Jump to content

Najaktivniji članovi

Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 30.06.2018 u svim područjima

 1. U FINA-i će Vam obračunati zatezne kamate na dug temeljem uzdržavanja...
  1 bod
 2. U presudi vam pise kolike su zatezne kamate od dana dospijeca placanja pojedine mjesecne obveze uzdrzavanja.
  1 bod
 3. Na fini ce vas traziti dopis u kojem ce te navesti tocnu specifikaciju dugovanja, pojedinacno po mjesecima i datumima dospjeca koje nisu placena uvecano za zatezne kamate od datuma dospjeca kako je navedeno u presudi. (naravno da necete navesti ono sto vam je placeno od njega ili centra...)
  1 bod
 4. Onda vi mozete tu postojecu pravomocnu presudu odnijeti na finu, da ga se ovrsi za nepodmirena uzdrzavanja sukladno presudi.
  1 bod
 5. Istina, ako je presuda vec donesena. No s obzirom na pitanje cini mi se da nije. U slucaju da je pravomocna presuda donesena, istu samo odnijeti na finu da ga se ovrsi!
  1 bod
 6. Dug temeljem pravomoćne sudske odluke, sukladno odrednicama ZOO- a, zastarijeva za 10 (deset) godina
  1 bod
 7. Zastara vam je 5. g. Vi ga ne mozete tuziti, vec sin, jer je isti punoljetan. Imate na stranicama odvjetnicke komore, popis odvjetnika, pa izaberete split. I od njih 500 ubodete jednoga
  1 bod
 8. Poštovana možete ga ovršiti temeljem ovršne isprave (dug zastarijeva za 10) godina, a možete ga i kazneno goniti radi nepoštivanja pravomomoćne sudske odluke... Ipak Vam je moj savjet da ga ovršite, jer je veća korist i za Vas i za dijete, nego da ga kazneno gonite..
  1 bod
 9. Postovani prof, O formuli za izracun minimalne braniteljske mirovine nas dvoje smo tu raspravljali prije par mjeseci i onda sam se slozio s vama da je formula sljedeca: (2558,25 kn x polazni faktor) + (dani borbenog sektora x 0,4989 kn x polazni faktor) Ali citajuci pojedine clanke novog braniteljskog zakona po n-ti puta, dosao sam do zakljucka da bi formula logicno morala biti ovakva: (2558,25 kn x polazni faktor) + (dani borbenog sektora x 0,4989 kn), jer prma clanku 51., stavak 2. oduzima se samo jednom, nema mi logike da se oduzima i od provedenih dana u DR.
  1 bod
 10. Ako se znaju podaci za "polazni faktor" i podaci o tocnom "broju dana provedenih u DR" u borbenom sektoru, onda izračun minimalne braniteljske prijevremene starosne mirovine, nije kompliciran ovo je formula: (2558,25 kn x polazni faktor) + (dani borbenog sektora x 0,4989 kn). (2558,25 x 0,85) + (449 x 0,4989) = 2398,52 kn Zasto je vama od strane mirovinskog izracunato cca 40 kn vise nije mi dokucivo, ali ako je vise netreba se buniti. Evo i kompletnog izracuna:
  1 bod
 11. drot13

  B2 Kapital - zastara

  Prema vrijednosti nasljedstva samo znači da ne može biti veći od nasljedstva. Pretpostavljam da je bilo nekog nasljedstva? Što se tiče ostalog, ako žele i mogu, neka te tuže. Ako će te i dalje zvati, nemoj priznavati nikakav dug niti davati ikakve podatke, upozori ih da snimaš razgovor i traži osobne podatke osobe s kojom pričaš (tj. koja te zove) da možeš podnijeti prijavu za uznemiravanje. Ako odbiju, lijepo ih pozdraviš i spustiš im slušalicu. Ako je banka prodala dug, po čemu onda uopće imaju tražiti tvoje podatke ili podatke tvoje majke? Kao što se nekada događa da klijenti ne d
  1 bod
 12. I pripaziti na rok od 30 dana od dana smetanja/onemogućavanja prolaza za podizanje iste...
  1 bod
 13. Po svemu kako ste opisali bi morali tužiti radi utvrđenja stvarnog prava služnosti Za knjiženje je nužna isprava u vidu ugovora o osnivanju prava služnosti ili presuda kojom se utvrđuje da ste služnost stekli
  1 bod
 14. Može se darovati buduća imovina, s time da sam mišljenja pošto nema prave predaje stvari u posjed, isti bi se trebao solemnizirati kod JB ili sačinit u obliku JB akta. Tako bi vam ga vjerovatno i JB mogao sačiniti. Možete i sami (ili uz pomoć odvjetnika), te ovjeriti kod suca nadležnog suda što ispada povoljnije.
  1 bod
 15. Ispravak u tekstu zadnjeg redka tablice: Kako je u postupku izmjena mirovinskog zakona i prema najavljenom ce se pojacati penalizacija prijevremenog umirovljenja za vas je najbolje da odete u mirovinu kad navrsite starost od 65 godine, onda za vas nema nikakve penalizacije
  1 bod
 16. Ne gnjavite, evo priblizan izracun za 08.2020. god. Normalno sada se u izracunu koristio AVM koji je sad vazeci i iznosi 63,88 kn, on se uskladjuje svakih 6 mjeseci (2x godisnje) i do vaseg odlaska u mirovinu biti ce nesto veci a to znaci i da ce vam konacni izracun biti nesto veci. Momentalno je razlika u ova dva izracuna cca 180 kn koju cete primati dozivotno, to je jedna dobra mjesecna rata za el.energiju i nije za zanemariti.
  1 bod
 17. Dodajem tablicu:
  1 bod
 18. Kompa

  Priznavanje HRVI

  U najboljem slućaju, trajni status hrvi dobiješ za 5-6 godina. Naoružaj se strpljenjem i živcima. Trebat će ti. U međuvremenu do dobivanja trajnog statusa nastavi što se tiče lječenja isto kao i do sada. Sretno!
  1 bod
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...