Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 08.10.2018 u svim područjima

 1. 2 bodova
  Ako nemaš novca za odmah platiti, piši žalbu. Ako priznaješ prekršaj i kaješ se (prigovor samo na visinu sankcije), kazna ne može biti veća, mogu ti ju samo smanjiti, tako da ništa ne možeš izgubiti. Ionako ćeš opet imati pravo plaćanja 2/3 konačne kazne po presudi.
 2. 1 bod
  Željac047

  viđanje djece

  Upravo tako poštovana kao što navodi poštovana ruby, sankcije za roditelja koji krši prava djeteta (manipulira djecom) na način da ne provodi sudsku odluku za dobrobiti djece su dosta rigorozne, predviđena je i zatvorska kazna do jedne godine.....kao što Vam je sugerirala poštovana Borbena7, pokrenite postupak ovrhe nad djecom, a također možete pokrenuti i kazneni progon protiv majke radi nepoštivanja i provođenja pravomoćne sudske odluke za zaštitu dobrobiti djeteta opisanog u čl. 173. KZ-a, tj. kršenja prava djeteta
 3. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Od kad moram placati pricuvu?

  Ide otprilike ovako: Općinski sud (u mjestu gdje se nalazi nekretnina) Izvanparnični predmet: Predlagatelj: Vi s imenom, prezimenom, adresom i OIB-om Protustranke: svi drugi suvlasnici Radi: osiguranja dokaza PRIJEDLOG ZA OSIGURANJE DOKAZA I. Predlagateljica je vlasnica tog i tog stana na toj i toj adresi. Na krovu oštećenje blabla DOKAZI: fotke (to je dovoljno, ali možete i izvještaje, mailove i ostalo) II. Radi potrebe otklanjanja veće štete, predlagateljica mora samostalno pristupiti popravcima, te radi kasnijeg vođenja postupka protiv ostalih suvlasnika za nakadu troškova popravaka, predlagateljica predlaže da sud donese sljedeće rješenje: I. prihvaća se prijedlog za osiguranje dokaza; II. osiguranje dokaza će se provesti očevidom na nekretnini u prisutnosti sudskog vještaka (tu bi bilo dobro da kontaktirate vještaka i pitate ga koliko bi iznosio predujam njegovog izlaska na očevid, jer Vam je to glavnina troška, plaća se i nešto sitno sudska pristojba na prijedog i naknada za izlazak suda) Datum, vlastoručni potpis
 4. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  viđanje djece

  U ovakvim slučajevima su majke bile i kazneno prijavljivane zbog kaznenog djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta iz čl. 173. KZ, i tu su, ako je kršenje bilo značajno i učestalo, podizane optužnice i roditelji koji su zabranjivali drugom roditelju viđanje djeteta, bili osuđivani. Naravno, posve je krivo i netočno da roditelj koji nije neko vrijeme viđao dijete, izgubio to pravo: dok god je sudska odluka na snazi, dotle je se ima pridržavati, a izmijeniti je može samo drugačija sudska odluka.
 5. 1 bod
  Borbena7

  Zastoj

  Sud će zastati s postupkom kad donese rješenje kojim se ne dopušta nagodbu stranaka sve dok to rješenje ne postane pravomoćno, zatim do pravomoćnosti međupresude sud će zastati s raspravljanjem o iznosu tužbenog zahtjeva, također sud može zastati s postupkom dok nesposobnog zakonskog zastupnika stranke ne zamijeni novi. U sva tri navedena slučaja sud je dužan donijeti rješenje kojim će odrediti zastoj postupka i u tom smislu njegovo će rješenje o zastoju biti konstitutivne prirode. U svim navedenim slučajevima tijekom zastoja, stranke i sud će moći poduzimati radnje nužne radi ostvarenja svrhe zastoja, a kad sud donese rješenje kojim ne dopušta nagodbu, stranke će protiv rješenja moći izjaviti žalbu
 6. 1 bod
  G-man

  Pravni učinak braka na nasljeđivanje

  S oporukom u tome neće uspjeti 100% obzirom na vaše pravo na nužni dio (jasno, ako ga odlučite ostvarivati). Postoji opcija, koja bi joj mogla odgovarati, a to je ugovor o ustupu i raspodjeli imovine za života, no za to se trebate složiti svi - ona (sestra i/ili brat ako ih ima), vi i suprug.
 7. 1 bod
  Borbena7

  viđanje djece

  Nema na čemu Dijete ima pravo na oba roditelja, prema tome, dajte malo podrške tom tati da se izbori za prava svoje djece.
 8. 1 bod
  G-man

  Fizički napad, prekršaj!

  Ja vam mogu dodatno sugerirati (nadam se, bez uvrede s Vaše strane) da se radije koncentrirajte na to da ovaj događaj neće negativno utjecati na sina u smislu da ga promijeni za ubuduće ili da on krene sam istjerivati pravdu, jer ako pravni sustav nešto prezire, to je kada pojedinci sami uzimaju pravdu u svoje ruke (što je ponekad paradokslano, jer upravo sam sustav ih je "pogurao" u tom smjeru). A da Vas svatko ovdje ljudski razumije, tu nema spora.
 9. 1 bod
  Borbena7

  viđanje djece

  Da, otac je u pravu, a majka je dužna poštivati pravomoćnu odluku. Ukoliko ona to ne želi, tada se provodi posebni postupak ovrhe, koji je uređen Obiteljskim zakonom. Pogledajte ovu temu u Obiteljskom zakonu od članka 520. pa na dalje, a ako bude nešto nejasno, samo pitajte.
 10. 1 bod
  Borbena7

  viđanje djece

  Kako pravomoćna sudska odluka već postoji, ali majka ne postupa prema njezinim odredbama, tada jedini način za ostvarivanje kontakta s djecom može biti ovrha. Tako da bi bilo korisno upozoriti majku, bilo direktno ili preko CZSS, da ako nastavi sa ovakvim postupanjem, da će otac iskoristiti pravne mogućnosti koje mu stoje na raspolaganju. Možda je ovo saznanje navede da odustane od manipuliranja i otuđivanja djece, jer postupka ovrhe radi predaje djeteta i radi susreta i druženja, nije baš najugodnije rješenje.
 11. 1 bod
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00


×
×
 • Napravi novi...