Jump to content

Najaktivniji članovi

 1. Ruby_Danderfluff

  Ruby_Danderfluff

  Moderator


  • Bodovi

   5

  • Broj objava

   9530


 2. Matrix

  Matrix

  Moderator


  • Bodovi

   2

  • Broj objava

   12506


 3. Spitfire

  Spitfire

  Moderator


  • Bodovi

   1

  • Broj objava

   8779


 4. Skywalker007

  Skywalker007

  Korisnik


  • Bodovi

   1

  • Broj objava

   189


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation on 24.02.2021 u svim područjima

 1. Neće biti PDV-a što se tiče društva, jer se ne radi o oporezivoj transakciji (isporuka dobara i usluga, već raspodjela imovine tijekom likvidacije). Međutim, bojim se da ćete Vi kao stjecatelj, fizička osoba, morati platiti porez na promet nekretnina, s obzirom da je samo prilikom unosa trgovačko društvo oslobođeno poreza na promet nekretnina, a obrnuto nije slučaj, ili barem to ne nalazim u Zakonu o porezu na promet nekretnina.
  2 bodova
 2. Darkoo0

  Maloljetni branitelji

  Poštovani Naime,dragovoljo sam se pridružio postrojbi Zbora narodne garde na samom početku Domovinskog rata kao maloljetnik. Rođen sam 12.06.1975 g. Tjekom jednog napada na mjesto u kojem smo boravili, gdje sam sa ostalim dragovoljcima,suborcima sudjelovao u odbrani tog naselja, bio sam zarobljen od strane JNA. Odveden sam zarobljeništvo u Srbijanske logore za što imam pismeni dokaz, zatim razmijenjen u Iloku od strane JNA te predan predstavnicima MUP-a i ZNG-a . Trenutno sam u postupku dokazivanja statusa Dragovoljca domovinskog rata . Naletio sam na zapreke zbog moje maleljetnosti pa
  1 bod
 3. Otvorili ste nam oci u kojem smjeru da gledamo. Sada povezujemo neke stvari. Hvala vam puno. LP
  1 bod
 4. Borbena7

  Zastara

  Odvjetnici ne stavljaju ovakve pečate. Da, zastrani rok od 10. godina je prekinut. Iskazao je pravomoćnost od koje teče zastarni rok od 10. godina.
  1 bod
 5. Ako okrivljenik prizna, neće biti potrebno ispitivanje oštećenika, tako da oštećenik neće čak možda biti ni pozvan.
  1 bod
 6. Naravno, nema uvjeta da mora biti divovska tabla na fasadi, bitno je da je označeno sjedište firme.
  1 bod
 7. Prostorni planovi određuju da nije moguće imati dva stamena objekta na jednoj čestici pa mislim da bi vi ovo mogli riješiti jedino na način da imate odrađen i dio o parcelaciji u projektu ili projekt rušenja stare građevine kod podnošenja zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole za novi objekat.
  1 bod
 8. Bit će u svakom slučaju samo novčana kazna, posebno će biti niska ako nije bilo ranijih prekršaja po tom Zakonu.
  1 bod
 9. Skywalker007

  Maloljetni branitelji

  Poštovani nije mi jasno zašto bi netko kazneno gonio vašeg zapovjednika ili bilo što drugo zbog toga što se vi dragovoljno pristupili obrani suvereniteta Hrvatske. Puno je maloljetnih branitelja koje su čak ministar MUP kao i obrane stavili rješenjem u postrojbe bez provjeravanja njihovih godina. Osobno znam njih 30 jer sam i sam imao 18 godina i 30 dana kad sam se dobrovoljno javio. Postoje vam udruge maloljetnih branitelja pa se možete i njima javiti, napišite mi odakle ste pa vam saznam za kontakt udrugu. Ovoj čl. 5 Zakona o hrvatskim braniteljima rješava vaš status dragovoljca: Člana
  1 bod
 10. Međutim se postavlja pitanje, da li je tijekom ostavinskog postupka istican prigovor radi povrijede prava na nužni dio.
  1 bod
 11. No pri izračunu nužnog dijela bi se utvrđivalo da li darovana stvar nadopunjuje nužni dio glede oporučnog raspolaganja i obrnuto.
  1 bod
 12. Rjeseno,, ugovor o dozivotnom pretvorili smo u ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju, biljenik i dva svjedoka su bili prisutni, dva dana nakon potpisa stan je prodan i novi vlasnik uknjizen
  1 bod
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...