Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 31.07.2016 u svim područjima

 1. 1 bod
  sivko

  Problematični policajac

  http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2012_06_62_1501.html http://www.zakon.hr/z/108/Zakon-o-državnim-službenicima čl.16,25,96-99 http://www.zakon.hr/z/282/Zakon-o-policiji glava 16 http://www.mup.hr/main.aspx?id=104
 2. 1 bod
  U slučaju stvarne potrebe za hitnom intervencijom zbog sprečavanja veće štete svaki suvlasnik ovlašten je poduzeti nužne mjere o svom trošku i tražiti regres od ostalih suvlasnika srazmjerno njihovom suvlasničkom dijelu (poslovodstvo bez naloga). Postojanje stvarne potrebe za neodložnim popravkom treba dobro dokumentirati za slučaj spora. Nije baš praktično, ali je jedino rješenje u takvoj situaciji koje može ostale suvlasnike navesti da shvate da ne mogu prolaziti bez troška i tako ih motivirati da riješe problem. Međutim, u vašoj situaciji su dodatna otežavajuća okolnost postojanje parnica, jer bi sud kod kojeg biste tražili regres od drugih suvlasnika mogao stati na stajalište da se radi o prethodnom pitanju budući da je dvojbeno da li je vaša majka uopće suvlasnik, pa prekinuti postupak do okončanja tih parnica. Račun za štetu biste zapravo trebali ispostaviti državi koja takve parnice rješava 11 godina, ali to nije moguće. Prije ste mogli računati na neku naknadu za povredu prava na suđenje u razumnom roku, ali sada je i to samo teoretska mogućnost.
 3. 1 bod
  drot13

  mjerenje droge

  I u jednom i u drugom slučaju se opisuje sve što je mjereno. Npr. ne piše se samo "marihuana", nego "ručno smotana cigareta s mješavinom duhava i marihuane" - količina tog tipa nema utjecaja na postupak i kaznu, tako da ta razlika niti nije toliko bitna (ista je stvar s prahom).
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×
×
 • Napravi novi...