Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 30.04.2020 u svim područjima

 1. 2 bodova
  Zašto bi se i slagali.Ni MUP ne naplaćuje testiranje ni vađenje krvi ako je nalaz negativan.Naravno ako je test krvi pozitivan da se u tom slučaju naplaćuju od radnika te mu se mogu odbiti radni sati kao što bi mu se odbili i sati jer je udaljen s radnog mjesta ako alkometar pokaže ili se odbiju alkotestirat a ne žele vađenje krvi.Recimo oni sa "slabim" plućima ne mogu izvršiti alkotestiranje jer kroz aparat neće proći određena količina zraka pa će izbacivati "error".Nisu krivi za to a zašto bi sami plaćali vađenje krvi da bi dokazali da nisu pod utjecajem alkohola.
 2. 1 bod
  G-man

  Uplata novca

  Ne možete tako selektivno prihvaćati dijelove presude. Presuda je pravomoćna i mora se izvršiti u cijelosti, nema odabira. Što se upita glede zatvora tiče, ukoliko vraćanje novca nije postavljeno kao tzv. dvostruki uvjet kod uvjetne osude (to bi glasilo u izreci iza ove vaše jedne godine "te pod daljnjim uvjetom da oštećenoj u roku XY dana naknadi štetu u iznosu XY kn") onda za neplaćanje nije moguće opozvati uvjetnu osudu (nema zatvora). Međutim, oštećena će moći ići u ovrhu spomenute presude, što će prouzročiti dodatne troškove ovršnog postupka, a koji će 100% biti kontra vas pa se zapitajte o isplativosti inaćenja.
 3. 1 bod
  miroslav6

  Kosnja trave

  Morate pronaci opcinsku odluku o komunalnom redu ili nesto slicno tome gdje opcina odreduje tko i sto treba odrzavati. Najcesce je to da vlasnici ispred svojih kuca moraju zimi ocistiti nogostup od snijega i leda i pokositi zeleni pojas. Ako je to tako odredeno i kod Vas, onda morate naci nacin da postupate prema tome. Ali dobro da ste upitali opcinu za pomoc, probajte pitati ponovno. Imate li saznanja kako to rade drugi susjedi koji isto zbog godina, bolesti i sl. nisu u stanju odrzavati svoj dio?
 4. 1 bod
  Ovdje bi se eventualno moglo raditi o kaznenom djelu davanja lažnog iskaza, za koje djelo se kaznena prijava podnosi mjesno nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, pisanim putem (preporučeno poštom s povratnicom) ili usmeno na zapisnik (iako, ovo potonje je danas rijetkost).
 5. 1 bod
  delta00385

  Napad na policajca

  Hvala ,javit cu rezultat nakon sudjenja.
 6. 1 bod
  Dinko73

  Profesionalna invalidska mirovina

  Dogovoreno je 6000 neto. Ali mislim da će porez gazdi biti manji zbog invalidnosti. Za 20% rvi je dodatnih 1000 kn neoporezivo, znači ukupno 5000. Jedino ne znam da li to uzimaju u obzir jer je invalidnost privremena. Ali to bi trebao biti gazdin problem.
 7. 1 bod
  G-man

  Kako dokazati da ostecena laze

  Zahvaljujem vam na povratnoj informaciji. Žao mi je da su stvari završile ovako kako jesu, no srećom brzo će kraj izvršenja kazne, pa ćete to moći konačno staviti iza sebe. Lijep pozdrav i svako dobro...
 8. 1 bod
  Propisi se ne donose radi pojedinačnih slučajeva i trebali bi obuhvatiti što više istovrsnih ili sličnih situacija, tako da je u ovom konkretnom slučaju vrlo moguće obuhvaćanje i ljudi koji ne piju, ali zbog objektivnih razloga ne mogu biti testirani na mjestu rada, kao što je sivko objasnio, i stvarno nema razloga da išta plaćaju jer je poslodavac taj koji inicira testiranje koje se na kraju pokaže kao negativno.
 9. 1 bod
  pavo_novi

  Nasljeđivanje

  hvala Matrix
 10. 1 bod
  helppp

  Kazna za prebivalište

  Evo i tu da Vam se zahvalim tu ste mi bili od velike pomoci sve je rjeseno bez ikakve kazne ...HVALA PUNO 👏👏👏
 11. 1 bod
  helppp

  Kako dokazati da ostecena laze

  Vecer..eto napokon skupih snage da javim konacnicu...no naime nikako nije u nasu korist...dobio je robiju 14mj ..s t8m da je puna 4mj bio u istraznom,koji je to zakon za istrazni 4mj isto nam jasno nije ali nema veze ..izguraki smo...ostalo je jos 2.5mjeseca do kraja izvrsenja kazne ...potrosili smo novaca i novaca zivaca i zivaca prolili suza i suza ...sve to uzalud ...ali eto zelim da svi oni koji imaju isto ovakav slucaj imaju brdo zivaca jer zrebat ce vam..i upamtite U NASOJ LJEPOJ HR AKO SI POSTEN COVJEK MOZES SAMO GULIT DASKU I BROJAT DANE IZMEDJU 4 ZIDA ZATO STO INSTITUCIJE NE RADE SVOJ POSAO KAKO TREBA...TAKO JE! POSTOVANI gman felixx drot13..Ivane.. Vama veliko hvala na savjetima ...ali eto sve to sta je receno od vas to je receno i od nas na sudu..ali utjecaj i korupcija su bili jaci ..cak i na vrhovnom sudu na zalost... Proci ce i ovo ...
 12. 1 bod
  miroslav6

  Prava većinskih vlasnika

  Zadnja opcija Vam je, ako nece pristati ni na kakve dogovore, da joj "priprijetite" da ako uzme tu 1/3 nekretnine da cete traziti razvrgnuce suvlasnicke zajednice sudskim putem odmah nakon ostavinske. Ako se na sudu dogovorite, vec ce onda morati platiti nekakve troskove pa joj je bolje dogovoriti se prije. A ovo je sad dvosjekli mac: ako to zbilja i napravite i ako se ni na sudu ne dogovorite, onda ide nekretnina na drazbu. Problem je kod Vas da zelite podijeliti vlasnistvo s bratom, a zavrsetkom drazbe vlasnik moze biti samo jedna osoba, tako da ce i jedan od vas dvojice "izvisiti". Ali ona to ne mora znati i Vi taj cijeli proces ne morate ni pokrenuti, bitno je da shvati da ce takvim postupkom izgubiti veliku vrijednost nekretnine. Na drazbi moze sudjelovati bilo tko, a iznos na drazbi rijetko kad dostigne stvarnu vrijednost nekretnine (jedino ako se radi o nekoj atraktivnoj nekretnini), cesto je vrijednost i puno niza (2/3 vrijednosti nekretnine, cak i 1/3 vrijednosti), sto znaci da ce njezina 1/3 vrijediti puno manje nego ako se dogovori. Naravno, drazba je lutrija za sve suvlasnike i u Vasem slucaju ustvari nije dobro rjesenje, ali je super opcija da nekog nagovorite na dogovor. Dajte joj dovoljno dobru ponudu i nadajte se da ce pristati.
 13. 1 bod
  Borbena7

  Problem s B2 Kapital

  Ako su Vam ovo prihvatljivi iznosi, onda se isplati. Od pravomoćnosti ovršne isprave, ali se zastarni rok prekida svakom radnjom ovrhovoditelja koja je poduzeta pred sudom ili drugim nadležnim tijelom s ciljem naplate duga. A nakon toga teče iz početka i nastupa nakon 10. godina. Naravno, ako opet ne bude prekinut zastarni rok, jer onda se opet računa iz početka.
 14. 1 bod
  miroslav6

  stara i nova oporuka

  Je li oporuka cijela napisana rukom ili printana i onda samo potpisana? Nije ni trebao pisati tu oporuku jer bi po zakonu tako i dobili. Tj. ako je bilo prijasnjih oporuka trebao ih je samo ponistiti. Trebali bi prvo pronaci original. Sto ona kaze? U njoj se supruga ne spominje? Ako se ovoj ne nade original, a novija se dokaze kao nevazeca onda dobivate svaki po 1/3. Ako se za zadnju oporukom s podjelom na trecine potvrdi da je nevazeca, a ova kojoj ste nasli kopiju bude vazeca, supruga u svakom slucaju ima pravo na 1/2 od onoga sto bi joj pripalo bez oporuke, znaci barem 1/6 je njena.
 15. 1 bod
  miroslav6

  Prava većinskih vlasnika

  Vec sam poceo pisati da je vjerojatno doslo do problema u komunikaciji, pogotovo onaj dio sa sogoricom, dobro da ste jos jednom bolje objasnili. Opcenito da, sve ostalo prema dogovoru. Bitno jest da svako dobije 1/3, ali ne mozete Vi odredivati tko ce sto dobiti, ako se druga strana ne slaze. Ako je njoj u redu da dobije nesto drugo, onda mozete to napraviti, ali cim pitate da li je ovo moguce, izgleda mi kao da ona nije ili ne bi bila zainteresirana za tako nesto. Ako su druge nekretnine u suvlasnistvu s trecim osobama (ocevom bracom) to suvlasnistvo je realno manje vrijednosti od stvarne vrijednosti nekretnine jer se vise suvlasnika mora dogovarati oko svega. Prodaja svog udjela je obicno kompleksna, suvlasnici ne zele otkupiti taj dio po realnoj cijeni, krene se sa sudskim procesima i na kraju nekretnina moze zavrsiti na drazbi za puno manji iznos nego sto vrijedi. Pretpostavljam da zbog istog ili slicnog razloga i Vi postavljate pitanje ovdje. Tako da mislim da bi maceha mogla pristati na to, jedino ako dobije vise od 1/3 procijenjene vrijednosti ostavine, pitanje je koliko vise. No, to je samo moje misljenje. Spominjali ste agenciju, mislite li prodati tu nekretninu? Zelite li da maceha nema suvlasnistvo u toj nekretnini jer se bojite da ne bi htjela prodati ili zato da podijelite iznos na 2, umjesto na 3 dijela? Ako su svi za prodaju, najbolje da ju prodate svi skupa pa nece biti problema na ostavinskoj. Bez obzira kako cete podijeliti tu nekretninu, probajte se dogovoriti da u ostalim nekretninama ne ulazite svaki sa 1/3 ocevog dijela, nego da svaki dobije cijeli ocev udio u jednoj nekretnini, naravno ako je to moguce tako podijeliti. Jer sigurno nikom nije u interesu imati sestinu, desetinu ili jos manji dio neke nekretnine koja se u blizoj buducnosti nece prodati ili gdje netko od suvlasnika zivi i realno su sanse nikakve da imate od te nekretnine neku preveliku korist.
 16. 1 bod
  BRKICA00

  Otvaranje firme-nekoliko pitanja

  Nema tu primjera koliki dug se može pojaviti. Ovisi koliko "zavaljate" nekoga. Tipa uzmete od nekoga uslugu, ne platite. On pokrene ovrhu nad firmom koja se pak preusmjeri na vas. Iznos fakture koja je neplaćena će vam sjesti na račun. Ukoliko platite sve prema dobavljačima i državi onda se ne bi trebao pojaviti nikakav dug
 17. 1 bod
  Trebalo bi se primjenjivati to što u Pravilniku piše, jer se radi o kogentnoj podzakonskoj odredbi kojoj se ugovorne odredbe ne bi smjele protiviti. Osim toga, ova odredba iz ugovora ( ako glasi tako kako ste naveli ) ne bi nužno isključivala odredbu o solidarnoj odgovornosti. Naime, SC vas zaista isplačuje tek po primitku uplate od poslodavca. Međutim, ako poslodavac po dospijeću odbija platiti, te se nadalje pokaže da se naknada ne može naplatiti ( kod vas stečaj ), onda bi svakako trebala vrijediti odredba o solidarnosti. Niste se morali odreći kamata. Međutim, možda ste vi ovdje na kraju čak dobro i prošli jer bi se ovdje moglo raditi o zastari obzirom na protek od 5 godina ako se ne varam, iako je pitanje od kojeg točno trenutka teče zastara..
 18. 1 bod
  drot13

  Fizički napad bez posljedica

  Nije uobičajena praksa (prvo sutrebali doći, a drugo su trebali gledati video nadzor, vidjeti je li ostavljao podatke i dr.) i možeš poslati mail s upitom na policijsku upravu (bilo koji mail na njihovim stranicama), pa ćeš vidjeti što će ti odgovoriti.
 19. 1 bod
  Točna interpretacija je (u ovom vašem primjeru) - kazna zatvora može se smanjiti sve dolje do 3 godine, dakle, najmanja kazna zatvora ispod koje se kod instituta ublažavanja ne može ići jeste 3 godine (znači, s 10 na 3, ne na 7). Slažem se da je malo nespretno formulirano, no to je stvar nomotehnike (umijeća pisanja zakona), koju naš zakonodavac ponekad ne ostvaruje na najbolji način.
 20. 1 bod
  drot13

  Kazna za prebivalište

  Ništa ne plaćaš do kraja.
 21. 0 bodova
  tonybaraba

  Kako dokazati da ostecena laze

  Meni se sprema ista sudbina.Potpuno ista stvar.Mislim da nas ima poprilican broj u lijepoj nasoj.Pa ti zivi demokraciju punim plucima.
 22. -1 bodova
  Zakon ne regulira ovakve detalje, to je prepušteno Vama kao poslodavcu da razradite do detalja u pravilnicima i sličnim internim aktima. Mišljenja sam da ovaj trošak ne smije biti na teret radnika. Vi to tražite i dužni ste podmiriti taj trošak. Eventualno, da navedete u pravilniku da ako je radnik zatečen pod utjecajem alkohola da je onda i taj trošak na njegov teret.
 23. -1 bodova
  Krivo mišljenje, jer je radniku omogućeno alkotestiranje na radnom mjestu od strane poslodavca na koje radnik ne pristaje i odlazi na testiranje u zdastvenu ustanovu, pa u tom slučaju sam snosi trošak alkotestiranja i dužan je nadoknaditi izgubljeno radno vrijeme. Svaki radnik koji je čist od alkohola nema razloga da se ne podvrgne alkotestu na radnom mjestu, a ovdje poslodavac očito ima posla s alkoholičarina te mu rade oko toga problema. Poslodavac uvjek sazna tko pije i uglavnom samo takvi dobe frulicu.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...