Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 22.08.2019 u svim područjima

 1. 2 bodova
  sivko

  usporedni izračun mirovina

  Poštovani prof što reći osim svaka čast majstore.👍🍺 Od 1.4. u mirovini ( kraj radnog odnosa),jučer pismo od hzmo-a. Izračun 5787- po či.9a--kosoričinih 10% (dugo nam poživila jaco),bruto za isplatu 4779 kn. Inače (po zahtjevu za mirovinu) 53 g 7 mj života, radni staž 33 g 3 mj, mirovinski szaž 48 g 3 mj.,vrijednosni bod 1.2463.
 2. 1 bod
  Jana11

  Podjela imovine nakon rastave braka

  Zahvaljujem na odgovoru
 3. 1 bod
  Borbena7

  Ostavinska rasprava

  ZK odjel suda po službenoj dužnosti provodi upis pravomoćnog rješenja u zk. Vi ćete biti upisani kao vlasnik. A sada je dalje na Vama da odlučite na koji način želite svoj dio prenijeti na sina.
 4. 1 bod
  drot13

  Snimanje policijskih službenika

  Ne može samo reći, mora i evidentirati, a i to samo za prekršaje s fiksnom kaznom do 1000 kn bez drugih predviđenih sankcija. Nekad je postojao posebni obrazac za pismeno (3 listića od kojih 1. ide prekršitelju, 2. u evidenciju, a 3. ostaje u bloku), a posebni za usmeno upozorenje (2 listića od kojih 1. ide u evidenciju, a 2. ostaje u bloku), dok sada i jedno i drugo ide na ovaj prvi princip, samo što u slučaju usmenog upozorenja ne daješ 1. listić prekršitelju, nego i 1. i 2. idu u evidenciju. Ne znam koliko se uopće izriču usmena, kad je na isti obrazac, pa je lakše dati čovjeku njegov primjerak...
 5. 1 bod
  drot13

  Snimanje policijskih službenika

  Vlasnik/korisnik prostora smije snimati kao da je na javnom mjestu (nije mu zabranjeno), isto uz upozorenje. Nema neke konkretne i jedinstvene sudske prakse, a u slučajevima u kojima sam vidio mišljenja AZOP-a nisu pokretani nikakvi sudski postupci. Prikrivenim snimanjem možeš počiniti kazneno djelo, a i takva snimka se ne može kasnije koristiti u nikakvom postupku, tako da ne može poslužiti niti za kontrolu rada. Ne razvlačiš, ta situacija je uvijek problem. Policajac smije snimati službenim uređajima, također uz upozorenje da se snima, ali snimke ne smije uzimati na privatne medije niti objavljivati. Svojim ne smije snimati niti objavljivati. Ali i tu praksa govori svašta, s obzirom da je jedan koji je objavljivao fotografije pretrage na sudu oslobođen... Sudska praksa nam je baš svakakva.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...