Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 04.11.2019 u svim područjima

 1. 2 bodova
  Borbena7

  Rastava

  Možete ga pitati bilo što, a uz navedeno ove Vaše teme su i usko povezane.
 2. 1 bod
  Borbena7

  Rastava

  Ovisi o sudu pod čijom ste nadležnosti i o njegovoj opterećenosti, ali u svakom slučaju to bi trebalo ići brzo i sam postupka s obzirom da nemate zajedničke maloljetne djece bi trebao biti brzo okončan. Recimo da bi tužba na odgovor trebala biti dostavljena najdalje kroz mjesec dana.
 3. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Rastava

  Djeca imaju pravo na uzdržavanje od oca po hrvatskom pravu, u mjesečnom iznosu ovisno o njegovim mjesečnim prihodima. Ako se razvedete, Vi također možete ostvariti uzdržavanje ako ste nesposobni za rad (bolesni, invalidni itd.) te se ne možete zaposliti ili ne možete ostvariti prihode iz svoje imovine. U postupku razvoda, djeca će reći svoje s kojim roditeljem žele živjeti, a sud će ovisno o tome što je najbolji interes djece odlučiti s kime će djeca živjeti. Osim toga, ako je suprug firme u Hrvatskoj osnovao dok je bio u braku s Vama, polovica vlasničkih udjela u tim firmama pripada Vama, kao i polovica bilo koje imovine koja glasi na njega, a da ju je on stekao radom za vrijeme trajanja bračne zajednice. Međutim, iz Vašeg pitanja proizlazi da Vi i suprug više ne živite u bračnoj zajednici (zajednici stola i postelje), da više ne živite kao muž i žena? Otkada je to?
 4. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Oporuka

  Temeljem čl. 32. st. 1. ZN-a, ja mislim da ne bi udovoljavala, jer se za osobu koja ne zna pisati i ne može potpisati oporuka može sastaviti samo kao javna oporuka.
 5. 1 bod
  Tako je, jer nakon što javni bilježnik solemnizira ovakvu privatnu ispravu, ona nakon toga proizvodi sve učinke koje proizvodi javnobilježnički akt.
 6. 1 bod
  Nikakav problem da zapisnik prilagodite svojim potrebama, tako da mijenjate sljedeće: -ugovor o najmu/ugovor o kupoprodaji -najmodavac/prodavac -najmoprimac/kupac Članak 2.brišete u cijelosti
 7. 1 bod
  ZAPISNIK O PRIMOPREDAJI Koji potpisuju dana __. __. ____. godine ugovorne strane : Najmodavac: _____ iz __, ul. __ broj __ Najmoprimac : _____ iz __, ul. __ broj __ Članak 1. Po osnovu Ugovora o najmu najmodavac predaje a najmoprimac prima u posjed nekretninu– stan/kuća u ___, ul. __ br. __, __ sprat __, stan br. __ a koji se sastoji od __ sobe, pretsoblja, kuhinje, WC-a i kupatila. Najmoprimac prima nekretninu opisanu u stavu 1. ovog članka u sljedećem stanju : OPĆE STANJE NEKRETNINE : Brava na ulazu stana je ___. Primljeno je __ ključeva od ulaznih vrata zgrade i __ ključeva od ulaznih vrata nekretnine U svim dole navedenim prostorijama funkcionira električno osvjetljenje. Kuhinja, WC i kupatilo su u funkcionalnom stanju. Stanje na trofaznom/monofaznom električnom brojilu je sljedeće: viša tarifa __________ KW, niža tarifa __________ KW. Stan je okrečen i drvenarija je ofarbana. Pretsoblje: ________________________________________________________________________________ Soba do ulice sa ulazom desno/lijevo od pretsoblja : ________________________________________________________________________________ Soba __ : ________________________________________________________________________________ Soba __ : ________________________________________________________________________________ Kuhinja : ________________________________________________________________________________ Kupatilo : ________________________________________________________________________________ WC : ________________________________________________________________________________ Članak 2. Najmodavac predaje a najmoprimac prima na slobodno korišćenje i uporabu polovne stvari i to: 1. _____________________________________________________________________________ 2. _____________________________________________________________________________ 3. _____________________________________________________________________________ 4. _____________________________________________________________________________ 5. _____________________________________________________________________________ 6. _____________________________________________________________________________ 7. _____________________________________________________________________________ Najmodavac Najmoprimac ________________ _____________
 8. 1 bod
  Borbena7

  Ovrha za sudske troškove

  Sve je jasnije, ako znate da Vam se na ovaj dug obračunavaju kamate.
 9. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Uplata na racun i porezi!

  Teoretski se plaća porez na novčani iznos koji je dan kao dar. LINK Porez na pozajmicu se ne plaća, koliko mi je poznato, jer se pozajmica mora i vratiti.
 10. 1 bod
  Po meni, od trenutka predaje urednog zahtjeva.
 11. 1 bod
  Skupite potrebne potpise suvlasnika i Vi budite predstavnik stanara.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00


×
×
 • Napravi novi...