Jump to content

Najaktivniji članovi

Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation since 11.03.2021 u Objave

 1. Ja sam bio danas. Ne traje dugo, nekih 5 min. otp. Prvo su me pitali da kažem nešto o sebi. Pa su me pitali zašto želim raditi u pravosuđu, gdje se vidim za 7 godina. Pitaju i gdje želiš najviše raditi od mjesta koje si naveo.
  4 bodova
 2. Lijepi pozdrav. Nakon mjesec dana iščekivanja sa jako malo informacija, naučila sam kako funkcionira dobivanje prava na kontakt trećoj osobi u Remetincu. Odlučila sam podijeliti to ovdje jer znam da ima još ljudi koji svaki dan očajno gube živce čekajući,jer informacije iz zatvora su površne,a ni na internetu nije bolje, čitala sam satima i satima. Nije lako kad je netko tvoj u zatvoru,tako da nadam se da ću pomoći nekome. Ovo što pišem odnosi se isključivo na zatvor Remetinec, izdržavanje pravomoćne kazne,nakon odrađene dijagnostike,kada osoba počne izdržavati kaznu. Ovo n
  3 bodova
 3. https://e-roditelj.hr/grad-zagreb/ sve informacije imate tu (čak i koja prava ostvarujete u gradu u kojem otac ima prebivalište)
  3 bodova
 4. Mene su pitali zašto sam prijavila sud, zašto DO, koja grana prava me najviše zanima, gdje bi od prijavljenih mjesta najviše željela raditi, da li sam do sad imala dodira s pravosuđem, koje su moje vrline. Ugodna atmosfera, 5-10 minuta razgovora. Da li netko ima informaciju kad će se objaviti konačna rang lista?
  3 bodova
 5. Poštovana feniom, da vam bude jasniji utjecaj broja dana provedenih u borbenom sektoru za vrijeme Domovinskog rata na iznos mirovine, simulirao sam da ste proveli 201 dan u borbenom sektoru, prijevremena braniteljska starosna mirovina bi iznosila kao na slici u privitku. Simuliranih 201 dan provedenih u borbenom sektoru (uz dragovoljnost) dali bi dodatak od 15 % na osnovni izračun braniteljske prijevremene starosne mirovine a dodatak kao i svima na osnovni izračun mirovine po općem propisu ZOMO i dalje iznosi 27 % i mirovine se sada znatno razlikuju.
  3 bodova
 6. sigurnosnu provjeru provodi nadležna PP, odnosno ona daje samo mišljenje koje može biti negativno ili pozitivno dok komisija u policijskoj upravi odlučuje na temelju napisanog što će uvažiti. Čak i ne morate imati nikakav evidentirani događaj da je ne prođete (npr postoje službene zabilješke, događaji u kojima niste počinitelj al su povezani sa ljudima koji su uživatelji opojnih droga, nasilje, oružje). Protekom odrđenog vremena (barem 3 godine) u kojem ste pokazali da ste uzorno vladali ne bi trebalo biti problema. To je upravni postupak, i od trenutka kad predate zahtjev netko će vas kontak
  2 bodova
 7. Hvala Vam na odgovorima Borbena7 i G-man. Lp
  2 bodova
 8. Poštovani Brex, na vaše pitanje, kakav odgovor pokazuje ova slika ? Možda svi podaci u bijelim poljima nisu točni pa ih u donjoj formuli promijenite pravima. Brex prijevremene starosne mirovine.makroenabled.xlsm
  2 bodova
 9. Nek su oni stavili 3 tel. broja. Mogli su i 10 kad se neće javiti ni na jedan. Pisalo se u 10 dvorana, ocito je svatko rekao drugcije. Nadam se da nece cekati da Uskrs prođe pa da znamo na čemu smo. Možda su zaokupirani Mamićevom reformom pravosuđa.
  2 bodova
 10. Ovaj zakon je nadležan https://www.zakon.hr/z/495/Zakon-o-plovidbi-i-lukama-unutarnjih-voda https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_01_13_223.html Kapetanija Sisak je nadležna za ZG i Krapinu. https://vodniputovi.hr/plovidba/lucke-kapetanije/
  2 bodova
 11. Skywalker007

  POVRAT ZAOSTATAKA

  Poštovana, koliko znam kada dobije rješenje o novoj mirovini prema zakonu o braniteljima treba dobiti tu veću mirovinu od datuma rješenja te nove mirovine. Nemojte miješati rješenje o osobnoj invalidnini HRVI jer taj upravni postupak ide retroaktivno i za te 2 godine će dobiti svu invalidninu mada ne znam kako će dobiti i tu invalidninu ako ima civilnu invalidninu za 100% invalidnosti i ta mu je sigurno puno veća. Ako je dobio rješenje za novu mirovinu prema zakonu o braniteljima onda mirovina treba biti prema tom novom izračunu i nema nikakve razlike jer se radi o novom zakonu.
  2 bodova
 12. Kao 1. niste napisali, dali se radi o jdoo ili Doo, ali predpostavljam (po starosti) da je d.oo Osnovni problem je u slijedečem : Što vam je činiti : ? - po meni, nema drugog riješenja (osim plačati kazne) da otvorite Stečaj nad navedenom firmom - brisat ili likvidirat ju ne možete, jer ima ne podmirenih obaveza - kazne koje su sjele na račun, za pravnu osobu. Troškove pokretanja stečaja, če te morati snositi - jer ste vi pokretač, istoga. ---------------------- Ne predavanja GFI-a je bilo uzelo toliko maha, pa skoro da se po medijima >pozivalo< vlasnike firmi, a posebno on
  2 bodova
 13. Obavezno tužba Upravnom sudu,dobit ćete spor.
  2 bodova
 14. Da vas ne citiram poštovani prof. ali još uvijek razmišljam i ponovo čitam. Nije mi jasno zašto bi policijski službenik koji recimo radi 30 godina u MUP išao u prijevremenu starosnu mirovinu po čl. 4 ako time ne dobije otpremninu od 60.000 i računaju mu se sve godine u PVB, a povećanje je 27%, a prema čl. 6 dobije otpremninu, 10 najboljih godina PVB i 45% povećanja. U mom slučaju bi i starosna po čl. 6 DVO i PS kao i puna starosna prema ZOMO bila slična ali bez otpremnine. U tom sindikatu sam bio i osnivač na samom početku pa znam da ima mnogo nejasnoća i nema baš uvijek točnih informacija je
  2 bodova
 15. Sindikat uvijek nešto gura jer je pritisak na njega pošto MUP ne daje (bez dobre veze) prestanak službe zbog umirovljenja.Nije ovdje u pitanju 35 mirovinskog nego da im se umanjenje vrši od 60 god života pa bi ih morali pustit po sili zakona (onog gore sa 51 god života).Pošto ne mogu u starosnu htjeli bi da odbijanje ide i za prijevremenu. To su one šeme iz bivše jna o skraćenju roka.
  2 bodova
 16. Smatram da su čl.4 st.1 i 3 https://www.zakon.hr/z/837/Zakon-o-pravima-iz-mirovinskog-osiguranja-djelatnih-vojnih-osoba,-policijskih-službenika-i-ovlaštenih-službenih-osoba Znači umanjenje samo ekipi od 65-te.
  2 bodova
 17. Poštovani gospodine profesore, molim Vas za dio Vašeg vremena. Rođen sam 02. lipnja 1967. Dragovoljac sam DR i pripadnik gardijske brigade u DR (1515 dana borbenog sektora) i još uvijek sam DVO, bez invalidnosti. Kako je vidljivo iz priloženih dokumenata, pvb za cijeli radni vijek je 1,3859 dok je za 10 najboljih uzastopnih godina iza 1998 pvb 1,3221. Zanima me da li se ovaj veći pvb može koristiti pri izračunu mirovine po Zakonu o umirovljenju PS i DVO. Još Vas molim da mi pojasnite kada ostvarujem pravo na svaku od 3 moguće mirovine (bez penalizacije) i u kojem iznosu.
  2 bodova
 18. Brzina otvaranja - početka rada, ovisi o zatečenom stanju prostora. Dali, namjeravate unajmiti gotov prostor ili ga mislite uređivati.? Malo podataka ste napisali, da bi dobili što kvalitetniji odgovor. Što se tiče, same Firme - 15 dana maximalno -od sudskog riješenja - statistike - Euro - broja i otvaranja poslovnog računa. Bez obzira, išli u najam gotovog objekta ili ga sami sređivali, - povedite računa, dali navedeni prostor ima Uporabnu dozvolu - bez, obzira, i da je restoran u radu, a vi ga unajmljujete - ako nema uporabnu dozvolu, bivši korisnik je mogao neometano raditi - a
  2 bodova
 19. Ja isto grickam nokte i čekam. Javit ću svakako ako me nazovu... pa da možemo ići dalje sa životom. 😬
  2 bodova
 20. Napišeš prigovor bez izjašnjavanja o krivnji i tražiš saslušanje pred sudom, a tamo ćeš prilagoditi obranu situaciji. Ako svjedok ne dođe, s obzirom da nema materijalnih tragova, nema ni osude, aa ko dođe i ispadne da je stvarno bilo tako, ali nisi vidio, priznaš, kaješ se, neće se ponoviti i sl., pa ideš na ublažavanje kazne.
  2 bodova
 21. Hvala vam na brzom odgovoru! Inače, za one koje zanima ova situacija sa otplatom 2/3 kazne za prekršaje taj rok se odnosi na onaj koji je naveden u presudi za izrečenu novčanu kaznu.
  2 bodova
 22. Bilo bi za vas bolje da ste ako ste mogli jos radili 22 mjeseca i onda ste mogli otici u "starosnu mirovinu za dugogdisnjeg osiguranika" sa napunjenih 41 godinu efektivnog radno staza koja se ne penalizira-umanjuje kao sto je slucaj kod "prijevremene starosne mirovine". Iznos mirovine koji bi tada dobivali ipak bi bio nesto veci:
  2 bodova
 23. Poštovani Maddison, mislim da vam slika sve govori, koja je prijevremena starosna mirovina najpovoljnija za vas. Maddison prijevremene starosne mirovine.makroenabled.xlsm
  2 bodova
 24. Možeš reći ali me možeš dokazat da nisu čekali. Sam moraš odlučiti kako ćeš se branit.
  2 bodova
 25. Nemate pravo tražiti snimak, i teleoperater vam nije dužan isti dati na uvid. U slučajevima kada institucije (npr. kod teleoperatera je to HAKOM), zatraže snimak, oni uvijek tvrde da snimka nema. Kod vas ne vidim nikakav problem, ako su vam uključili nešto što vi niste tražili, ionako imate pravo u roku od 15 dana odustati od bilo koje usluge koja je sklopljena daljinskim putem i pri tome niste dužni navoditi bilo kakve vaše razloge.
  2 bodova
 26. Pa jesi li ti uopće pogledao snimku. Na snimci se lijepo vidi kako čovjek vrti jabuke i kruške i nikako ne podiže nikakav novac. Možda ga je podigao nakon što je pogodio tri kruške, ali jasno je da je čovjek na dužnosti i kocka, jedino ako policiju ne razvoze doma službenim vozilima.
  2 bodova
 27. Mislim da ne. Ta pitanja zelimo li sud ili do su vise tehnicke prirode i ne boduju se. Cilj je da udovolje svima koliko to bude izvedivo. Tako nam je rekla zena iz ministarstva prije nego sto su poceli razgovori.
  2 bodova
 28. bob25274

  Zalba

  Nisu konačni, jer se ovo odnosi na prvostupanjski postupak, a ne može se unaprjed znati u kom pravcu bi tekao postupak,naravno plus odvjetnik.
  2 bodova
 29. scvrtil6

  Zalba

  Ma ne, poslije 60 dana možeš poslati požurnicu, u roku o d 8 dana moraš dobiti odgovor čelnika (ministra u ovom slučaju. Po isteku tih osam dana , ako ne dobiješ odgovor možeš pokrenuti Upravni spor (naravno što se plaća). Ne plaćaš ako si oslobođen po nekoj od točaka Zakona o sudskim pristojbama.
  2 bodova
 30. gore dole

  Stanka/pauza

  Borbena7, hvala Vam na trudu i vremenu. Lp
  2 bodova
 31. 1) HZMO izdaje potvrde o radnopravnom statusu osiguranika (valjda bi trebali moći izdati potvrdu da niste prijavljeni na mirovinsko) 2) Kad se skine potvrda o radnom stažu sa e-Građani za osobu koja nikad nije radila piše imenovani-a nije prijavljen-a na mirovinsko osiguranje Sad hoće li uvažiti tu potvrdu sa e-građani ne znam, treba vidjeti s njima
  2 bodova
 32. Postovani, obzirom da sam u stalnom radnom odnosu (iako danas nista nije sigurno),s navrsenih 60 god.zivota imat cu 41 god.efektivnog i 46 god. mirovinskog staza...a tada ce jos za žene važiti onaj prelazni period do 2030.god., pa mozda uspijem u zasluzenu mirovinu i kojih par mjeseci prije 60.rođendana 😁
  2 bodova
 33. Upravo tako,u primjeni citiranog zakona izdvajam sudsku praksu. Izvanbračni drug ostavitelja (Čl. 185. Zakona o nasljeđivanju - “Narodne novine”, br. 52/71 i 47/78). Sentenca: Učinci izvanbračne zajednice iz Obiteljskog zakona se ne odnose na nasljeđivanje i osoba s kojom je živio ostavitelj u izvanbračnoj zajednici, ukoliko nije oporučni nasljednik, legatar ili nosilac nekog prava iz ostavine, nije stranka u ostavinskom postupku. Kratki tekst odluke: “Strankom u smislu Zakona o nasljeđivanju smatraju se nasljednici i zapisovnici, kao i druge osobe koje ostvaruju
  2 bodova
 34. Italija i RH imaju potpisan sporazum o socijalnom osiguranju i sve je regulirano sa mirovinskim zakonima u obje zemlje. Stazevi iz obje zemalje se zbrajaju kako bi se stekli uvjeti potrebni za odlazak u mirovinu, zahtjev za mirovinom se predaje prema zemlji zadnjeg prebivalista (u ovom slucaju ako vam je sad prebivaliste u HR onda u HR) a ta zemlja onda salje zahtjeve i prema ostalim zemljama u kojima ste radili (u ovom slucaju Italiju). Kod izracuna mirovine racuna se razmjerni dio mirovine prema stazu navrsenom u tim zemljama u kojima ste radili. Kao sto ste napisali 12 godina u Itali
  2 bodova
 35. sivko

  Prekovremeni

  Trebao bi bit neki raspored rada,šihtarica..gdje bi se to pisalo jer negdje treba voditi i go,bolovanje,slobodni dani...To sam moraš vidjet u firmi kako što vode.
  2 bodova
 36. Đaba tebi sve tvoje kamere i paranoja kad svejedno ne vidiš i ne kužiš neke stvari. Čovjek je bio na dužnosti, a i da nije, nije mu mjesto u kladionici u uniformi kao ni u birtiji. Prouči Zakon o službi. Samim time narušava ugled policije i službe koju obnaša. Pa ne radi u čistoći, pobogu. Plaćen je novcima iz proračuna i normalno da to iritira sve one koji plaćaju taj porez. Hajmo im svima koji nose časnu odoru (i vojsci i policiji) dopustiti da za vrijeme radnog vremena landraju po kockarnicama, birtijama i javnim kućama i ja ne znam kako će sustav funkcionirati. Probaj kod privatnika otići
  2 bodova
 37. Treba pripaziti i na to da su dash kamere ugašene na području graničnog prijelaza. U slučaju kada bi kamera snimala navedeno područje, to predstavlja prekršaj iz zakona o nadzoru državne granice.
  2 bodova
 38. Prvo se moram osvrnuti malo na vaš ovaj uvodni dio. Sve iznad 3 minute je parkiranje, i tu Vam ne pomažu nikakva 4 žmigavca. Kad je već takva situacija i kad ste već svjesni problematike, mogli ste stupiti u kontakt s prometnim redarstvom prije renovacije i raspitati se kako bi riješili ovu situaciju, ne vjerujem da oni nebi imali baš nimalo sluha za vaš problem. U odnosu na pitanja: 1. Obzirom da su kazne, pretpostavljam, po 500 kuna, moja je procjena da se žalba ne isplati jer imate pravo platiti 50% u roku od 3 dana (tada dostavite dokaz o uplati i onda ne morate davati podat
  2 bodova
 39. sivko

  Legalnost Mimose Hostilis

  Potpada pod zabranjene triptamine.
  2 bodova
 40. Ništa se nije promijenilo.Možeš imati kameru i bez obavijesti a sud odlučuje da li je dokaz.Ne smatra se objavljivanjem.
  2 bodova
 41. stradivari

  Brzina - Italija

  da je podnesak na drugom jeziku rekao bih da zanemarite, a u ovom slučaju pročitajte ove informacije: https://revijahak.hr/2020/09/10/sve-o-prometnim-kaznama-u-inozemstvu-i-zastarama-ima-li-se-smisla-zaliti/ ps zastara je 4 godine
  2 bodova
 42. sivko

  Istrazni zatvor

  Ne mogu ga tereti po tom članku jer taj članak ni ne postoji. Po ZKP-u taj članak se odnosi na poziv osumnjičeniku. Moglo bi te DO pozvat kao svjedoka da snime tvoj iskaz ili da to obavi policija u njihovo ime.
  2 bodova
 43. Borbena7

  Dodatni posao

  Tražite da Vam se uruči pisani ugovor o radu, a za dodatni ˝rad na crno˝ ne trebate ishoditi suglasnost poslodavca.
  2 bodova
 44. Koliko mi je poznato jedina zapreka za dobivanje poticaja jest da ste već imali odobren poticaj za samozapošljavanje ili da ste imali poslovni subjekt koji je ostao dužan za javna davanja. Ako nije izdan poticaj i ako je bivši subjekt podmirio sva davanja koja je trebao ne bi trebalo biti problema. U pravilu savjetnici HZZ-a van Zagreba imaju problema sa naobrazbom u tom području. Preporučam vam da se javite centrali HZZ-a, elaborirajte im svoj slučaj i priložite svu dokumentaciju (obrtnica, potvrda sa Porezne) pa da Vam oni obrazlože zašto nemate pravo na poticaj
  2 bodova
 45. Ugovor koji nije ovjeren se ne može provesti u gruntovnici, a ako se ne može provesti ne možete se ni upisati kao vlasnik. 50 kn stvarno nije velik trošak
  2 bodova
 46. 6. sjednica Hrvatskoga sabora Sjednica se nastavlja u srijedu, 17. ožujka 2021. s početkom u 9.30 sati raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, prvo čitanje, P.Z. br. 122 - predlagateljice Vlade Republike Hrvatske.
  2 bodova
 47. Poštovani ivek, dobitnici su svi dosadašnji korisnici mirovina po: - općem propisu ZOMO i - Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata Gubitnici, kao i uvijek do sada su samo dosadašnji korisnici mirovina po Zakonu o mirovinskom osiguranju DVO i PS, Temeljom predloženog nemaju nikakva prava, i dalje nakon umirovljenja moraju rintati minimalno 12 ili 24 mjeseca i tek onda moliti da im se (možda) priznaju nova povoljnija prava na mirovine po općem propisu ZOMO ili Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata ?
  2 bodova
 48. Da ste tijekom Domovinskog rata sve vrijeme proveli u borbenom sektoru, a najmanje 1441 dan, tada bi prijevremena braniteljska starosna mirovina iznosila kao na slici u privitku. Simuliranih 1441 dan provedenih u borbenom sektoru (uz dragovoljnost) dali bi dodatak od 40 % na osnovni izračun braniteljske prijevremene starosne mirovine a dodatak kao i svima na osnovni izračun mirovine po općem propisu ZOMO i dalje iznosi 27 % a braniteljska prijevremena starosna mirovina tada bi bila znatno povoljnija od one po općem propisu ZOMO.
  2 bodova
 49. Poštovana, odlaskom u prijevremenu starosnu mirovinu na nadnevak 1.1.2022.g. nova nepoznanica je pvb za 2021.g. a i dalje ostaje nepoznanica iznos pvb za 2020.g. Penalizira Vam se 3 mjeseca više sa po 0,2 % mjesečno jer u 2022.g. žene odlaze u starosnu mirovinu sa 63 godine života za razliku od 2021.g. kad je odlazak u starosnu mirovinu, bez penalizacije ženama, sa 62 godine i 9 mjeseci. feniom 1.1.2022. prijevremena starosna mirovina.makroenabled.xlsm
  2 bodova
 50. Poštovana feniom, mislim da vam je poznato da odlaskom u prijevremenu starosnu mirovinu na nadnevak 31.12.2021. ostaje samo nepoznanica iznos pvb za 2020.g. Prijevremana starosna braniteljska mirovina trajno vam je manja od prijevremene starosne mirovine po općem propisu ZOMO. feniom prijevremena starosna mirovina.makroenabled.xlsm
  2 bodova
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...