Jump to content

Najaktivniji članovi

Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 31.08.2020 u svim područjima

 1. Poštovani budući umirovljenici, po Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba, u priloženoj tablici ažurirao sam aktualnu vrijednost mirovine (avm), novi iznos 69,42, radi preciznijeg izračuna iznosa mirovina po svim zakonima na koje imate pravo priznavanja neke od mirovina. Lijep pozdrav usporedni izračun svih mirovina.makroenabled.xlsm
  1 bod
 2. Vlasnik ima pravo ograničiti pristup na svoju parcelu, a ako njemu ne smeta da to radi netko treći (iako je upitno s koje osnove taj treći to ovdje radi) tada Vi s tim nemate ništa. Zašto kupnja mjesečne parking karte nije moguća? I da li postoji nekakva druga opcija koju grad nudi kao npr. u nekim mjestima postoji tzv. komercijalna parking karta, nešto je skuplja od mjesečne parking karte, ali opet daleko povoljnija od dnevne parking karte?
  1 bod
 3. Što se tiče sudske prakse, može se naći i ovdje jer se Matrix potrudio postaviti istu po određenim područjima.
  1 bod
 4. Obično se ne dogovara tako, jer tada kupac ostaje bez svog dijela. Etažno vlasništvo (stan) ide sa svojim pripatcima (parkirno mjesto, šupa, spremište u podrumu), i povezano je sa zajedničkim vlasništvom zajedničkih dijelova.
  1 bod
 5. Neovisno o Vašem ugovoru s agencijom, prodavatelj po samom zakonu odgovara za skrivene nedostatke na prodanoj stvari (vidite u Zakonu o obveznim odnosima, čl. 403., mislim), u roku od 2 godine otkad je posjed prešao na kupca, posebno ako je prodavatelj znao za nedostatke, a namjerno ih nije priopćio kupcu. To je i prijevara u kaznenom smislu, ako je Vama to bio bitan sastojak ugovora i zbog toga ste se odlučili na kupnju.
  1 bod
 6. Ruby_Danderfluff

  Oporuka ili?

  Po mom mišljenju, jedino oporukom. Ako postoje razlozi za nedostojnost za nasljeđivanje iz čl. 125. Zakona o nasljeđivanju, isključeno je traženje nužnog dijela.
  1 bod
 7. Jedino ovako, u tijeku sudskog postupka temeljem čl. 221. b Zakona o parničnom postupku tražiti da sud utvrdi da je na temelju navedenog računa isti tražio odbitak pretporeza.
  1 bod
 8. frenki zg

  djelatnosti

  Djelatnost - Izviđenje radova sa Rigipsom- ne treba vam Stručna sprema ( za sada )
  1 bod
 9. BRKICA00

  djelatnosti

  Ovo jest istina. Ovo što vi želite nalazi se na popisu vezanih obrta (nkd 43.3-43,34) za što je preduvjet završena škola da bi se mogli baviti s time (polaganje parketa, pločica, fasade i ostalo), a zakonom je dozvoljeno otvaranje obrta ako zaposlite nekoga s tom spremom iako je sami nemate. istina jest za ugradnju stolarije i za ostale završe radove. ali onda morate paziti kod registracije da odaberete ostali završni radovi (prema nkd-u 43.39) i ugradnja stolarije (prema nkd 43.32) jer za ovo gore navedeno ako označite trebate imati zaposlenog pa vam paušal gubi smisao Ukr
  1 bod
 10. Hvala na opširnom odgovoru. Nažalost, još nismo stigli niti do prvog suđenja, ali imamo neke nedoumice. Naime, odvjetnica je poslala policijski zapisnik i medicinsku dokumentaciju sudsko-medicinskom vještaku, koji nam je 'dao zeleno svjetlo' za podizanje tužbe protiv osiguranja, jer po njegovom mišljenju, do ozlijeda bi došlo čak i da je bila vezana siguronosnim pojasom. Tu dolazimo do određene dileme,.. osoba koja je također bila putnik na stražnjem sjedalu, nije zadobila nikakve ozlijede i bila je vezana (!). Navedena informacija, kao i brzina vozila (koja je bila poprilično i
  1 bod
 11. Nije dužan obrazložiti, ali to ne znači da Vam ne može i naknadno ponuditi sklapanje novog ugovora o radu, bilo na određeno ili neodređeno radno vrijeme.
  -1 bodova
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...