Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 06.09.2018 u svim područjima

 1. 2 bodova
  Željac047

  HRT pretplata

  Razvidno da Vaš prijatelj nije stavljao nikakve prigovore na račune koji su mu stizali na njegovo ime, a nije ih podmirivao, zato će to sada, kad je pokrenuta ovrha na koju, također, nije stavio prigovor, ići dosta teško, zato Vam je moja sugestija da ipak angažira odvjetnika koji će detaljnije proučiti predmet i pomoći mu, naravno, ako to bude uopće moguće...
 2. 2 bodova
  Realno mu ne treba, jer ima sve potrebne podatke za kolovoz (uostalom, može ju kopirati). No imajte na umu da poslodavac ima rok od 15 dana od prestanka radnog odnosa za povrat dokumentacije, a novom poslodavcu PK neće trebati do obračuna plaće za rujan. Također, papirnate PK se povlače iz upotrebe, Porezna ih e-sustavom šalje poslodavcima - trebalo bi još provjeriti, ali mislim da će ju automatikom poslati vašem novom poslodavcu kada vas prijavi.
 3. 2 bodova
  Matrix

  Izvanparnicnu Sud upucuje na parnicu

  Ovo je neshvatljivo,pa šta bi vi u parnici dokazivali? I to je "Amen",a tko tvrdi suprotno,dužan je to dokazati. Pa nećete Vi ići sa tužbenim zahtjevom protiv sebe i dokazivati navode suprotne strane koji "lebde"negdje u zraku. I baš me zanima što bi to sud u izvanparničnom postupku učinio ukoliko vi ne postupite po rješenju kojim vas upućuje u parnicu.
 4. 1 bod
  G-man

  Kz kradja

  Zar prijatelj nije dobio nikakvu obavijest ili poziv niti od DORH-a niti suda?
 5. 1 bod
  sivko

  Postavljane ogledala

  Ekipi koja je nadležna za pomenutu cestu,općina,grad,županija, odjel za promet.
 6. 1 bod
  Željac047

  Kz kradja

  Najvjerojatnije je postupak još uvijek u tijeku, nije završio, ali to ne sprečava oštećenika da zatraži, naravno, uz potvrdu, povratak njegovih novčanih sredstava koja su dokaz u postupku, no, ipak sam mišljenja da će to malo teže ići ako postupak još traje, a ista služe kao bitan dokaz u postupku... Možda bi bilo najbolje da izvrši uvid u spis i da vidi u kojem stadiju je postupak...
 7. 1 bod
  Željac047

  Podjela imovine

  Razvidno je, kako je i poštovana Ruby napisala, da se radi o bračnoj (izvanbračnoj) stečevini, te se, kao takva, dijeli na jednake djelove između supružnika... Vi možete pokrenuti postupak utvrđivanja i podjele zajedničke (bračne) stečevine (kuće i kredita), bez obzira što ste u braku, te na istu staviti zabilježbu spora.... Također, možete pokrenuti izvanparnični postupak za upis Vas u ZK kao suvlasnice na polovici navedene nekretnine (kući), te svakako staviti zabilježbu spora....znači, bez obzira kojim putem išli, obvezatno, u zemnjišnim knjigama, staviti zabilježbu spora na navedenoj nekretnini (kući)..
 8. 1 bod
  Po mom mišljenju, svima bi vama trebao jedan krovni ugovor o ustupu imovine roditelja za života, kojim ćete definirati što se kome daruje, kako i zašto, koji ćete svi suglasno potpisati i koji ćete, u slučaju da bi netko od braće ili sestara nakon smrti roditelja osporavao podjelu, moći pokazati u slučaju eventualnog sudskog postupka. To vas ne bi trebalo puno koštati ako sve sami stavite na papir (samo ovjera potpisa kod javnog bilježnika), a na temelju toga ugovora onda, što god bilo, ili darovanje ili doživotno uzdržavanje, bilo bi dodatno potvrđeno.
 9. 1 bod
  Jest, slažem se da je UZV primarna zdravstvena zaštita i nije u redu da liječnica iznuđuje od Vas novac za ono što bi trebala napraviti.
 10. 1 bod
  Žao mi je zbog vaše situacije, prilično ste iskreno opisali kako je došlo do raspada braka i vidim da Vam je zbog toga žao. Dva su postupka: za razvod braka i skrb nad djecom je jedan postupak, koji se obvezno provodi, a drugi, za podjelu bračne stečevine će jedna ili druga strana pokrenuti ako se ne budete uspjeli dogovoriti. Što se tiče prvog postupka, prvo morate pokrenuti postupak obveznog savjetovanja pred Centrom za socijalnu skrb vašeg zajedničkog prebivališta, gdje, ako se uspijete dogovoriti o tome tko će živjeti s djecom, tko će plaćati uzdržavanje, i kako i kada će taj viđati djecu, tada o tome sastavljate plan zajedničke skrbi koji sud samo potvrđuje. Ako se ne uspijete dogovoriti, Centar o tome donosi izvješće i tada uz to izvješće predajete tužbu za razvod braka na sud, pa će sud donijeti odluku o tome s kojim će roditeljem dijete živjeti. Sud svoju odluku temelji na dobrobiti djece i njihovim željama, pa će se i djecu pitati, no meni se s obzirom na Vaš posao čini da supruga ima veću šansu da joj djeca budu dodijeljena, s obzirom da ipak boravi s djecom više nego Vi, no to temeljim samo na Vašem poslu, nije mi poznat ni Vaš stav oko toga, želite li da djeca budu s Vama? Što se tiče visine uzdržavanja, postoji tablica iz koje se sukladno dobi djetetu i primanjima roditelja očita iznos uzdržavanja po djetetu koje je roditelj dužan plaćati, tu nema misterije, a što se tiče susreta i druženja s tim roditeljem, obično je to 2x tjedno, svaki drugi vikend, blagdani naizmjence i polovica zimskih i ljetnih praznika, no tu ovisi o vašem dogovoru. U posljednje vrijeme ima i prakse gdje se jedno dijete dodjeljuje jednom roditelju, a drugo drugom, ili gdje se skrb dijeli pola-pola između roditelja, no ako to želite, na tome morate inzistirati kod centra i sudova, jer, kao što možete čitati i ovdje, ravnoteža je prilično nagnuta u korist majki. Što se tiče bračne stečevine, da i nema ovog predbračnog ugovora, evo kako bi po mom mišljenju stvari izgledale: kuća je Vaša vlastita imovina jer je izgrađena na zemljištu koje ste dobili po drugoj osnovi, a ne radom za vrijeme trajanja bračne zajednice (time da supruga može tražiti isplatu polovice ulaganja u tuđu nekretninu, ali ne može tražiti i udjel u vlasništvu), novac koji ste joj prebacili je dar, pa predstavlja njezinu vlastitu imovinu; auto ovisi od kojih je sredstava kupljen, oročena štednja, ako su u nju ulagana sredstva od rada, dijele se na pola, a mirovinsko osiguranje, ako još niste stekli pravo na isplatu, po mom mišljenju je Vaša imovina. Postojanje predbračnog ugovora sve komplicira u Vašu korist, no mislim da dobro prolazite i da se ne pozovete na njega.
 11. 1 bod
  Spitfire

  Upis vlasništva nakon etažiranja

  Imao bi smisla da ste ih uspjeli tu pohvatati, i u biti je to i najjednostavniji način jer da, i to na način pošto su stranci ovjeru vrše prema propisima dotične države, samom ovjerom privatna isprava postaje javna i potrebna je nadovjera "Apostille" (pod uvjetom da ta država nije potpisnica bilateralnog ugovora s RH u pravnim stvarima koje oslobađaju od legalizacije isprava izdanih u jednoj državi potpisnici radi korištenja u drugoj. Pa s takovom ispravom kod ovl.sudskog tumača na prijevod... Onaj tko je vlasnik stana/ova. Svi drugi koji su kupili su trenutno vanknjižni vlasnici. Čak mi se čini da bi poslije etažiranja mogao postojati problem pri njihovom prijedlogu za uknjižbu vlasništva u ZK jer njihov kupoprodajni ugovor neće odgovarati stanju u zemljišnim knjigama. Sasvim moguće da odbije.
 12. 1 bod
  Nazoveš sud i tražiš nju, prespojit će te.
 13. 1 bod
  Pisanu obranu moraš poslati prije zakazane rasprave (preporučeno s povratnicom, da imaš dokaz da si poslao i da je primljeno), a bilo bi dobro i nazvati sutkinju/suca i ispričati se radi nedolaska. Imaš na ovom linku primjere pisane obrane.
 14. 1 bod
  Ako Vas je sud uputio na parnični postupak, onda ima valjani razlog za to, kao što je npr. da se predmet u izvanparničnom postupku ne može riješiti (jedna od stranaka se ne slaže sa navodima druge stranke), tada sud predlagatelja, u konkretnom slučaju Vas, upućuje u parnicu (pokretanje parničnog postupka), tako da sam mišljenja da Vam se nema smisla žaliti na takvo rješenje, dakle, ostaje Vam samo pokretanje parničnog postupka u kojem ćete dokazivati svoje navode koje ste naveli prilikom pokretanja izvanparničnog postupka...
 15. 1 bod
  G-man

  Povrat oduzete imovine

  Ukoliko se mobiteli doista neće pronaći, trebat ćete tražiti naknadu štete od države, za što ćete se prvo morati obratiti Građansko-upravnom odjelu nadležnog DORH-a. Međutim, po mom mišljenju, gledat će se cijena, koju bi mobiteli imali danas, ne u trenutku kupnje. Ukoliko možete dokazati neki drugi vid štete koji vam je uzrokovan oduzimanjem mobitela (iako ga osobno ne vidim), mogli biste i to potraživati.
 16. 1 bod
  G-man

  tužba za klevetu ili uvredu

  Moglo bi se smatrati budući može utjecati na poslovanje te firme. Ovaj drugi upit sugerira da se tu ne bi radilo o kleveti već o teškom sramoćenju, jer za klevetu autor riječi mora znati da ono što pronosi/iznosi nije istinito, dok kod sramoćenja to nije slučaj (tamo može i istinom naškoditi ugledu i časti objetka riječi). Međutim, prema vašem opisu, u slučaju zabune, po meni nema ni teškog sramoćenja, jer autoru riječi fali namjera, a kako su verbalni delikti isključivo oni koji se mogu počiniti s namjerom, tu onda kaznenog djela, po mom mišljenju, ne bi bilo.
 17. 1 bod
  Spitfire

  Upis vlasništva nakon etažiranja

  U vašem slučaju valjalo bi da imate predstavnika suvlasnika (zbog stranaca) koji zastupa sve suvlasnike i prema trećima. Tako bi mogao sastaviti ugovor o uspostavi vlasništva na posebnom dijelu nekretnine, kojega bi sastavni dio bio prilog o pismenoj i potpisanoj suglasnosti svih suvlasnika te u tome slučaju bi bio dovoljna ovjera potpisa predstavnika na tome ugovoru. Isti će ugovor JB proslijediti i Poreznoj, no oslobpođeni ste poreza na promet nekretnina temeljem čl.13 st.8 Zakona o porezu na promet nekretnina.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×
×
 • Napravi novi...