Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 30.06.2018 u svim područjima

 1. 1 bod
  U FINA-i će Vam obračunati zatezne kamate na dug temeljem uzdržavanja...
 2. 1 bod
  U presudi vam pise kolike su zatezne kamate od dana dospijeca placanja pojedine mjesecne obveze uzdrzavanja.
 3. 1 bod
  Na fini ce vas traziti dopis u kojem ce te navesti tocnu specifikaciju dugovanja, pojedinacno po mjesecima i datumima dospjeca koje nisu placena uvecano za zatezne kamate od datuma dospjeca kako je navedeno u presudi. (naravno da necete navesti ono sto vam je placeno od njega ili centra...)
 4. 1 bod
  Onda vi mozete tu postojecu pravomocnu presudu odnijeti na finu, da ga se ovrsi za nepodmirena uzdrzavanja sukladno presudi.
 5. 1 bod
  Istina, ako je presuda vec donesena. No s obzirom na pitanje cini mi se da nije. U slucaju da je pravomocna presuda donesena, istu samo odnijeti na finu da ga se ovrsi!
 6. 1 bod
  Dug temeljem pravomoćne sudske odluke, sukladno odrednicama ZOO- a, zastarijeva za 10 (deset) godina
 7. 1 bod
  Zastara vam je 5. g. Vi ga ne mozete tuziti, vec sin, jer je isti punoljetan. Imate na stranicama odvjetnicke komore, popis odvjetnika, pa izaberete split. I od njih 500 ubodete jednoga
 8. 1 bod
  Poštovana možete ga ovršiti temeljem ovršne isprave (dug zastarijeva za 10) godina, a možete ga i kazneno goniti radi nepoštivanja pravomomoćne sudske odluke... Ipak Vam je moj savjet da ga ovršite, jer je veća korist i za Vas i za dijete, nego da ga kazneno gonite..
 9. 1 bod
  malicovjek

  Postotak za dragovoljca

  Postovani prof, O formuli za izracun minimalne braniteljske mirovine nas dvoje smo tu raspravljali prije par mjeseci i onda sam se slozio s vama da je formula sljedeca: (2558,25 kn x polazni faktor) + (dani borbenog sektora x 0,4989 kn x polazni faktor) Ali citajuci pojedine clanke novog braniteljskog zakona po n-ti puta, dosao sam do zakljucka da bi formula logicno morala biti ovakva: (2558,25 kn x polazni faktor) + (dani borbenog sektora x 0,4989 kn), jer prma clanku 51., stavak 2. oduzima se samo jednom, nema mi logike da se oduzima i od provedenih dana u DR. Članak 51. (1) Najniža mirovina iz članka 49. ovoga Zakona određuje se uz primjenu polaznog faktora 1,0. (2) Polazni faktor za određivanje najniže prijevremene starosne mirovine određuje se tako da se polazni faktor iz stavka 1. ovoga članka smanjuje prema članku 26. stavku 3. ovoga Zakona.
 10. 1 bod
  malicovjek

  Postotak za dragovoljca

  Ako se znaju podaci za "polazni faktor" i podaci o tocnom "broju dana provedenih u DR" u borbenom sektoru, onda izračun minimalne braniteljske prijevremene starosne mirovine, nije kompliciran ovo je formula: (2558,25 kn x polazni faktor) + (dani borbenog sektora x 0,4989 kn). (2558,25 x 0,85) + (449 x 0,4989) = 2398,52 kn Zasto je vama od strane mirovinskog izracunato cca 40 kn vise nije mi dokucivo, ali ako je vise netreba se buniti. Evo i kompletnog izracuna:
 11. 1 bod
  drot13

  B2 Kapital - zastara

  Prema vrijednosti nasljedstva samo znači da ne može biti veći od nasljedstva. Pretpostavljam da je bilo nekog nasljedstva? Što se tiče ostalog, ako žele i mogu, neka te tuže. Ako će te i dalje zvati, nemoj priznavati nikakav dug niti davati ikakve podatke, upozori ih da snimaš razgovor i traži osobne podatke osobe s kojom pričaš (tj. koja te zove) da možeš podnijeti prijavu za uznemiravanje. Ako odbiju, lijepo ih pozdraviš i spustiš im slušalicu. Ako je banka prodala dug, po čemu onda uopće imaju tražiti tvoje podatke ili podatke tvoje majke? Kao što se nekada događa da klijenti ne dobiju obavijest o prodaji duga, tako se događa da banke prodaju i nenaplative dugove...
 12. 1 bod
  I pripaziti na rok od 30 dana od dana smetanja/onemogućavanja prolaza za podizanje iste...
 13. 1 bod
  Po svemu kako ste opisali bi morali tužiti radi utvrđenja stvarnog prava služnosti Za knjiženje je nužna isprava u vidu ugovora o osnivanju prava služnosti ili presuda kojom se utvrđuje da ste služnost stekli
 14. 1 bod
  Može se darovati buduća imovina, s time da sam mišljenja pošto nema prave predaje stvari u posjed, isti bi se trebao solemnizirati kod JB ili sačinit u obliku JB akta. Tako bi vam ga vjerovatno i JB mogao sačiniti. Možete i sami (ili uz pomoć odvjetnika), te ovjeriti kod suca nadležnog suda što ispada povoljnije.
 15. 1 bod
  malicovjek

  starosna ili invalidska

  Ispravak u tekstu zadnjeg redka tablice: Kako je u postupku izmjena mirovinskog zakona i prema najavljenom ce se pojacati penalizacija prijevremenog umirovljenja za vas je najbolje da odete u mirovinu kad navrsite starost od 65 godine, onda za vas nema nikakve penalizacije
 16. 1 bod
  malicovjek

  starosna ili invalidska

  Ne gnjavite, evo priblizan izracun za 08.2020. god. Normalno sada se u izracunu koristio AVM koji je sad vazeci i iznosi 63,88 kn, on se uskladjuje svakih 6 mjeseci (2x godisnje) i do vaseg odlaska u mirovinu biti ce nesto veci a to znaci i da ce vam konacni izracun biti nesto veci. Momentalno je razlika u ova dva izracuna cca 180 kn koju cete primati dozivotno, to je jedna dobra mjesecna rata za el.energiju i nije za zanemariti.
 17. 1 bod
  malicovjek

  starosna ili invalidska

  Dodajem tablicu:
 18. 1 bod
  Kompa

  Priznavanje HRVI

  U najboljem slućaju, trajni status hrvi dobiješ za 5-6 godina. Naoružaj se strpljenjem i živcima. Trebat će ti. U međuvremenu do dobivanja trajnog statusa nastavi što se tiče lječenja isto kao i do sada. Sretno!
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...