Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 28.06.2020 u svim područjima

 1. 1 bod
  Radi se definitivno o pokušaju naplate zastarjelog duga kroz novu izmišljenu, fiktivnu uslugu koja nije pružena. Na taj način žele spasiti dug. Zato mi se nameće zaključak da se radi o fiktivnom računu. Uglavnom puno hvala na preporuci i trudu.
 2. 1 bod
  Borbena7

  Kad otac prevari djecu

  Imate li Vi odvjetnika, jer ovo što navodite je sve dosta općenito i površno za nekakav konkretni savjet bez uvida u svu dokumentaciju?
 3. 1 bod
  Borbena7

  skrbnistvo

  Vjerujem da je istina, te da je to u stvarnosti vrlo često ponašanje pojedinaca (pa i stručnjaka) sa obrazloženjem da se ne bi htjeli miješati u tuđe živote. Svi mi smo dužni prijaviti zlostavljanja djeteta ukoliko smo na bilo koji način došli do informacija koje ukazuju da je dijete zlostavljano, pa neka struka odradi svoje. Šutnja i okretanje glave je najgore moguće postupanje.
 4. 1 bod
  Ldp

  Trazim odvjetnika remecenje JRM

  Hvala puno i isprike na previdu. Zagreb
 5. 1 bod
  Borbena7

  Kad otac prevari djecu

  Baš ništa ne znate više o sadržaju tog dokumenta i načina kako bi mogli dobiti primjerak istog? Ovo mi je posve nejasno. Što i za koje razdoblje je aktivno? Da li sestra i danas ostvaruje uvjete za primanje alimentacije? Koliko je redovito otac za nju plaćao alimentaciju? Kako je došlo do tog da dolazi sudski vještak, tko ga je ovlastio itd?
 6. 1 bod
  Revolter29

  Uništavanje imovine - Vodom

  Hvala Vam puno na odgovoru.
 7. 1 bod
  rozenaočale

  skrbnistvo

  U svakom žitu ima kukolja pa ostavljam mogućnost i kod djelatnika CZSS. U ovom slučaju je zbunjujuće da niti učiteljica niti CZSS nisu reagirali na navode oca da ga dijete navodno zove biološkim ocem, a očuha pravim ocem. Ukoliko je to istina, to je enormni propust i učiteljice i CZSS. U ovom slučaju je razvidno da je sud u više navrata donosio rješenja/presude i sve redom su išle u korist majke (čak i nakon što je majka jedno vrijeme živjela u inozemstvu i dijete je u to vrijeme živjelo s ocem - koji nije dopustio da dijete ide s majkom u inozemstvo). Zašto je tomu tako nalazim u ponašanju oca. Naime, ukoliko je otac i pred CZSS i pred sudom postupao kako opisuje njegova partnerica da postupa prema majci, a to je da je cijelo vrijeme omalovažavao majku i prigovarao apsolutno svemu što radi da ne radi kako treba (provedeno vrijeme s djetetom, hranjenje djeteta, aktivnosti djeteta itd.), protivio se odluci majke o tome kada dijete treba ići spavati (dijete živi s majkom) i uvodio svoje vrijeme spavanja, vodio dijete na bazene u vrijeme epidemije korone itd., što je rezultiralo time da ga majka djeteta više ne može smisliti i odbija svaku komunikaciju s njime, vjerojatno je ocijenjen kao visoko konfliktan i nesklon suradnji i dogovoru. Mi ne znamo niti rezultate psihologijskog testiranja, eventualnih vještačenja itd. Mi ne znamo niti je li bilo obiteljskog nasilja. Ono što znamo jest da dijete pati zbog svega ovoga i ponavljam: pred djetetom se ne omalovažava drugog roditelja, ne dovode se u pitanje odluke drugog roditelja itd. - ako to roditelji ne mogu riješiti u međusobnoj komunikaciji tada se to sve rješava u CZSS, na policiji i sudu, ali bez da to dijete sluša.
 8. 1 bod
  rozenaočale

  Tumačenje presude

  Samo da nadodam da bude još jasnije. Otac po presudi ima 3 vikenda, a majka samo 1. Upravo zato otac preko tjedna ima manje dana od majke. Naime, preko tjedna je dijete dio vremena u vrtiću, a vikendom je cijelo vrijeme kod kuće. Ovdje se radi o pokušaju manipulacije oca da 50% raspoređeno vrijeme prevagne "njemu u korist".
 9. 1 bod
  tbrez@

  skrbnistvo

  Prema osobnom iskustvu, meni je nažalost takvo postupanje/djelovanje centra skroz uobičajeno, u šablonima njihovog djelovanja - "sveta voda". Mogu shvatiti da su pod nekim "možebitnim pritiskom", jer uvijek jedna strana, pa čak i obje budu nezadovoljne. Ali...stvar je u tome...da im je dužnost da u svim slučajevima gledaju isključivo na dobrobit djeteta/djece...a to ne čine...nek mi oproste one djelatnice koje to ipak čine, jer ne isključujem tu mogućnost. Djeca se na žalost neće/ne mogu/ne znaju žaliti na postupanje CZSS
 10. 1 bod
  drot13

  napad na djelatnicu automat kluba

  Ne bi se uopće trebala zamarati time što netko u firmi misli, nego odmah po takvom događaju zvati policiju, pa će policajci procijeniti što i kako. Slažem se da nije dovoljan intenzitet da bi bilo kazneno djelo, ali prekršaj narušavanja javnog reda i mira može biti baš sve, tako da bi se i ovo lijepo uklopilo. Baš...
 11. 1 bod
  Iustitia_ZD

  Pitanje

  ništa se neće dogoditi, ne trebate brinuti... po vašem opisu niste napravili išta nelegalno, da su vas ulovili vi bi prošli lišo a prijatelj vjerojatno uz prekršajnu prijavu za posjedovanje ali i uz kaznenu prijavu za omogućavanje uživanja opojne droge. da je policija išta primijetila sasvim sigurno bi odmah započeli s postupanjem u ovakvom slučaju.
 12. 1 bod
  atomic95

  napad na djelatnicu automat kluba

  Ako djelo ne promatramo u smislu prekršaja, mislim da je u kaznenom smislu daleko od - bludnih radnji. Mislim da samo tapšanje ne može biti blud, s obzirom da je u pitanju bedro, a ne neko drugo mjesto. Možda se i varam.
 13. 1 bod
  U buduće se suzdržite od komentiranja drugih korisnika, ovdje smo radi pravnih savjeta...
 14. 1 bod
  Borbena7

  skrbnistvo

  Ovakvim ponašanjem samo se vrtite u krug, a posljedice su već vidljive na djetetu. Upravo zato Vas upućujemo na CZSS, jer je djetetu i roditeljima potrebna stručna pomoć i podrška, a koja podrazumijeva i stručne savjete kako se postaviti i kako se ponašati u ovakvim svakodnevnim situacijama. Bolje da se sami obratite CZSS, jer npr. ova situacija u školi je bila valjani razlog da je učiteljica bila dužna prijaviti CZSS da sumnja u zlostavljanje djeteta.
 15. 1 bod
  Borbena7

  skrbnistvo

  Svejedno sam mišljenja da trebate biti uporni i službeno na CZSS prijaviti da majka manipulira sa djetetom i tražiti njihovo hitno postupanje po Vašoj prijavu. Naime, na ovakve prijave bi CZSS trebao reagirati i za početak upozoriti majku na njeno ponašanje i posljedice istoga. Bili Vi krivi ili ne, to nikome ne daje za pravo da zlostavlja dijete.
 16. 1 bod
  Borbena7

  zaštita prava majke

  Nema tako strogog propisa, jer se svakom slučaju pristupa pojedinačno s obzirom da je svako dijete posebno. U konačnici sud ne donosi odluku bez prethodnog mišljenja CZSS. U kojem smislu Vam se čini da je to previše, što se točno događa da ovo mislite?
 17. 1 bod
  Petra_0811

  skrbnistvo

  Zahvaljujem na odgovoru i savjetima. Sa majkom nažalost ne postoji mogućnost nikakvog dogovora koji ne ide njoj u korist. Majka nije dozvolila kada je bila zamoljena da se zamijene vikendi kako bi dijete za vrijeme boravka kod oca moglo provesti u igri i druženju sa očevom partnericom i njezinom djevojčicom s kojom dijete ima jako dobar odnos pošto su ranije djevojčice često zajedno boravile. Otac je to morao tražiti na sudu, gdje mu je to i dozvoljeno. Majka čak nije prisutna kod predaje ni preuzimanja djeteta kada otac dolazi po nju i vraća je, već dijete samo izlazi iz zgrade i u povratku ulazi u nju. S prozora stana ju promatra očuh. Otac samo želi da je dijete sretno i zadovoljno kod oba roditelja. Na Centru drže majčinu stranu jer je ona "majka" i kažu da za promjene kod djeteta si je otac sam kriv. Jer majka stalno priča djetetu da je otac vrijeđa, a on to ne čini, već samo kaže što je istina. I to ne na ružan način.
 18. 1 bod
  Borbena7

  skrbnistvo

  Naravno da to nije njen izbor. Jeste sa ovim upoznali CZSS? Pitam, jer je već i ovo dovoljno da se vidi da se sa djetetom manipulira i da se radi o emocionalnom zlostavljanju. Nije navedeno, jer je zapravo tako odlučeno tj. jedan mjesec kod oca, a drugi kod majke, a to u naravi znači pola kod jednog i pola kod drugog. Prema ovome što ste naveli, uistinu nema razloga da se tijekom oba mjeseca dijete ne bi viđalo sa oba roditelja za ono vrijeme dok živi sa jednim roditeljem. Također, bih Vam savjetovala da se obratite CZSS i da tražite stručnu pomoć kako za svoje dijete, tako i za sebe, neka Vas struka uputi kako pristupiti ovako emocionalnom zlostavljanom djetetu, a sve s ciljem da bi se što prije oporavila i da bi počeli graditi svoj odnos s njom. I osvrnula bih se na ovu izjavu. Ne znam da li majka doslovno ovo ovako misli i kaže, ali svakako se nemojte dati uvjeriti u ovo. Vi ste joj otac i kao takav je uvijek imate pravo vidjeti, to mogu biti i kratki susreti, pa doslovno i od par minuta, ali uvijek imate pravo vidjeti svoje dijete. A da ne govorim o situacijama, kada i samo dijete to traži i treba. Npr. ako je dijete taj mjesec u majke, a živite na par minuta udaljenosti, nema ništa loše u tome da odete zajedno na sladoled, da dođe kod Vas na ručak i slično. Sve ovo u dogovoru sa majkom, a isto tako sve ovo i kada je taj mjesec dijete kod Vas.
 19. 1 bod
  Borbena7

  Prava djeda i bake

  Baš ništa, ako ne reagira na Vaša upozorenja da je takvo ponašanje štetno za dijete. Jednostavno je pustite da putem CZSS traži svoja prva, a onda pred CZSS ukažite na problem, odnosno da je takvo ponašanje bake bilo štetno za djetetovu dobrobit.
 20. 1 bod
  Borbena7

  Prava djeda i bake

  Zašto mislite da trebate dijete zaštititi od bake? Prema Obiteljskim zakonu baka ima pravo na osobne odnose sa djetetom, osim ako to ne bi bilo na štetu djetetove dobrobiti.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00


×
×
 • Napravi novi...