Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation since 03.08.2020 u Objave

 1. 2 bodova
  Da to ispada mala nauka, odluciti kad u mirovinu: Sto se tice odlazka u mirovinu s 31.12. ili 01.01. sljedece godine, zavisi kolika ce ukupna bruto primanja imati u toj zadnjoj godini rada. Ako su ona na razini proslogodisnjih ili ce biti manja od prosle godine onda je bolje da ide sa 31.12., onda se placa ostvarena za godinu u kojoj se ostvaruje pravo na mirovinu ne uzima za utvrdjivanje vrijednosnih bodova, već se za tu godinu uzimaju prosjecni vrijednosni bodovi razmjerno stazu osiguranja u toj godini. Kroz formulu kod izracuna mirovine ta se zadnja godina rada uprosjecuje i racuna kao prosjek ovih svih prijasnjih godina za broj dana koje je u toj zadnjoj godini radio (a to je na datum 31.12. skoro cijela godina). Ako su ukupna primanja u zadnjoj godini rada dosta veca (cca 10x) nego u godini prije onda bi mozda bilo dobro da ide sa 01.01. sljedece godine jer ce u tom slucaju place iz zadnje godine rada uzimati za utvrdjivanje vrijednosnih bodova. Znaci za tu zadnju godinu rada mora se procjeniti kolki bi bio "vrjednosni bod", to jest dali bi on bio jednaki - veci ili manji od "prosjecnog vrijednosnog boda" za sve godine rada i prema tome odluciti otici u mirovinu sa 31,12. ili 01.01. sljedece godine, ali ta razlika mora stvarno biti enormna da bi isli iza nove godine. Za zene je to ipak malo drugacije prema prijelaznom periodu za zene osiguraniku – zeni koja prvi put stjece pravo na mirovinu, polazni faktor za određivanje starosne mirovine nakon navrsene starosne dobi povecava se za postotak (0,34%) za svaki mjesec koji je protekao od navedene navrsene starosne dobi do dana ostvarivanja prava, a najviše za pet godina, znaci da bi na datum 31.12.2020. vasa izracunata mirovina s tog naslova bila povecana za cca 3,4%, a na datum 01,01,2021. to povecanje bi bilo 2,38%. Tako kao sto vam je postovani prof jednostavno napisao, pravi datum je 31.12.2020.god.
 2. 2 bodova
  Borbena7

  Obiteljsko pravo

  Trebalo bi značiti da trebate dobiti sudsku odluku s kojom je potvrđen Vaš zahtjev, a ovo ovisi o načinu na koji ste postavili svoja potraživanja. Tek pravomoćna i ovršna sudska odluka može biti osnova za provedbu ovrhe, odnosno prisilne naplate ukoliko otac po njoj ne bude dobrovoljno postupio.
 3. 2 bodova
  Nijemci imaju praksu na vozačku dozvolu zalijepiti naljepnicu u obliku prekriženog slova D. Ipak, njemački sudovi su presudili u nekoliko pojedinačnih slučajeva da je takva praksa protuzakonita. Nemaju oni šta lijepiti na dokumente tuđih država
 4. 2 bodova
  Pa isto nema više žalbe.
 5. 2 bodova
  Majka svakako treba pravnu pomoć, jer je potrebno što prije pokrenuti postupak pred nadležnim općinskim sudom (onaj na čijem području se nalazi nekretnina), te izvršiti zabilježeni spora u zk, da oni nipošto do okončanja postupka ne mogu raspolagati sa ovom imovinom koja je sporna i povodom koje je pokrenut postupak.
 6. 2 bodova
  Reći će Vam bolje pravnici koji imaju iskustva s naknadama štete iz prometnih nezgoda, ali neka osiguranja odbijaju trzajne ozljede, jer smatraju da se ne radi o tjelesnoj ozljedi u sudsko-medicinskom smislu, neka dodjeljuju odštete u iznosu od 5.000-10.000,00 kn. Sad se jesu udvostručili iznosi naknada šteta po kriterijima VSRH, ali s obzirom na navedeno još uvijek ne postoji sudska praksa koja bi rekla koja je s obzirom na to udvostručenje primjerena naknada. Dakle, trzajne ozljede su u praksi dvojbene. Činjenica da je u autu bilo dijete, ako dijete nije ozlijeđeno, za osiguravajuće društvo ne predstavlja niti otegotnu, a niti olakotnu okolnost. Razmak od 25 sati nije značajan ako postoji medicinska dokumentacija koja potkrepljuje ozljede, isprave su relevantne. Prijavu ozljede na radu morate napraviti u suradnji s poslodavcem, pa s njim iskomunicirajte taj dio.
 7. 2 bodova
  Pisat ti na vozačku ne mogu.Zabranu imaš samo u Njemačkoj.RH nema ništa kakve veze sa tom njihovom zabranom.
 8. 2 bodova
  Odmah prilikom prvog tretmana napomenuti stručnjacima za problem s lego kockama. Oni će znati kako pomoći djetetu, majka to neće sama moći riješiti. Otac bi pak svoje psihičke probleme trebao rješavati kod psihijatra jer način kako se ponaša prema djetetu - daj to meni, ti si nesposoban, evo gledaj kako se to radi - sigurno nije dobar način.
 9. 2 bodova
  Primite majku sebi. Oni neka čine što ih je volja. A majka neka pokrene postupak razvrgavanja suvlasništva.
 10. 2 bodova
  Po ovome što pišete, legići su iz nekog razloga okidač za lošu reakciju djeteta. S druge strane, legići su uistinu vrhunska igračka koja razvija kreativnost, maštu, finu motoriku kod djece ... Koristi su bezgranične, a osim toga, kako se radi o prilično skupom daru - za razumjeti je da akteri kojima bi se gospođa obratila za pomoć nemaju pretjerano sluha za tvrdnje o štetnosti legića. Dapače, moglo bi se dogoditi posve suprotno od onoga što očekuje - a to je da pokušava dijete "odvratiti" od poklona drugog roditelja. Međutim, bilo bi dobro da se gospođa o tom problemu savjetuje sa stručnjacima iz ustanove koju ste spomenuli. Zasigurno će joj znati dati dobar, primjenjiv i koristan savjet, ali i iskustvo iz prakse. Ono što gospođa samostalno može poduzeti jest da u za dijete primjerenom trenutku rasprostre legiće na stol, otvori upute i s djetetom zajedno složi LEGO set. Svaki pomak i uspjeh u slaganju bilo bi dobro popratiti nekom paradom koja će dijete veseliti (pljeskom, vikanjem "bravo", i slično). Tako će dijete legiće početi povezivati s uspjehom, veseljem i osjećajem postignuća, a taj osjećaj potreban je svakome, a pogotovo malome djetetu.
 11. 1 bod
  ljubicica1

  NIO obrazac ovrha

  Hvala na savjetu! Pokušati ću isto!
 12. 1 bod
  BRKICA00

  Paušalni obrt

  Ne možete otvoriti obrt za masažu jer je to vezani obrt koji zahtjeva da je vlasnik obrta stručno osposobljen za to (trebate biti po struci maser, a iz priloženog vi niste). Mogli biste ga otvoriti samo ako biste zaposlili nekoga tko ima struku masera ali onda paušalni obrt gubi smisao. Druga opcija je da se prekvalificirate. Fizioterapiju bi mogli provući pod 86.90 ali bi od MZ trebali ishoditi licencu da se ovlašteni fizioterapeut ili od Komore. Što se tiče proizvodnje kozmetike to možete registrirati. Materijal sami trebate znati gdje ćete ga kupiti (eterična ulja koja bi išla u kozmetiku možete kupiti kod nekog OPG-a sigurno, a ovo ostalo ne znam) https://zdravlje.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/VODIČ ZA PROIZVODNJU KOZMETIČKIH PROIZVODA.pdf Tu imate nešto. Najbolje vam je provjeriti kod vašeg lokalnog općinskog ureda za gospodarstvo koji su uvjeti za dobivanje MTU-a (minimalnih tehničkih uvjeta) da bi mogli proizvoditi kozmetiku. Bez dobivenog rješenja o MTU ne možete i ne smijete započeti proizvodnju ukoliko su propisani posebni uvjeti. Ukoliko nisu možete
 13. 1 bod
  Pravica

  Corona

  Hvala.
 14. 1 bod
  Da, možete. Savjetujem vam da otvorite tvrtku preko e građani i uštedite 3.000 kn. Vrlo je jednostavno tako da štedite vrijeme.
 15. 1 bod
  BRKICA00

  Ugovor o djelu i paušalni obrt

  1. Da, to može preko ugovora o djelu. S time da trebate definirati onda tko vrši obračun i uplatu doprinosa. Taj novac bi trebao sjesti na vaš račun, a ne na račun obrta kako ne biste slučaju podigli primitke obrta. 2. s obzirom da ste zaposleni kod drugog poslodavca koji za vas plaća doprinose na kraju godine kada podnesete PO-SD obrazac Porezna će vam izdati rješenje na temelju kojih ćete platiti doprinose za mirovinsko i zdravstveno (jednokratno) 3. ne trebate prijavljivati nikakvu drugu polovicu na paušalni obrt, a ako biste to i htjeli morali biste preći u dohodaški tip obrta što nema puno smisla.
 16. 1 bod
  malicovjek

  "Novi branitelj" - prava

  Dobronamjerno - nemate vi bas neka ekstra prava kako ste si mislil, ako vam je priznato da ste bili pripadnik borbenog sektora onda: - kad ispunite uvjete po ZOMO-u (slicni su i po ZOHBDR-u) i odlucite se ici u mirovinu imate pravo na izracun mirovine i po ZOMO-u (opcu) i po ZOHBDR-u (braniteljsku) te uzeti onu koja je za vas povoljnija - veca. - neka prava vezana na skolovanje ili zaposljavanje imate Vi a ne vasa djeca. - nekih drugih prava bas i nemate...
 17. 1 bod
  Jack Butler

  Darovni ugovor kod nekretnine

  Različite stvari. Članak iz Zakona o porezu na dohodak oporezuje vrijednost nekretine kao dohodak i oporezuje darovatelja porezom na dohodak po tamo propisanim stopama, odnosno 24% ili 36%. Obveznik poreza je osoba koja daruje ili prodaje nekretinu. Predmet oporezivanja je dohodak. Porez na promet nekretnina iznosi 3% i obično tereti stjecatelja i mislim da se pitanje odnosilo na ovaj porez. Tu mora proteći 3 godine od stjecanja nekretine do njezinog daljnjeg otuđenja. Za slučaj otuđenja prije proteka 3 godine, tada obveza plaćanja poreza na promet nekretnina tereti otuđitelja. Ovdje je predmet oporezivanja promet nekretnine koji će nadam se ukinuti s početkom 2021. kako su i obećali.
 18. 1 bod
  BRKICA00

  Poslovnica / podružnica

  otvorite podružnicu. prilikom otvaranja podružnice birate djelatnosti kojima će se baviti podružnica. odaberete građevinske djelatnosti kao temeljne djelatnosti poslovnice i kad je već otvarate ubacite ona još ponešto od djelatnosti. prilikom izdavanja računa u zaglavlje stavite npr. interjeri brko, brko d.o.o i oib pa onda ispod podružnica 1 i onda još adresa podružnice vama bi bilo najbolje da samo doregistrirate djelatnosti i da krenete s radom. ne znači vam ništa puno ako biste imali podružnicu
 19. 1 bod
  Borbena7

  Imovinsko pravo

  Ulaganja koja ste imali mogu biti predmetom sudskog postupka na način da tražite da Vam se isplati ono što je uloženo u tu imovinu. Znači, da ne možete postaviti stvarno pravni zahtjev kojim bi tražili da Vas se utvrdi kao vlasnicom dijela te nekretnine.
 20. 1 bod
  Borbena7

  Imovinsko pravo

  Razumijem da ste u nezavidnoj fazi, ali sve prolazi pa će i ovo proći, samo nemojte odustajati. Osim za uzdržavanje, trebati će Vam pomoć odvjetnika i za pitanje bračne stečevine, odnosno otplate tog kredita koji glasi na Vaše ime, a njima je u korist.
 21. 1 bod
  Borbena7

  Ankilozantni spondilitis prava

  To bi bilo pravo na osobnu invalidninu, a priznaje se osobi s teškim invaliditetom ili drugim teškim trajnim promjenama u zdravstvenom stanju u svrhu zadovoljavanja osnovnih životnih potreba, te potrebe uključivanja u svakodnevni život. Osobna invalidnina za osobu koja nema vlastiti prihod iznosi mjesečno 300% osnovice iz čl. 27. stavka 2. Zakona o socijalnoj skrbi, a koja osnovica iznosi 500,00 kuna. Ako osoba ostvaruje prihod po bilo kojoj osnovi, osobna invalidnina utvrđuje se kao razlika između iznosa od 300% osnovice i prosječnog prihoda ostvarenog u prethodna 3. mjeseca prije mjeseca u kojem je podnesen zahtjev. Pravo na osobnu invalidninu ne može se priznati osobi koja osobnu invalidninu ostvaruje po drugoj osnovi; osobi koja ima u vlasništvu drugi stan ili kuću, osim stana ili kuće koju koristi za stanovanje, a koji može otuđiti ili iznajmiti i time osigurati sredstva; osobi koja ima u vlasništvu poslovni prostor koji ne koristi za obavljanje registrirane djelatnosti; djetetu ili odrasloj osobi kojoj je priznata usluga smještaja ili organiziranog stanovanja; osobi kojoj je priznato pravo na doplatak za pomoć i njegu... U svakom slučaju bilo bi dobro da se javite nadležnom CZSS, jer će Vam oni moći dati detaljniju informaciju vezanu za novčanu pomoć, a s obzirom da ista ovisi o cijelom nizu osobnih prilika.
 22. 1 bod
  Borbena7

  Imovinsko pravo

  Isprike, nisam vidjela da je u pitanju isti korisnik. Vezano za uzdržavanje, tu svakako ustrajte sa požurnicama, jer kako ste i sami naveli, radi se o žurnom postupku koji je u zastoju zbog sveopćih okolnosti. Međutim, ukoliko ne budete uporni, da tako kažem doslovno "dosadni", sve ovo bi moglo potrajati. Vezano za bračnu stečevinu, ne vidim razlog zašto ne bi pokušali pregovarati sa suprugom vezano za podjelu bračne stečevine, po mogućnosti preko odvjetnika, tako da to dobije jednu dozu ozbiljnosti u Vašoj namjeri. A ako se suprug ogluši na pokušaj dogovora, da pokrenete postupak razvrgavanja i diobe bračne stečevine.
 23. 1 bod
  BRKICA00

  Poslovnica / podružnica

  tvrtka ne može imati još jednu tvrtku (pravnu osobu) unutar sebe s istim OIB-om. firma može imati tvrtku kćer ali će imati drugi oib, drugi račun ali može imati iste pravne zastupnike kao i matica te računovodstveni servis, itd.... čime bi se točno bavili? ukoliko bi recimo uz fasaderske i štukaterske radove radili postavljanje laminata nisam siguran da se to može izdvojiti u poslovnicu. ukoliko pak uz fasaderske i štukaterske radove trgovali građevinskim materijalom to bi mogli izdvojiti u poslovnicu/podružnicu i nazvati taj dućan drugačije od naziva firme samo bi bilo bitno da se ispd zaglavlja računa u kojem se nalazi naziv trgovine nalaze podatci o vašem pravnom subjektu (recimo Elipso ima u zaglavlju računa Elipso i ispod eplus d.o.o s ostalim podatcima)
 24. 1 bod
  rozenaočale

  Prijava socijalnoj

  Roditelj ne smije predati dijete ukoliko je drugi roditelj u alkoholiziranom stanju i treba to prijaviti czss i policiji, a prijavljuje i ukoliko je roditelj koji vraća dijete prilikom preuzimanja bio trijezan ali je prilikom vraćanja djeteta u alkoholiziranom stanju.
 25. 1 bod
  Borbena7

  Obiteljsko pravo

  Da, ako sud usvoji Vaš zahtjev.
 26. 1 bod
  Borbena7

  Obiteljsko pravo

  Ma šaljite požurnice, i to redovno i uporno. Ako neće odvjetnik, možete i Vi osobno.
 27. 1 bod
  Borbena7

  Potrazivanje za poklonjenim

  Možda je vrijeme da se suprostavite ovoj osobi. Jasno mu navedite da ne želite s njim nikakav kontakt, da Vas ostavi na miru i da svoja prava može potraživati sudskim putem. Također, ako Vas ne ostavi na miru da mu slijedi prijava za nametljivo ponašanje (pogledajte čl. 140. Kaznenog zakona). Ovo mu poručite pisanim putem, tako da imate dokaz da je upozoren.
 28. 1 bod
  Borbena7

  Uzdržavanje punoljetne djece

  Niste naveli temeljem čega je otac obvezan plaćati ovu alimentaciju? U svakom slučaju Vi i dalje imate pravo na uzdržavanje, a mogli bi razmisliti i o pokretanju postupka za povećavanje ovog iznosa. Vezano za zakašnjenje plaćanja, možete pokrenuti prisilnu naplatu ovrhe na novčanim sredstvima preko Fine, jer Vam pripada iznos uvećan za zatezne kamate računajući od dana dospijeća obveze na plaćanje, pa sve do dana kada je otac izvršio plaćanje.
 29. 1 bod
  Mrljavac

  COVID-19

  Svi smo mi (uglavnom-mišljenja sam 90% populacije) pozitivni na tu novonastalu, ja bih je nazvao "Kugom" Branitelji, držte se i preživjet ćemo i to S*anje. Ovaj "Belaj", kao što bi rekli Bosanci nitko nije predvidio. Imamo mi branitelja, (neću o sebi) koji su slatki, (šećerna bolest, visoki krvni tlak, depresija i ostala sranja....da ne nabrajam boleščurine.....)..Ja sam nadam se zdrav...i nisam bio 5-6 godina kod liječnika ali prošao sam noćne more i ratna sranja i višestruka ranjavanja...ali, što dođe, to i prođe i prilagodimo se. Momci Pi*dolomci, dršte se jer neće nam nitko pomoći ako si sami ne pomognemo. Svim Braniteljima Svako Dobro, a i svim građanima RH. :-)
 30. 1 bod
  Mrljavac

  COVID-19

  Ipak, imamo dva poluraspadn MIG-a i oni će nas čuvati
 31. 1 bod
  frenki zg

  ovrha po zadužnici

  Ovo su, česta pitanja - jer smatraju, da se radi o - dvostrukoj naplati - što zakonom nije dozvoljeno - vjerovnik, , ako ide na ovrhu računa - istovremeno ne može i na imovinu, tek kad povuče zahtjev za ovrhom računa, može iči na ovrhu - Imovine. Ali, ponta je u tome, da je Zadužnica Pravne osobe, jedno, a zadužnica, na Osobno ime - kao Fizičke osobe, drugo. Tako, da vjerovnik ima na izboru, više načina naplate - u isto vrijeme - npr. - na Osobnu imovinu Vlasnika firme i na račun Firme, ili , obratno - kad se realizira neki kredit, mnogi nisu ni svjesni, šta su sve potpisali, kao garanciju, povrata kredita.
 32. 1 bod
  G-man

  Obveza unuka prema djedu?

  Pravno gledano, ukoliko djed ima dovoljno financijskih sredstava da sam osigura brigu i njegu, tada unuk nema obvezu uzdržavanja i nema posljedica po njega. Eventualno bi se moglo postaviti pitanje skrbništva, no ono ovisi o pristanku osobe skrbnika.
 33. 1 bod
  To nije emailom nego e komunikacija a njezina odvjetnica to isti dan nije mogla preuzeti jer je bila na putu. Ali nema veze ionako je czss upoznat o mjeri telefonom od strane njegove odvjetnice pa je zatim czss upoznao nju također telefonom. A kao što ste već rekli telefonom je mogap zvati bilo tko.
 34. 1 bod
  to nije uopče točno,odnosno iz citiranog se zaključuje da oni mogu dici cijenu na pretplatnikovu štetu i da se potpisom pretplatnik s tim slaže.....oni mogu dići npr. cijenu ali onda pretplatnik ima pravo raskinuti ugovornu obvezu bez penala.... da ako nastavljaš korisiti uslugu......,ali imaš pravo raskinuti ugovor.........to oni rijetko rade jel su im raskidi ugovora preveliki troškovi...osim ako procjene da im je korist veća od mogućih raskida ugovora.... to je sad malo drugačija priča,ali u principu ni tad ti ne bi trebao imati probleme jer je to njihov propust.... osobno sam imao i slučaj kod raskida ugovorne obveze kod poskupljenja što je riješeno na način da sam ukinuo obvezu plaćanja pretplate,ali sam ratu za uređaj morao nastaviti normalno plaćanje po ugovoru.....a ne da raskineš ugovor i onda oni ukinu popuste i ti moraš platiti uređaj u punom iznosu.....znači onako kako piše u ugovoru za uređaj jer su oni krivi za raskid.. imao sam i slučaj njihove pogreške..gdje su se normalno svim silama izvlačili...prvi stupanj žalba,pa drugi stupanj žalba i onda na hakom...hakom riješio u moju korist...... uglavnom moraš se držati i vrijedi samo ono što piše u ugovoru,a ne šta je tebi rečeno ili crtano....primjer ako u ugovoru piše da si dužan za ratu uređaja 50 kn ,onda je 50 kn bez obzira što je netko pogriješio....ali ako je u ugovoru 100 kn ,a netko greškom naplaćivao 50 kn ,onda si im dužan.....
 35. 1 bod
  rozenaočale

  Prijava socijalnoj

  Ići će u izvide. Nadzor je nešto drugo. Nadzor se postavlja ukoliko se po izvidima i drugim radnjama CZSS uvidi da je potreban. Ide se i kod majke i kod oca. Ukoliko se utvrdi da je majka znala da otac pije i da mu je predavala djecu dok je bio u alkoholiziranom stanju, što se smatra zlostavljanjem djece, naime, bez obzira na mjeru/presudu, dijete se ne smije predati osobi u alkoholiziranom stanju već se poziva policija i ne izvršava se predaja djece, tada će i majka ući u sustav provjeravanja.
 36. 1 bod
  Borbena7

  Prijava socijalnoj

  Oduzeta vozačka dozvola je činjenica koja sama po sebi ide u prilog Vaše tvrdnje.
 37. 1 bod
  Dionice se ne moraju prodati. Supruga nema pravo na novčanu vrijednost dionica nego na pola dionica. Ako ih je recimo 50, njezinih je 25. Ako ih ona želi prodati, neka ih proda.
 38. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  ovrha po zadužnici

  Možete po čl. 210. Ovršnog zakona tražiti odgodu pljenidbe i prijenosa i proglašenje nedopuštenosti pljenidbe i prijenosa, sve u roku od 60 dana od početka izvršenja izravne naplate. Međutim, ne znam s kojim argumentima, jedino činjenicom da se ovrhovoditelj već namiruje u stečajnom postupku. No osobna zadužnica je drugo sredstvo naplate, koje ovrhovoditelj ima pravo upotrijebiti.
 39. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Nasljedno pravo - nekretnina

  1. ako kuća nije etažirana, sve je podijeljeno po pola, da. 2. u suradnji s geodetom, morate pristupiti izradi etažnog elaborata, koji se onda odobrava, i provodi u zemljišnoj knjizi. Njime dobivate samovlasništvo svatko svoga kata, te utvrđenje da su određeni dijelovi kuće zajednički: stubišta, vanjska pročelja, okućnica itd. Dobro je napraviti i sporazum o diobi, odnosno nešto što se u višestambenim zgradama zove međuvlasnički ugovor, kojim ćete regulirati kako ćete postupati u slučaju upravljanja, prepravljanja i popravljanja zajedničkih dijelova zgrade. 3. da, morali biste to zajednički. 4. nažalost, neki pružatelji javnih usluga biraju jednog od zemljišnoknjižnih vlasnika kojemu će slati račune, i njih ne zanima kako ćete se vi kasnije dogovoriti. Tehnički, za sve što ste platili biste trebali polovicu tražiti natrag od sestre i zeta, pa makar i tužbom, govoreći u ovoj situaciji, posebice stoga što se radi o režijama koje isključivo oni troše.
 40. 1 bod
  sivko

  krađa do 1000 kn

  Policija će obavit svoj dio posla ali neće podnositi kaznenu prijavu nego to ide privatnom tužbom zbog visine štete.
 41. 1 bod
  Borbena7

  Prijava socijalnoj

  Ne, nipošto. Okretanje glave je zadnja opcija. Svaka sumnja na zlostavljanje i zanemarivanje djeteta se treba prijaviti, pa neka nadležne institucije procijene da li je isto u pitanju ili ne. Lažna prijava je nešto drugo. Znači, kada znate da nema nikakvog zlostavljanja i zanemarivanja djeteta, ali eto svjesno želite napakostiti nekoj osobi i izmislite "priču" koju upakirate u lažnu prijavu.
 42. 1 bod
  Borbena7

  Ozljeda na radu

  Poslodavac nema opravdanje za zvanje Vašeg doktora već ukoliko sumnja u bolovanje ima pravo zatražiti od HZZO-e provođenje nadzora i kontrolu bolovanja. Također, nema osnove da Vas kontaktira i uznemirava dok ste na bolovanju. Vezano za godišnji odmor, po prekidu bolovanja vrijedi odluka o godišnjem odmoru, osim ako ne dogovorite drugačije. Ukoliko dođe do otkaza sve ovisi o odluci koju budete primili od poslodavca.
 43. 1 bod
  Znači da nema dugova prema državi i da nije kažnjavan u RH.
 44. 1 bod
  Ako je izdan obavezni prekršajni nalog onda nakon presude nema prava na žalbu
 45. 1 bod
  BRKICA00

  Isplata zadrzane dobiti

  Može tražiti isplatu dobiti iz 2019. (pod uvjetom da ta isplata ne ugrozi likvidnost društva), ne mora povući čitavu akumuliranu dobit.
 46. 1 bod
  Radno ste nesposobni, ali nisu utvrđeni uvjeti za invalidsku mirovinu? Trebali biste podnijeti zahtjev za invalidsku mirovinu, u tom postupku biti vještačeni, i onda ulagati žalbu na vještačenje vještaka. Koliko i ja čujem, svi zavodi za vještačenja u RH rade na isti način, tako da ovo nije neko iznenađenje. Prigovarati da je vještak nestručan ili da nesavjesno obavlja svoj posao možete samo Zavodu.
 47. 1 bod
  Možete. No u biti možete tražiti i predaju u posjed svog suvlasničkog udjela a koji bi to bio valjalo bi utvrditi dogovorom. No kako opisujete da bi brat tu imao štošta protiv postoji i sudska zaštita. Naime, pravo vlasništva je apsolutno subjektivno pravo iz kojeg vlasnik crpi ovlasti da sa stvarima i koristima od nje čini što ga je volja te da svakog drugog od toga isključi, pod uvjetom da ne postoje zakonska ograničenja i tuđa prava na stvari. Ako do otklanjanja povrede vlasništva ne dođe dobrovoljnom radnjom osoe koja je povredu učinila, vlasnik u odnosu na osobu koja je povredu učinila može zaštitu zahtjevati pred sudom. Prema tome suvlasnik ima pravona zaštitu svog idealnog dijela i prema drugim suvlasnicima, što uključuje i njegov zahtjev za predaju u posjed njegova suvlasničkog dijela, jer je suvlasnik glede onog idealnog dijela stvari koji odgovara njegovom suvlasničkom djelu vlasnik i pripadaju mu prema svima sve vlasničke ovlasti.
 48. 1 bod
 49. 1 bod
  drot13

  Lokacije kamera za nadzor prometa

  Nemaš brige, kamere ne snimaju prolazak kroz crveno.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00


×
×
 • Napravi novi...