Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 19.05.2019 u svim područjima

 1. 2 bodova
  sivko

  Uhvatili su me sa Marihuanom

  Možeš otići pitat za mobitel pa će ti odmah i reći hoće li bit kaznenog postupka.
 2. 2 bodova
  Ministarstvo ne financira zamjene osoba koje koriste porodiljni ukoliko iste s 1.7. koriste godišnji odmor. Dakle zamjena ne može preko ljeta biti u radnom odnosu ako osoba koju zamjenjuje ode na godišnji....ravnatelj je u pravu. Ako Vam tako stoji u ugovoru koji ste POTPISALI, nemate apsolutno nikakve pravne osnove.
 3. 1 bod
  Jedna bitna napomena.. naveo si da si sada u inozemstvu preporucujem ti da primas pozive (ukucani) i da se odazoves na rasprave jer ukoliko ignoriras izdat ce ti tjeralicui bit ces u zatvoru do 30 dana. to što si na radu u inozemstvu nije opravdanje za nedolazak na sud ,mozda i je ali onda obavijesti sud prije rasprave da se nalazis u inozemstvu.
 4. 1 bod
  Preko ljeta ne radi nitko osim budala poput tajnika i računovođe za 500 kuna manju plaću od učitelja, obzirom da svi učitelji idu oko 8.7. na godišnji i do tad su obavljene podjele svjedodžbi i dopunska nastava.... Vas će najvjerojatnije ponovno uzeti na 60 dana pa raspisati natječaj u listopadu. Ako Vas nešto buni, pravilo je da zamjena ne smije raditi ukoliko osoba koju mijenja koristi godišnji, I TO PREKO PRAZNIKA kako MZO ne bi plaćalo osobu na godišnjem i zamjenu, dakle 2 osobe. Inače, osobno u ugovor stavljam odredbu "i traje do povratka xxx na rad"....ovo što je Vaš tajnik stavio je neobično, pogotovo jer ste razrednik koliko sam shvatio i nema potrebe ako osoba koju mijenjate ne koristi godišnji, odnosno istu plaća HZZO, a ne MZO. Nema nikakve zapreke da budete u radnom odnosu preko ljeta ako je osoba koju mijenjate na rodiljnom/roditeljskom opustu, međutim, tako Vam je sročen ugovor....
 5. 1 bod
  Nema problema. Javite ishod, sretno...
 6. 1 bod
  U redu, hocu. Ja cu vas izvjestit nakon zavrsenog rocista pa da vidimo jesmo bili u pravu. Hvala vam svima od srca.
 7. 1 bod
  Iskorištavanjem povjerenja odnosno zlouporabom (neovlaštenim korištenjem) povjerenog ključa. Napravite sve kako ste i sami naveli ovdje i nema straha od bezuvjetnog zatvora. Ići će uvjetna osuda, moja procjena 8-10 mjeseci uvjetno na 1-2 godine. Kada optuženik prizna djelo, onda se postupak maksimalno pojednostavnjuje, pa je izvjesno da bude sve i gotovo na prvoj raspravi.
 8. 1 bod
  G-man

  Uhvatili su me sa Marihuanom

  Mogu itekako, jer čak i da ste prijateljima to dali bez novčane naknade, počinili ste kazneno djelo. U svakom slučaju, treba pričekati ishod ovoga, osobno smatram da će ići i kazneni postupak budući su ove poruke prilično jasan dokaz kaznenog djela.
 9. 1 bod
  Dakle, kao što sam i napisao, jedan tjedan GO-a ste iskoristili (6 dana), ostaju 4 tjedna odnosno 24 dana GO-a.
 10. 1 bod
  Može trajati i sat vremena.Sve priznaš,izjaviš kajanje i kažeš sve o povratu novca (uz pismene dokaze).I da si časno i pošteno došao iz Njemačke na raspravu,da tamo radiš,da ćeš se uskoro oženit...Ne bi trebalo ni da DO previše pili oko kazne.
 11. 1 bod
  Ok, sve jasno. Najbitnije je da vratiš novac jer ti to ide u prilog, a mislim da nema šanse da dobiješ bezuvjetnu zatvorsku kaznu.
 12. 1 bod
  Po ovom što si napisao, mislim da nema šanse da dobiješ bezuvjetnu. Zanima me jedino koji je način izvršenja, s obzirom da se radi o teškoj krađi, a ovo što opisuješ je krađa?
 13. 1 bod
  Ponesi na ročište sve dokaze da si lovu vratio tj.da vraćaš.Sve drugo ćeš isto ispričat sucu i tražit uvjetnu kaznu.
 14. 1 bod
  Na žalost ništa,osim ako nise hrvatske narodnosti. Predmetno rješenje iako datira iz 1998.godine daje podatak da vam je tada utvrđeno državljanstvo Srbije po majci,ali se takav upis smatra utvrđen državljanstvom od trenutka vašeg rođenja,odnosno od 1979.godine. Kako se prema Zakonu o državljanstvu SFRJ i svih republika ponaosob nije moglo imati više od jednog republičkog državljanstva , u vašem slučaju uvjeti nisu ispunjeni po navedenoj odredbi.
 15. 1 bod
  Željac047

  ODO

  Meni je malo nejasno kako Vam u Rješenju o odbačaju ne piše da imate pravo preuzeti privatni kazneni progon, tj. da sami možete podnesti tužbu protiv počinitelja kaznenog djela i to u roku od osam dana od primitka rješenja o odbačaju... Inače, više kaznenu prijavu za navedena KD nemožete nikome podnijeti, već preuzeti privatni progon protiv počinitelja, kao privatni tužitelj ustati Tužbom protiv počinitelja radi počinjenja navedenih KD koju predajede nadležnom Općinskom sudu zajedno sa dokazima na kojima temeljite tužbu..
 16. 1 bod
  arya_

  Odvjetnički vježbenik

  Ruby, sada postoje dvije vrste sufinanciranja od strane HZZ-a. Prva je uvođenje u pripravništvo gdje HZZ snosi polovinu troškova bruto plaće na period od godinu dana, a ova o kojoj sam pričala, i koju odvjetnici više preferiraju (sad znam i zašto) je stručno osposobljavanje za rad i ona može biti odobrena od 12-24 mjeseca. Osim plaće, Zavod vrši uplatu obveznih doprinosa mirovinskom i zdravstvenom osiguranju. U normalnom nekom svitu, taj odvjetnik bi ti na tu placu jos nadoda koju kunu iz svog dzepa jer realno, sa placom od 3000kn da zivis sam, kao podstanar (racunajuci da nemas svoj stan, kao sto vecina i nema), mozes podmirit jedino stan i rezije (ako i to, s obziron na enormni porast cijena iznajmljivanja stanova). Al ajde, s obzirom da jos zivim sa svojima, meni je ovo bilo dovoljno. Ma da i naidem na nekoga pa da mi kaze (zanemarivsi sad ovu mjeru HZZa) ''Slusaj, nisam te u mogucnosti isplacivat, evo ti, bubam 500kn misecno da imas za prijevoz, al naucit cu te svemu sta znam'', bilo bi posteno i iskreno s njegove strane. I sta se tice te prijave, ponavljan, nema smisla jer se ne moze dokazati. Isto ka sta ne mozes dokazat da na nekom natječaju za drzavnu sluzbu se zna unaprijed tko ce dobiti posao, a oni te uredno zovu na razgovor, sve testove prodes, dolazis na 45. krug natjecaja itd i sl. Pocet cu stat isprid faksa i tirat ove nove brucose da ga ne upisuju dileci im brosure po istinitom dogadaju ''Patnje mladog pravnika''
 17. 1 bod
  Imate pravo na 4 tjedna godišnjeg. Tjedan se sastoji od radnih i od slobodnih dana, što znači da vaših tjedan dana godišnjeg mogu biti 3 dana GO + 4 slobodna dana (što je 12 dana godišnjeg za 4 tjedna), mogu biti 5 dana GO + 2 slobodna dana (što je 20 dana godišnjeg), a mogu biti i 6 dana GO + 1 slobodan dan (što je onda 24 dana godišnjeg). Sve u svemu, razlike nema, stvar je u tome da ako imate manje dana godišnjeg, onda srazmjerno imate više slobodnih dana i obrnuto.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...