Jump to content

Najaktivniji članovi

 1. Ruby_Danderfluff

  Ruby_Danderfluff

  Moderator


  • Bodovi

   5

  • Broj objava

   9025


 2. prof

  prof

  Korisnik


  • Bodovi

   4

  • Broj objava

   1808


 3. Spitfire

  Spitfire

  Moderator


  • Bodovi

   4

  • Broj objava

   8367


 4. Vježbenik200

  Vježbenik200

  Korisnik


  • Bodovi

   3

  • Broj objava

   30


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 13.01.2021 u svim područjima

 1. Poštovani Snezzy, to ili se nekako zaposliti do 65- tog rođendana pa onda u punu starosnu. Lijep pozdrav
  2 bodova
 2. 1. nema, jer to nije bila izvanbračna zajednica. Izvanbračna zajednica je životna zajednica neudane žene i neoženjenog muškarca. 2. po mom mišljenju, nažalost ne, jer čak i odluka o poništaju braka proizvodi pravne učinke tek od svog donošenja, ne retroaktivno, a i obrazloženje nema težinu, jer je bez obzira na nedostupnost mogla podnijeti tužbu za razvod te bi se dostava izvršavala putem oglasne ploče.
  2 bodova
 3. Dobio si prvo obavijest da javiš tko je vozio ili odmah prekršajni nalog? Ako je odmah došao nalog bez obavijesti a nisi zaustavljen me znaju tko je vozio pa nema ni kazne tj.žališ se da te nitko nije zaustavio ni utvrdio da si ti počinio prekršaj.Tražiš od suca suočenje je s policajcem.
  2 bodova
 4. Vjerujem da će vam poštovani prof odgovoriti, ali pošto sam i sam bio u situaciji da sam prije mirovine tražio, zamolio i ne znam što izračun u HZMO a u isto vrijeme mi je poštovani prof izračunao te me zamolio kad dobijem rješenje da usporedimo to sam i napravio. Izračun moje mirovine prema čl. 6 DVO I PS u HZMO onako nabrzinu da me se riješe je bilo nekih 400 kn manja a od profa 14 lipa manja ali je to zato što nisam baš u to vrijeme imao točan staž tj. nisam imao izračun stvarno stanje moga benificiranog staža. Tako smo s tom tablicom izračunali i za moje 2 kolega koji su bili u 50 kn točni
  1 bod
 5. Poštovani, dosta osiguranika koristi usluge HZMO za izračun mirovina po općem propisu ZOMO (prijevremena starosna mirovina, starosna mirovina ili mirovina bez uvjeta), bilo korištenjem interneta preko egrađanin, besplatno ili predajom zahtjeva u nadležnom uredu HZMO uz plaćanje. Ostale izračune mirovina ne rade. Može se pouzdati u njihove izračune uz obavezu provjere svih unesenih podataka za svaku godinu rada.
  1 bod
 6. Spitfire

  Zatvor

  Prije za kazneno pravo jer će biti boje upoznat sa odredbama Zakona o izvršavanju kazne zatvora, odredbama o odgodi te moguće kvalitetnije sročiti molbu.
  1 bod
 7. Možete kupiti, prepisati i platiti porez ali nećete moći legalizirati objekt za 2 do 3 godine jer je prošao vlak za legalizaciju, a nitko ne zna kad ide idući niti hoće li ga biti
  1 bod
 8. Ispavak...do vašeg 65 rođendana tj. još nekih 18 mjeseci bi vam se najviše isplatilo.
  1 bod
 9. Poštovani Snezzy, moja mama je bila u sličnoj situaciji i izabrala je prijevremenu mirovinu jer joj je nedostajalo 2 godine života do pune starosne mirovine sa 39 godina staža, pa joj je to na kraju ispala lošija verzija. Kao što vam je poštovani prof. rekao ako odete u prijevremenu onda vam je penalizacija doživotna a to baš nije najbolja opcija, neki privremeni posao do vašeg 68 rođendana tj. još nekih 18 mjeseci bi vam se najviše isplatilo.
  1 bod
 10. Poštovani gospodine Veteran, najljepša Vam hvala. Neizmjerno ste mi pomogli u odluci otklonivši sve moje dvojbe pri dolasku do konačnog rješenja u materiji u kojoj se ne snalazim. Dakle, prijevremena mirovina od 1. 3. 2021. Još jednom, najljepša hvala i svako dobro! Sneezy
  1 bod
 11. Koliko traje otkazni rok? Dakle, je li ugovoreno da odluka o otkazu stupa na snagu 31.01.2021., pa onda ima 60 dana otkaznog roka za vrijeme kojega najmoprimac može koristiti prostor, ili je ugovoreno da otkazni rok teče do 31.01.2021. i nakon tog datuma najmoprimac mora predati prostor natrag najmodavcu? U prvom slučaju, bit će iskorištene najamnine za vrijeme trajanja otkaznog roka, pa nema povrata, a u drugom slučaju bi se najamnine za 02. i 03. mjesec morale vratiti najmoprimcu, bilo u mirnom postupku, bilo tužbom radi stjecanja bez osnove.
  1 bod
 12. Poštovani Snezzy, 1. Mirovina samo iz I stupa i mirovine posebno iz I i II su Vam otprilike istog iznosa (4.066 kn) zbog relativno velike uplate u II mirovinski stup (170.000 kn) 2. Mirovine (prijevremena starosna ili starosna) po općem propisu ZOMO za Vas su dosta povoljnije od istih braniteljskih mirovina. Temeljem toga braniteljske mirovine su eliminirane pa onda ništa od korištenja starosne braniteljske mirovine na nadnevak 24.01.2022.g. kad navršite 64.g. i 6.mj., jer tada ne možete koristiti i starosnu mirovinu po općem propisu ZOMO. 3. Izabirom prijevremene starosne mirov
  1 bod
 13. Napišite žalbu u kojoj poričete krivnju iz razloga što se navedenog prekršaja ne sjećate i da se na ročište pozovu policijski službenici koji su Vam napisali prekršajni nalog te da Vam se da uvid na spis. A ako se dokaže da ste pak krivi da ste voljni platiti kaznu.
  1 bod
 14. vodovod1

  Otvaranje j.d.o.o.

  1. ne treba majstorski u j.d.o.o. to je samo za obrt 2. https://mup.gov.hr/privatna-zastita-i-detektivski-poslovi/683
  1 bod
 15. Bit će napisano da si se kretao xx ulicom i zaustavljen i kontroliran na toj benzinskoj/motelu u xx sati i da je upotrebom alkometra utvrđena koncentracija od xx promila jer drugo ne može bit napisano niti na sudu mogu reći drugo osim napisanog. A jadni sudac mora saslušati "tvoju obranu" kakva god bila. Može te spasit samo to da ih sudac pozove na saslušanje a oni se nikad ne pojave.
  1 bod
 16. Vježbenik200

  Vozacka

  4. boda. "Vozaču koji je u razdoblju od dvije godine prikupio 12 negativnih prekršajnih bodova rješenjem će se ukinuti i oduzeti vozačka dozvola." čl.286
  1 bod
 17. Tabela prometnih prekršaja s novčanim iznosima.
  1 bod
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×
×
 • Napravi novi...