Jump to content

Najaktivniji članovi

 1. Ruby_Danderfluff

  Ruby_Danderfluff

  Moderator


  • Bodovi

   6

  • Broj objava

   8672


 2. sivko

  sivko

  Korisnik


  • Bodovi

   2

  • Broj objava

   10781


 3. Borbena7

  Borbena7

  Moderator


  • Bodovi

   2

  • Broj objava

   9450


 4. Mrljavac

  Mrljavac

  Moderator


  • Bodovi

   1

  • Broj objava

   9226


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 16.10.2020 u svim područjima

 1. Mrljavac

  COVID -19

  "Vrag" je došao po "svoje". Drž,te se, i obavezno maske na lice.. Situacija je vrlo nezgodna (a vidite i da nije izmišljena bolest). Svako Vam dobro Svima i čuvajte se, a, ako se družite - razmislite, ima li netko u Vašoj obitelji kojem možete donijeti virus ???? Stariji ljudi, "Šećeraši"...."Tlakaši"....i ...ini...teže podnose Covid... Nemojte misliti samo na sebe i izlaske - razmislite u koji rizik dovodite i svoju obitelj i prijatelje. Svako Dobro Svima
  1 bod
 2. To da je teretni list ˝čist˝ je povoljno za Vas. Da li bi bivša supruga mogla potraživati od Vas ili od njega isključivo ovisi o sadržaju tih dokumenata koje on posjeduje.
  1 bod
 3. Ima li u zk u teretnom listu kakvih zabilježbi? Ne bi bilo loše da zatražite tu dodatnu dokumentaciju, tako da vidite o čemu se točno radi.
  1 bod
 4. Činjenični opis Vam mora glasiti ovako: optužuje se taj i taj da je toga dana u toliko i toliko sati, u tom mjestu, učinio to i to (konkretno što je učinio) što se može podvesti pod zakonski opis kaznenog djela tog i tog. Primjerice, ako je riječ o uvredi, tada činjenični opis glasi: optužuje se optuženik Pero Perić iz XY, adresa, osobni podaci, da je dana 30.02.3030. godine, u Petlovcu u cilju da povrijedi čast i ugled oštećenika Mire Mirića, tijekom svete mise oštećeniku Miri Miriću uputio uvredu riječima: "Ti si totalni kreten". To je činjenični opis. Ako ne možete ovako koncizno opisati ko
  1 bod
 5. 1. Sve ovo bi možda bilo primjenjivo na konkretni upit kad bi se radilo o poreznom dugu, jer prema Općem poreznom zakonu postoji apsolutna zastara. U konkretnom slučaju, radi se o privatnoj pravnoj osobi (banci) i dobrovoljnom obveznom odnosu temeljem ugovora o otvaranju tekućeg računa. Na navedeni se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima, a ne Općeg poreznog zakona, jer se niti ne radi o poreznom dugu. Da se ovako lako riješiti duga, svi bi čekali zastaru. Nažalost, u ZOO-u nije propisana apsolutna zastara, slijedom čega svaka radnja vjerovnika usmjerena na naplatu prekida zastaru i
  1 bod
 6. sivko

  zalog

  Koliko se sjećam ta tema je već otvorena. Nadoknadite svu štetu prije nego dođe u RH tako da postoji službeni trag (bilježnik, odvjetnik) i kad je "predaju" našima taj dokument predočiti sudu ili DO da ne određuju istražni zatvor.Uhićena će bit jer će je deportirati ali to uhićenje će bit toliko dok ne da izjavu ili istražnom ili DO-u.
  1 bod
 7. Pošto nisi zaposlen možeš raditi i kod trećeg.
  1 bod
 8. Ovo je glupost samo takva. Poslodavac snosi trošak prijave, ne radnik. U najgorem slučaju neka vas prijavi barem na jedan sat jer su doprinosi stvarno minimalni, a ide vam staž za mirovinu kao da ste prijavljeni na puno radno vrijeme.
  1 bod
 9. Hvala, to će biti hvalevrijedna informacija za naše korisnike. Upozoravam da postoji šansa da će banka priljevom sredstava na novootvoreni račun podmiriti sebi dugovanje po onom računu, jer je otac moguće dao nekakvo odobrenje za to u zahtjevu za otvaranje novog računa.
  1 bod
 10. Taj bi dug trebao biti u zastari ako banka nije nikada poduzela nikakve radnje radi naplate istoga. Vi imate situacije u kojima određeni poslovni subjekti, ovdje smo imali situacije teleoperatera, koji Vas zauvijek vode kao dužnika iako je dug u zastari i neće se moći prisilno naplatiti, i ne žele Vas više kao klijenta dok im ne podmirite dug. Vaš otac bez zapreke može otići u bilo koju drugu banku i otvoriti račun, ali ova banka ga ne želi za klijenta.
  1 bod
 11. Točno je da banke vole otezati sa obavještavanjem klijenata o njihovim dugovanjima, sve dok se ne desi neugodno iznenađenje - opomena pred ovrhu, blokiranje računa. Banke žive od kamata i zato puštaju mali dug da naraste: glavnica + mjesečne kamate + kamate na kamate. Trajna zastara duga postaje pravomoćna tek kada je dužniku uručena pismena pošiljka poslana preporučeno - RJEŠENJE O ZASTARI PRAVA NA NAPLATU DUGA poslano od: REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA - POREZNA UPRAVA PODRUČNI URE
  -1 bodova
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×
×
 • Napravi novi...