Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 19.06.2019 u svim područjima

 1. 1 bod
  Razgovarajte sa svojim lijecnikom obiteljske medicine, vas izabrani lijecnik morao bi na to moci odgovoriti, on pokrece postupak za invalidsku komisiju.
 2. 1 bod
  Na stranicama HZMO-a mozete dati izracunati mirovinu samo za ovu 2019. i 2020.god, a kako vase punac 60 godina puni pocetkom 2021.god, taj izracun sad necete moci izabrati. Zato cete kod ispunjavanja obrasca za izracuna na stranicama HZMO-a postaviti vrijeme izracuna na 31.12.2020.god, a isto tako da bi dobili izracun kliknite na „mirovinu bez uvjeta“, jer ustvari uvjete na taj datum jos nece imati.
 3. 1 bod
 4. 1 bod
  Ovisi o datumu prijamnog štambilja javnog bilježnika (na prvom listu ovršnog prijedloga, desni gornji ugao).
 5. 1 bod
  Borbena7

  Kolektivni godišnji - problem

  I nema ovdje prostora za nikakvu logiku...Zakon o radu je jasan, i odredbe vezane za godišnji odmor se moraju provoditi. Konkretno u ovom Vašem slučaju, radilo bi se o najtežem prekršaju poslodavca.
 6. 1 bod
  Borbena7

  Kolektivni godišnji - problem

  Ne propada njihova odluka, jer ste Vi tako odlučili i niste htjeli sada otići na godišnji odmor, već jednostavno jer ste u to vrijeme morali biti na svome radnom mjestu, izvršavate svoju radnu obvezu u Poljskoj. Da sam na Vašem mjestu, osobno ne bih sada ništa tražila, već bi se fokusirala na izvršavanje radne obveze, a po povratku bi tražila svoje pravo na godišnji odmor.
 7. 1 bod
  Spitfire

  Roštilj uz cestu?

  Ukoliko je tako određeno propisima niže razine tj. odredbama za provođenje prostornog plana ili nekakovom odlukom vaše JLS. Što se tiče suglasnosti, ukoliko je zgrada etažirana te je taj dio upisan kao pripadak tome vlasništvu posebnog dijela nekretnine, nije potrebna. No, ukoliko se vodi kao zajednički dio, da trebao ju je imati.
 8. 1 bod
  drot13

  Kaznena prijava za silovanje

  Otvoriš ovu temu na podforumu Ostala pravna pitanja.
 9. 1 bod
  atomic95

  Posjedovanje marihuane(0.5g)

  Ako ne prođe opravdanje uz dokaz postojanje bolesti (imamo pravomoćne i za kaznena djela), svakako vas neće kazniti sa više od 2000 kuna s obzirom na dob, primanja i status.
 10. 1 bod
  atomic95

  Oduzimanje oruzja

  Slažem se. Odlučuje sud. Međutim, stava sam kako riječ nije toliko teška. A 24a Pz-a, kaže upravo to. Prekršaja ima, ali nije ugrožen javni poredak u tolikoj mjeri da se počinitelja kazni. Inače, odredba koja se koristi rijetko, ali sam je uspio primjetiti u prvostupanjskim presudama i za "jače" prekršaje od navedenog. Isto tako, puno sam puta razmišljao kako to da se još nitko nije odvažio primjeniti 24a za 0,3 grama marihuane i sl., ta odredba je s razlogom tu, ne mogu se složiti da je prvenstveno namjenjena za prekršaje poput nenošenja osobne dok ideš baciti smeće pred zgradu. Načelno, može se primjeniti svugdje, ako je stupanj ugroze javnog poretka nizak. Ovi argumenti i prijedlog za primjeni članka 24a vam mogu poslužiti u žalbi ako vas prvi stupanj kazni...
 11. 1 bod
  Radi li se o žalbi na rješenje o istražnom zatvoru ili o glavnoj stvari?
 12. 1 bod
  G-man

  Oduzimanje oruzja

  Slažem se s Vama (moram priznati da mi je taj dio promaknuo), jedino što ne raspolažem s nikakvom praksom u ovakvim slučajevima kao što je korisnikov (ako je netko prošao štogod slično, neka se javi). A da se netko želi inatiti, može ovaj njegov komentar definirati kao verbalno nasilje, pa je formalno opet pokriveno, no to bi bilo tendenciozno tumačenje, po meni. Zahvaljujem na uočenome.
 13. 1 bod
  Ako vam nije previše stalo do mirovinskog osiguranja i staža, zašto se ne bavite tradingom kao fizička osoba i jednostavno uplaćujete porez na dohodak po osnovi kapitalne dobiti, ako je bude?
 14. 1 bod
  Možda ovo individual, jer obrt je po zakonu fizička osoba, a paušalni je samo način oporezivanja.
 15. 1 bod
  85.59-ostalo obrazovanje i poučavanje d.n.
 16. 1 bod
  vodovod1

  Obrt ili j.d.o.o pomoć?

  1. 3D printanje je šifra 22.29-Proizvodnja ostalih proizvoda od plastike -vezani obrt-potreban prerađivač plastičnih masa-stručna osposobljenost(HOK međimurska županija i zagreb) 3. jedino možete svoje proizvode prodavati bez registracije trgovine, a za tuđe morate imati upisanu trgovinu na malo. Za trgovinu ne mora biti trgovac nego bilo koja SSS(Zako o trgfovini)
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...