Jump to content

Najaktivniji članovi

Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 18.03.2020 u svim područjima

 1. miroslav6

  korona

  Do nedavno svi samo lezali i tipkali (ukljucujuci i mene), sad kad moramo lezati i tipkati, svi bi isli van na druzenje. Nikad zadovoljni, cudo smo mi ljudi...
  2 bodova
 2. Znači da se sud oglašava stvarno nenadležnim za postupanje u tom predmetu i da će nakon pravomoćnosti tog rješenja predmet ustupiti stvarno nadležnom sudu.
  1 bod
 3. U dilemi sam. S jedne strane, ZOR bi trebao biti ono minimalno zajamčeno pravo najpovoljnije za radnika. S druge strane, ugovor je u odnosu na ZOR lex specialis. Ja bih išla s onim stavom iz čl. 9. st. 3. ZOR da ako neko pravo različito uređuje ugovor, pravilnik, kolektivni ugovor ili zakon, da se primjenjuje za radnika najpovoljnije pravo, pa bih ja onda isključila primjenu ovog članka ugovora. Ali to je onako, na prvu.
  1 bod
 4. Tako je, posebno ako nikakvo uzdržavanje oca nije davano i ugovor je sklopljen samo iz nedopuštenih pobuda, da bi se sestru isključilo iz nasljeđivanja. Međutim, ishod takvog spora je također neizvjestan, valja napomenuti.
  1 bod
 5. Ruby_Danderfluff

  Oporuka

  To je po hrvatskom Zakonu o nasljeđivanju tzv. vlastoručna oporuka, za njezinu valjanost bitno je da ju je ostavitelj vlastoručno napisao i sam potpisao (dakle, ne može biti strojno napisana i onda ručno potpisana, sve mora biti rukom.
  1 bod
 6. drot13

  korona

  Luka i Borna?
  1 bod
 7. Kad nađete novu odgovornu osobu i budete izbrisani iz sudskog registra kao odgovorna osoba. Naravno i pri ostalim institucijama.
  1 bod
 8. BRKICA00

  Kapara

  Previše dramite kao prvo. Neće doći do tolike krize i tolike hiperinflacije jer ovo što ste naveli je na razini weimarske Njemačke. Kao ekonomist vam to mogu reć sa sigurnošću. Drugo klauzula u kojoj piše da će vam isplatiti tu cijenu korigiranu za inflaciju u tom kvartalu u kojem je popisan predugovor.
  1 bod
 9. Uprava za imigraciju,državljanstvo i upravne poslove,Sektor za državljanstvo i upravne poslove.
  1 bod
 10. Nije bračna stečevina, jer je stečena nasljeđivanjem (po drugoj osnovi nego radom, bračna stečevina je samo imovina koja je stečena radom bračnih drugova).
  1 bod
 11. Hm, oni su ovdje zapravo stanari, odnosno podstanari? Ja bih im poslala dopis da im se predlaže sklapanje ugovora o najmu, u protivnom da će biti tuženi za svu korist koju su ostvarili stanovanjem u toj kući, što roditelji mogu za pet godina unatrag, samo će morati biti novčano izraženo od čega se ta korist sastoji. Zakonsko uporište za ovo Vam je čl. 1120. ZOO-a, ako se ne varam, koji govori o upotrebi tuđe stvari u svoju korist, radi se o podvrsti stjecanja bez osnove (dakle, da su negdje drugdje, da su podstanari, plaćali bi stanarinu, plaćali bi režije - to je korist koju ostvaruju time št
  1 bod
 12. drot13

  korona

  1 bod
 13. miroslav6

  korona

  Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti govori o izolaciji bolesnih u zdrastvenim ustanovama (SARS je tu spomenut, a COVID-19 je jedan oblik SARS-a), ali i u stanovima, a i u drugim objektima. Izolaciju zdravih, potencijalno bolesnih nisam nasao u zakonu. Ne znam da li se potencijalno bolesna osoba moze okarakterizirati kao bolesna. Samoizolacija zvuci kao da se osoba dobrovoljno izolira, ali mislim da je znacenje ipak da se radi o izolaciji koja nije u zdravstvenoj ili nekoj drugoj ustanovi. A premijer je bas danas izjavio da bi do sredine tjedna trebalo biti izglasano par novih zakona
  1 bod
 14. Alternativno, možete u tom periodu dok ste vani, provjeravati putem e-oglasne ploče, jer će Vam dostava biti u konačnici objavljena objavom na e-oglasnoj (e-oglasna.pravosudje.hr - svima je dostupna, ne morate imati e-građani niti išta slično, pretražite sebe po imenu ili OIB-u)
  1 bod
 15. Rješenje o mjeri stručne pomoći i potpore u ostvarivanju roditeljske skrbi o djetetu mora sadržati svrhu određivanja mjere, vrijeme trajanja te mjere, osobno ime voditelja mjere i upozorenje o pravnim posljedicama u slučaju nesuradnje pri provođenju mjere. A kasnije se upravo na temelju tog rješenja tj. u roku od 30. od donošenja rješenja u CZSS izrađuje individualni plan i program provođenja mjere. Stoga sam mišljenja da rješenje postoji, pa prema tome neka ga slobodno zatraže od CZSS.
  1 bod
 16. tbrez@

  PK student

  Gleda se cijela godina. Dijete odmah po zapošljenju prestaje biti uzdržavani član i najbolje ga je odmah odjaviti ako je izgledno da u tekućoj (obračunskoj) godini prelazi propisani limit za uzdržavanog člana. Limit na godišnjoj razini je šesterostruki iznos osnovice osnovnog osobnog odbitka na godišnjoj razini što za 2018. iznosi 15.000,00 kn godišnje. Ako prijeđe taj limit, ne može biti uzdržavani član na godišnjoj razini. Dakle, mami su skinuli olakšicu za cijelu godinu...tih 5000 kn je onda po tome olakšica koja je korištena 1-9 mj. 2018.
  1 bod
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...