Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 12.10.2016 u svim područjima

 1. 1 bod
  LjuboZG

  Obustava ovrhe - nova ovrha

  Ovrhovoditelj može podnijeti novi prijedlog za ovrhu na temelju ovršne isprave iz 2002. g., a budući da je zastara prekinuta podnošenjem prijedloga za ovrhu 2009. g. i nije tekla sve do 2015. g. kada je obustavljena (pretpostavljam zbog neuspješne prodaje pokretnina/nekretnina na 2. javnoj dražbi). Dakle, ovrhovoditelj će na temelju ovršen isprave iz 2002. g. sve do 2025. g. moći pokrenuti ovršni postupak te potraživanje do tada neće biti u zastari, a svakim novim podnošenjem prijedloga za ovrhu zastara se prekida i ne teče za svo vrijeme dok ovršni postupak traje.
 2. 1 bod
  Nemojte čovjeka krivo savjetovati i navoditi na trag kako je nešto sigurno u zastari kad to ne možete znati. Dakle, basix, prve dvije ovrhe iz 2001. i 2002. godine uopće ne moraju biti u zastari. Pitanje je koliko je predmetni postupak ovrhe trajao i kada je obustavljen. Dok postupak traje zastara ne teče te desetogodišnji rok zastare počinje ponovno teći tek po pravomoćnoj obustavi. A isto tako je moguće da je ovrhovoditelj i nakon obustave poduzeo kakvu drugu odgovarajuću radnju pred nadležnim tijelom te time ponovno prekinuo tijek zastare. Dok ne izvršite uvid u spise, možete samo nagađati. Također, krivo Vam je rečeno da trebate ići izvršiti uvid u spis kod javnog bilježnika. Kod javnog bilježnika je samo deponirana punomoć, no tamo se ne nalaze navedeni predmeti. Svi navedeni predmeti se nalaze na sudu, a što je navedeno i u zagradi u dopisu (OS Križevci). Osim toga, 2001. i 2002. godine javni bilježnik nije niti mogao odrediti ovrhu budući da je njihovo sudjelovanje u ovršnom postupku uvedeno tek 2005. godine izmjenama Ovršnog zakona. Iz druga dva rješenja o ovrsi također je vidljivo da je riječ o predmetima koji se nalaze na sudu budući da nose oznaku Ovr, a ne Ovrv.
 3. 1 bod
  sivko

  Marihuana nađena pokraj mene

  Možeš se samo žalit na postupanje policije i to MUP-u http://www.policija.hr/main.aspx?id=104 Ishod je ili će sud vjerovat tebi da su počinili kazneno djelo ili će vjerovat njinma da si posjedovao travu. Postoji obavijest i potvrda na kojima ne piše da se možeš žalit,zapisnik ne postoji. Sve što imaš reći ćeš sucu čl.165,171,173,178,179 http://www.zakon.hr/z/52/Prekršajni-zakon a pošto ne priznaješ ne možeš koristit čl.109 e
 4. 1 bod
  felixx

  Kćer se odlučila odseliti ocu

  Paradoksalno, tada ponekad imamo situacije da jedan roditelj plaća 2000 kuna za dijete koje je kod drugog roditelja, ali onaj drugi roditelj ne plaća ništa, jer 'nema prihode' (a u stvari najčešće ga (ju) uzdržava novi partner)..
 5. 1 bod
  G-man

  Kćer se odlučila odseliti ocu

  Da, tu imamo pravni apsurd u stilu Lloyda i Harryja iz filma "Glup i gluplji" - svaki roditelj "dobiva" jedno dijete, ali ima istovremeno obvezu plaćanja uzdržavanja za drugo dijete koje je povjereno drugom roditelju. Razumni roditelji se tu jednostavno dogovore i nijedan ne plaća, jer nema apsolutno nikakvog smisla da jedno drugome plaćaju, a svaki se brine za jedno dijete. Koliko vidim, majka očito uzdržavanje tretira kao svoje pravo i vrlo je izgledna promjena raspoloženja kada tog "džeparca" više ne bude. No, dijete nije više tako malo, pa će se i nju pitati štogod, pogotovo ako majka uskoro dobiva novo dijete, što je zapravo i vrlo indikativno u pogledu odluke djeteta da traži da ide ocu.
 6. 1 bod
  dzolix

  oružje

  Ne radi se o meni ,,radi se o principu tachnog zakona ja ne nosim noz na javno mjesto rijetko i u prirodi ali to neznaci da zelim da se to zabranjuje ako je nekom to po volji ,,,Rjeci ,,mrcina ,, nisu precizne, Ovaj momak o kojem se radi bi sigurno napravio prekrsaj na zapadu da se taj slucaj tamo dogodijo ali tamo nebi bilo ovakvih rasprava jer je tamo definisana tacno dozvoljena duzina , vrsta ,tip ostrice noza i jasno je definisano kako se gdje koji alat i noz moze transportovati . To sto se kod nas dogodilo to je mutno o tome se radi
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00


×
×
 • Napravi novi...