Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 29.07.2019 u svim područjima

 1. 1 bod
  Evo jedan od korisnih linkova za tu temu Ako i dalje bude nejasnoća, slobodno pitajte.
 2. 1 bod
  ima li gdje podatak ili ga Vi možda znate koliko je smanjenje duga postignuto pljenidbom pokućstva? ako uzmemo da postupak ovrhe ima svoju cijenu i kad prodamo ovršene stvari ,trebamo izračunati koliko novca je naplaćeno takvom ovrhom,koliko od tog novca ide za te (nove) troškove i tad dođemo do podatka koliko se uopće duga naplati zbog kojeg je ovrha pokućstva i počela......iz tog podatka možemo doći do zaključka da li se ovrha provodi zbog razumog smanjenja dugovanja ili "omalovažavanja" dužnika i opomena drugim dužnicima... pa mislio sam da je to jasno,ali evo....u najmanju ruku bi bilo poželjno da kod operatera se donese potvrda o plaći da se vidi jel netko uopče može plaćati telefon....u krajnjem slučaju boli me briga uopče da li će njemu dati nešto na lijepe oči ili ne,ali neka onda oni snose te posljedice i neka dodu k njemu pljeniti kad na sebi bude imao nekretninu,a ne da ulaze u tuđe nekretnine jer eto tu neki dužnik stanuje i sve što je tu baš je njegovo,a ostali nek dokazuju da je to možda njihovo....i ako kojim slučajem nema račun za laptop od prije 3 godine ,oni lijepo pokupe....za mene to nije ok rješenje...
 3. 1 bod
  Slažem se sa navedenim, ali valjalo bi malo više se raspitati kod upravnog odjela za graditeljstvo i uvidom u prostorne planove. Za početak šta je građevna čestica? Čestica koja se nalazi unutar građevinskog područja određenim prostornim planom. Budući imate izdan akt, i platili se promjenu namjene zemljišta i proveli elaborat u katastru i zemljišnim knjigama, smatram da je i Vaša čestica građevna čestica. Koliko se sjećam u nekim PP bilo je odredbi koje su tumačile ovakve situacije pa se probajte još raspitati kod UO. O kakvom objektu je riječ? šta sada stoji u vlasničkom listu. Jer smatram da je vaša čestica građevna a iako se nalazi izvan granica građevinskog područja, određeni objekti PP-om se mogu graditi izvan granica građevinskog područja (objekti u funkciji poljoprivredne proizvodnje)
 4. 1 bod
  mutavi

  gradnja-potrebna dokumenta/dizvole

  15 dana od dana zadnjeg primitka građevinske dozvole. Nakon što prođe uvid, dozvola će se izdati. Dostavlja se vama te strankama koje su izvršile uvid u spis predmeta. Kada zadnja stranka u postupku primi GD, od toga dana jos 15 dana se čeka pravomoćnost ukoliko ne bude žalbe. Nadalje, ukoliko stranke ne izvrše uvdi u spis, njima se GD dostavlja na putem oglasne ploče u trajanju od 8 dana. Nakon proteka tih osam dana, još treba čekati 15 dana pravomoćnost. Postoji mogućnost da se sve stranke u postupku odreknu prava na žalbu pa tako građevinska može biti pravomoćna na dan kada se da izjava o odricanju prava na žalbu. Ne bi trebalo trajati dugo, jer geodetski projekt "stoji" u katastru i čeka pravomoćnu GD da se provede. Rok je propisan ZUP-m i iznosi 30 dana. Kada se provede katastar automatizmom šalje jedan prijavni list u gruntovnicu i već su vidljive promjene u vlasničkom listu.
 5. 1 bod
  Po meni, ako radite isključivo vlastitim novcem i ako ćete ulagati dominantno u plemenite metale, osnivanjem firme ne ostvarujete nikakve dodatne pogodnosti u odnosu na to da investirate kao fizička osoba. Čini mi se da je u ovom slučaju osnivanje firme nepotrebno komplicirana i skupa opcija, budući investicijska djelatnost traži posebnu regulativu i poseban način vođenja knjiga. Takve firme isplati se osnivati samo ako imate velik kapital i ako ulažete u likvidniju imovinu, npr vrijednosne papire. U nekim drugim državama se to isplati i zbog nekih poreznih olakšica i zaštite imovine, ali kod nas u tom smislu nema prednosti. Naime, investicijsko zlato je oslobođeno i PDV-a i poreza na kapitalnu dobit, a ostali plemeniti metali (srebro, platina i dr) nisu oslobođeni PDV-a, ali jesu oslobođeni od poreza na kapitalnu dobit. Kada kupite investicijsko srebro kao fizička osoba, vi ćete platiti PDV, to stoji, međutim, rezultat bi bio isti i preko firme s obzirom da investicijska djelatnost u pravilu ne ulazi u sustav PDV-a, dakle vi kao firma ne biste plaćali PDV, ali ne biste ga mogli niti odbiti prilikom nabave plemenitih metala. Nadalje, takva firma ne bi imala baš česte aktivnosti niti transakcije, dakle, imali biste cijelo vrijeme trošak hladnog pogona, a kada prodate tu imovinu za veću cijenu morate platiti porez na dobit plus kada isplaćujete sebi onda još 12% poreza na dohodak od kapitala plus prirez. Za tu djelatnost i svrhu ne vidim prednosti firme u odnosu na Vas kao fizičku osobu.
 6. 1 bod
  Nisam stručnjak, ali je po meni ključ u tome što može, a što ne može biti zasebna uporabna jedinica. Ono što može biti, može se i zasebno etažirati. Ono što ne može, mora biti pripadak nekoj drugoj nekretnini, te ne može samostalno sudjelovati u pravnom prometu.
 7. 1 bod
  mutavi

  gradnja-potrebna dokumenta/dizvole

  Iako nisam najbolje iščitao Vaš slučaj, Kada građevinska dozvola bude pravomoćna, sa njom odlazite u katastar i podnosite da se provede parcelacija prema geodetskom projektu. Pretpostavljam zbog provedene parcelacije kao što sam gore naveo.
 8. 1 bod
  A po kojoj osnovi si ti zatrazio drzaljanstvo , ja sam predo cekam odg gde mogu poslati poruku da vidim sta se desava sa mojim predmetom ako moze pomoc 😀😀
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...