Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation since 21.08.2020 u Objave

 1. 3 bodova
  drot13

  Fiktivno javno mjesto - pomoc!

  Vidljivost - gol hodao po svom balkonu usred noći (mrak, nitko ga nije vidio, nema posljedica) nasuprot gol hodao usred dana (vidjeli ga susjedi, vrijeđanje moralnih osjećaja građana, prekršaj). Vremenske prilike - isto kao i prethodno - kiša, oblačno, magla...
 2. 3 bodova
  Borbena7

  Prometna lom kralješka

  Uopće nemojte razmišljati, da li Vam odmah treba stručna pomoć u vidu odvjetnika. Nemojte se upuštati u pregovore bez odvjetnika, radije već u startu ukažite da ste ozbiljni u namjeri da ostvarite sve što Vam pripada. Oni sigurno neće stupiti u pregovore bez stručne pomoći, pa nemojte ni Vi, tim više što Vam je budućnost oporavka još uvijek neizvjesna.
 3. 2 bodova
  gonzo-stari

  pitanje za prof. br. 2 mirovina

  Peksa, bez ljutnje, ali ja po tvojim postovima mislim da se ne radi o tvom prijatelju već o tebi osobno tako da nema potrebe da postavljaš pitanja i tražiš odgovore i pomoć za treće lice. Tvoje iskustvo će pomoći drugima koji prolaze isti put. Ovako se tema samo produbljuje, ali na krivu stranu.
 4. 2 bodova
  sivko

  Kakve su prognoze za kaznu?

  To zavisi od DO i suca istrage
 5. 2 bodova
  ma slažem se....pogotovo ako više ne može raditi....ali je u prvom postu iznio bojazan da ne izgubi posao,pa najbolje on zna ..a mi smo tu da mu malo pojasnimo kako to ide,kojom brzinom i šta ga sve čeka i koje peripetije na tom putu...a on nek odvaže šta mu je najbolje...
 6. 2 bodova
  Mister-X

  Upit u pravni savjet za branitelje

  bitno da ti čitaš.... ajmo redom ovo ništa ne znači...kakva ozljeda...da li ima posljedica trajnih?....ako je to prošlo,od toga ništa... ovdje ne piše nikakvo ranjavanje o čemu ti pišeš i još druge upozoravaš da oni ne čitaju i mlate praznu slamu....ovdje piše ozljeda prstiju može biti da tu postoji neki invaliditet,a može biti i da ne postoji.....može biti i da postoji manje od 20% što je česta pojava ,pa od toga koristi nikakve.. vrlo upitno da ce se priznati kao posljedica rata,ako glavobolja nije sastavni dio ptsp-a ili neke ozljede.. ovo također vrlo-vrlo upitno... jedino gdje se redovitije liječi i ima nekakva kontinuitet iako znam podosta njih koji i sa bolničkim liječenjima dobiju manje od 20% ovo sam sad sve napisao ne da čovjeka obeshrabrim ili odgovaram od predaje ,već samo da ga upozorim da nije to baš samo predaj i dobijaš 100 % za 6 mjeseci... da on sad nema zaposlenje ili strah od gubitka posla ili da kaže da više ne može raditi bez ikakve dvojbe bi mu rekao da to sve pokrene...ovako on mora sam odvagati
 7. 2 bodova
  sivko

  Potvrda o nekažnjavanju

  Policija će zauvjek znat za djelo.
 8. 2 bodova
  gonzo-stari

  pitanje za prof. br. 2 mirovina

  Nema se što žaliti jer nema argumente za žalbu. Trebao je podnijeti zahtjev za ponovnim određivanjem invalidske mirovine zbog promjena u zdravstvenom stanju s obzirom na status HRVI i priložiti dokumentaciju liječnika opće medicine (obrazac IN-2) koji ga upućuje na vještačenje. Po obavljenom vještačenju, vještak određuje omjer uzroka bolesti i to mišljenje ide na reviziju vijeća viših vještaka koji donose konačno rješenje. Tek tada mirovinsko može na osnovu mišljenja vještaka donijeti novo rješenje i izračun mirovine. Oni su usko vezani uz Zavod za vještačenje koji vještači jer mirovnsko nema svoje vještake. On je tražio da mu se odredi invalidska mirovina pošto ima status HRVI, kako i tko i na osnovu čega će mu se ona odrediti?
 9. 2 bodova
  Ne radi se o tužbi zbog smetanja posjeda, niti o bilo kakvoj tužbi kojom se od suda traži da prisili vlasnika susjednog zemljišta da posiječe ili ukloni grane, žile i korijenje, obzirom da zakon ovlašćuje vlasnika susjednog zemljišta da to učini sam. Po pitanju štete koju su na vašoj nekretnini prouzročile grane tuđega (susjedovog) drveća, a što se ne bi dogodilo da je njihov vlasnik postupao dovoljno obzirno, imate pravo tražiti naknadu po općim pravilima obveznog prava.
 10. 2 bodova
  https://www.katalog.kgz.hr/pagesResults/bibliografskiZapis.aspx?&currentPage=2&searchById=10&sort=0&age=0&spid0=10&spv0=Kraljevina+Srba%2c+Hrvata+i+Slovenaca.+Zakoni&mdid0=0&vzid0=0&xm0=1&selectedId=145002278
 11. 2 bodova
  sivko

  Kazna za nepropisno odlaganje otpada

  https://www.split.hr/gradska-uprava/gradsko-vijece/sjednice-gradskog-vijeca/36-sjednica-gradskoga-vijeca-grada-splita-16-srpnja-2020-g https://www.split.hr/gradska-uprava/sluzbeni-glasnik
 12. 2 bodova
  Po meni da, ako je dogovoreno da prelazite pod istim uvjetima. Je li vam minuli staž bio spomenut negdje u prošlom ugovoru ili pravilniku? Smatram da bi bilo najbolje zatražiti pismeno obrazloženje od nadređenih pisanim putem, a ako ne odgovore u roku, poslati im zahtjev za zaštitu prava.
 13. 2 bodova
  Smije slikati bez ikakvih ograničenja obzirom da se auto nalazi na javnoj površini. Može također i prijaviti policiji ali prvo ide obavijest o počinjenom prekršaju itd., mislim da od toga nema ništa.
 14. 2 bodova
  Mogu vam i ja potvrditi da HZZO uvijek "kasni" nekoliko dana za HZMO-om. Prijave i odjave normalno funkcioniraju bez obzira na koronu.
 15. 2 bodova
  Baždareni nisu (bar ne onih nekoliko s kojima sam ja mjerio zaposlenicima/narodu). Upisivati mogu prvi dan ili samo počet upisivati jer će skužit (ako već nisu) da će to trajati satima (mnogo djece). Ako pokaže temperaturu (crveno) mjeriti će još par puta da budu sigurni.
 16. 2 bodova
  1.) 63.99 (ostale informacijske uslužne djelatnosti). problem je što se pisanje članaka može svesti pod novinare koji pak spadaju pod slobodno zanimanje i ne mogu otvoriti paušalni obrt tako da morate paziti kod odabira djelatnosti 2.) po NKD-u to je 74.30 djelatnost (usluge prevoditelja i tumača) koje nisu na popisu vezanih obrta tako da možete 3.) dokument može biti u wordu i ne treba biti fiskaliziran dokle god vam naplata ide isključivo na račun. ukoliko želite primati i gotovinu mora biti račun fiskaliziran (i onda sve morate fiskalizirati kad imate fiskalnu blagajnu). morate ga imati u KPU isprintanog i pohranjenog te upisanog u knjigu prometa (ovo prvo dvoje se preporuča jer stvarno neko tolerira u pdf-u račun ali neko ne od poreznika) 4.) ne bi trebali 5.) trebali bi paziti na onaj prag stjecanja iz Unije. To će vam netko drugi objasniti jer ne znam toliko o tome
 17. 2 bodova
  I također, ako darujete kćeri koja je maloljetna, ako želite otuđiti tu nekretninu do njezine punoljetnosti, trebat će Vam suglasnost suda za to.
 18. 2 bodova
  sivko

  Prekoracenje brzine

  Trebala bi zatražena i zabrana u prekršajnom nalogu koji može doći za mjesec,dva,tri.Bit će mogućnost plaćanja 2/3 a ako se to napravi ide i zabrana koliko su napisali.A može se pisat prigovor i tražit smanjenje novčane i smanjenje/ukidanje mjere i opet će bit mogućnost plaćanja 2/3.
 19. 2 bodova
  moj iskreni savjet je da se obratite odvjetniku vašeg povjerenja koji je specijaliziran za ovakve stvari. osiguravajuća društva u hrvatskoj općenito nevoljko i nepravedno isplaćuju štete (u tome se posebno ističu 2-3 osiguravajuća društva čije nazive sada neću isticati). zadovoljštinu ćete moći zatražiti u parničnom postupku pred nadležnim sudom. što se tiče muža i sina, ako su potpisane nagodbe onda je to to.
 20. 2 bodova
  prof

  usporedni izračun mirovina

  Poštovani budući umirovljenici, po Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba, u priloženoj tablici ažurirao sam aktualnu vrijednost mirovine (avm), novi iznos 69,42, radi preciznijeg izračuna iznosa mirovina po svim zakonima na koje imate pravo priznavanja neke od mirovina. Lijep pozdrav usporedni izračun svih mirovina.makroenabled.xlsm
 21. 2 bodova
  Što se tiče sudske prakse, može se naći i ovdje jer se Matrix potrudio postaviti istu po određenim područjima.
 22. 2 bodova
  malicovjek

  Uvjeti za mirovinu

  Nazalost uvjeti za odlazak u "prijevremenu ili starosnu" braniteljsku mirovinu po ZOHBDR-u su skoro pa isti kao kod opce mirovine po ZOMO-u, jedino sto moze u starosnu mirovinu za tu 1 godinu koju je proveo u domovinskom ratu u borbenom sektoru otici ranije za tu 1 gidinu, znaci da bi mogao u starosnu mirovinu kad navrsi 64 godine zivota, umjesto sa 65 godina.
 23. 2 bodova
  Iz onog što pišete proizlazi da zemljišna čestica na kojoj se nalaze dvije kuće nije rasparcelirana (laički rečeno) na dvije zemljišne čestice, odnosno da nije etažirana, već da se posjed dvaju polovica temelji samo na usmenom dogovoru. Ovdje napominjem da nekretnina nije kuća, kao što se često pogrešno misli, već zemljišna čestica i ono što je s njom razmjerno trajno spojeno (dakle, građevine). Stoga će predmet nasljeđivanja biti zemljišna čestica, a ne kuća, jedna ili druga. Bračna stečevina bake i djeda je, kako proizlazi iz zemljišne knjige, regulirana. Dakle, nakon što djed umre, naslijedit će se polovica nekretnine upisana na njega, a nakon bakine smrti, polovica upisana na nju. Ako nijedno ne ostave oporuke, nasljeđivat će ih zakonski nasljednici, njihova djeca, uz nadživjelog bračnog druga.
 24. 2 bodova
  Dostava će se obaviti na adresu naznačenu u tužbi. Nakon toga na adresu prebivališta, odnosno boravišta ako osoba ima prijavljeno boravište. Ako tada ne uspije, onda će se objava obaviti stavljanjem na e-oglasnu ploču (javno je dostupna i možete je pretraživati) i time se smatra da je dostava obavljena. Međutim, svi uvjeti za donošenje presude zbog ogluhe također moraju biti ispunjeni: da osnovanost tužbenog zahtjeva proizlazi iz dokaza priloženih uz tužbu, da činjenice na kojima se temelji tužbeni zahtjev nisu u protivnosti s dokazima koje je sam tužitelj poznao ili s općepoznatim činjenicama, i da ne postoje sudu općepoznate okolnosti koje bi priječile tuženika da podnese odgovor na tužbu.
 25. 2 bodova
  To što je površina izražena u drugačijim mjerama u katastru i ZK nema nekakove posebne veze niti imate kakovih problema oko toga jer je površina u katastru gotovo identična onoj u ZK (1 kj+čhv=11405 m2). Jedino bi valjalo da sadašnji vlasnik napraviti ispravak u zemljišnim knjigama kčbr što se riješi potvrdom katastra o kućnom broju, ili ćete vi u ugovoru norati navesti krivi (sadašnji upisan u ZK) pa ga sami ispravljati.
 26. 1 bod
  prof

  pitanje za prof. br. 2 mirovina

  Poštovani D, nisam Vas najbolje razumio u onom dijelu koji sam boldao. Poznajem puno branitelja koji su ostvarili trajni status HRVI još 1993 i 1994g. (temeljem ranjavanja) a još su u radnom odnosu (rad na puno radno vrijeme) i ne pomišljaju zatražiti mirovinu. Potpuno su svijesni da trajno priznati status HRVI nije garancija priznavanja prava na braniteljsku invalidsku mirovinu od strane HZMO. Kad se ne budu osjećali radno sposobni tu im radnu nesposobnost mogu pretvoriti u priznato pravo na braniteljsku invalidsku mirovinu samo nadležni vještaci, ma koliko to vremena trajalo. Lijep pozdrav PS Svako ranjavanje, ozljeda ili bolest u svezi rata nije garancija za sigurno i brzo umirovljenje po braniteljskim zakonima, to Vam je valjda poznato.
 27. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Neevidentirani prekovremeni

  Podržavam, nema volontiranja ako ste u radnom odnosu, i nema dobrovoljnog neplaćenog rada, to je svojevrsni djelomični rad na crno. Prijavite inspekciji rada jer se radi o većem broju prekovremenih sati nego što je dopušteno, i koji nisu bili niti plaćeni. Možete ih dokazati svojim vlastitim evidencijama i iskazima inspekciji rada, te eventualnim prijavama u terminal, snimkama video-nadzora dolazaka na posao i slično. Ako je posao bio odrađivan subotom, to se negdje mora vidjeti.
 28. 1 bod
  Borbena7

  Neevidentirani prekovremeni

  Jeste li pisanim putem zatražili od poslodavca isplatu za prekovremeni rad tj. jeste li ikada podnijeli zahtjev za isplatu prekovremenog rada? Ovo bi bila prva radnja, a ako bi Vas poslodavac ignorirao, tada možete tužbom potraživati svoja prava. Također, nema razloga da poslodavca već sada ne bi prijavili inspekciji rada.
 29. 1 bod
  sivko

  Narednik u zatvoru

  Čin može izgubiti ako bude kažnjen sa bezuvjetnom kaznom zatvora do 5 godina,a gubi sigurno ako dobije preko 5 godina. Stegovna kazna može bit i prestanak radnog odnosa,nečestan otpust te gubitak prava na mirovinu po zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja DVO,PS i OSO. Trenutno ima pravo zatražiti mirovinu po tom zakonu (da li će odobriti ne zna se).
 30. 1 bod
  malicovjek

  Vrsta otkaza i naknada na zavodu

  Samo da se nadodam na postovanog sivka, ima jos jedan nacin ostvarenja prava na burzi: - "ako radnik nije u mogućnosti uredno izvršavati svoje obveze iz radnog odnosa zbog određenih trajnih osobina ili sposobnosti (osobno uvjetovani otkaz)"
 31. 1 bod
  Može bez problema otvoriti samo su uvjeti daleko rigorozniji. Mora na početku uplatiti 200.000 kn temeljnog kapitala i zaposliti najmanje 3 hrvatska državljanina. Ovo se ne može ni zaobići ni sa kupovinom već postojeće tvrtke jer će je morati dokapitalizirati do 200.000 kn ako je temeljni kapital manji od toga. Postupak otvaranja je isti kao i za hrvatske državljane samo je potrebno kod bilježnika priložiti makedonsku putovnicu na uvid (napravite par kopija prije odlaska kod bilježnika čisto da ne bude iznenađenja) edit: ukoliko nema toliko novaca najbolje je da ako može da otvori firmu u Makedoniji i onda ta firma kod nas otvori tvrtku kćer sa temeljnim kapitalom od 20.000 kn (može čak i j.d.o.o. za 10 kn) u kojoj on može biti bez problema direktor jer već ima OIB i pretpostavljam dozvolu za rad i boravak. Samo je pitanje makedonskih propisa da li može tvrtka biti bez prometa i bez zaposlenih.
 32. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  povrat imovine

  Rokovi za povrat imovine o kojoj govorite odnose se na rokove za povrat imovine koja je oduzeta za vrijeme ranijih totalitarnih režima, a za koje vlasnici nikad nisu obeštećeni. Ovo je po mom mišljenju druga situacija. Treba pregledati sporazum na temelju kojega se imovina treba vratiti, te ako je još uvijek moguće, utužiti učilište za povrat imovine temeljem ugovora.
 33. 1 bod
  Ukoliko tužitelj traži zabranu «ispuštanja odnosno otjecanja otpadnih voda sa nekretnine tuženice na njegovu nekretninu» tada se tužba tužitelja temelji na odredbi čl. 167 ZV-a (actio negatoria), a to iz razloga što tužitelj tužbenim zahtjevom traži zaštitu od uznemiravanja (uznemiravanje može biti počinjeno određenim radnjama koje predstavljaju čin smetanja, odnosno radnjama koje predstavljaju štetne imisije). Županijski sud u Varaždinu, Gž. 768/05-2 od 23.V.2005.
 34. 1 bod
  Onda ga ovjerite kod nadležnog suda, malo će te više čekati na samu ovjeru, ali trebalo bi bit puno jeftinije.
 35. 1 bod
  Da, tako je.
 36. 1 bod
  Ignorirajte "prijetnju", a dalje ćete vidjeti kako će se razvijati situacija.
 37. 1 bod
  Matrix

  Zalba na tuzbu

  Žalba na tužbu ne postoji, obzirom da je žalba redovni pravni lijek protiv odluka donesenih u prvom stupnju,no ukoliko ste pod "žalbom" mislili na "odgovor na tužbu", vrijedi pogledati temu.
 38. 1 bod
  Hvala puno Borbena7.
 39. 1 bod
  Poslodavac nije obvezan radniku isplatiti naknadu, ako mu je omogućio korištenje godišnjeg odmora prije prestanka ugovora o radu, a Vama on to nije omogućio. Također, ništetan je sporazum o odricanju od prava na godišnji odmor, odnosno o isplati naknade umjesto korištenja godišnjeg odmora.
 40. 1 bod
  Matrix

  Naslijeđivanje uzurpiranih zemljišta

  Rokovi za posjedovnu zaštitu su procesno pravne prirode, tako da je bez učinka pozivanje na činjenicu da ste to shvatli tek nedavno i da niste upozoreni.
 41. 1 bod
  Matrix

  Naslijeđivanje uzurpiranih zemljišta

  Iz opisanog je izvjesno da je nastupila prekluzija glede posjedovne zaštite ( čl. 21 st. 3.ZV) , slijedom čega osnov treba tražiti u zaštiti vlasništva ( čl. 161 i 162 ZV)
 42. 1 bod
  Pravilnik koji ste priložili se odnosi isključivo na liste povjerenstva za viškove i manjkove županija. Dakle ukoliko se netko proglasi tehnološkim viškom, koliko bodova će imati na listi prvenstva. Dakle interni akt Županije koji nema veze s Vama. Prednost pri zapošljavanju u Školi mogu ostvariti kandidati temeljem Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata , Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata i Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom. Nadalje, po kolektivnom ugovoru za srednje škole, kada se u ustanovi ukaže potreba za popunjavanjem radnog mjesta, poslodavac može zaposlenicima te ustanove, a koji imaju ugovor o radu na neodređeno radno vrijeme i ispunjavaju uvjete tog radnog mjesta, ponuditi prelazak na upražnjeno radno mjesto, izmjenom ugovora o radu bez raspisivanja javnog natječaja. Dakle, ako se u školi otvori neko radmo mjesto, a vi imate uvjete za isto, ravnateelj Vam mora ponuditi prelazak na isto, ali nije obvezan Vas primiti. Po natječaju u drugim školama, ostvarili biste prednost po gore navedenim Zakonima.
 43. 1 bod
  Borbena7

  PRAVO NA GODIŠNJI ODMOR

  Sve navedeno može, a da li će ona tražiti sada ili kasnije (nakon primitka na neodređeno vrijeme) korištenje godišnjeg odmora, to ovisi o raspoloženju koje vlada kod tog poslodavca tj. teško da Vam možemo savjetovati što je pametnije.
 44. 1 bod
  Iustitia_ZD

  Lokacije kamera za nadzor prometa

  Imate temu na ovom forumu, gdje je nekoliko desetaka puta ponovljeno da nema kamera u gradu Zagrebu koje prate prolazak kroz crveno svjetlo.
 45. 1 bod
  Borbena hvala do neba!! ❤️❤️ Cuvajte se i svako Vam dobro!! K.
 46. 1 bod
  Borbena7

  Isključenje odlaznih usluga

  Posve obrnuto. Operater - odvjetničko društvo ili odvjetnik - javni bilježnik - Fina/poslodavac - agencije za naplatu.
 47. 1 bod
  Gringo

  Punomoć za stranca

  Budući da kanite stjecati pravo vlasništva na nekretnini u RH kao državljanin Kraljevine Norveške procedura je sljedeća: uz ispunjen i potpisan zahtjev Ministarstvu pravosuđa potrebno je dostaviti: pravnu osnovu stjecanja, zk izvadak, uvjerenje o pravnom statusu nekretnine, ovjerenu presliku putovnice i 105 kn državnih biljega (35 kn za zahtjev + 70 kn za rješenje). U upravnom postupku koji provodi Ministarstvo pravosuđa zatražit će se očitovanje lokalne samouprave na čijem području se predmetna nekretnina nalazi da li se eventualno protive stjecanju prava vlasništva na predmetnoj nekretnini, budući je to jedan od uvjeta uzajamnosti sa Kraljevinom Norveškom. Nakon toga sastaje se gradsko ili općinsko vijeće na čijem području se nekretnina nalazi i donose zaključak. Ako je zaključak da se ne protive i ako je ostala dostavljena dokumentacija uredna ministar zadužen za resor pravosuđa donosi rješenje kojim se daje suglasnost za stjecanje prava vlasništva na nekretnini. S tim rješenjem odlazite u zk odjel na sudu upisati se na nekretninu. U nekim slučajevima potrebno je dodatno zatražiti klauzulu pravomoćnosti.
 48. 1 bod
  Jelena112

  Testiranje na droge

  Evo da se javim u vezi mog problema, jucer sam dobila plavu cestitku.. Rociste je bilo 9.6.2020 u Zg .. Ja nisam dobila poziv na rociste nego samo gotovi postupak. Sud je odlucio zbog navedenog mog trenutnog zivotnog stanja i s tim da nisam kaznjavana da mi kaznu spustaju na 5000 kn u slucaju da platim 2.3 kazna se smatra u cjelosti placena.. Nigdje mi nisu naveli da mi oduzimaju vozacku dozvolu.. Odmah sam isla na MUP-ovu stranicu da si provjerim vozacku dozvolu i pise mi da imam 6 bodova.. Nije mi jasno od kuda 6 bodova?? Zanima me dali sam ja sad u policiskom registru da sam odbila testiranje i svako sljedece zaustavljanje od policije postoji sansa da mi nude testiranje? Inace sam u Puli a rociste je obavljeno na Visokom prekrsajnom sudu u Zg. Nigdje u rjesenju nisu naveli da imam pravo zalbe.. Hvala lp svima
 49. 1 bod
  Zaustavio je njih a tebi je dao upozorenje da ih ima više na drugom traku zaustavljenih.Da je išao iza tebe bio bi drugi par opanaka.
 50. 1 bod
  Gringo

  Problem sa viđanjem djeteta

  Često primjećujem da roditelji kad se obraćaju nadležnim institucijama napišu jedan dopis i onda ga pošalju na različite adrese tražeći pomoć i podršku. Pa tako nerijetko se dešava da npr. isti dopis dobije Pravobraniteljica za djecu i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i to ne valja. Ured Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova bavi se slučajevima nepovoljnijeg postupanja prema vama s obzirom na spol, dob, rasu ... Ako ste u centru za socijalnu skrb ili nekoj drugoj instituciji dovedeni u takvu situaciju onda će taj dopis biti napisan u tom smislu i super ako još uz to možete priložiti i neke materijalne dokaze, ali nije nužno jer teret dokazivanja nije na vama. Ono što hoću naglasiti, u tom dopisu nećete navoditi sve situacije u kojima majka krši prava djeteta jer ako to navodite onda je to zaista predmet kojim se treba pozabaviti Pravobraniteljica za djecu.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...