Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 08.07.2019 u svim područjima

 1. 3 bodova
  Borbena7

  Nesvjesnost odvjetnika

  Ovrhovoditelj može pokušati pokrenuti novi ovršni postupak i to preko suda, bilo na automobilu ili nekretnini. Međutim, sud mu ovakav prijedlog ne bi smio odobriti. Razlog je taj što se dugovanje redovno namiruje na prethodnom sredstvu ovrhe, te ovrhovoditelj sukladno čl. 5. Ovršnog zakona ne može dokazati nemogućnost provedbe koja je nužna da bi se odobrila ovrha na novom predmetu ovrhe.
 2. 1 bod
  gala385

  Razmjerni dio godišnjeg odmora

  Zakonski, imate pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora ukoliko Vam poslodavac misli isti omogućiti kad i drugima. Ukoliko ste zaposleni na neodređeno i predmnijeva se da ćete raditi cijelu godinu, školu ništa ne sprječava da Vam omogući korištenje punog godišnjeg odmora preko ljeta. I škola ima manje problema kasnije.
 3. 1 bod
  Iako ZOUP glede podnesaka (u koje spada i zahtjev) traži samo da budu razumljivi i da sadrže sve što je potrebno da se po njima može postupiti, ako poseban zakon propisuje specifičnu formu u vidu obrasca, onda bi to trebalo poštovati, no ne bez davanja stranci mogućnosti da se uskladi sa zakonom. Smatram da bi, u najgorem slučaju, nadležno javnopravno tijelo vratilo zahtjev podnositelju i odredilo mu rok u kojem ga treba uskladiti sa zakonskim propozicijama.
 4. 1 bod
  LjuboZG

  Kupnja kuće

  Ako ništa posebno ne ugovorite, primjenjuju se zakonske odredbe. Dakle, ako ste se ovako dogovorili s drugom ugovornom stranom, onda napišite u predugovoru da u slučaju odustanka kupca prodavatelj zadržava kaparu, a da je u slučaju odustanka prodavatelja isti kupcu dužan vratiti dvostruku kaparu. Ako ništa ne definirate i ne ugovorite kaparu kao odustatninu, onda ugovorna strana koja nije odustala od ugovora ima pravo izbora hoće li inzistirati na sklapanju ugovora, tražiti naknadu štete ili zadržati kaparu/potraživati povrat dvostruke kapare.
 5. 1 bod
  Lukas92

  DORH

  Hvala vam na informaciji,puno ste mi pomogli!!!!
 6. 1 bod
  LjuboZG

  Kupnja kuće

  Ako postoji pravomoćno rješenje o izvedenom stanju, tražite od sadašnjeg vlasnika da to rješenje provede u zemljišnoj knjizi prije kupnje nekretnine. Time će se postojeća zabilježba da nije priložena građevinska i uporabna zamijeniti zabilježbom da je priloženo pravomoćno rješenje o izvedenom stanju. U svakom slučaju tražite od sadašnjeg vlasnika da to provede prije kupoprodaje, budući da će vrlo vjerojatno trebati izrađivati novi geodetski elaborat radi provedbe (ako je došlo do promjene površine zgrade koja je upisana), dakle moguće da će biti troškova. Dakle, ne morate izbjegavati kupnju te nekretnine, samo neka sadašnji vlasnik do kraja sredi papire prije nego potpisujete kupoprodajni ugovor.
 7. 1 bod
  Ukoliko već ne postoji stambena građevina, vjerovatno. S time da bi vam ntko negdje mogao tražiti suglasnost drugog/ih suvlasnika.
 8. 0 bodova
  Ranegro

  Umanjenje vrijednosti nekretnine

  Pozdrav svima. Trebao bi malu pomoc. Naime, vlasnik sam kuce na selu. Kuca je odmaknuta od ceste 30 metara i krasi je odrzavana okucnica... zamisljena kao mala oaza mira. Prosle godine, pilana sto je bila u blizini se prosirila tik do moga zemljista, znaci postali smo susjedi (zemljiste iz kuce u mom vl. je oko 23000m2). Od tog dana nemam mira radi ventilacije i ostale buke koja dolazi od pilane, da ne govorim kako silosi izgledaju kao da sam usred konc. logora. Buka i nabijanje je 0-24 zbog susara i pariona. Kao prvi susjed nisam potpisao nikakav dokument kojim bi dao svoj pristanak za izgradnju, odnosno dogradnju iste. Ima li netko slicno iskustvo? Mogu li tuziti zbog umanjenja vrijednosti nekretnine. Zelim prodati, ali kome i po kojoj cijeni. U kucu i okolis je ububano dosta novaca pa ne bi zelio dati za kikiriki. Hvala
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...