Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 22.03.2020 u svim područjima

 1. 1 bod
  Ako Vam kao ugovorena plaća u ugovoru o radu stoji minimalna plaća, a sve ostalo što ste dobivali su bili bonusi, terenski dodaci, dnevnice itd., onda poslodavac može isplatiti minimalac sukladno postojećem ugovoru o radu. Ako imate ugovorenu veću plaću u ugovoru o radu, tada poslodavac ne može isplatiti manje od ugovorene plaće.
 2. 1 bod
  Ako je novi ugovor s istim poslodavcem, koji kreće od istog datuma, odnosno bez prekida, tada pravo na otpremninu i sva druga prava ne gubite, imate kontinuitet radnog mjesta kod tog poslodavca (obratite pozornost je li ista firma, isti OIB kao što ste dosad imali ugovoreno). Naknadu s burze imate samo ako dobijete odluku o poslovno uvjetovanom otkazu ili odluku o otkazu ugovora s ponudom izmijenjenog ugovora, a Vi niste dobili nijedno od toga. Sporazumni raskid nije povoljan za Vas u smislu novčane naknade, ali je dobro što Vas poslodavac želi zadržati, pa čak i pod nepovoljnijim uvjetima.
 3. 1 bod
  Ja bih samo napomenuo kako će ova izvanredna situacija u kojoj se nalazimo generirati ne samo novu praksu već vjerujem i legislativu jednom kada se stanje normalizira i bude izabran novi zakonodavac. Trenutno je teško decidirano tvrditi nešto sukladno postojećoj regulativi, jer ona nikad nije zamišljala scenarij po kojem sad svi "igramo".
 4. 1 bod
  Spitfire

  Vlasnički list

  Znam da ne pišem španjolski pa ću još jednom upozoriti na svoju prvu objavu. Stranku u zemljišnoknjižnom postupku, a to je i promjena imena ili prezimena koji se pokreće predajom prijedloga uz potrebne isprave, mogu kao punomoćnici zastupati samo oni koje sam već naveo. Ako i dalje nešto nije jasno možda pomogne prilog gdje valja pogledati naslov Kako podnijeti prijedlog.
 5. 1 bod
  Matrix

  Pravo vlasništva

  Sva prava koja ima vlasnik nekretnine Pravomoćno rješenje o nasljeđivanju je isprava temeljem koje slobodno možete upisati svoje pravo. Njegov problem, a ne vaš, što će reči da svoje tvrdnje mora dokazati, a po ovom što ste napisali su njegove šanse ravne "0".
 6. 1 bod
  Matrix

  Suvlasništvo

  Imate pravo, na što upućuju odredbe čl. 38 st. 1 ZV, tim više što korištenjem nekretnine u cijelosti Vi ne činite ništa na štetu ostalim suvlasnicima, naprotiv Vi istu održavate. Nisu to nikakvi radovi za koje bi bila potrebna suglasnost ostalih suvlasnika. Niko vas ne može na to natjerati.
 7. 1 bod
  Na zavod se može svatko prijaviti samo ne ostvaruje pravo na naknadu za nezaposlene. Zdravstveno ide preko HZZO-a i burza nema ništa s ti. I ako ne potpišete ugovor to se smarta kao da se dali otkaz jer radni odnos nije nastavljen zbog vaše volje. Ukratko sustav ide na ruku poslodavcima.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×
×
 • Napravi novi...