Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 09.09.2019 u svim područjima

 1. 1 bod
  sivko

  Propustio 8 dana po primitku

  Čl.235 st.4 ali i čl.243 st.5 https://www.zakon.hr/z/52/Prekršajni-zakon moguće je ali nitko ne garantira uspjeh.Nemaš neke opravdane razloge.
 2. 1 bod
  Jedno od temeljnih prava svakog pojedinca kojeg jamči Ustav je pravo na pristup sudu, glede čega odredba ugovora koja spriječava pojedinca da o njegovom zahtjevu odluči sud ili drugi nadležni organ je protivna Ustavu, odnosno je ništava i kao takva nema pravni učinak.
 3. 1 bod
  Kao što Vam kaže obiteljski liječnik, komisija za kontrolu bolovanja će procijeniti treba li produljiti razdoblje privremene nesposobnosti za rad ili ukinuti bolovanje, specijalist u tom smislu može dati samo preporuku, a kao što kaže obiteljski liječnik, mnogi se u tom smislu niti ne upuštaju davati nekakve upute.
 4. 1 bod
  Matrix

  Darovni ugovor

  Ili pak nekog u HR valjano opunomoći sa ovlašćenjem da u njegovo ime može sklopiti pravni posao (darovanje).
 5. 1 bod
  Katastru se ne naređuje niti se uklađuje prema podatcima o površini iz ZK. U postupku usklađivanja stanja katastra i ZK oko površine, ovlašteni geodet će premjerom i elaboratom doći do stvarne površine koja će se upisati u katastar i ZK.
 6. 1 bod
  malicovjek

  Kada otići u mirovinu

  Te bonifikacije vise nema, izbacena je iz novog ZOMO-a, sad moras imati 65 godina zivota i minimalno 35 godina radnog staza pa ako ostanes dalje raditi za svaki daljnji mjesec rada imas dodatno 0,3% na mirovinu, znaci ako bi radio jos 5 godina (60 mjeseci) dobio bi dodatno 18%. Za zene zbog prijelaznog perioda to racunanje bonusa je malo drugacije.
 7. 1 bod
  Borbena7

  omaška u ugovoru

  Mogu se pozivati na sve i svašta, ali ih u ovom slučaju i dalje obvezuje cjenik.
 8. 1 bod
  IMPC

  drugostupanjsko rješenje - rok

  Slažem se s ovim što je napisao Mario - pokrenite svakako upravni spor. Nažalost svi mi dopuštamo da nitko ne kontrolira tijela državne uprave kad ne pokrenemo postupak pred upravnim sudom. A trošak nije nikakav ako ćete pisati to sami.
 9. 1 bod
  Mario137

  drugostupanjsko rješenje - rok

  Svakako pokušajte s upravnim sporom, jer sud uvijek gleda bit stvari, dok tijela državne uprave prvenstveno vodi računa o formi, a manje o sadržaju. Ako imate dobro dokumentirano o stanje nekretnine prije/poslije renoviranja, gotovo sam siguran da će vam sud uvažiti tužbu i vratiti predmet prvom stupnju na ponovno rješavanje. Naime, prvostupanjsko tijelo je prvu procjenu donijelo nakon 6 mj, a predmet je morao biti riješen unutar 60 dana, dakle, da je rješavano po zakonu, cijena bi zasigurno bila manja. Sud će cijeniti te argumente, ukoliko ih imate čime potkrijepiti.
 10. 1 bod
  Borbena7

  invaliditet

  Iako vjerujem da nije lako, ali jednostavno zanemarite zaucane ljude oko sebe, te umjesto da se osjećate neugodno, fokusirajte se na postupak utvrđenja tjelesnog oštećenje s obzirom da Vam je to osnova za stjecanje prava. Nemojte na ovo gledati kao da Vam netko nešto poklanja, već kao da koristite svoja prava koja Vam prema pozitivnim propisima RH pripadaju, uostalom kao i cijeli niz drugih prava koja u životu koristimo, jer nam sukladno zakonima pripadaju.
 11. 1 bod
  Poslodavac bez Vašeg pristanka ne smije umanjivati ugovorenu plaću. Ovako postupanje je tzv. zabranjeni prijeboj (čl. 96. Zakona o radu) i predstavlja teži prekršaj poslodavca. Imate opciju da od poslodavca zatražite isplatu uskraćenog novca ili da podnesete sudsku tužbu. Također, poslodavca možete prijaviti inspekciji rada, radi ovog prekršaja.
 12. 1 bod
  Borbena7

  omaška u ugovoru

  Nije bitno, jer ih obvezuje cjenik.
 13. 1 bod
  To što niste osobno obaviješteni je propust vašeg poslodavca, ali ništa strašno. Porezna je od poslodavca zatražila vašu PK i promijenila je po službenoj dužnosti, prema zahtjevu supruge i to je u redu. Sve ove priče o naknadnoj podjeli bivših osobnih odbitaka ne drže vodu u poreznom smislu. Po meni, vi se čak niti ne možete odreći porezne olakšice za prošla razdoblja čak ni da to izričito tražite. Možete jedino privatno dati novac supruzi, ali što se poreza tiče, nema mijenjanja prošlih razdoblja ni po čijim željama. To nije razlog za obnove postupka. Uzmite sa rezervom što vam govore u Poreznoj, a tek nešto ozbiljnije shvaćajte njihove pismene upute. Sami ste se uvjerili da te priče nerijetko nemaju smisla i da nemaju podloge u zakonu i logici, a to je problem negativne selekcije u ministarstvu i općeniti problem loše javne usluge u RH.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...