Jump to content

Najaktivniji članovi

Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 10.10.2020 u svim područjima

 1. Dovoljno je da se pozovete na to da su dokazi već dostavljeni i da su sastavni dio spisa.
  1 bod
 2. Za svaki spor potrebna je ovjerena kopija pravomoćne odluke. Ovjerena kopija pravomoćne odluke se dostavlja sa zahtjevom i služi kao prilog u korist Vaših tvrdnji. Može, a možete i sami. Bitno je da prijedlog šaljete u dva primjerka, da uz njega priložite naprijed navedenu odluku, te da dostavite dokaz o uplati pristojbi u visini od 50,00 kn. Prijedlog za brisanje zabilježbe treba imati navedene podataka o predlagatelju i protivniku predlaganja, potom mora sadržavati podatke o samoj nekretnini u pogledu koje je vođen spor, zatim podatke da je pravomoćnom odlukom okončan spor i
  1 bod
 3. Prijedlog za brisanje zabilježbe Može, no uz prijedlog treba predočiti odluku vezanu za pravomoćno okončanje postupka povodom kojeg je upisana zabilježba čije se brisanje traži.
  1 bod
 4. Ako je svjedok gluh, postavljat će mu se pitanja pismeno, a ako je nijem, pozvat će se da pismeno odgovara. Ako se saslušanje ne može obaviti na ovaj način, pozvat će se kao tumač osoba koja se sa svjedokom može sporazumjeti i odluku o tome donosi sudac. Sudac pri tome upozorava tumača na dužnost vjernog prenošenja pitanja koja se svjedoku postavljaju i izjava koje svjedok bude davao.
  1 bod
 5. Ne bih potpisao Ugovor o Dosmrtnom uzdržavanju ni sa samim sobom.
  1 bod
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×
×
 • Napravi novi...