Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 05.02.2020 u svim područjima

 1. 2 bodova
  Nemojte naplaćivati materijal već recite kome ćete raditi poliranje da vam kupi i donese materijal. Ovako smijete slobodno odraditi ali ne smijete naplatiti jer vam je to poslovni odnos onda i prekršaj (obavljanje neregistrirane djelatnosti). Što se tiče objavljivanja slika vodite računa o GDPR-u i tražite suglasnost od osoba čije automobile stavljate na svoj web suglasnost da smijete i pogotovo ako će biti slika u stilu zadovoljan vlasnik nakon poliranja.
 2. 1 bod
  Borbena7

  ovrha povodom strane sudske odluke

  Trebali bi sa ovom ovršnom ispravom zatražiti sudsku ovrhu na novčanim sredstvima po računima ovršenika, a koju u konačnici provodi Fina. Znači, ovrhu temeljem ovršne isprve, ali preko suda.
 3. 1 bod
  Borbena7

  Problem s B2 Kapital

  Ako želite platiti dug, tada se možete upustiti u pregovaranje oko otplate. A ako ne želite platiti dug, odnosno ako se želite pozivati na zastaru, tada ne trebate ništa činiti, jer su onda oni na potezu u smislu ponovnog pokušaja pokretanja ovršnog postupka, gdje Vi opet imate pravo na prigovor u smislu zastare.
 4. 1 bod
  Onda bi netko trebao dat ustavnu tužbu Ne moraju ništa jer svaka članica EU-a sama za sebe određuje koji su uvjeti za dobivanje državljanstva.
 5. 1 bod
  Prije svega bi valjalo utvrditi da li odredbe čl. 14 st. 3.Zakona o najmu stanova predstavljaju prisilni propis glede čl. 2 Zakona o obveznim odnosima. Naime, prisilni (kogentni) propis je propis koji obvezuje na jedno čvrsto određeno ponašanje koje zakonodavac smatra posebno važnim za pravni poredak, za pravnu sigurnost i za vladavinu prava i koje ponašanje svakako hoće postići. Prisilni propisi nisu formulirani na isti način pa se tako nekad jasno određuje da je posljedica nepoštivanja određenog propisa ništavost, dok se u nekim situacijama određuje dužnost, obveza, zabrana i sl. Prema čl. 322 Zakona o obveznim odnosima, ugovor (ili ugovorna odredba) koji je protivan Ustavu Republike Hrvatske, prisilnim propisima te moralu društva, ništav je ako cilj povrijeđenog pravila ne upućuje na neku drugu sankciju ili ako zakon u određenom slučaju ne propisuje što drugo. Mišljenja sam da u konkretnom slučaju glede ugovorne odredbe kojom se povrijeđuju odredbe čl. 14 st. 3 Zakona o najmu stanova, a koje odredbe ne upućuju na neku drugu sankciju niti zakon propisuje što drugo, imaju za učinak ništavost ugovorne odredbe kojom je ugovorena dužnost najmoprimca da u cijelosti snosi troškove redovnog održavanja stana i nužnih popravaka u stanu.
 6. 1 bod
  Matejko231

  Zastara???

  Sumnjam da bi za to djelo bilo sudjenje u odsustvu. Za sudjenja u odsustvu mislim da trebaju postojati dobro opravdani razlozi (da ne bubam sad na pamet), a obzirom da ste svakako bili dostupni bez obzira sto niste u HR, nego u Njemackoj, prije bih rekao ili da je odvjetnistvo odbacilo prijavu ili da Vas osteceni nije niti prijavio.
 7. 1 bod
  sivko

  Zastara???

  Da jesi onda bi bila zastara izvršenja kazne koja bi počela pravomoćnom presudom.
 8. 1 bod
  Matejko231

  Zastara???

  Isto tako, ako je to stvarno prijavljeno, onda bi to trebalo biti kazneno djelo koje se goni po slozbenoj duznosti, sto znaci da bih Vas drzavni odvjetnik trebao obavijestiti o pokretanju istrage protiv Vas, a to sto ste trenutno u Njemackoj ne bih im trebao predstavljati problem da Vas nadju. Ili postoji mogucnost da Vas je hotel prijavio, policija je zaprimila kaznenu prijavu, bez obzira sto nisu obavili razgovor s Vama na okolnosti tog djela, poslali su kaznenu prijavu drzavnom odvjetniku pa je drzavni odvjetnik istu odbacio da li zato sto je procjenio da je mozda u pitanju beznacajno djelo ili jednostavno zbog nedostatka dokaza pa Vas nitko nije niti trazio.
 9. 1 bod
  BRKICA00

  zadužnica

  Možete se osigurati i preko loro akreditiva i to vam je daleko najbolja opcija. Novac se stavi na poseban račun te nakon obavljenog posla i sa odgovarajućom dokumentacijom se isplati po završetku posla.
 10. 1 bod
  Interesira me koja je razlika između rasporeda na radno mjesto unutar državne službe (državnog službenika) i premještaja ?
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00


×
×
 • Napravi novi...