Jump to content

Najaktivniji članovi

Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 26.11.2020 u svim područjima

 1. Sve i da postoji slika pročelja to ne znaci da su ozakonjenje i prozori jer se prema odredbama Zakona o postupanju s nezakonito uzgrađenim zgradama ne može ozakoniti građevina koja se nalazi unutar kulturno povijesne cjeline koja je upisana u Registar KD ili ako je rekonstruirani dio pojedinačnog nepokretnog kulturnog dobra upisanog u Registar, osim ako nadležno tijelo za zaštitu kulturne baštine ne izda potvrdu da je izgrađena u skladu sa posebnim uvjetima. Shodno tome bi i u rješenju o izvedenom stanju izrijekom stajalo da se ozakonjuju i sporni prozori.
  1 bod
 2. Spitfire

  Prodaja nekretnine

  Radilo bi se o porezu na dohodak kojeg bi ste bili obveznik plaćanja da ste nekretninu stekli darovanjem i otuđili u roku dvije godine. No to ne vrijedi ako je nekretnina stečena nasljeđivanjem (čl.58 st.4 Zakona o porezu na dohodak).
  1 bod
 3. sivko

  alkotestiran pred kućom

  Rekli su ti prijatelji da si nepropisno zaustavljen.Nema rotirki,nema stop tablicae.Drot ti je objasnio ostalo.Vozio jesi,a na kraju ipak sudac odlučuje.
  1 bod
 4. Vjerovatno, ako zadovoljava prvi i najvažniji uvjet, da to što je "otišlo" nije u suprotnosti sa prostornim planom. Trebat ćete arhitektonski snimak izvedenog stanja, kao i geodetski snimak ako građevina nije evidentirana u katastarskom planu. Doprinose bi trebali platiti za m3 izgrađene mimo građ.dozvole kao i kaznu za zadržavanje nelegalno izgrađene građevine čije visine propisuje JLS, a znatno su nepovoljnije od onih koje su propisane za legalizaciju po povoljnijem zakonu (Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama). Što se tiče garaže, ne bi je trebalo biti problem evidentirati u
  1 bod
 5. Doda to u pravilnik ali će bit oporezivo.
  1 bod
 6. Nekretnina može biti predmet ovrhe, ali samo Vaš suvlasnički dio te nekretnine i to samo ako se vjerovnik ne može namiriti putem plaće ili novčanih sredstava.
  1 bod
 7. Ne, jer vjerovnici biraju preko čega će se namiriti. Ovo nije točno i bilo bi dobro pokrenuti ovu ostavinsku raspravu i suočiti se sa dugom, jer s vremenom ćete imati dodatni problem, a to su velike kamate. Nema razloga da podmiruje njegove dugove, a ukoliko i bude pokrenuta ovrha na toj 1/4 suvlasničkog dijela nekretnine, teško da će se taj dio u ovakvom omjeru prodati na dražbi, mada bi svakako u odnosu na ovakvo rješenje o ovrsi na nekretnini trebalo pravovremeno uložiti žalbu.
  1 bod
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×
×
 • Napravi novi...