Jump to content

Najaktivniji članovi

Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 08.02.2020 u Objave

 1. Mislim da tu ipak ovisi o djelatnosti i o velicini prostora, kao i o tome da li se prostor vodi kao stan ili kao poslovni prostor. U svakom slucaju za programiranje nema MTU ali ako zivite u tom prostoru i kupite ga kao fizicka osoba, morali bi odvojiti jednu sobu koja bi se vodila kao ured. Kao fizicka osoba mozete firmi iznajmiti sobu za uredske poslove i kao sjediste firme, samo se ugovorom regulira odnos i vi kao fizicka osoba i vlasnik prostora placate porez na najam za toliko kvadrata koliko je u ugovoru za potrebe firme.
  2 reputacija
 2. Hvala najljepse na odgovoru
  1 reputacija
 3. Sve jasno poštovani lega ali ključna riječ je ,citiram DO 3 GODINE. A sad zakon je jedno a njihove odluke drugo. Vidjet cemo kad se prvi koji dobije ,javi tu.
  1 reputacija
 4. frenki zg

  Zaštita Dizajna

  Hvala.
  1 reputacija
 5. Mislim da cete relevantne informacije naci na ovom linku https://www.dziv.hr/hr/intelektualno-vlasnistvo/industrijski-dizajn/postupak-zastite-u-hrvatskoj/ Osim nacrta, ne bi bilo lose da imate bar jedan prototip, tako da prije nego krenete u zastitu, ispitate sigurnost proizvoda, sto je vrlo osjetljivo kad su djeca u pitanju. U ovoj fazi mozete vidjeti i da li proizvod treba neke poboljsice ili preinake, a sto ce vam i kod postupka zastite biti jako bitno, da ne bi napravili zastitu nepotpunog proizvoda.
  1 reputacija
 6. Možete ali onda u ugovoru ne smije pisati da iznajmljujete za stanovanje već poslovni prostor. Ponavljam opet ne smijete živjeti u tom prostoru. Kada firma iznajmljuje onda PU nema ništa s tim već se na dogovorenu cijenu najma doda PDV ako je firma u sustavu PDV-a, a ako nije onda samo ta cijena ostaje i ništa se ne dodaje. Nema potrebe taj ugovor prijavljivati PU već samo ga ovjerite kod javnog bilježnika. I da sami određujete cijenu najma.
  1 reputacija
 7. Spitfire

  Legalizacija lođe

  Sušiti veš...
  1 reputacija
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...