrdi da je dijete izmanipulirano to Vam nitko ne moze pobiti,a vjerujte da ce utvrditi ako je tako kao sto kazete. Koliko god ona njemu tvrdi nesto, ne neke stvari prilikom provodjenja vjestacenja ne moze utjecati jer ne moze biti ni prisutna tako da se ne morate brinuti da vjestak nece utvrditi ono sto Vama treba. Svakako Vam savjetujem da nadjete boljeg odvjetnika koji ce Vas zastupati jer vjerujte mi, ako nemate nekoga tko ce pokucati gdje treba naici cete na zid. Sretno.
 50. 1 bod
  frenki zg

  Objekt za robinzonski smještaj

  Vi podliježete pod vrstu usluge ,,,kamp usluga,,,,i sve ono što nudite mora biti odobreno od mjerodavnih institucija ! dali je to robinzonski ili nudistički kamp, to je igra u nazivima kvalificiranja. Ali, postoje razne vrsre olakšica koje ovise o infrastrukturi,a najviše ovise o lokalnoj upravi , to jest mjestu gdje djelatnost planirate registrirati, područja od posebne državne skrbi ,itd. to je turizam, i to je nedvojbeno, dvojbeno je samo to, šta vi nudite gostu u tom kampu ? ako recimo nudite samo improvizirani objekat za spavanje je jeno, a ako nudite smještaj za kap vozilo ili šator to je več drugo. POSAVJETUJTE SE U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI U MJESTU GDJE MISLITE OBAVLJATI DJELATNOST ! NP, OVO JE LAIČKI ODGOVOR !
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00


×
×
 • Napravi novi...