Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 19.05.2020 u svim područjima

 1. 3 bodova
  To mnogi misle ali ne možete utjecati na vozače oko sebe niti uvjete. Onaj dečko koji je poginuo u Vrgorcu isto nije tražio vraga (igrom slučaja ga znam odnosno znao sam ga) pa je svejedno nastradao. prekrsajna@pravosudje.hr. pošaljite mail da vam se odobri plaćanje na rate. pitanja@mup.hr policija@mup.hr za još detaljniji postupak Malo je subjektivno ovo reći. Svi imaju nekoga/nešto što nas mrzi (nekoga porezna, nekoga škola). Policija mrzi sve koji voze pijani, nevezani i slično. Poslodavac je bome u pravu tu. Njemu treba radnik koji ima zadovoljene minimalne uvjete, a vi to nemate. Nitko neće držati radnika koji mu je samo trošak. Pa sad ako hoćete biti tvrdoglavi bit ćete nezaposleni u ovo vrijeme kad svatko nastoji zadržati svoj posao. S razlogom je tamo stavljen znak 50. S obzirom da tvrdite da ste dobar vozač onda bi trebali znati i propise i držati se istih, a ne ja sam dobar vozač mogu šta hoću. Krivi ste što vozite sa 0,7 kad znate da se tolerira do 0,5 i da se izvan naselja smije voziti 90 samo ako nema znaka. Tamo ga je bilo, vi se niste držali i krivi ste amen. Ispričavam se na off topicu ali me je razljutila ova količina samouvjerenosti.
 2. 2 bodova
  RaNer

  Registracija automobila, prepis itd.

  Hvala svima!
 3. 2 bodova
  miroslav6

  Agencija za nekretnine plaćanje

  Pitajte ga na temelju cega trazi placanje provizije jer mu za to po zakonu treba pisani ugovor koji on ocito (kako ovdje navodite) nema. I da Vam se za ostale stvari obrati pismeno, jer vas zvanjem maltretira. Sumnjam da ce ici na ovrhu jer mu nece uspjeti kad ugovora nema. Nadam se samo da niste slucajno i njemu jednom nesto potpisali, a da ste zaboravili. Makar bi on vec mahao s tim potpisom, ne bi trazio placanje na ruke i samo bi poslao racun bez nagovaranja da platite. Slobodno ga pitajte i kako bi mu to mogli platiti 1000€ bez PDV-a (ako je agencija u sustavu PDV-a, a ocito jest) i trazi li on to da krsite zakon? Rade li inace na proviziju na postotak? Odgovara li tih 1000€ tom postotku ili je eto on izracunao da to kosta toliko? Kako to s agencijama zna biti, lovi u mutnom i zastrasuje pa ovisno na koga naleti, uspije naplatiti proviziju od prodavaca i kupca i onda kad na to nema pravo.
 4. 1 bod
  soopica

  Otkazni rok i povratak na posao

  Hvala...
 5. 1 bod
  miroslav6

  Dozivotno koristenje nekretnine

  Tko je sve vlasnik te kuce? Vi i jos netko? Vi koristite prizemlje, a druga osoba kat/ostatak? Je li kuca etazirana, mislite li etazirati ako nije, moze li se etazirati? On nije otac te djece pretpostavljam? Oporuka napisana na takav nacin vrijedi. Vas suprug ce u slucaju smrti isto imati pravo na tu kucu, ako mu Vi to ne ostavite, moze traziti nuzni dio (ako nece biti namiren iz ostatka Vaseg nasljedstva). Bez oporuke njegovo pravo ce biti 1/4, ili 1/8 u slucaju nuznog dijela ako on nece biti naveden u oporuci.
 6. 1 bod
  Borbena7

  Agencija za nekretnine plaćanje

  Da, jer račun je vjerodostojna isprva, a Vi ovakvu ispravu možete po prigovoru pobijati u parnici.
 7. 1 bod
  Matrix

  Dozivotno koristenje nekretnine

  Pa i nećete određivati nasljednike poslije njegove smrti, već oporukom odrediti djecu kao nasljednike i istovremeno oporukom u korist supruga osnovati osobno pravo služnosti koje će prestati njegovom smrću ili odreknućem.
 8. 1 bod
  Ne muči njega rad/nerad šaltera nego registar neplaćenih kazni.
 9. 1 bod
  BRKICA00

  Izgubljeni papiri od legalizacije

  Prošećite do ureda koji vam je radio legalizaciju da vam daju presliku tih papira (znaju imati u arhivi), a ukoliko ste predali rješenje u zk odjel tamo možete dobiti presliku rješenja o izvedenom stanju. Ukoliko nema arhitektonski ured vrlo vjerojatno da ima nadležni ured JSL-a arhivirano te papire na temelju kojih vam je izdano rješenje o izvedenom stanju.
 10. 1 bod
  sivko

  Registracija automobila, prepis itd.

  Ako je vozilo još registrirano (važi prometna) napravi se kupoprodajni u Bjelovaru (ako će tamo doći po vozilo) i novi vlasnik u Rijeci na tehničkom odjavi vozilo,plati taksu i napravi novu prometnu i stavi RI tablice.Na tehničkom u RI oni odjave prometnu i BJ tablice. Ukoliko je prometna BJ istekla nakon ugovora odjavi se vozilo i stave probe do tehničkog i RI.
 11. 1 bod
  Borbena7

  Registracija automobila, prepis itd.

  Obično imaju po bar jedan primjerak tablica sa oznakom drugih gradova. Ali bi Vam bilo najbolje telefonski nazvati i "rezervirati" tablice. U svakom slučaju, vozilo dobiva tablice s oznakom grada na čijem području vlasnik ima prijavljeno prebivalište, i to bez obzira gdje ima prijavljeno boravište. Također, grad prebivališta je bitan za izračun ukupne cijene osiguranja vozila.
 12. 1 bod
  miroslav6

  Registracija automobila, prepis itd.

  https://www.cvh.hr/registracija/prva-registracija/ Rok je vjerojatno zato da stignu nabaviti tablice koje nisu iz njihovog podrucja, najbolje da nazovete neku stanicu u Bjelovaru gdje se misli napraviti registracija i provjerite, tj. dogovorite se ako je moguce prije to napraviti. Moze se i na stanici za tehnicki pregled ili na policiji u Bjelovaru uzeti pokusne (probne) tablice na 3 dana (40 kn, nisam sad siguran da li ima jos kakvih dodatnih troskova) pa napraviti tehnicki i registraciju u Rijeci. Prije uzimanja pokusnih treba naravno ugovoriti policu osiguranja, moze i normalna na 1 g.
 13. 0 bodova
  Borbena7

  Agencija za nekretnine plaćanje

  Ukoliko dobrovoljno ne platite posredniku posredničku naknadu, nakon što Vam je on kao posrednik izdao račun, on može pokrenuti postupak prisilne naplate. To bi bila ovrha temeljem vjerodostojne isprave tj. ovdje je to račun.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00


×
×
 • Napravi novi...