Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 04.09.2019 u svim područjima

 1. 1 bod
  Što se poreznog aspekta tiče, niste dužni. Porezna olakšica ne vezuje se za stvarno uzdržavanje, nego samo za srodstvo. Zakon o porezu na dohodak kaže ako se uzdržavatelji ne mogu dogovoriti oko podjele osnovnog odbitka on se dijeli ravnomjerno (u vašem slučaju 50:50), a takva podjela vrijedi od trenutka podjele nadalje, nikako ne retrogradno. Ne razumijem se drugu regulativu oko razvoda braka, tako da će netko drugi morati odgovoriti postoji li osnova za takvo potraživanje od Vas prema toj regulativi. Ja mislim da ne postoji, jer bi to impliciralo retrogradnu primjenu podjele osobnog odbitka. Vrlo slično kao da kažete da ste zaboravili da imate pravo na uzdržavanog člana zadnjih 10 godina, pa da sad ukupni iznos potražujete od Porezne uprave - to neće proći.
 2. 1 bod
  10 000 za neimanje vozačkog,2000 za neregistrirani skuter+možda 2000 jer nema osiguranje+možda jer nije imao kacigu. Sud će mu nešto smanjit.
 3. 1 bod
  je-suis

  Korisni savjeti za DSI

  U subotu, 31.8. i ja se riješih tereta zvanog DSI! Kao prvo, stvarno nije teško ako ste učili. Prolaz vam je osiguran. Bitno je da znate reći par smislenih rečenica na svako pitanje i većina vas prekida i prelazi na drugo pitanje. Par njih koji su pali,1 ili 2 predmeta stvarno nisu znali osnove osnova, npr. nabrojati tijela državne uprave, trodiobu vlasti i sl....Većina ispitivača ima podjelu pitanja po stručnoj spremi,no ja nisam primijetila nikakvu razliku u težini pitanja iako sam VSS. Ispitivačica iz službeničkih odnosa i lokalne pita zbilja osnove- tko donosi proračun, kada idu prijevremeni izbori za načelnika, temeljni financijski akt općine, temeljni opći akt, kategorije državnih službenika, uvjeti za prijem, povrede službene dužnosti. zbilja osnove i odgovor zahtjeva doslovno par smislenih riječi. Europska unija-osnivački ugovori,samo ih nabrojat, institucije pa o jednoj malo više, značaj lisabonskog ugovora-koje novine unosi, koji je postupak nakon potpisivanja Ugovora o pristupanju...navodno da VSS vole pitati zajedničke politike, tako nam je rečeno na seminaru. ZUP, ZUS i uredsko- što je upravni postupak, šutnja administracije, koji su rokovi za donošenje rješenja, upravni spor, koji akti se donose u kojem postupku, rok za žalbu, ogledni spor, izvršnost drugostupanjskog rješenja, pečat, žig, tko određuje brojčane oznake, glavna dva upisnika u uredskom, interna dostavna knjiga...Ustav i sustav-trodioba vlasti, pučki pravobranitelj, trodioba vlasti, ovlasti predsjednika, vlada, za što služi državni pečat, tijela državne politike, čelnici, poslovi državne uprave, koje poslove obuhvaća provođenje državne politike, kome se mogu povjeriti poslovi državne uprave i čime se to povjerava (isključivo zakonom)....Zbilja osnovna pitanja iz svih predmeta i stvarno nema straha od pada ako ste se donekle pripremili, pročitali skriptu. Prijavite se na seminar, koristan je, imate PP prezentacije iz svih predmeta na web stranici Državne škole za javnu upravu. Sretno svima i bez panike!
 4. 1 bod
  Evo, ja sam ovu subotu, 31.8.polagala posebni dio DSIa iz područja financije. Inače sam VSS. Na pismenom dijelu smo dobili pisati o nečem vezano za konkretne poslove koje obavljamo, tj. koji su vam navedeni u opisu poslova u prijavi za DSI. Može se koristiti apsolutno sva literatura koju uzmete sa sobom, čak i mobitel budući da nas nitko nije nadzirao. Doduše, u drugim grupama se možda nadzire pa korištenje mobitela uzmite sa rezervom. Imali smo 1 sat za pisanje. nakon toga usmeni, jedan po jedan smo odgovarali, fakat bezbolno, prvo malo opišete što konkretno radite, zatim malo o proračunu-koji dijelovi, tko ga donosi, predlaže. Malo o porezima-doslovno samo nabrojati, koji su lokalni, koji županijski, državni. Stvarno osnove osnova. Pregled poreza imate sve lijepo sistematizirano na web stranici od porezne uprave i to je više nego dovoljno, o proračunu iz Zakona o proračunu pročitate osnovne stvari. Ja sam skinula neke skripte ovdje u grupi DSI-korisni savjeti, doduše su zastarjele, pa treba malo pogledati izmjene, ali ima ukratko u njima o bankama, HNB-u, carinama i sl, za svaki slučaj da vam ne dođe tako neko pitanje pa da ne znate. Sretno svima i bez straha!
 5. 1 bod
  Borbena7

  A1 - Povećanje računa za 20kn

  Sklapanjem korisničkog ugovora prihvatili ste njihove Opće uvjete poslovanja, a koji jasno kažu da je u slučaju izmjena cjenika A1 obvezan izvijestiti Krajnje korisnike pisanim ili elektroničkim putem o predloženim izmjenama i pravu na raskid pretplatničkog odnosa u skladu s ovim Općim uvjetima, a A1 može primijeniti izmjene na postojeće Krajnje korisnike najranije 30 (trideset) dana od dana njihove objave, osim izmjena koje su u korist Krajnjeg korisnika, a koje se primjenjuju bez odgode. U slučaju da su izmjene nepovoljnije za Krajnjeg korisnika u odnosu na ugovorene cijene, a što je ovdje slučaj, Krajnji korisnik ima pravo raskinuti pretplatnički odnos bez naknade, odnosno ima pravo na povrat neiskorištenog novčanog iznosa u roku od 30 (trideset) dana od dana objave predmetnih izmjena, osim u slučaju ako su te izmjene posljedica regulatornih obveza A1, posljedica izmjena poreza na dodanu vrijednost ili posljedica izmjene veleprodajnih cijena na koje A1 nema utjecaja. Prema navedenom, imate pravo nastaviti koristiti njihovu uslugu uz novu cijenu ili imate pravo tražiti raskid ugovora. Treće opcije nema.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00


×
×
 • Napravi novi...