Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 05.07.2019 u svim područjima

 1. 1 bod
  Mrljavac

  6a mirovina

  Možda bi bilo bolje da "razmislite" i da si ne "ugrozite" mirovinu jer koliko sam shvatio, ovo što ste napisali je tzv."dvosjekli mač". Možete Vi i raditi, ali, imate li nekakvu računicu i isplativost ako se i zaposlite? Omjer plaće i mirovine plus porezi----morate dobro razmiliti.. Ako je dobra plaća i posao, OK ali pazite da ne ugrozite Vašu mirovinu..... LP
 2. 1 bod
  Borbena7

  brisanje zabilježbe

  Ako je sud izvršio zabilježbu temeljem rješenje o ovrsi na nekretnini, tada sud šalje zk odjelu pravomoćno rješenje o obustavi postupka s nalogom brisanja.
 3. 1 bod
  Stvar je u tome kako se gleda na temu. Objavljen je natječaj, kandidat ispunjava sve uvjete natječaja, te nema nikakvih pravnih osnova da se ne bi primio u radni odnos. A to što će po primitku ugovora o radu, on od svojih prava koristiti (roditeljski dopust, bolovanje Itd) jednostavno ne može biti razlog da ga se diskvalificira kao kandidata.
 4. 1 bod
  Borbena7

  brisanje zabilježbe

  Nemate koga kontaktirati već samo možete čekati da se steknu uvjeti za iskazivanje klauzule pravomoćnosti.
 5. 1 bod
  Slažem se da formalno paše, iako je faktično govoreći upitno.
 6. 1 bod
  1) Ako se sjeća kod kojeg javnog bilježnika je ovjeren potpis prodavatelja, može probati nazvati bilježnika i vidjeti ima li on slučajno i dalje taj ugovor (gotovo sigurno nema, jer se spisi ovjere potpisa ne čuvaju toliko dugo, ali neki bilježnici propuste u roku izlučiti arhivsku građu i uništiti spise koje ne moraju više čuvati); 2) Ako je podnesena porezna prijava (a trebala je biti) možete se obratiti poreznoj upravi i vidjeti imaju li oni taj ugovor i mogu li vam pomoći; 3) Ako je upisana u katastar, ugovor je vjerojatno dostavljen katastru, pa se možete obratiti i njima da pronađu ugovor; 4) Ako je prodavatelj još živ i dostupan, možete se obratiti prodavatelju s molbom da vam pomogne s upisom. Možda on još uvijek ima primjerak ugovora. 5) Ako je prodavatelj još živ i dostupan, ali više nema primjerak ugovora, mogli biste sastaviti sporazum/izvansudsku nagodbu koja bi zapravo zamijenila kupoprodajni ugovor, odnosno u istoj bi bilo navedeno da je ugovor sklopljen, da je kupoprodajna cijena plaćena, da je plaćen porez, da je kupac upisan u katastar, ali da se kupoprodajni ugovor izgubio i da kupac ne može izvršiti uknjižbu te bi u takvom sporazumu prodavatelj ponovno dao tabularnu izjavu za uknjižbu. 6) Budući da je kupac upisan u katastar, moguće je pokrenuti i pojedinačni zemljišnoknjižni ispravni postupak u kojemu će se predložiti uknjižba prava vlasništva u zemljišnoj knjizi, ali takvi postupci traju i po nekoliko godina
 7. 1 bod
  Ne vidim zašto ne bi postupili, čak imaju i poseban obrazac za takve slučajeve. Postupanje sa sredstvima koja su zaplijenjena na računu ovršenika, a izuzeta su od ovrhe (nisu još prenesena na račun ovrhovoditelja) U slučaju kada su primanja, naknade i iznosi koji su izuzeti od ovrhe i zaplijenjeni na računu ovršenika (nisu preneseni na račun ovrhovoditelja), ovršenik može Fini dostaviti pisani zahtjev kojim traži da Fina naloži banci prijenos navedenih primanja na poseban račun. Ako se radi o primanjima iz članka 173. Ovršnog zakona i primanjima iz članka 172. točke 11., 12. i 14. Ovršnog zakona na kojima je ovrha ograničena, ovršenik uz zahtjev treba dostaviti i Potvrdu uplatitelja o uplati i iznosu sredstava izuzetih od ovrhe, odnosno na kojima je ovrha ograničena sukladno odredbama Ovršnog zakona, odnosno Potvrdu uplatitelja o iznosu novčanih sredstava koja su izuzeta od ovrhe prema članku 172. točke 11., 12. i 14. Ovršnog zakona.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...